Start
Mój profil

Niepopularne opinie o życiu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
MissNobody66
LouiBag

Re: Niepopularne opinie o życiu

Post autor: MissNobody66 »

Arzena pisze: śr maja 13, 2026 5:18 pm Nieotwieranie drzwi to jedno,dwa prosba o opuszczenie pojazdu,a jak nie działa to tak -wezwanie służb.
Jeśli chodzi o drzwi, sądzisz że kierowca widzi kogo wpuszcza jeśli wchodzi grupa osób? Już pomijając że zrzucanie na niego odpowiedzialności kiedy już i tak jest naprawdę duża w końcu wiezie autobus pełen lub nie ludzi, musi przestrzegać przepisów itp. to trochę za dużo. Dodatkowo siedząc w kabinie musiałby mieć oczy wszędzie żeby się dopatrzyć i jeszcze ocenić czy to bezdomny czy hipis 😂 co do wezwania służb to już napisałam swoje zdanie wyżej no ale wiadomo każdy ma swoje.
chleb_ze_smalcem
Szarlotta

Post autor: chleb_ze_smalcem »

Też mam niepopularną opinię o komunikacji publicznej właśnie z powodu bezpieczeństwa tam. Mieszkam w miejscu niezbyt bezpiecznym ogólnie. Od czasu pandemii to równia pochyła i dlatego odmawiam korzystania z publicznej komunikacji. Nie obchodzi mnie, że centrum jest zakorkowane ani, że nie ma parkingu. Wolę spędzić godzinę w korku ale przynajmniej w swoim bezpiecznym samochodzie, bez narażania się.
Clarion
ToTylkoHermes

Post autor: Clarion »

Odnośnie komunikacji miejskiej - ja mieszkam w bardzo dobrze skomunikowanym miejscu + nie planuję robić prawa jazdy, ale mam kilka metod, by dbać o swoje bezpieczeństwo. Jeżdżę raczej tramwajami, staram się zajmować miejsce bardzo blisko drzwi, by w razie czego szybko wysiąść. I nie siadam, nigdy przenigdy - bo jak usiądę to bardzo łatwo jest komuś zablokować mi wyjście.
123wiosna123
Te LazzurrA

Post autor: 123wiosna123 »

Clarion pisze: śr maja 13, 2026 6:13 pm Odnośnie komunikacji miejskiej - ja mieszkam w bardzo dobrze skomunikowanym miejscu + nie planuję robić prawa jazdy, ale mam kilka metod, by dbać o swoje bezpieczeństwo. Jeżdżę raczej tramwajami, staram się zajmować miejsce bardzo blisko drzwi, by w razie czego szybko wysiąść. I nie siadam, nigdy przenigdy - bo jak usiądę to bardzo łatwo jest komuś zablokować mi wyjście.
Moja znajoma stała sobie bardzo blisko drzwi po czym podszedł facet i po prostu włożył jej rękę pod spódniczkę i pomacał po pośladkach. Po czym ten facet błyskawicznie wyskoczył z autobusu bo te drzwi przy których stali akurat sie otworzyły.

Ja komunikację miejska wspominam bardzo zle. Kiedyś usiadłam a obok mnie śmierdzący menel ktpry nie chciał mnie przepuścić po czym zasnął. Wielokrptnie tez bylam zaczepiana przez obleśnych facetów. Tak samo jak wracalam zmeczona do domu, usiadlam sobie a pozniej musialam wysluchiwac jak ci mlodzi sa niewdzieczn bo jak to mloda osoba moze byc zmeczona i siedziec. Dziękuję bardzo za ekologię i komunikację miejska. Równie jak ktos wyżej wolę stać w korkach i wrocic później do domu ale we własnym aucie.
Verbena95
Kciuk

Post autor: Verbena95 »

Jennifer pisze: śr maja 13, 2026 12:50 pm To będzie pewnie straszliwie pozbawiona empatii opinia, ale nie jest mi wcale żal bezdomnych. Takie osoby powinno się przymusowo zamykać w jakichś ośrodkach i doprowadzać do porządku, bo wielu z nich jest po prostu niebezpieczna i zakłóca życie innych ludzi. Żeby nie było, są wyjątki - wiem, że jest wiele osób, które lądują na ulicy z powodu problemów finansowych, rodzinnych, itd., które nie piją i nie wszczynają awantur. Takich ludzi jest mi szkoda i powinno się im pomóc. Ale z mojego doświadczenia większosć bezdomnych to obrzydliwi, obsrani i zarzygani menele, którzy znaleźli sie na ulicy na własne życzenie.
Jeszcze bardziej mnie oburza to, jak niektórzy wpadają furię na określenie bezdomny - bo powinno sie przecież mówić osoba w kryzysie bezdomności. Jak usprawiedliwiają niebezpieczne zachowania problemami psychicznymi i chorobami. W Warszawie jest fundacja pomagająca bezdomnym kobietom, opłacili nocleg jednej z nich w hostelu - odwdzięczyła się demolując pokój. Komentarze? Biedna kobieta, jak ona się musiała czuć, choroba alkoholowa jest straszna. WTF? Albo sytuacja chyba z zeszłego roku, kiedy jakiś bezdomny zasnął w autobusie na pętli, opublikowano nagrania w sieci jak motornicza trąca go nogą na, żeby wysiadł, po czym on ją zaatakował. Komentarze to też jest człowiek, jak ona mogła go trącać nogą jak jakiegoś psa, nic dziwnego, że chciał jej oddać!. Ręce opadają.
Ale jeśli my mamy tylko taki problem, że bezdomny sra, rzyga i zasnął na pętli i śmierdzi, to znaczy, że mamy w gruncie rzeczy bardzo bezpieczny kraj, bo nawet mener awanturujący się nie jest tak niebezpieczni, jak ci wszyscy, w większości nie bezdomni, którzy za granicą latają z nożami i napadają na sklepy z maczetami i siekierami, a dzieje się to codziennie. Albo ci wszyscy zombie np. w LA, którzy też potrafią być niebezpieczni. Poza tym bezdomność w Polsce, a np. w USA to zupełnie inne rzeczy, u nas chyba najczęściej alkohol jest powodem, a tam wystarczy, że nie stać cię na leczenie albo stracisz pracę.
Co do smrodu, niestety zdarza się i uważam to za problem pierwszego świata, choć jest to nieprzyjemne, ale nie na tyle, żeby cały dzień potem o tym myśleć. Co do tej sytuacji z motorniczą, nawet nie wiem, po kogo zadzwonić, żeby go stamtąd wzięli, chyba policję? Niezależnie od tego, czy to dobrze, czy nie, że ona go trącała, ja bym w ogóle ze względów sanitarnych nie dotykała. I jak widać, dla własnego bezpieczeństwa też nie. Może myślała, że się go da w ten sposób szybko wyprosić, ale nie udało się. Nie wiem jak to wyglądało, więc trudno powiedzieć, czy robiła to w sposób chamski, czy nie. Ale jak w chamski, to fajnie, jak ktoś ją przy okazji w dupę kopnie, jak się nie będzie mogła ruszyć, tak w ramach wyrównania karmy :)
Co do mandatu dla dziewczyn na hulajnogach - niestety o wiele łatwiej wlepić takim mandat, albo studentowi przechodzącemu w niedozwolonym miejscu, niż łapać prawdziwie niebezpiecznych przestępców. A co zrobią z takim menelem? Mandatu mu nie wlepią, bo przecież i tak nie zapłaci, nie dotkną ich, bo brudni i śmierdzą, więc tak, tu sprawiedliwości nie ma.
Verbena95
Kciuk

Arzena pisze: śr maja 13, 2026 1:24 pm To jeszcze ja dodam,ze nie rozumiem dlaczego takie osoby są wpuszczane do komunikacji miejskiej? Przecież wiadomo,że nie mają biletu, a dodatkowo pod względem zapachu to jest uciążliwa podróż dla reszty ludzi. Do tego wyobraźcie sobie ,że taka osoba siedziała przed wami... chcesz jechać to juz serio jedz,ale po co to siadać. Strasznie mnie to zniesmacza
Ale kto będzie stał i pilnował, żeby ich nie wpuszczać? To nierealne, nie ma takiej funkcji, to by chyba na każdym przystanku 24/7 musieli stać jacyś selekcjonerzy :) A tak w ogóle to chyba lepiej sobie nie wyobrażać, kto przed nami siedział w komunikacji miejskiej :)
Verbena95
Kciuk

PEONIA pisze: śr maja 13, 2026 3:03 pm Tak samo jak nie wiedzieć czemu słowa nadwaga czy otyłość wywołują pianę i oburzenie jakby komuś obrazić rodzine do 7 pokolenia . Co jest w nich takiego złego jeśli nikt nie ma celu obrażania kogoś ze względu na wygląd tylko stwierdza fakt. W LIB Polska jest jedna dziewczyna, bardzo ładna swoją drogą z nadwagą i w wątku o LIB polska ktoś to napisał. Oczywiście zaraz gooownoburza jak ktoś śmie tak mówić i "widziałaś jej BMI" itp. No nie trzeba widzieć chyba bo widać po kimś?
Samo stwierdzenie faktu nie jest niczym złym. Nie można zakłamywać rzeczywistości. Jeśli za tym nie idzie obrażanie, albo wypowiedź nie ma go na celu, to uważam, że można to powiedzieć. Uważam, że to przesada, jak np. w innych krajach, że nie mówi się już otyłość, tylko zastępuje się to łacińską nazwą.
Verbena95
Kciuk

Arzena pisze: śr maja 13, 2026 5:18 pm Nieotwieranie drzwi to jedno,dwa prosba o opuszczenie pojazdu,a jak nie działa to tak -wezwanie służb.
Ja już wolę jechać z menelem, byle do przodu, a nie że się spóźnię np. na ważne spotkanie, bo służby muszą przyjechać po niego, co może trwać pół godziny. Nie wyobrażam sobie tego. Wszystkie próby nie wpuszczenia / wyproszenia powodują opóźnienia w komunikacji, a nie za to płacę.
Awatar użytkownika
berry blast
DramaQueen

Post autor: berry blast »

taka sytuacja

Obrazek
Verbena95
Kciuk

chleb_ze_smalcem pisze: śr maja 13, 2026 5:24 pm Dokładnie. Obsługa samolotu jest szkolona do odpowiedniego reagowania w razie niebezpieczeństwa ze strony pasażera, obsługa autobusu czy pociągu też powinna. A nie, że kierowca udaje, że nie widzi i część. Pasażer ma się martwić.
Jednak środki bezpieczeństwa pojazdu poruszającego się ok 700 km na godzinę na dużej wysokości, gdzie start i lądowanie są fazami krytycznymi lotu, to jednak coś innego, niż autobus jadący 40 km/h po ziemi, który można od biedy zatrzymać w każdym momencie. I w autobusie nie będzie np. dekompresji kabiny, przeciągnięcia itd.
malloryknox
PsychoFanka

Post autor: malloryknox »

Verbena95 pisze: śr maja 13, 2026 7:05 pm Ale jeśli my mamy tylko taki problem, że bezdomny sra, rzyga i zasnął na pętli i śmierdzi, to znaczy, że mamy w gruncie rzeczy bardzo bezpieczny kraj, bo nawet mener awanturujący się nie jest tak niebezpieczni, jak ci wszyscy, w większości nie bezdomni, którzy za granicą latają z nożami i napadają na sklepy z maczetami i siekierami, a dzieje się to codziennie. Albo ci wszyscy zombie np. w LA, którzy też potrafią być niebezpieczni. Poza tym bezdomność w Polsce, a np. w USA to zupełnie inne rzeczy, u nas chyba najczęściej alkohol jest powodem, a tam wystarczy, że nie stać cię na leczenie albo stracisz pracę.
Przecież przez ostatnie dwie strony tego wątku dziewczyny piszą ni tylko o smrodzie, ale też o tym ż bezdomni to często niebezpieczne, nieobliczalne, chore na łeb osoby. I co nas, Polaków, obchodzi sytuacja w USA? Jak jadę z obrzyganym menelem autobusem, mam się cieszyć, że nie rzucił się na mnie z nożem? Idąc tym tokiem myślenia, w ogóle nie mamy prawa na nic narzekać, bo w innych krajach mają gorzej XD polskie kobiety też nie mają prawa narzekać na brak znieczulenia na porodówkach, bo w Kongo rodzą na liściach bambusa, a później dygają 3km dalej po wodę z dzieckiem wiszącym u cycka? XD
Verbena95
Kciuk

malloryknox pisze: śr maja 13, 2026 8:36 pm Przecież przez ostatnie dwie strony tego wątku dziewczyny piszą ni tylko o smrodzie, ale też o tym ż bezdomni to często niebezpieczne, nieobliczalne, chore na łeb osoby. I co nas, Polaków, obchodzi sytuacja w USA? Jak jadę z obrzyganym menelem autobusem, mam się cieszyć, że nie rzucił się na mnie z nożem? Idąc tym tokiem myślenia, w ogóle nie mamy prawa na nic narzekać, bo w innych krajach mają gorzej XD polskie kobiety też nie mają prawa narzekać na brak znieczulenia na porodówkach, bo w Kongo rodzą na liściach bambusa, a później dygają 3km dalej po wodę z dzieckiem wiszącym u cycka? XD
Powiem krótko: ludzie mają różne horyzonty.
Może ty nigdy nie byłaś i nie będziesz w USA, ale tak się składa, że "nawet" Polacy tam jeżdżą i widzą co się dzieje. I trzeba wiedzieć, jak się tam dla własnego bezpieczeństwa zachować, bo może być to diametralnie różne od tego, jak postąpimy w Polsce.
123wiosna123
Te LazzurrA

Post autor: 123wiosna123 »

Verbena95 pisze: śr maja 13, 2026 10:19 pm Powiem krótko: ludzie mają różne horyzonty.
Może ty nigdy nie byłaś i nie będziesz w USA, ale tak się składa, że "nawet" Polacy tam jeżdżą i widzą co się dzieje. I trzeba wiedzieć, jak się tam dla własnego bezpieczeństwa zachować, bo może być to diametralnie różne od tego, jak postąpimy w Polsce.
Ale co to ma do dyskusji o bezdomnych w Polsce? Xdddd
Ludzie maja rozne horyzonty ale fajnie byłoby dyskutować na temat a nie wyjeżdżać z tym ze ktos ma gorzej. No zawsze bedzie gdzieś gorzej. Chcesz zaczac dyskusje o USA to spoko ale poki co to tutaj sie toczy o bezdomnych w Polsce i to co jest w USA jest tutaj argumentem z dupy
Verbena95
Kciuk

123wiosna123 pisze: śr maja 13, 2026 10:50 pm Ale co to ma do dyskusji o bezdomnych w Polsce? Xdddd
Ludzie maja rozne horyzonty ale fajnie byłoby dyskutować na temat a nie wyjeżdżać z tym ze ktos ma gorzej. No zawsze bedzie gdzieś gorzej. Chcesz zaczac dyskusje o USA to spoko ale poki co to tutaj sie toczy o bezdomnych w Polsce i to co jest w USA jest tutaj argumentem z dupy
Nie za bardzo z dupy, ja tylko twierdzę, że u nas nie jest najgorzej pod względem bezpieczeństwa jeśli chodzi o bezdomnych i nie tylko, mimo, że zdarzają się takie sytuacje jak np. z tą motorniczą i bezdomnym, ale to nadal nie jest reguła. Więc jeśli ktoś ma pod tym względem gorzej, to my mamy lepiej i warto to docenić (i przy okazji tego nie popsuć, ale to już temat na inną dyskusję).
lalisa
Trening tenisa

Post autor: lalisa »

PEONIA pisze: śr maja 13, 2026 3:03 pm Tak samo jak nie wiedzieć czemu słowa nadwaga czy otyłość wywołują pianę i oburzenie jakby komuś obrazić rodzine do 7 pokolenia . Co jest w nich takiego złego jeśli nikt nie ma celu obrażania kogoś ze względu na wygląd tylko stwierdza fakt. W LIB Polska jest jedna dziewczyna, bardzo ładna swoją drogą z nadwagą i w wątku o LIB polska ktoś to napisał. Oczywiście zaraz gooownoburza jak ktoś śmie tak mówić i "widziałaś jej BMI" itp. No nie trzeba widzieć chyba bo widać po kimś?
A tak szczerze, ile znasz sytuacji, gdy konieczne jest powiedzenie komuś obcemu, że ma nadwagę? Albo jak ktoś ma np. garba. Ile jest takich sytuacji, gdy istnieje jakaś obiektywna korzyść z podkreślania, że użytkownik programu o randkach ma garba przez losowych komentatorów?

Jak ludzie to podkreślają, to nie mają dobrych intencji. Po prostu. Walczą o swoje prawo do "faktów", żeby komuś pojechać. A co się dzieje jak te fakty uderzą w nich? Ja tak zrobiłam wiele razy, bo mam do tego fejura na Insta. Komentarzyk od jakiejś użytkowniczki uważającej, że po prostu jest szczera. Ona tak ze szczerości pisze innej kobiecie, że jest gruba albo wygląda staro. Fakty, kochana. Wchodzisz na profil, patrzysz jak wygląda komentatorka. W 99% przypadkach nie jak modelka. I piszesz jej szczerze fakty o niej. I znowu 99% się pruje i czuje pokrzywdzona. Ciekawe dlaczego? B) Przecież to fakty, o co tu się obrażać? Masz zmarchy/grube nogi/krzywy zgryz.
PEONIA
Milion subskrypcji

Post autor: PEONIA »

lalisa pisze: śr maja 13, 2026 11:10 pm A tak szczerze, ile znasz sytuacji, gdy konieczne jest powiedzenie komuś obcemu, że ma nadwagę? Albo jak ktoś ma np. garba. Ile jest takich sytuacji, gdy istnieje jakaś obiektywna korzyść z podkreślania, że użytkownik programu o randkach ma garba przez losowych komentatorów?

Jak ludzie to podkreślają, to nie mają dobrych intencji. Po prostu. Walczą o swoje prawo do "faktów", żeby komuś pojechać. A co się dzieje jak te fakty uderzą w nich? Ja tak zrobiłam wiele razy, bo mam do tego fejura na Insta. Komentarzyk od jakiejś użytkowniczki uważającej, że po prostu jest szczera. Ona tak ze szczerości pisze innej kobiecie, że jest gruba albo wygląda staro. Fakty, kochana. Wchodzisz na profil, patrzysz jak wygląda komentatorka. W 99% przypadkach nie jak modelka. I piszesz jej szczerze fakty o niej. I znowu 99% się pruje i czuje pokrzywdzona. Ciekawe dlaczego? B) Przecież to fakty, o co tu się obrażać? Masz zmarchy/grube nogi/krzywy zgryz.
Właśnie czemu zakładasz, że pojechać. Dla mnie to jest neutralna informacja, tak jakby mi ktoś powiedział, ze mam blond włosy - ok. Gdybym naprawdę miała krzywy zgryz też ok w końcu to byłby fakt. I nigdy nie pisałam takich komentarzy w social media
lalisa
Trening tenisa

Post autor: lalisa »

PEONIA pisze: śr maja 13, 2026 11:13 pm Właśnie czemu zakładasz, że pojechać. Dla mnie to jest neutralna informacja, tak jakby mi ktoś powiedział, ze mam blond włosy - ok. Gdybym naprawdę miała krzywy zgryz też ok w końcu to byłby fakt. I nigdy nie pisałam takich komentarzy w social media
Bo blond włosy nie są negatywnie postrzegane. Nie są twoim słabym punktem. Ludzie nie kojarzą blond włosów z lenistwem, obrzydliwością - tak jak nadwagę. O tym, że masz nadwagę, może ci powiedzieć lekarz albo dietetyk w jakimś celu. Ja nie chcę słyszeć na ulicy od randomowych ludzi spekulacji o swojej nadwadze, chorobach. To jest sprawianie komuś przykrości. Ktoś idzie do programu, prezentuje tam swój charakter lepiej lub gorzej (akurat w przypadku tej uczestniczki myślę, że jest ok), a ludzie z tego wyciągają tyle, że jest gruba.

Wiesz, faktem jest też np. to, ze osoba po chemioterapii może nie wyglądać zbyt ładnie łysa. Pytanie, czy każdy fakt powinien być wygłaszany i w jakim celu.
Awatar użytkownika
berry blast
DramaQueen

PEONIA pisze: śr maja 13, 2026 11:13 pm Właśnie czemu zakładasz, że pojechać. Dla mnie to jest neutralna informacja, tak jakby mi ktoś powiedział, ze mam blond włosy - ok. Gdybym naprawdę miała krzywy zgryz też ok w końcu to byłby fakt. I nigdy nie pisałam takich komentarzy w social media
no już widzę jak taka szczera jesteś

- koleżanka Peoni - wiesz byłam w Rossmanie i są fajne promki
- Peonia - a to fajnie spoko spoko. ty a ty wiesz że gruba jesteś?
PEONIA
Milion subskrypcji

berry blast pisze: śr maja 13, 2026 11:39 pm no już widzę jak taka szczera jesteś

- koleżanka Peoni - wiesz byłam w Rossmanie i są fajne promki
- Peonia - a to fajnie spoko spoko. ty a ty wiesz że gruba jesteś?
Przecież nic takiego nie napisałam i proszę nie naginać moich słów. Po Tobie Berry nie spodziewałam się takiej hiperbolizacji i naginania byle udowodnić swoje. Kojarzyłam Cię raczej z inteligentniejszych argumentów

Swoją drogą bardzo ciekawe, że bezdomny mimo, ze też ma dla wielu znaczenie pejoratywne bulwersujące nie jest i wyprodukowalyscie na ten temat sporo okropnych postów w sumie ale gruby już tak i po co to mówić :P
Awatar użytkownika
berry blast
DramaQueen

PEONIA pisze: śr maja 13, 2026 11:43 pm Przecież nic takiego nie napisałam i proszę nie naginać moich słów. Po Tobie Berry nie spodziewałam się takiej hiperbolizacji i naginania byle udowodnić swoje. Kojarzyłam Cię raczej z inteligentniejszych argumentów

Swoją drogą bardzo ciekawe, że bezdomny mimo, ze też ma dla wielu znaczenie pejoratywne bulwersujące nie jest i wyprodukowalyscie na ten temat sporo okropnych postów w sumie ale gruby już tak i po co to mówić :P
po prostu skoro to jest takie oczywiste to po co o tym mówić? zakładamy, że osoba otyła zdaje sobie z tego sprawę i nie trzeba jej dokładać.
i nie musisz na mnie warczeć xD

w kwestii bezdomnego wrzuciłam jeden mem i nic nie produkowałam bo temat został przegadany kilkadziesiąt stron wcześniej więc teraz Ty hiperbolizujesz pisząc do mnie w liczbie mnogiej.
PEONIA
Milion subskrypcji

berry blast pisze: śr maja 13, 2026 11:51 pm po prostu skoro to jest takie oczywiste to po co o tym mówić? zakładamy, że osoba otyła zdaje sobie z tego sprawę i nie trzeba jej dokładać.
i nie musisz na mnie warczeć xD

w kwestii bezdomnego wrzuciłam jeden mem i nic nie produkowałam bo temat został przegadany kilkadziesiąt stron wcześniej więc teraz Ty hiperbolizujesz pisząc do mnie w liczbie mnogiej.
A może wkleimy mema o grubasach w koncu to tylko jeden mem i temat został przegadany we wszystkich zakątkach internetu i takie to zabawne? A bezdomni to sobie nie zdają sprawy, ze śmierdzą? Po co im dowalać? Nie musisz na mnie warczeć :P
maildonewsletterow
Bransoletka50k

Post autor: maildonewsletterow »

chleb_ze_smalcem pisze: śr maja 13, 2026 5:32 pm Też mam niepopularną opinię o komunikacji publicznej właśnie z powodu bezpieczeństwa tam. Mieszkam w miejscu niezbyt bezpiecznym ogólnie. Od czasu pandemii to równia pochyła i dlatego odmawiam korzystania z publicznej komunikacji. Nie obchodzi mnie, że centrum jest zakorkowane ani, że nie ma parkingu. Wolę spędzić godzinę w korku ale przynajmniej w swoim bezpiecznym samochodzie, bez narażania się.
Ja kiedys uwielbialam jezdzic koleja do Warszawy, pozniej ZTM ale moj algorytm na fb podrzucal mi coraz wiecej rolek z bezdomnymi, menelami i calym tym syfem, ze teraz tez wole pojechac autem i nawet szukac miejsca parkingowego, zamiast jechac komunikacja miejska.
Awatar użytkownika
KagemaneNoJutsu
SushiRoll

Post autor: KagemaneNoJutsu »

Aleksandra11111 pisze: czw kwie 30, 2026 11:02 pm Body positivity. Nie zrozumcie mnie źle, sama mam kilka kg nadwagi, ale to NIE jest zdrowe. Niestety płaszczyk „akceptacji siebie” sprawia, że ignorujemy własne zdrowie dla wygody.
I w dodatku ten termin przywłaszczyły sobie osoby z łagodnie pisząc nadwagą. A co z innymi, którzy mają wady i to takie, których nie da się naprawić...
W rzeźni, jak to w rzeźni czas wątpliwości szybko mija, nie ma miejsca na myślenie, bo tu się nie myśli tylko zabija...
Awatar użytkownika
KagemaneNoJutsu
SushiRoll

Post autor: KagemaneNoJutsu »

kiciakociaaa2137 pisze: śr maja 06, 2026 3:52 pm faktycznie dziwne, że rodzice nie chcą krzywdzić dzieci imionami dla starych bab xdddd
Nie no lepiej Dżesika, Brajan czy Kewin, bo to takie nowoczesne i dobre dla dzieci 😖
Imiona z końcówką -slawa są piękne i wcale nie są dla "starych bab". Np. taka Miłosława, Mirosława czy Dobrosława 💚
W rzeźni, jak to w rzeźni czas wątpliwości szybko mija, nie ma miejsca na myślenie, bo tu się nie myśli tylko zabija...
Awatar użytkownika
Jennifer
SushiRoll

Post autor: Jennifer »

Verbena95 pisze: śr maja 13, 2026 11:00 pm Nie za bardzo z dupy, ja tylko twierdzę, że u nas nie jest najgorzej pod względem bezpieczeństwa jeśli chodzi o bezdomnych i nie tylko, mimo, że zdarzają się takie sytuacje jak np. z tą motorniczą i bezdomnym, ale to nadal nie jest reguła. Więc jeśli ktoś ma pod tym względem gorzej, to my mamy lepiej i warto to docenić (i przy okazji tego nie popsuć, ale to już temat na inną dyskusję).
Ja nadal nie wiem, co mają bezdomni z USA do bezdomnych z Polski xd Dziewczyny tu wyżej celnie wypunktowały, ja dodam tylko że doceniam to, że mieszkam w Polsce, w czystym kraju z darmową (w teorii) opieką zdrowotną, edukacją, paczkomatami, blikiem, itd. Co nie zmienia faktu, że są rzeczy, które wymagają poprawy i mówiąc o tym głośno, nie chciałabym słyszeć, że inne kraje mają gorzej.
i am a god