Start
Mój profil

Czy myślicie o byłych?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
lifeislifenana
Mokra Włoszka

Czy myślicie o byłych?

Post autor: lifeislifenana »

Tak mnie naszło, bo mi się notorycznie śni mój „były”. Mam 30 lat, męża i dziecko. Przed mężem byłam w jednym „poważniejszym” związku, kilku mało poważnych i jednym pierwszym jakoś w gimnazjum. Żadnego z nich nie wspominam, nie myślę, nie mam pojęcia co słychać u żadnego mojego „byłego”, ale jeden ciągle mi się śni! I o dziwo jest to ten pierwszy 🤣 czyli najmniej poważny, byliśmy dzieciakami, chodziliśmy ze sobą może rok. Myślę sobie, że mój mózg ma dużo więcej ciekawych relacji do śnienia, nie wiem dlaczego akurat tego jednego chłopaka się uczepił.
Jest mi głupio przed samą sobą po takich nockach i zastanawiam się jak to wyplewić z głowy, czy to jest normalne w dorosłym życiu, że ma się jakieś podświadome sentymenty to takich relacji?
I nie śnią mi się wspomnienia, śni mi się że spotykamy się w dorosłym życiu, mamy już swoje rodziny i np rozmawiamy o tym, że co my zrobiliśmy że się rozstaliśmy 🤣 Dziś mi się śniło, że pisałam mu smsa już jako dorosła osoba, że wiem że ma żonę, widziałam i bardzo się cieszę jego szczęściem, ale że go kocham, a on mi odpisał że tak, ma żonę ale też mnie kocha 🤣🤣 tak naprawdę to wcale nie wiem czy ma żonę, nie wiem co u typa słychać i nawet mnie to szczególnie nie interesuje, na poziomie realnych myśli obcy człowiek, ale podświadomość mi podsuwa takie durnoty. Budzę się obok męża i myślę sobie „wtf mózgu?!”
Serio myślę- jest na to jakiś sposób? Skąd to się bierze? Czy będę z tym żyła do śmierci? 🤪
ynt992
Migocząca Świeczka

Post autor: ynt992 »

Nad snami nie masz kontroli. Obudź się rano i zawsze myśl, że to była tylko wizja ;P
Nie skupiaj się na analizowaniu, skąd ten sen, co oznacza itd., bo szkoda życia na to.
Ja na co dzień nie myślę o żadnych byłych, ale moje związki kończyły się burzliwie i spotykając któregoś na ulicy mam potem przez kilka godzin jakiś taki podwyższony nastrój. Też ciężko mi to wytłumaczyć. Serce mi wali, mam flashbacki z tego co było złego między nami i tak dalej.
lifeislifenana
Mokra Włoszka

Post autor: lifeislifenana »

ynt992 pisze: śr cze 17, 2026 11:23 pm Nad snami nie masz kontroli. Obudź się rano i zawsze myśl, że to była tylko wizja ;P
Nie skupiaj się na analizowaniu, skąd ten sen, co oznacza itd., bo szkoda życia na to.
Ja na co dzień nie myślę o żadnych byłych, ale moje związki kończyły się burzliwie i spotykając któregoś na ulicy mam potem przez kilka godzin jakiś taki podwyższony nastrój. Też ciężko mi to wytłumaczyć. Serce mi wali, mam flashbacki z tego co było złego między nami i tak dalej.
Ja żadnego byłego jakoś nie spotkałam na ulicy, ale za to w snach dosyć często, ale właśnie tylko tego jednego… 🤣 i właśnie długo tego nie analizowałam, przeważnie zaraz zapominam co mi się śniło, ale tak sobie dziś pomyślałam, bo obudziłam się pierwsza- po jednej stronie mąż, po drugiej dziecko, zero miejsca na sentymenty, a ja w śnie jakiemuś gościowi miłość wyznaję 🤪
Awatar użytkownika
hanak2
PsychoFanka

Post autor: hanak2 »

Też mam męża, a czasami śni mi się TEN były. I co? I nic. Nie rozmyślam o tym w ogóle. Nie ma to żadnego ukrytego znaczenia.
Oakoak
Szarlotta

Post autor: Oakoak »

Nieee, mój były odkąd zerwaliśmy jest… no bardzo nieciekawy wizualnie. kiedyś jak zobaczyłam jego zdjęcie w necie to aż mi się przykro zrobiło że może przeze mnie się tak załamał czy co.
Nigdy mi się nie śnił, ale pamiętaj że nad snami nie masz wpływu
Fromka95
Koczkodan

Post autor: Fromka95 »

Mysle, ze nie ma co tego analizowac az tak doglebnie.

Sny bywaja dziwne, nie mamy nad nimi kontroli, wazne jest to co na jawie, a wg tego co piszesz po przebudzeniu sama jestes zdziwiona ze Ci sie to snilo.

Mozliwe ze ten chlopak powraca w snach, bo byl to Twoj pierwszy zwiazek, byl to czas beztroski i jakiejs niewinnosci - a jak sama piszesz teraz masz meza i dzieci, moze mozg podczas snu wraca do tych wspomnien i uczuc z mlodosci, dodajac do tego rozne scenariusze.

Najlepiej to zignorowac, posmiac sie z takich dziwnych snow, i kontynuowac codziennie zycie. O ile nie planujesz faktycznie w rzeczywistosci sie z nim skontaktowac pod wplywem snow, to nie ma problemu.
Penelopeia
Gacie z oceanu

Post autor: Penelopeia »

Pisałam ostatnio w wątku o zxdradzie, ze czasem wraca do mnie myśl o byłym mężu, ale to są pojedyncze przypadki. Bardziej na zasadzie, ze dziadowi się udało, ma żonę, dziecko. Ja mam partnera, ale to nie jest życie, jakie sobie wymarzyłam. I chyba zazdroszczę ze złości. Ale na co dzień nie myślę.

Natomiast innego byłego, z którym byłam po rozwodzie, czasami spotykam na mieści, kilka razy w roku (mieszka w centru, gdzie się niekiedy przewijam). Jeśli się zauważymy, mówimy sobie "cześć" i tyle. Boli mnie strata tej znajomości, bo to był serio fajny związek i fajna przyjażń, facet jest inteligentny, zawsze było z nim o czym pogadać, no i jest dobrym człowiekiem po prostu. No ale było, minęło. O nim myślę częściej, ale to takie luźne myśli. Nie wróciłabym do bycia znim już, to po prostu chyba sentyment.