Hejt od starszych kobiet
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
joggy_joller
- RoyalBaby
Hejt od starszych kobiet
Nie nie chce nikogo urazić ale serio mam takie odczucie ze kobiety z rocznikow 78–84 to byl troche inny level toksycznych znajomosci, niby usmiech a za plecami jad i taka udawana madrosc z lekkim poczuciem wyższości. duzo sie gada o młodych jakie nie są ale ja to właśnie u nich często doświadczam takich zachowan. I mało się mówi o tym (w przeciwieństwie do klasycznego groomingu) że część z nich lubiła się otaczać dużo młodszymi , nawet 20 lat młodszymi koleżankami, żeby sobie nimi kręcić, ustawiać pod siebie jak im pasuje i często na siłę wbijać poglądy delikatnie mówiąc trącące myszką.
- O Matyldo!
- Mokra Włoszka
Ajajajaj.. niemiło.joggy_joller pisze: ↑ndz cze 07, 2026 3:58 am Nie nie chce nikogo urazić ale serio mam takie odczucie ze kobiety z rocznikow 78–84 to byl troche inny level toksycznych znajomosci, niby usmiech a za plecami jad i taka udawana madrosc z lekkim poczuciem wyższości. duzo sie gada o młodych jakie nie są ale ja to właśnie u nich często doświadczam takich zachowan. I mało się mówi o tym (w przeciwieństwie do klasycznego groomingu) że część z nich lubiła się otaczać dużo młodszymi , nawet 20 lat młodszymi koleżankami, żeby sobie nimi kręcić, ustawiać pod siebie jak im pasuje i często na siłę wbijać poglądy delikatnie mówiąc trącące myszką.
Chyba wiem co masz na myśli, moja mama jest mniej-więcej w takim wieku i kiedy mieszkałam w domu rodzinnym wielokrotnie byłam świadkiem tego jak ona i jej przyjaciółki albo jej szefowa (w podobnym wieku) rozmawiają o młodszych pracownicach i generalnie o ludziach z pokolenia Z. I szczerze? coś w tym jest!
Na pewno jest tam jakiś element zazdrości - po pierwsze młodość i uroda, po drugie młode osoby mają teraz w teorii więcej możliwości niż taka grażyna gdy miała te 20-30 lat. Po drugie, młodzi ludzie nie dają z siebie robić idiotow i nie chcą by ich przełożeni się nimi wysługiwali - bo te starsze kobiety kiedy zaczynały pracę były przyzwyczajone do tego, że są poniżane albo że odwalają za free pracę ponad normę.
Tak więc ja się z Tobą zgadzam!
Na pewno jest tam jakiś element zazdrości - po pierwsze młodość i uroda, po drugie młode osoby mają teraz w teorii więcej możliwości niż taka grażyna gdy miała te 20-30 lat. Po drugie, młodzi ludzie nie dają z siebie robić idiotow i nie chcą by ich przełożeni się nimi wysługiwali - bo te starsze kobiety kiedy zaczynały pracę były przyzwyczajone do tego, że są poniżane albo że odwalają za free pracę ponad normę.
Tak więc ja się z Tobą zgadzam!
- Ola_zOpola
- Currently:Top
What is it? 

„Nie ufam słowom. Ludzie potrafią pięknie kłamać.”
- Kolorowanoc
- Gacie z oceanu
Odkąd pamiętam najwięcej przykrych słów słyszałam od kobiet z podobnych roczników. Nie przejmuj się nimi, olej.