Niepopularne opinie o życiu
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Niepopularne opinie o życiu
Chciałam zrobić dziś pierogi to od razu zapytam czy moge? Czy musze czekać do wigilii?
jak grzyby tylko na jesien mozna jeść to teraz nie wiem 
- agbmrctorakwin
- GreckieWakacje
Tylko na jesień? Przecież zupa grzybowa jest podawana w wielu polskich domach na wigilie (a to już zima, a nie jesień), tak samo pierogi czy uszka, które również są z grzybami. Takie czepianie się jest bez sensu, jest wiele "sezonowych" produktów, które je się również poza sezonempaulxxxxx pisze: ↑sob kwie 11, 2026 10:22 am Nie rozumiem jak można gotować zupę grzybową na wiosnę? Odnoszę się teraz do relacji Deynn z wczoraj, napisałam o tym na wątku o niej ale oczywiście zostałam zjedzona (już usunięte przed adminów).
Mmmm ale pyszna zupa z mrożonych prawdziwkówtaka zupa powinna być gotowana tylko i wyłącznie na jesień.
Jakby naciągnąć to prawie jeszcze jesień bo zima zaczyna się 22 grudnia więc to tylko 2 dni różnicy, więc można sobie pozwolić na stwierdzenie że grzyby je się tylko w sezonie jesiennymagbmrctorakwin pisze: ↑sob kwie 11, 2026 11:32 am Tylko na jesień? Przecież zupa grzybowa jest podawana w wielu polskich domach na wigilie (a to już zima, a nie jesień), tak samo pierogi czy uszka, które również są z grzybami. Takie czepianie się jest bez sensu, jest wiele "sezonowych" produktów, które je się również poza sezonem
- iksde12345
- LouiBag
Dobrze, że ja nie jem grzybów od niemowlęcia, bo mnie brzydzą pod każdym względem i nie mam takich dylematów 
a z suszonych grzybów już można? xdpaulxxxxx pisze: ↑sob kwie 11, 2026 10:22 am Nie rozumiem jak można gotować zupę grzybową na wiosnę? Odnoszę się teraz do relacji Deynn z wczoraj, napisałam o tym na wątku o niej ale oczywiście zostałam zjedzona (już usunięte przed adminów).
Mmmm ale pyszna zupa z mrożonych prawdziwkówtaka zupa powinna być gotowana tylko i wyłącznie na jesień.
- kiciakociaaa2137
- Tritonotti
Nazwa pierogi ruskie pochodzi od historycznej krainy Ruś Czerwona (Galicja Wschodnia, obecnie tereny Ukrainy), a nie od Rosji.
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
-
dziwnerzeczy
- Bagietka z szarlott
Polskie tereny chyba też - Rzeszów, Przemyśl, Krosno.kiciakociaaa2137 pisze: ↑sob kwie 11, 2026 12:21 pm Nazwa pierogi ruskie pochodzi od historycznej krainy Ruś Czerwona (Galicja Wschodnia, obecnie tereny Ukrainy), a nie od Rosji.
No dobrze, dobrze, technikalia są mi znane, ale w celach humorystycznych je chwilowo odłóżmykiciakociaaa2137 pisze: ↑sob kwie 11, 2026 12:21 pm Nazwa pierogi ruskie pochodzi od historycznej krainy Ruś Czerwona (Galicja Wschodnia, obecnie tereny Ukrainy), a nie od Rosji.
Pierogi z grzybami, wszystkie potrawy z grzybami, zupy krem z pomidorów/dyni tylko na jesień
Sałatka jarzynowa, żurek- tylko na wiosnę
Pierogi z owocami, chłodnik tylko na lato
Uszka, ogólnie barszcz czerwony, śledzie- tylko na okres zimowy
To takie pierwsze myśli z głowy, pewnie znalazłoby się coś jeszcze
I oni to na serio sprawdzają, wiec sie pilnujciepaulxxxxx pisze: ↑sob kwie 11, 2026 1:04 pm Pierogi z grzybami, wszystkie potrawy z grzybami, zupy krem z pomidorów/dyni tylko na jesień
To takie pierwsze myśli z głowy, pewnie znalazłoby się coś jeszcze![]()
ᴘʀɪᴍᴀᴅᴏɴɴᴀ ɢɪʀʟ, ʏᴇᴀʜ ᴀʟʟ ɪ ᴇᴠᴇʀ ᴡᴀɴᴛᴇᴅ ᴡᴀꜱ ᴛʜᴇ ᴡᴏʀʟᴅ
Wszystko - wtedy, kiedy się chce.paulxxxxx pisze: ↑sob kwie 11, 2026 1:04 pm Pierogi z grzybami, wszystkie potrawy z grzybami, zupy krem z pomidorów/dyni tylko na jesień
To takie pierwsze myśli z głowy, pewnie znalazłoby się coś jeszcze![]()
Ważne, żeby smakowało i żeby było się najedzonym
-
chleb_ze_smalcem
- MiamiBicz
-
chleb_ze_smalcem
- MiamiBicz
I dać się złapać.
No to jeszcze mój hot take kulinarny obrażający uczucia wielu osób wokół mnie: nienawidzę sałatki jarzynowej. Nie lubię też majonezu, ale połączenie jarzyn z jajkiem, ogórkiem kiszonym czy groszkiem konserwowym, i to wszystko jeszcze utopione w majonezie, sprawia, że nie jestem w stanie wziąć tej mieszaniny do ust. 
+1Clarion pisze: ↑sob kwie 11, 2026 2:13 pm No to jeszcze mój hot take kulinarny obrażający uczucia wielu osób wokół mnie: nienawidzę sałatki jarzynowej. Nie lubię też majonezu, ale połączenie jarzyn z jajkiem, ogórkiem kiszonym czy groszkiem konserwowym, i to wszystko jeszcze utopione w majonezie, sprawia, że nie jestem w stanie wziąć tej mieszaniny do ust.![]()
W ogóle święta wielkanocne pod względem jedzenia są tragiczne. Jarzynowa z majonezem, jajka z majonezem, majonez z majonezem, a jak kiedyś zobaczyłam przepis na babkę z majonezem to prawie się załamałam psychicznie, bo ja majonez lubię, ale nie w takich ilościach. Cieszę się, że moi rodzice zawsze na święta robili to, co faktycznie lubiliśmy jeść - czy to Wigilia czy Wielkanoc - a nie to, co "wypada", więc czasem na te oba święta zestawy dań były u nas bardzo podobne, co czasami budziło oburzenie wśród ludzi, bo jak to tak bez tego czy tamtego albo jak można jeść to czy tamto. Policja na szczęście nie wpadała rano o 6 sprawdzać lodówki, bo byśmy do dzisiaj z więzienia nie wyszli.
Rosyjska Miss AI 2026.
Mam rozumieć że w Wielkanoc jedliście barszcz z uszkami i karpia?HeyJude pisze: ↑sob kwie 11, 2026 2:29 pm +1
W ogóle święta wielkanocne pod względem jedzenia są tragiczne. Jarzynowa z majonezem, jajka z majonezem, majonez z majonezem, a jak kiedyś zobaczyłam przepis na babkę z majonezem to prawie się załamałam psychicznie, bo ja majonez lubię, ale nie w takich ilościach. Cieszę się, że moi rodzice zawsze na święta robili to, co faktycznie lubiliśmy jeść - czy to Wigilia czy Wielkanoc - a nie to, co "wypada", więc czasem na te oba święta zestawy dań były u nas bardzo podobne, co czasami budziło oburzenie wśród ludzi, bo jak to tak bez tego czy tamtego albo jak można jeść to czy tamto. Policja na szczęście nie wpadała rano o 6 sprawdzać lodówki, bo byśmy do dzisiaj z więzienia nie wyszli.