Niestety…jedno zdjęcie gdzieś cyknęłam, ale nie oddaje ono tego jak źle sukienka wyglądała…naprawdę, to było tylko po siedzeniu w aucieLodowababeczka pisze: ↑pn cze 08, 2026 5:18 pm Ja zamawiałam wiele rzeczy i na ogół jestem zadowolona. Dobry materiał, ładnie uszyte. Zwroty bez problemów. Niestety…kupiłam dwie sukienki z lejącego się materiału. Jedna miała był na ślub brata męża druga na rozdanie dyplomów. Na ślubie wysiadłam z samochodu i myślałam, że się rozpłaczę, sukienka wyglądała jakby nikt jej nie prasował, zamiast tego siedział i mielił w rękach. Podróż trwała pół godziny. Gdyby to było wesele kogoś innego, trudno. A tak…na każdym zdjęciu wyglądam jakbym wyszła psu z gardła. Później było jeszcze gorzej, bałam się siadać próbowałam jakoś układać sukienkę żeby jak najmniej cierpiała przy siedzeniu…nic to nie dało. Serio jak wysiadłam przed urzędem to myślałam, że się rozpłaczę. Na sali zadzwoniłam do rodziców żeby przywieźli mi inną sukienkę, ale zdjęcia z urzędu i później były najważniejsze. Nie spodziewałam się czegoś takiego, wolałabym żeby dodali 10% poliestru żeby jakoś ta sukienka wyglądała. Mało tego ten model jest dostępny w kolorze białym i sprzedawana jakoś ślubna…współczuję pannom młodym, przecież wsiądzie do auta i koniec. Rozczarowałam się mega.
Polskie marki- polecajki i antypolecajki
Moderator: verysweetcherry-
Lodowababeczka
- BlondDoczep
Re: Polskie marki- polecajki i antypolecajki
- Załączniki
-
- fw_1780932457978.jpg (100.3 KiB) Przejrzano 823 razy
Ja zamówiłam z Zalsqua sukienkę która chciałam założyć na przebranie na ślub i niestety strasznie się gniotła a dodatkowo materiał był dosyć cienki i moim zdaniem nie wart swojej ceny. Zrobiłam zwrot bez problemów ale już więcej od nich nic nie zamówiłam. Kroje mają ładne ale wg mnie jakość pozostawia wiele do zyczenia.Lodowababeczka pisze: ↑pn cze 08, 2026 5:28 pm
Niestety…jedno zdjęcie gdzieś cyknęłam, ale nie oddaje ono tego jak źle sukienka wyglądała…naprawdę, to było tylko po siedzeniu w aucie
Hej, mam pytanie odnośnie Balagan. Kupiłam u nich baleriny (model PASS). Buty założyłam dosłownie trzy razy do biura, więc nie chodziłam w nich po wymagających podłożach, ale podeszwy zaczęły się bardzo dziwnie łuszczyć. Z butami innych marek nigdy nie miałam takich problemów. Czy któraś z Was miała podobnie z Balaganem?
-
krolewna_grudka
- Koczkodan
Akurat tak nie miałam, ale generalnie uważam, że to bardzo przereklamowana marka. W jednych butach podeszwy pękły mi dosłownie na pół, w drugich już drugi raz w ciągu roku odpadła mi szlufka (taka do zahaczania o nią sznurówki jak w butach trekkingowych). Design jest naprawdę piękny, ale jakość pozostawia wiele do życzenia.Kropeek pisze: ↑sob cze 13, 2026 3:42 pm Hej, mam pytanie odnośnie Balagan. Kupiłam u nich baleriny (model PASS). Buty założyłam dosłownie trzy razy do biura, więc nie chodziłam w nich po wymagających podłożach, ale podeszwy zaczęły się bardzo dziwnie łuszczyć. Z butami innych marek nigdy nie miałam takich problemów. Czy któraś z Was miała podobnie z Balaganem?
-
Lodowababeczka
- BlondDoczep
Niestety…uważam, że problem jest w tym że materiał jest albo 100% wiskoza albo w dużej części i dlatego tak strasznie się gniecie…ostatnio byłam na weselu w nowej sukience od nich - Victoria Fuchsia i już całkiem inaczej się zachowywała, nie gniotła się tak. Mam też kilka innych i dwie bluzki i są bardzo fajne, ale te z lejącego się materiału to porażkaMoniMal pisze: ↑pt cze 12, 2026 5:26 pm Ja zamówiłam z Zalsqua sukienkę która chciałam założyć na przebranie na ślub i niestety strasznie się gniotła a dodatkowo materiał był dosyć cienki i moim zdaniem nie wart swojej ceny. Zrobiłam zwrot bez problemów ale już więcej od nich nic nie zamówiłam. Kroje mają ładne ale wg mnie jakość pozostawia wiele do zyczenia.
Moje opinie na temat różnych marek:
Elementy - dobra jakość i fajne kroje, szczególnie polecam t-shirty i topy. Wiele razy prane i nadal wyglądają spoko
The odder side niestety dziwnie szyte, mam kurtkę bawełnianą, uszyta strasznie na odwal się. Reszta ciuchów mega zwyczajna a ceny wygórowane. Mam jeszcze sweter który kosztował ok 800 zł i jest tak delikatny że boję się go nosić. Wełniany. Spodnie jeansy zawyżone rozmiarowki
nago ładne są te rzeczy, ale mam sweter z kolekcji Nago sports, strasznie się wyciągnął. Basiki nawet spoko.
zalsqa raz zamówiłam sukienkę, wyglądała elegancko, kolor taki przygaszony niebieski. Niestety w dotyku taka bawełna z elestanem, a kolor inny, bo czasem używają filtrów do zdjęć - bez sensu
balagan okej przepłacone itd, ale kocham ich estetykę, mam 5 par butów od nich i 3 torebki, wszystko strasznie lubię, mimo że jedna, skórzana torebka jakoś wytarła się. Kolejna musiałam reklamować ale szybko i sprawnie naprawili.
Talya reklamację sprawnie. Zwroty też. Fajne ciuchy. Myślę że jakość adekwatna do cen, lubię ich sukienki.
ansin t shirty czasem mają zawyżone rozmiarowki. Ogólnie jakość ok, mam głównie basiki. Ładnie zapakowane zawsze.
Elementy - dobra jakość i fajne kroje, szczególnie polecam t-shirty i topy. Wiele razy prane i nadal wyglądają spoko
The odder side niestety dziwnie szyte, mam kurtkę bawełnianą, uszyta strasznie na odwal się. Reszta ciuchów mega zwyczajna a ceny wygórowane. Mam jeszcze sweter który kosztował ok 800 zł i jest tak delikatny że boję się go nosić. Wełniany. Spodnie jeansy zawyżone rozmiarowki
nago ładne są te rzeczy, ale mam sweter z kolekcji Nago sports, strasznie się wyciągnął. Basiki nawet spoko.
zalsqa raz zamówiłam sukienkę, wyglądała elegancko, kolor taki przygaszony niebieski. Niestety w dotyku taka bawełna z elestanem, a kolor inny, bo czasem używają filtrów do zdjęć - bez sensu
balagan okej przepłacone itd, ale kocham ich estetykę, mam 5 par butów od nich i 3 torebki, wszystko strasznie lubię, mimo że jedna, skórzana torebka jakoś wytarła się. Kolejna musiałam reklamować ale szybko i sprawnie naprawili.
Talya reklamację sprawnie. Zwroty też. Fajne ciuchy. Myślę że jakość adekwatna do cen, lubię ich sukienki.
ansin t shirty czasem mają zawyżone rozmiarowki. Ogólnie jakość ok, mam głównie basiki. Ładnie zapakowane zawsze.
-
MrocznaKupa
- Mokra Włoszka
Czy ktos z was zna markę Buvaia? Marzyłam o ramonesce ze skóry. Mieliśmy teraz obniżkę cen ale to nadal ok 1500 zl za kurtkę. Zamówiłam 8 czerwca, zero odzewu. Napisałam dwie wiadomości (email i kontakt przez stronę sklepu). Telefonu nie ma podanego. Nikt się nie odzywa.
Ja nie. Postaraj się tam dodzwonić a jak nie to napisz im, że pójdziesz do uokik jak nie będzie reakcji oraz braku realizacji zamówienia. Na stronie zajrzyj jaki podają czas realizacji. A jeśli to nie zadziała to rzeczywiście zglos to do ukoik oraz zostaw opinię na Google aby ostrzec inne potencjalne klientki. Potem poczekaj na postępowanie wyjaśniające uokik i ewentualnie zgłoszenie na policję i egzekwowanie pieniędzyMrocznaKupa pisze: ↑pn cze 29, 2026 1:15 pm Czy ktos z was zna markę Buvaia? Marzyłam o ramonesce ze skóry. Mieliśmy teraz obniżkę cen ale to nadal ok 1500 zl za kurtkę. Zamówiłam 8 czerwca, zero odzewu. Napisałam dwie wiadomości (email i kontakt przez stronę sklepu). Telefonu nie ma podanego. Nikt się nie odzywa.
-
MrocznaKupa
- Mokra Włoszka
Kurtkę niby dzis wysłali ale na żadnego emaila nie odpisali
Wysłali od 8.06? A nie doszła czy o co chodzi?MrocznaKupa pisze: ↑wt cze 30, 2026 1:29 pm Kurtkę niby dzis wysłali ale na żadnego emaila nie odpisali
-
MrocznaKupa
- Mokra Włoszka