Start
Mój profil

Włosomaniactwo

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
MelaniaBella
Tritonotti

Re: Włosomaniactwo

Post autor: MelaniaBella »

manifestacja pisze: czw kwie 16, 2026 9:58 pm Może szampony chelatujące?
Hmmm, a jak często można go stosować??
Nigdy nie próbowałam, a czytam teraz, że jest b. silny...
Awatar użytkownika
manifestacja
PrinTu

Post autor: manifestacja »

MelaniaBella pisze: pt kwie 17, 2026 6:40 am Hmmm, a jak często można go stosować??
Nigdy nie próbowałam, a czytam teraz, że jest b. silny...
Nie wiem, nie stosowałam, ale myślę że raz-dwa razy w tyg można. U Lulipeksy na insta 4ty filmik od góry jest o chelatowaniu, zobacz sobie. Co prawda nie mówi w nim o ściągnięciu koloru, ale on oczyszcza włosy, może spróbuj.
Kamilson
Siatkarka

Post autor: Kamilson »

Jaki szampon i odżywkę polecacie po botoksie włosów? Wiem, że bez sls itd ale może jakieś konkretne wam się sprawdziły.
MelaniaBella
Tritonotti

Post autor: MelaniaBella »

Kamilson pisze: śr kwie 22, 2026 7:37 pm Jaki szampon i odżywkę polecacie po botoksie włosów? Wiem, że bez sls itd ale może jakieś konkretne wam się sprawdziły.
Musisz wybierać delikatne i nawilżające składy. Są różne linie o nazwach -> po keratynie/botoksie. Np. Cocochoco. Szampony z sls/sles omijaj, bo szybciej usuną efekt wygładzenia.
Awatar użytkownika
AModokh
Tritonotti

Post autor: AModokh »

Hey, po covidzie długo regenerowałam włosy używałam różnych produktów i olejków i ogólnie stały się dużo lepsze. Ale ostatnio przyjrzałam im się dokładniej i zauważyłam dużo krótkich odstających włosków😅 i teraz nie mogę tego odzobaczyć. Chciałabym uzyskać bardziej gładki, przyklapnięty efekt. Czy ktoś ma jakieś rady, co można z tym zrobić?
Nienawidzę forów, dlatego tu siedzę
Awatar użytkownika
sarka255
RoyalBaby

Post autor: sarka255 »

AModokh pisze: pt kwie 24, 2026 7:41 pm Hey, po covidzie długo regenerowałam włosy używałam różnych produktów i olejków i ogólnie stały się dużo lepsze. Ale ostatnio przyjrzałam im się dokładniej i zauważyłam dużo krótkich odstających włosków😅 i teraz nie mogę tego odzobaczyć. Chciałabym uzyskać bardziej gładki, przyklapnięty efekt. Czy ktoś ma jakieś rady, co można z tym zrobić?
Pomóc mogą różne kremy wygładzające, odżywki bez spłukiwania z emolientami, suszenie na szczotkę, serum silikonowe na końcówki. Jeśli włoski są przy nasadzie to możesz użyć kremu termoochronnego, albo właśnie wygładzającego w małej ilości by nie obciążyć u nasady :)
Awatar użytkownika
AModokh
Tritonotti

Post autor: AModokh »

sarka255 pisze: sob kwie 25, 2026 1:53 pm Pomóc mogą różne kremy wygładzające, odżywki bez spłukiwania z emolientami, suszenie na szczotkę, serum silikonowe na końcówki. Jeśli włoski są przy nasadzie to możesz użyć kremu termoochronnego, albo właśnie wygładzającego w małej ilości by nie obciążyć u nasady :)
Dziękuję bardzo❤️
Nienawidzę forów, dlatego tu siedzę
Xyz79
DamaZpowiśla

Post autor: Xyz79 »

Dziewczyny, takie małe ogłoszenie..
Niestety marka Davines zmieniła formulację linii essential (Dede, Momo itd, te w przezroczystych butelkach).. Jeśli macie ulubione produkty, to pewnie jest ostatnia szansa na kupienie ich w dawnej opcji. Przed złożeniem zamówienia najlepiej zapytać sklepu, czy wyślą nową, czy starszą wersję. Czasami później edytują opisy i zdjęcia produktów. Zwykle te zmiany są na gorsze, także wielka szkoda 🥲😣