Start
Mój profil

Hejt od starszych kobiet

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
joggy_joller
RoyalBaby

Hejt od starszych kobiet

Post autor: joggy_joller »

Nie nie chce nikogo urazić ale serio mam takie odczucie ze kobiety z rocznikow 78–84 to byl troche inny level toksycznych znajomosci, niby usmiech a za plecami jad i taka udawana madrosc z lekkim poczuciem wyższości. duzo sie gada o młodych jakie nie są ale ja to właśnie u nich często doświadczam takich zachowan. I mało się mówi o tym (w przeciwieństwie do klasycznego groomingu) że część z nich lubiła się otaczać dużo młodszymi , nawet 20 lat młodszymi koleżankami, żeby sobie nimi kręcić, ustawiać pod siebie jak im pasuje i często na siłę wbijać poglądy delikatnie mówiąc trącące myszką.
korcula
LouiBag

Post autor: korcula »

Ty tak serio?
Awatar użytkownika
O Matyldo!
Mokra Włoszka

Post autor: O Matyldo! »

joggy_joller pisze: ndz cze 07, 2026 3:58 am Nie nie chce nikogo urazić ale serio mam takie odczucie ze kobiety z rocznikow 78–84 to byl troche inny level toksycznych znajomosci, niby usmiech a za plecami jad i taka udawana madrosc z lekkim poczuciem wyższości. duzo sie gada o młodych jakie nie są ale ja to właśnie u nich często doświadczam takich zachowan. I mało się mówi o tym (w przeciwieństwie do klasycznego groomingu) że część z nich lubiła się otaczać dużo młodszymi , nawet 20 lat młodszymi koleżankami, żeby sobie nimi kręcić, ustawiać pod siebie jak im pasuje i często na siłę wbijać poglądy delikatnie mówiąc trącące myszką.
Ajajajaj.. niemiło.
olasppp
RoyalBaby

Post autor: olasppp »

Chyba wiem co masz na myśli, moja mama jest mniej-więcej w takim wieku i kiedy mieszkałam w domu rodzinnym wielokrotnie byłam świadkiem tego jak ona i jej przyjaciółki albo jej szefowa (w podobnym wieku) rozmawiają o młodszych pracownicach i generalnie o ludziach z pokolenia Z. I szczerze? coś w tym jest!

Na pewno jest tam jakiś element zazdrości - po pierwsze młodość i uroda, po drugie młode osoby mają teraz w teorii więcej możliwości niż taka grażyna gdy miała te 20-30 lat. Po drugie, młodzi ludzie nie dają z siebie robić idiotow i nie chcą by ich przełożeni się nimi wysługiwali - bo te starsze kobiety kiedy zaczynały pracę były przyzwyczajone do tego, że są poniżane albo że odwalają za free pracę ponad normę.

Tak więc ja się z Tobą zgadzam!
Awatar użytkownika
Ola_zOpola
Currently:Top

Post autor: Ola_zOpola »

What is it? 🤯🤯🤯
„Nie ufam słowom. Ludzie potrafią pięknie kłamać.”
lalisa
Trening tenisa

Post autor: lalisa »

A dlaczego akurat te roczniki? Na FB stare babki po 70 potrafią napisać komentarz w stylu "ale ma ryj" obcej kobiecie. Jak cos nie jestem z tych roczników. xd
Awatar użytkownika
Kolorowanoc
Gacie z oceanu

Post autor: Kolorowanoc »

Odkąd pamiętam najwięcej przykrych słów słyszałam od kobiet z podobnych roczników. Nie przejmuj się nimi, olej.