Trendy do których nie możecie się przekonać
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry, Moderatorzy lokalni- Juliaturczyniak
- DramaQueen
Re: Trendy do których nie możecie się przekonać
Aha i jeszcze minimalistyczne białe mieszkania. Może to kwestia tego, że większość życia spędziłam w takich i po prostu mam przesyt,mam też wrażenie, że to bardziej jak studio jakieś niż mieszkanie i, że nie jest tam przytulnie.
- Kunegunda331
- Koczkodan
Naszyjniki z imieniem - pierwsze skojarzenie: nie jestem psem by coś takiego nosić.
Podobno życie pisze najlepsze scenariusze, dlatego obserwuję polskie uniwersa 
- Kunegunda331
- Koczkodan
No i brąz trendujący na jesień - mam brązowe włosy naturalnie i mi starczy, generalnie czuje że ten kolor mocno mnie przytłacza.
Oversize'owe ubrania. Nie oszukujmy się - nie każdy wygląda w nich dobrze. Mam lekką nadwagę, jestem niska i w za dużych ciuchach wyglądam przekomicznie. Jeszcze 10 lat temu L-XL to był mój standardowy rozmiar, dziś przez te worki w sklepach noszę S, a nawet bywa że i XS. Dopasowanych ubrań w sklepach trzeba ze świecą szukać.
i am a god
Teraz firmy też pozmieniały rozmiary. Kiedyś xl dziś wchodzisz w sJennifer pisze: ↑sob lut 21, 2026 5:47 pm Oversize'owe ubrania. Nie oszukujmy się - nie każdy wygląda w nich dobrze. Mam lekką nadwagę, jestem niska i w za dużych ciuchach wyglądam przekomicznie. Jeszcze 10 lat temu L-XL to był mój standardowy rozmiar, dziś przez te worki w sklepach noszę S, a nawet bywa że i XS. Dopasowanych ubrań w sklepach trzeba ze świecą szukać.
ciałopozytywność.
- Fluffyslippers
- Currently:Dubaj
Ekwiwalent satynowych bolerek z lat 2000sKamms pisze: ↑czw mar 21, 2024 5:04 pm Swetry, a raczej same rękawy bez dołu. Jak tak myślę to ciężko mi to coś opisać.
Takie swetrowe coś, kończy się nad biustem a z tyłu na łopatkach. Jak widzę w tym dziewczyny to tak myślę co to ma na celu, funkcji swetra wiadomo że nie spełnia bo pod to coś musi iść bluzka/top.
Najbardziej mnie rozwaliło jak kiedyś widziałam to cudo i to jeszcze z szerokimi rękawami na kształt dzwonów![]()
Barrel jeans
Makówkowe zapalenie opon mózgowych
- Kunegunda331
- Koczkodan
Małe tatuaże - jeszcze gdy całe ciało jest nimi wypełnione to nawet fajnie to wygląda u kogoś (ss z https://www.instagram.com/p/DS2jun7jogq/ ), ale jak ktoś ma np. 5 tatuaży na rękach i resztę ciała "czystą" to wygląda to jak brudnopis w zeszycie.
- Załączniki
-
- fw_1775463925121.jpg (42.24 KiB) Przejrzano 828 razy
-
wodapoparowkach
- Skarpeta Rakieta
napisalam ten wpis 2 lata temu i sie do nich przekonalam dopiero teraz z dokladznie tego samego powodu xdhdhshhd
let's kiss in the 2nd circle of hell<3
-
PrincessKitty
- PsychoFanka
Brązowy kolor. Czekam, aż w końcu ten trend umrze. Wchodzę na stronę polskiej marki, np. Ansin, a tam same beżowo-brązowo-bure rzeczy, i to w wiosennej kolekcji. Rzeczywiście, czuć powiew świeżości xd
Szerokie spodnie do masywnych butów, do tego w połączeniu z płaszczem do połowy łydki albo nawet dłuższym- wygląda się w tym źle i bezksztaltnie.
Szerokie spodnie garniturowe, które są tak długie, że nie tylko sięgają do podłogi, ale wręcz opierają się o nią i pod kolanem robi się dziwne załamanie od ciężaru materiału- strasznie to wygląda.
Długość midi. Po prostu xD
Bermudy- nopenopenope. Zwłaszcza w zestawie typu dżinsowe bermudy+kozaki/kowbojki
Szerokie spodnie do masywnych butów, do tego w połączeniu z płaszczem do połowy łydki albo nawet dłuższym- wygląda się w tym źle i bezksztaltnie.
Szerokie spodnie garniturowe, które są tak długie, że nie tylko sięgają do podłogi, ale wręcz opierają się o nią i pod kolanem robi się dziwne załamanie od ciężaru materiału- strasznie to wygląda.
Bermudy- nopenopenope. Zwłaszcza w zestawie typu dżinsowe bermudy+kozaki/kowbojki
Ten trend z obsraniem się tatuażami im bardziej patuskiej natury, tym lepiej, mam wrażenie, że jest szczególnie widoczny w Polsce. Co 200 metrów studio tatuażu niczym Żabka. I niestety ale ludzie od razu siebie plasują tym w odpowiednim miejscu na drabinie społecznej. A jak jesteś cały obsmarowany tatuażami, to tego tak szybko nie usuniesz. I wiem, że ludzie, którzy sobie robią takie tatuaże nie mają pojęcia, o czym w ogóle mówię. Są oczywiście też ładne tatuaże, ale zdarzają się teraz niezwykle rzadko, wszystko jest takie kopiuj wklej. Ja się zastanawiam, jak ci ludzie będą patrzeć na swoje tatuaże za 30 lat, kiedy siłą rzeczy trochę dorosną i trochę się o życiu dowiedzą. Mam nadzieję, że do tego czasu technologia usuwania tatuaży będzie na tyle rozwinięta, że będzie to wszystko można bez śladu usunąć. Ogólnie wróżę tej branży rozkwit. Chyba że będziemy dalej szli jako społeczeństwo w kierunku patusiarsko freakfightowym. Swoją drogą to też jest jakiś polski fenomen. I bardzo źle o nas świadczy. No trudno, hejtujcie mój komentarz, ale po prostu tak uważam.Kunegunda331 pisze: ↑pn kwie 06, 2026 10:31 am Małe tatuaże - jeszcze gdy całe ciało jest nimi wypełnione to nawet fajnie to wygląda u kogoś (ss z https://www.instagram.com/p/DS2jun7jogq/ ), ale jak ktoś ma np. 5 tatuaży na rękach i resztę ciała "czystą" to wygląda to jak brudnopis w zeszycie.
Bo takie przykłady, jak ten tylko do tego zniechęcają. Te ciżemki aka balerinki koszmarnie zaburzają proporcje. Jakby były to nawet balerinki, ale takie z większą strukturą, masywniejsze, albo nawet te z siateczki a la Alaia, to by to już schludniej wyglądało. Albo jakieś takie masywne buty sportowe, loafersy, cokolwiek, co ma jakąś masę. Trend kopiować można, ale na nic to się nie zda, jak się nie umie wystylizować.
Ale to jest Zosia, ona uwielbia basic, jak chcesz coś kolorowego, szukaj gdzie indziej.PrincessKitty pisze: ↑śr kwie 15, 2026 7:39 pm Brązowy kolor. Czekam, aż w końcu ten trend umrze. Wchodzę na stronę polskiej marki, np. Ansin, a tam same beżowo-brązowo-bure rzeczy, i to w wiosennej kolekcji. Rzeczywiście, czuć powiew świeżości xd
- nocotyniepowiesz
- WążNaTshircie
balerinki z siateczki to dla mnie dopiero tragedia. Nigdy się nie przekonam.Verbena95 pisze: ↑czw lip 09, 2026 4:40 pm Bo takie przykłady, jak ten tylko do tego zniechęcają. Te ciżemki aka balerinki koszmarnie zaburzają proporcje. Jakby były to nawet balerinki, ale takie z większą strukturą, masywniejsze, albo nawet te z siateczki a la Alaia, to by to już schludniej wyglądało. Albo jakieś takie masywne buty sportowe, loafersy, cokolwiek, co ma jakąś masę. Trend kopiować można, ale na nic to się nie zda, jak się nie umie wystylizować.