Ale właśnie po to powstał ten wątekmallam pisze: ↑sob kwie 11, 2026 11:08 pm Mam wrazenie ze jakieś 99% z tych "wstydliwych rzeczy" ktore tutaj sa opisywane biorą sie z tego ze macie przeświadczenie ze wszyscy tylko was obserwują i oceniają (jakby nie mieli co robic) a mogę wam przysiąc ze dosłownie 99,9% osób ma wszystkich innych gdzieś i polecam przestawić sie na taki mindset :D zakładam ze wy tez raczej nie patrzycie i nie oceniacie po wszystkich kto co robi wiec skąd założenie ze inni wlasnie tak czynią :D czy wy jak np jesteście na mieście to tez obserwujecie kto jak jest ubrany, kto jak je, kto jak chodzi, cokolwiek? To czemu i inni mają was obserwować i oceniać:)
Gdyby się zastanowić to większość pochodzi z wychowania, a ciężko się w dorosłym życiu przestawić jak całe dzieciństwo miało się powtarzane "tak nie wolno bo to wstyd" i wina nie leży w tych osobach tylko w rodzicach.
A czy ludzie nie oceniają? Nie zgodzę się. Ja osobiście na ludzi uwagi nie zwracam za często, ale zdarzało mi się wielokrotnie ze na mnie zwracali więc to nie jest zawsze takie irracjonalne