Start
Mój profil

lek

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
girlidunno
PsychoFanka

Re: lek

Post autor: girlidunno »

Gwennifer pisze: śr lip 08, 2026 6:54 pm W ciągu 3 miesięcy na Wegovy schudłam 15 kilogramów, nigdy nie wyszłam poza dawkę 0,25mg, organizm tak dobrze odpowiadał na leki że nie było sensu zwiększać. Po 15 kg nie chciałam więcej zrzucać, odstawiłam leki, obecnie jestem trzeci miesiąc bez. Waga ma wahnięcia 1-2kg w zależności od cyklu menstruacyjnego. Niestety znowu jestem głodna wieczorami, nie podjadam bo już wiem że to najbardziej mnie gubiło, ale nie ważne w jaki sposób zaplanuję swoje posiłki i tak koło 22 mam ochotę na bułę z serem i pomidorami 😀 ciekawe czy to kiedyś minie.
Wiem co czujesz, bo mam podobnie, też gubiły mnie te wieczory. Do tego nigdy nie byłam gruba/otyła, po prostu kocham gotować, jeść i mam tyle obowiązków, że rzadko kiedy uprawiam sport, więc to strasznie lipne combo. Boję się, że przyjdzie jesień i polegnę bez leków. Jak w ogóle radzicie sobie po odstawieniu?
Gwennifer
LouiBag

Post autor: Gwennifer »

Gdyby nie ten głód wieczorny powiedziałabym że super. Czy ktoś to miał i mu minęło?
Awatar użytkownika
IrlandkazWarszawy
Samarka

Post autor: IrlandkazWarszawy »

Gwennifer pisze: śr lip 08, 2026 6:54 pm W ciągu 3 miesięcy na Wegovy schudłam 15 kilogramów, nigdy nie wyszłam poza dawkę 0,25mg, organizm tak dobrze odpowiadał na leki że nie było sensu zwiększać. Po 15 kg nie chciałam więcej zrzucać, odstawiłam leki, obecnie jestem trzeci miesiąc bez. Waga ma wahnięcia 1-2kg w zależności od cyklu menstruacyjnego. Niestety znowu jestem głodna wieczorami, nie podjadam bo już wiem że to najbardziej mnie gubiło, ale nie ważne w jaki sposób zaplanuję swoje posiłki i tak koło 22 mam ochotę na bułę z serem i pomidorami 😀 ciekawe czy to kiedyś minie.
Ja jestem na 2.4mg od jakichs 3-4 miesiecy i poki co nie czuje, ze musze przejsc na wyzsza dawke.
Mam jeszcze w zapasie 5 penow i mysle, zeby po tym przerwac kuracje, ale boje sie, ze 'food noise' wroci i zaczne tyc sama z siebie :'(
Fakt, ze diete zmienilam od maja zeszlego roku i biegam 30-40km tygodniowo ale strach jest.
Mopsiklopsik
Gacie z oceanu

Post autor: Mopsiklopsik »

Fikusnik1 pisze: wt wrz 23, 2025 9:01 am Hej po jakim czasie stosowania leku zaczęliście chudnąć? Ja kończę 12tydz a schudłam dopiero 4kg. Jestem na leku wegovy najpierw 4tyg dawka 0,25 a teraz 0,5
U mnie na oz, w 4-5 msc 30 kg
Fikusnik1
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: Fikusnik1 »

Mopsiklopsik pisze: pt lip 10, 2026 6:31 pm U mnie na oz, w 4-5 msc 30 kg
Jaka dawka? Po schudnięciu dalej stosujesz tylko mniej czy całkowicie odstawilas? Jak jojo?
Mopsiklopsik
Gacie z oceanu

Fikusnik1 pisze: sob lip 11, 2026 1:17 pm Jaka dawka? Po schudnięciu dalej stosujesz tylko mniej czy całkowicie odstawilas? Jak jojo?
Zaczęłam od 0.25, a max to 1, teraz schodzę. Miesiąc i nie będę brała
Mopsiklopsik
Gacie z oceanu

Fikusnik1 pisze: sob lip 11, 2026 1:17 pm Jaka dawka? Po schudnięciu dalej stosujesz tylko mniej czy całkowicie odstawilas? Jak jojo?
W pewnym momencie waga się już po prostu zatrzymała i mimo deficytu wszystko stoi w miejscu. Żołądek znacznie się zmniejszył, ćwiczę siłowo i patrzę na to co jem; wiem o jojo się nie boję.
kwiatek2
Skarpeta Rakieta

Post autor: kwiatek2 »

Słyszałam że można kupić wyższą dawkę i liczyć kliknięcia dzięki temu lek wychodzi taniej, czy ktoś tak robi i może mi to wyjaśnić? Lekarz powiedział że on nie wie czy tak się da ustawić na tych penach
Mopsiklopsik
Gacie z oceanu

kwiatek2 pisze: ndz lip 12, 2026 10:54 pm Słyszałam że można kupić wyższą dawkę i liczyć kliknięcia dzięki temu lek wychodzi taniej, czy ktoś tak robi i może mi to wyjaśnić? Lekarz powiedział że on nie wie czy tak się da ustawić na tych penach
Tak, 0,5 to 37 kliknięć z jedynki
LauraBacha3
Migocząca Świeczka

Post autor: LauraBacha3 »

kwiatek2 pisze: ndz lip 12, 2026 10:54 pm Słyszałam że można kupić wyższą dawkę i liczyć kliknięcia dzięki temu lek wychodzi taniej, czy ktoś tak robi i może mi to wyjaśnić? Lekarz powiedział że on nie wie czy tak się da ustawić na tych penach
Zależy jaki lek. Np MJ zawiera w penie 4 dawki, czyli np. MJ 10mg ma 4 dawki po 10mg. Podając pół dawki wychodzi 8 dawek po 5mg.
10mg kosztuje 1489 na 4 tygodnie
5mg 1069 na 4 tygodnie
A jak biorąc dawkę 5mg kupisz pen 10mg, to masz 1489 na 8 tygodni, czyli wychodzi 745zl na 4 tygodnie zamiast 1069
Ale zamiast kręcić od 0 do 1 musisz liczyć kliknięcia. 60 to pełna dawka