Start
Mój profil

Co najbardziej pamiętacie z dzieciństwa?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Tervan
Siatkarka

Co najbardziej pamiętacie z dzieciństwa?

Post autor: Tervan »

Chodzi o jakieś konkretne zabawki , bądź produkty które dawniej były w sklepach?
waltherp99
Skarpeta Rakieta

Post autor: waltherp99 »

Pet shopy, lalki Bratz te standardowe ale były jeszcze takie w wersji baby.
Oczywiście granie w Simsy, Movie Star Planet, gry.pl, ubieranki.
Witch, Winx, H2O, Hannah Montana - chociaż ja byłam dzieckiem bez kablówki to oglądałam jedynie u koleżanek, a na codzień zostawały mi gazetki i karteczki albo strona internetowa Witch, która ładowała się godzinami przez internet ciągnięty kablem od telefonu stacjonarnego XD
Gazetki BRAVO i Popcorn i wyrywanie stron z poradami dla nastolatków żeby mama nie zobaczyła i nie przestała kupować 😆
Skakanie na gumie na każdej przerwie albo bieganie do sklepiku po szyszki, lizaki pudrowe, andruty albo pieniądze z opłatka.
No i cola original z biedry to jest coś czego nie mogę wymazać z pamięci xD Nigdy w życiu sama z siebie jej już nie kupiłam.

O matko jaki super temat, na pewno coś jeszcze mi się przypomni 🥲
Awatar użytkownika
sosczosnkowy
Currently:Dubaj

Post autor: sosczosnkowy »

Tervan pisze: wt sty 20, 2026 2:20 pm Chodzi o jakieś konkretne zabawki , bądź produkty które dawniej były w sklepach?
Ja miałam szał na Teletubisie, Misie Episie, Monster high.
Segregatory z karteczkami, mp3, zgrywanie muzyki na płyty CD.
Glitery.pl, plemiona, moviestarplanet, Avataria, pet party ☺️
Napoje Jupik, Roko i Frugo w szklanych butelkach (różowe top!)
astronautka123

Post autor: astronautka123 »

Karteczki do segregatora z Backstreet Boys, Yattaman, tamagochi, lody HIT, truskawki pełne słońca aż szypułki same wypadały.
Awatar użytkownika
Oliwkowa888
Mokra Włoszka

Post autor: Oliwkowa888 »

Krem snickers do smarowania pieczywa. To jest jeden z pierwszych smaków słodyczy jaki pamiętam. Ten, który teraz można dostać w sklepach internetowych, to już nie to.
Simsy w które grałam godzinami.
Zielone trampki Converse, na 10. urodziny. Wybłagałam, bo starsza kuzynka miała takie.
astronautka123

Post autor: astronautka123 »

Oliwkowa888 pisze: śr sty 21, 2026 11:50 am Krem snickers do smarowania pieczywa. To jest jeden z pierwszych smaków słodyczy jaki pamiętam. Ten, który teraz można dostać w sklepach internetowych, to już nie to.
Simsy w które grałam godzinami.
Zielone trampki Converse, na 10. urodziny. Wybłagałam, bo starsza kuzynka miała takie.
Mój tata dostawał go w paczce na święta (albo milkyway). Zawsze wyżerałam karmel.
Awatar użytkownika
Oliwkowa888
Mokra Włoszka

astronautka123 pisze: śr sty 21, 2026 12:50 pm Mój tata dostawał go w paczce na święta (albo milkyway). Zawsze wyżerałam karmel.
Robiłam to samo. A z kremu Milkyway, to białe ;P
Awatar użytkownika
berry blast
Currently:Dominicana

Post autor: berry blast »

czy ktoś pamięta serial Zdarzyło się jutro? gość codziennie znajdował na wycieraczce jutrzejszą gazetę, czytał jakie będą katastrofy i biegł ratować świat :')

i jeszcze oglądałam Doogie Howser - lekarz medycyny, z młodym Neil'em Patrick'iem Harris'em
Awatar użytkownika
gunernialne
KołczGrzesiu

Post autor: gunernialne »

Oczywiście, że pamiętam karteczki. A w szczególności moment, gdy uznałam, że jestem już na nie zbyt dorosła. I tak pewnego dnia, gdy pod moim oknem zebrały się - w moim odczuciu - dzieciaki (max. 2 lata młodsze ode mnie, wiadomo) postanowiłam, że pozbędę się tych karteczek rzucając je im z tego okna.
No co tu dużo mówić. Czułam się jak gwiazda filmowa, która rzuca swoim fanom autografy a oni biegają i w szale zbierają je z trawnika.
No ale jak to często bywa z gwiazdami filmowymi - koniec był bolesny. Po czasie żałowałam, że pozbyłam się kolekcji...
wierzę, iż źdźbło trawy nie mniej znaczy niż rzemiosło gwiazd
Ace500
RóżowePolo

Post autor: Ace500 »

https://www.youtube.com/watch?v=0UqfRY3_1Ps
Wiele wiele rzeczy, ale najbardziej pamiętam jak na dzielnicy zjawiała się lodziarka Family Frost, i ta melodyjka :D była słyszana na niemal całą dzielnicę.
Awatar użytkownika
Azbest_sledz
RoyalBaby

Post autor: Azbest_sledz »

Moja kolekcja dinozaurów (nadal je kolekcjonuje!)i moich przyjaciół z dzieciństwa z którymi nie mam kontaktu:[
To na prof to nie ja✖️
Awatar użytkownika
patryktarachon
Mokra Włoszka
Instagram: patryktarachon

Post autor: patryktarachon »

Gdy myślę o swoim dzieciństwie, przychodzi mi na myśl nieograniczona wyobraźnia. Dziś kreowanie swoich pomysłów w realne działanie odbywa się inaczej, nie pozostając wyłącznie w sferze marzeń.
Awatar użytkownika
Jennifer
Srebrna Kropeczka

Post autor: Jennifer »

Karteczki W.I.T.C.H., figurki z jajek z niespodzianką (moje ulubione to były rybki). Miałam jeszcze taką figurkową rodzinę króliczków (mama, tata, dziecko lub dwójka, nie pamiętam), pokryte były takim jakby futerkiem i ruszały im się łapki. Moi rodzice nie pamiętają tych figurek i mam wrażenie momentami, że mi się te zabawki przyśniły, ale jestem przekonana, że się nimi kiedyś bawiłam 🥺
i am a god
lalisa
DramaQueen

Post autor: lalisa »

Byłam grubym dzieckiem uzależnionym od chipsów, więc bardzo dobrze pamiętam wszystkie chipsy na które wydawałam swoje pieniądze XD

1. Chipsy Lays i Lays sticks keczupowe
2. Chipsy i chrupki Hyper szczególnie keczupowe i cebulowe
3. Bacon snack takie wyglądające jak kawałki bekonu
4. Maczugi po 40 gr najtańsze to już jak była duża desperacja
5. Chio hot dogi tez w kształcie hot doga opakowanie bardziej kwadratowe niż Laysów
6. Cheetosy szczególnie piłeczki cebulowe
7. Twistosy dwa smaki grillowany steak i fromage
8. Mr Snaki opakowanie z pieskiem pomidor i ser
waltherp99
Skarpeta Rakieta

Post autor: waltherp99 »

Jezu tak, te chipsy w kształcie hot doga to było burżujstwo.
Pamietam, że babcia w niedziele po kościele dawała mi lentilky i czasem małą paczkę chipsów ale potem był tego smutny koniec, bo wysłuchała w Radio Maryja, że chipsy są niezdrowe :'( :'( :')
Awatar użytkownika
berry blast
Currently:Dominicana

Post autor: berry blast »

waltherp99 pisze: czw lut 12, 2026 7:34 pm Jezu tak, te chipsy w kształcie hot doga to było burżujstwo.
Pamietam, że babcia w niedziele po kościele dawała mi lentilky i czasem małą paczkę chipsów ale potem był tego smutny koniec, bo wysłuchała w Radio Maryja, że chipsy są niezdrowe :'( :'( :')
u mnie było podobnie 😳 babcia kupowała mi cheetosy serowe a potem przeczytała w życiu na gorąco że są niezdrowe i przestała 😳
Awatar użytkownika
basiklemur
Siatkarka

Post autor: basiklemur »

Ja bardzo dobrze pamiętam gierki na kompa, które były na CD jako dodatek do jakiejś gazetki albo kupowane osobno. Harry Potter i Komnata Tajemnic - zbieranie fasolek latając w bibliotece na miotle albo grę Herkulesa też miałam, coś pięknego. Oczywiście do tego też Crock i Jazz Jackrabbit. Beznadziejna rozdzielczość, wszystko w płaskiej rozgrywce, ale siedziało się godzinami u koleżanki na kompie grając na zmianę.
Awatar użytkownika
MissNobody66
MoetGlass

Post autor: MissNobody66 »

lalisa pisze: czw lut 12, 2026 1:09 pm Byłam grubym dzieckiem uzależnionym od chipsów, więc bardzo dobrze pamiętam wszystkie chipsy na które wydawałam swoje pieniądze XD

1. Chipsy Lays i Lays sticks keczupowe
2. Chipsy i chrupki Hyper szczególnie keczupowe i cebulowe
3. Bacon snack takie wyglądające jak kawałki bekonu
4. Maczugi po 40 gr najtańsze to już jak była duża desperacja
5. Chio hot dogi tez w kształcie hot doga opakowanie bardziej kwadratowe niż Laysów
6. Cheetosy szczególnie piłeczki cebulowe
7. Twistosy dwa smaki grillowany steak i fromage
8. Mr Snaki opakowanie z pieskiem pomidor i ser
Ja może grubasem nie byłam ale uzależnienie od chipsów to coś co znam 🥲 uwielbiałam Hypery serowe, słodkie Flipsy czekoladowe i toffi, a z Chio pamiętam oprócz hot dogpw burgery i pizze. Co do pizzy to pamiętam historię że moja starsza siostra i jej koleżanka w ich wczesnych nastoletnich czasach jadły podawały sobie te chrupki mówiąc:"ciało Chrystusa" xD
Załączniki
fw_1772575173291.jpg
fw_1772575173291.jpg (70.98 KiB) Przejrzano 133 razy
Awatar użytkownika
Oliwkowa888
Mokra Włoszka

Nigdy nie byłam jakąś fanką słonych przekąsek, ale Chio w takich mniejszych paczuszkach kojarzą mi się z wycieczkami szkolnymi :)
Awatar użytkownika
CzarnyPigularz
Gacie z oceanu

Post autor: CzarnyPigularz »

Jak byłem kilkuletnim dzieciakiem pamiętam jak mi pchali rure do płukania żołądka, ale już dalej nic z tej akcji nie pamiętam