Start
Mój profil

Trendy do których nie możecie się przekonać

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry, Moderatorzy lokalni
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
DramaQueen

Re: Trendy do których nie możecie się przekonać

Post autor: Juliaturczyniak »

Aha i jeszcze minimalistyczne białe mieszkania. Może to kwestia tego, że większość życia spędziłam w takich i po prostu mam przesyt,mam też wrażenie, że to bardziej jak studio jakieś niż mieszkanie i, że nie jest tam przytulnie.
Awatar użytkownika
Kunegunda331
Koczkodan

Post autor: Kunegunda331 »

Naszyjniki z imieniem - pierwsze skojarzenie: nie jestem psem by coś takiego nosić.
Podobno życie pisze najlepsze scenariusze, dlatego obserwuję polskie uniwersa 🤪
Awatar użytkownika
Kunegunda331
Koczkodan

No i brąz trendujący na jesień - mam brązowe włosy naturalnie i mi starczy, generalnie czuje że ten kolor mocno mnie przytłacza.
Awatar użytkownika
Jennifer
GreckieWakacje

Post autor: Jennifer »

Oversize'owe ubrania. Nie oszukujmy się - nie każdy wygląda w nich dobrze. Mam lekką nadwagę, jestem niska i w za dużych ciuchach wyglądam przekomicznie. Jeszcze 10 lat temu L-XL to był mój standardowy rozmiar, dziś przez te worki w sklepach noszę S, a nawet bywa że i XS. Dopasowanych ubrań w sklepach trzeba ze świecą szukać.
i am a god
Awatar użytkownika
florella
VlogmasEnjoyer

Post autor: florella »

Jennifer pisze: sob lut 21, 2026 5:47 pm Oversize'owe ubrania. Nie oszukujmy się - nie każdy wygląda w nich dobrze. Mam lekką nadwagę, jestem niska i w za dużych ciuchach wyglądam przekomicznie. Jeszcze 10 lat temu L-XL to był mój standardowy rozmiar, dziś przez te worki w sklepach noszę S, a nawet bywa że i XS. Dopasowanych ubrań w sklepach trzeba ze świecą szukać.
Teraz firmy też pozmieniały rozmiary. Kiedyś xl dziś wchodzisz w s :')
ciałopozytywność.
Einhorn
Channelka

Post autor: Einhorn »

Aktualne kolekcje w sklepach. Byłam w Stradim i Pull, miałam wrażenie, że cofnęłam się do 2003 roku.
Awatar użytkownika
Fluffyslippers
Currently:Dubaj

Post autor: Fluffyslippers »

Kamms pisze: czw mar 21, 2024 5:04 pm Swetry, a raczej same rękawy bez dołu. Jak tak myślę to ciężko mi to coś opisać :') .
Takie swetrowe coś, kończy się nad biustem a z tyłu na łopatkach. Jak widzę w tym dziewczyny to tak myślę co to ma na celu, funkcji swetra wiadomo że nie spełnia bo pod to coś musi iść bluzka/top.
Najbardziej mnie rozwaliło jak kiedyś widziałam to cudo i to jeszcze z szerokimi rękawami na kształt dzwonów :')
Ekwiwalent satynowych bolerek z lat 2000s 🤣

Barrel jeans
Makówkowe zapalenie opon mózgowych
Awatar użytkownika
Kunegunda331
Koczkodan

Małe tatuaże - jeszcze gdy całe ciało jest nimi wypełnione to nawet fajnie to wygląda u kogoś (ss z https://www.instagram.com/p/DS2jun7jogq/ ), ale jak ktoś ma np. 5 tatuaży na rękach i resztę ciała "czystą" to wygląda to jak brudnopis w zeszycie.
Załączniki
fw_1775463925121.jpg
fw_1775463925121.jpg (42.24 KiB) Przejrzano 829 razy
lalisa
TłinkiBoss

Post autor: lalisa »

Bombery wyglądające na męskie u kobiet, ogólnie szerokie dziadkowe ubrania, które bardzo często widzę na nastolatkach obecnie

Obrazek
Awatar użytkownika
neiclea
Tritonotti

Post autor: neiclea »

Nigdy w życiu nie przekonam się do "modnych" ostatnio stylizacji z elegancką górą i sandałkami połączonymi z leginsami 3/4 🥴
Załączniki
fw_1775491927688.jpg
fw_1775491927688.jpg (38.14 KiB) Przejrzano 786 razy
Takata
RARY

Post autor: Takata »

neiclea pisze: pn kwie 06, 2026 6:20 pm Nigdy w życiu nie przekonam się do "modnych" ostatnio stylizacji z elegancką górą i sandałkami połączonymi z leginsami 3/4 🥴
Faktycznie, ale wieś, pierwszy raz to widze
wodapoparowkach
Skarpeta Rakieta

Post autor: wodapoparowkach »

nutkathe pisze: wt paź 07, 2025 6:02 pm ja uwielbiam cargo ale nie chodzę już bo nikt nie chodzi w nich XD i do tego mają kolor zielony to w ogóle nie w modzie ale super są
napisalam ten wpis 2 lata temu i sie do nich przekonalam dopiero teraz z dokladznie tego samego powodu xdhdhshhd
let's kiss in the 2nd circle of hell<3
PrincessKitty
PsychoFanka

Post autor: PrincessKitty »

Brązowy kolor. Czekam, aż w końcu ten trend umrze. Wchodzę na stronę polskiej marki, np. Ansin, a tam same beżowo-brązowo-bure rzeczy, i to w wiosennej kolekcji. Rzeczywiście, czuć powiew świeżości xd

Szerokie spodnie do masywnych butów, do tego w połączeniu z płaszczem do połowy łydki albo nawet dłuższym- wygląda się w tym źle i bezksztaltnie.

Szerokie spodnie garniturowe, które są tak długie, że nie tylko sięgają do podłogi, ale wręcz opierają się o nią i pod kolanem robi się dziwne załamanie od ciężaru materiału- strasznie to wygląda.

Długość midi. Po prostu xD

Bermudy- nopenopenope. Zwłaszcza w zestawie typu dżinsowe bermudy+kozaki/kowbojki
Awatar użytkownika
Meadow
BlondDoczep

Post autor: Meadow »

Nie umiem się przekonać do farbowania włosów na siwo, po prostu tragicznie to wygląda moim zdaniem :puke:
Załączniki
fw_1783607037588.jpg
fw_1783607037588.jpg (6.89 KiB) Przejrzano 220 razy
Tssss brak słów
Verbena95
KołczGrzesiu

Post autor: Verbena95 »

Kunegunda331 pisze: pn kwie 06, 2026 10:31 am Małe tatuaże - jeszcze gdy całe ciało jest nimi wypełnione to nawet fajnie to wygląda u kogoś (ss z https://www.instagram.com/p/DS2jun7jogq/ ), ale jak ktoś ma np. 5 tatuaży na rękach i resztę ciała "czystą" to wygląda to jak brudnopis w zeszycie.
Ten trend z obsraniem się tatuażami im bardziej patuskiej natury, tym lepiej, mam wrażenie, że jest szczególnie widoczny w Polsce. Co 200 metrów studio tatuażu niczym Żabka. I niestety ale ludzie od razu siebie plasują tym w odpowiednim miejscu na drabinie społecznej. A jak jesteś cały obsmarowany tatuażami, to tego tak szybko nie usuniesz. I wiem, że ludzie, którzy sobie robią takie tatuaże nie mają pojęcia, o czym w ogóle mówię. Są oczywiście też ładne tatuaże, ale zdarzają się teraz niezwykle rzadko, wszystko jest takie kopiuj wklej. Ja się zastanawiam, jak ci ludzie będą patrzeć na swoje tatuaże za 30 lat, kiedy siłą rzeczy trochę dorosną i trochę się o życiu dowiedzą. Mam nadzieję, że do tego czasu technologia usuwania tatuaży będzie na tyle rozwinięta, że będzie to wszystko można bez śladu usunąć. Ogólnie wróżę tej branży rozkwit. Chyba że będziemy dalej szli jako społeczeństwo w kierunku patusiarsko freakfightowym. Swoją drogą to też jest jakiś polski fenomen. I bardzo źle o nas świadczy. No trudno, hejtujcie mój komentarz, ale po prostu tak uważam.
Verbena95
KołczGrzesiu

neiclea pisze: pn kwie 06, 2026 6:20 pm Nigdy w życiu nie przekonam się do "modnych" ostatnio stylizacji z elegancką górą i sandałkami połączonymi z leginsami 3/4 🥴
Bo takie przykłady, jak ten tylko do tego zniechęcają. Te ciżemki aka balerinki koszmarnie zaburzają proporcje. Jakby były to nawet balerinki, ale takie z większą strukturą, masywniejsze, albo nawet te z siateczki a la Alaia, to by to już schludniej wyglądało. Albo jakieś takie masywne buty sportowe, loafersy, cokolwiek, co ma jakąś masę. Trend kopiować można, ale na nic to się nie zda, jak się nie umie wystylizować.
Verbena95
KołczGrzesiu

PrincessKitty pisze: śr kwie 15, 2026 7:39 pm Brązowy kolor. Czekam, aż w końcu ten trend umrze. Wchodzę na stronę polskiej marki, np. Ansin, a tam same beżowo-brązowo-bure rzeczy, i to w wiosennej kolekcji. Rzeczywiście, czuć powiew świeżości xd

Szerokie spodnie do masywnych butów, do tego w połączeniu z płaszczem do połowy łydki albo nawet dłuższym- wygląda się w tym źle i bezksztaltnie.

Szerokie spodnie garniturowe, które są tak długie, że nie tylko sięgają do podłogi, ale wręcz opierają się o nią i pod kolanem robi się dziwne załamanie od ciężaru materiału- strasznie to wygląda.

Długość midi. Po prostu xD

Bermudy- nopenopenope. Zwłaszcza w zestawie typu dżinsowe bermudy+kozaki/kowbojki
Ale to jest Zosia, ona uwielbia basic, jak chcesz coś kolorowego, szukaj gdzie indziej.
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
WążNaTshircie

Post autor: nocotyniepowiesz »

Verbena95 pisze: czw lip 09, 2026 4:40 pm Bo takie przykłady, jak ten tylko do tego zniechęcają. Te ciżemki aka balerinki koszmarnie zaburzają proporcje. Jakby były to nawet balerinki, ale takie z większą strukturą, masywniejsze, albo nawet te z siateczki a la Alaia, to by to już schludniej wyglądało. Albo jakieś takie masywne buty sportowe, loafersy, cokolwiek, co ma jakąś masę. Trend kopiować można, ale na nic to się nie zda, jak się nie umie wystylizować.
balerinki z siateczki to dla mnie dopiero tragedia. Nigdy się nie przekonam.