Hmmm, a jak często można go stosować??
Nigdy nie próbowałam, a czytam teraz, że jest b. silny...
Hmmm, a jak często można go stosować??
Nie wiem, nie stosowałam, ale myślę że raz-dwa razy w tyg można. U Lulipeksy na insta 4ty filmik od góry jest o chelatowaniu, zobacz sobie. Co prawda nie mówi w nim o ściągnięciu koloru, ale on oczyszcza włosy, może spróbuj.MelaniaBella pisze: ↑pt kwie 17, 2026 6:40 am Hmmm, a jak często można go stosować??
Nigdy nie próbowałam, a czytam teraz, że jest b. silny...
Musisz wybierać delikatne i nawilżające składy. Są różne linie o nazwach -> po keratynie/botoksie. Np. Cocochoco. Szampony z sls/sles omijaj, bo szybciej usuną efekt wygładzenia.
Pomóc mogą różne kremy wygładzające, odżywki bez spłukiwania z emolientami, suszenie na szczotkę, serum silikonowe na końcówki. Jeśli włoski są przy nasadzie to możesz użyć kremu termoochronnego, albo właśnie wygładzającego w małej ilości by nie obciążyć u nasadyAModokh pisze: ↑pt kwie 24, 2026 7:41 pm Hey, po covidzie długo regenerowałam włosy używałam różnych produktów i olejków i ogólnie stały się dużo lepsze. Ale ostatnio przyjrzałam im się dokładniej i zauważyłam dużo krótkich odstających włoskówi teraz nie mogę tego odzobaczyć. Chciałabym uzyskać bardziej gładki, przyklapnięty efekt. Czy ktoś ma jakieś rady, co można z tym zrobić?
Dziękuję bardzosarka255 pisze: ↑sob kwie 25, 2026 1:53 pm Pomóc mogą różne kremy wygładzające, odżywki bez spłukiwania z emolientami, suszenie na szczotkę, serum silikonowe na końcówki. Jeśli włoski są przy nasadzie to możesz użyć kremu termoochronnego, albo właśnie wygładzającego w małej ilości by nie obciążyć u nasady![]()
Najpewniej zaproponują Ci w gabinecie oczyszczanie trychologiczne czyli takie rozpuszczanie sebum, ado tego złuszczanie albo np. peelingi chemiczne takie, które odblokowują mieszki włosowe. Wg mnie w Twoim przypadku domowe sposoby to może okazać się za mało.Kulka1234 pisze: ↑pt maja 01, 2026 4:40 pm Cześć dziewczyny! Jestem zdecydowanie początkująca w temacie włosów i potrzebuję Waszego wsparciabyłam u trychologa, po badaniu wyszło ze włosy u nasady mam „zalepione” łojem = zmagam się z nadprodukcją sebum. Czy istnieją jakieś zabiegi, dzięki którym moja skóra głowy zostanie oczyszczona? Trycholog poleciła peeling do robienia w domu, ale kiepsko u mnie z systematycznością
druga sprawa: czy macie do polecenia jakieś szampony seboregulujące? Będę wdzięczna za każdą podpowiedź! Miłego dnia
![]()
Są spraye, nie wiem jak działają na typowo kręcone włosy, bo ja mam w stronę lekko falujących, ale używam i mniej się puszą, wygładzają coś tam. Spray wygładzający złoty FAB z Action lub Isana OMG + do tego kropla olejku silikonowego na włosy, zaaaawsze daję.Aleksandraxdlol pisze: ↑pn maja 11, 2026 10:50 pm dziewczyny co na puszace sie krecone wlosy (susze tak ze sa proste) mam wrazenie ze nic na nie nie dziala, jedynie ostatnio zaczelam olejowac i jest duzo lepiej ale nadal sie pusza tak ze nie wyszlabym z nimi z domu...
https://pantabletka.pl/suplementy-na-wl ... e-ranking/Suchytapczan pisze: ↑śr maja 13, 2026 9:51 am Cześć dziewczyny, czy możecie polecić jakiś kolagen, lub inny suplement na porost włosów? mam wesele za 1,5 roku i włosy ledwo do ramion, a chciałąbym zapuscić chociaż do łopatek.
Ja mogę polecić collagen Deynn, najlepszy smak malina-poziomka. Stacjonarnie kupisz w Dealz 60 zł lub internetowo na stronie SFD. Bardzo szybko mi paznokcie po nim rosną no i włosy też, ale używam również wcierek do włosów.Suchytapczan pisze: ↑śr maja 13, 2026 9:51 am Cześć dziewczyny, czy możecie polecić jakiś kolagen, lub inny suplement na porost włosów? mam wesele za 1,5 roku i włosy ledwo do ramion, a chciałąbym zapuscić chociaż do łopatek.
Collagen deynn ma średni skład i ogólnie to nie warto też wspierać tej zakłamanej persony swoimi pieniędzmi.manifestacja pisze: ↑śr maja 13, 2026 10:17 am Ja mogę polecić collagen Deynn, najlepszy smak malina-poziomka. Stacjonarnie kupisz w Dealz 60 zł lub internetowo na stronie SFD. Bardzo szybko mi paznokcie po nim rosną no i włosy też, ale używam również wcierek do włosów.![]()
Jak już wypróbujesz to proszę o opinię
Ja z całego serca polecam ampułki placo placenta po niczym innym nie miałam tak długich włosów, nie przetłuszczają włosów i używam po myciu a przed myciem wcierka z kozieradki która sama robie, obie wcierki tanie a działają lepiej niż wszystkie drogie których używałam a było ich sporoSuchytapczan pisze: ↑śr maja 13, 2026 9:51 am Cześć dziewczyny, czy możecie polecić jakiś kolagen, lub inny suplement na porost włosów? mam wesele za 1,5 roku i włosy ledwo do ramion, a chciałąbym zapuscić chociaż do łopatek.
A bierzesz pod uwagę, że ten szybszy porost może być zasługą tej wcierki z kozieradki? Używam i tak - wlosy rosną szybciej niż kiedyś, a ampułek nigdy nie miałam. Wypróbuje jeśli masz pewność, że to ampułki wpłynęły na długość Twoich włosów...Beata1998 pisze: ↑śr cze 03, 2026 7:25 am Ja z całego serca polecam ampułki placo placenta po niczym innym nie miałam tak długich włosów, nie przetłuszczają włosów i używam po myciu a przed myciem wcierka z kozieradki która sama robie, obie wcierki tanie a działają lepiej niż wszystkie drogie których używałam a było ich sporo
Tak ale równie szybki porost miałam po stosowaniu samych ampułek .. kozieradkę włączyłam przed myciem bo kiedyś używałam i też super działałaMelaniaBella pisze: ↑śr cze 03, 2026 10:05 am A bierzesz pod uwagę, że ten szybszy porost może być zasługą tej wcierki z kozieradki? Używam i tak - wlosy rosną szybciej niż kiedyś, a ampułek nigdy nie miałam. Wypróbuje jeśli masz pewność, że to ampułki wpłynęły na długość Twoich włosów...