Wiem co czujesz, bo mam podobnie, też gubiły mnie te wieczory. Do tego nigdy nie byłam gruba/otyła, po prostu kocham gotować, jeść i mam tyle obowiązków, że rzadko kiedy uprawiam sport, więc to strasznie lipne combo. Boję się, że przyjdzie jesień i polegnę bez leków. Jak w ogóle radzicie sobie po odstawieniu?Gwennifer pisze: ↑śr lip 08, 2026 6:54 pm W ciągu 3 miesięcy na Wegovy schudłam 15 kilogramów, nigdy nie wyszłam poza dawkę 0,25mg, organizm tak dobrze odpowiadał na leki że nie było sensu zwiększać. Po 15 kg nie chciałam więcej zrzucać, odstawiłam leki, obecnie jestem trzeci miesiąc bez. Waga ma wahnięcia 1-2kg w zależności od cyklu menstruacyjnego. Niestety znowu jestem głodna wieczorami, nie podjadam bo już wiem że to najbardziej mnie gubiło, ale nie ważne w jaki sposób zaplanuję swoje posiłki i tak koło 22 mam ochotę na bułę z serem i pomidoramiciekawe czy to kiedyś minie.
lek
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
girlidunno
- PsychoFanka
Re: lek
- IrlandkazWarszawy
- Samarka
Ja jestem na 2.4mg od jakichs 3-4 miesiecy i poki co nie czuje, ze musze przejsc na wyzsza dawke.Gwennifer pisze: ↑śr lip 08, 2026 6:54 pm W ciągu 3 miesięcy na Wegovy schudłam 15 kilogramów, nigdy nie wyszłam poza dawkę 0,25mg, organizm tak dobrze odpowiadał na leki że nie było sensu zwiększać. Po 15 kg nie chciałam więcej zrzucać, odstawiłam leki, obecnie jestem trzeci miesiąc bez. Waga ma wahnięcia 1-2kg w zależności od cyklu menstruacyjnego. Niestety znowu jestem głodna wieczorami, nie podjadam bo już wiem że to najbardziej mnie gubiło, ale nie ważne w jaki sposób zaplanuję swoje posiłki i tak koło 22 mam ochotę na bułę z serem i pomidoramiciekawe czy to kiedyś minie.
Mam jeszcze w zapasie 5 penow i mysle, zeby po tym przerwac kuracje, ale boje sie, ze 'food noise' wroci i zaczne tyc sama z siebie
Fakt, ze diete zmienilam od maja zeszlego roku i biegam 30-40km tygodniowo ale strach jest.
-
Mopsiklopsik
- Gacie z oceanu
Jaka dawka? Po schudnięciu dalej stosujesz tylko mniej czy całkowicie odstawilas? Jak jojo?
-
Mopsiklopsik
- Gacie z oceanu
-
Mopsiklopsik
- Gacie z oceanu
W pewnym momencie waga się już po prostu zatrzymała i mimo deficytu wszystko stoi w miejscu. Żołądek znacznie się zmniejszył, ćwiczę siłowo i patrzę na to co jem; wiem o jojo się nie boję.
-
Mopsiklopsik
- Gacie z oceanu
-
LauraBacha3
- Migocząca Świeczka
Zależy jaki lek. Np MJ zawiera w penie 4 dawki, czyli np. MJ 10mg ma 4 dawki po 10mg. Podając pół dawki wychodzi 8 dawek po 5mg.
10mg kosztuje 1489 na 4 tygodnie
5mg 1069 na 4 tygodnie
A jak biorąc dawkę 5mg kupisz pen 10mg, to masz 1489 na 8 tygodni, czyli wychodzi 745zl na 4 tygodnie zamiast 1069
Ale zamiast kręcić od 0 do 1 musisz liczyć kliknięcia. 60 to pełna dawka