Co najbardziej pamiętacie z dzieciństwa?
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryCo najbardziej pamiętacie z dzieciństwa?
Chodzi o jakieś konkretne zabawki , bądź produkty które dawniej były w sklepach?
-
waltherp99
- Koczkodan
Pet shopy, lalki Bratz te standardowe ale były jeszcze takie w wersji baby.
Oczywiście granie w Simsy, Movie Star Planet, gry.pl, ubieranki.
Witch, Winx, H2O, Hannah Montana - chociaż ja byłam dzieckiem bez kablówki to oglądałam jedynie u koleżanek, a na codzień zostawały mi gazetki i karteczki albo strona internetowa Witch, która ładowała się godzinami przez internet ciągnięty kablem od telefonu stacjonarnego
Gazetki BRAVO i Popcorn i wyrywanie stron z poradami dla nastolatków żeby mama nie zobaczyła i nie przestała kupować
Skakanie na gumie na każdej przerwie albo bieganie do sklepiku po szyszki, lizaki pudrowe, andruty albo pieniądze z opłatka.
No i cola original z biedry to jest coś czego nie mogę wymazać z pamięci xD Nigdy w życiu sama z siebie jej już nie kupiłam.
O matko jaki super temat, na pewno coś jeszcze mi się przypomni
Oczywiście granie w Simsy, Movie Star Planet, gry.pl, ubieranki.
Witch, Winx, H2O, Hannah Montana - chociaż ja byłam dzieckiem bez kablówki to oglądałam jedynie u koleżanek, a na codzień zostawały mi gazetki i karteczki albo strona internetowa Witch, która ładowała się godzinami przez internet ciągnięty kablem od telefonu stacjonarnego
Gazetki BRAVO i Popcorn i wyrywanie stron z poradami dla nastolatków żeby mama nie zobaczyła i nie przestała kupować
Skakanie na gumie na każdej przerwie albo bieganie do sklepiku po szyszki, lizaki pudrowe, andruty albo pieniądze z opłatka.
No i cola original z biedry to jest coś czego nie mogę wymazać z pamięci xD Nigdy w życiu sama z siebie jej już nie kupiłam.
O matko jaki super temat, na pewno coś jeszcze mi się przypomni
- sosczosnkowy
- Currently:Dubaj
Ja miałam szał na Teletubisie, Misie Episie, Monster high.
Segregatory z karteczkami, mp3, zgrywanie muzyki na płyty CD.
Glitery.pl, plemiona, moviestarplanet, Avataria, pet party
Napoje Jupik, Roko i Frugo w szklanych butelkach (różowe top!)
-
astronautka123
Karteczki do segregatora z Backstreet Boys, Yattaman, tamagochi, lody HIT, truskawki pełne słońca aż szypułki same wypadały.
- Oliwkowa888
- Srebrna Kropeczka
Krem snickers do smarowania pieczywa. To jest jeden z pierwszych smaków słodyczy jaki pamiętam. Ten, który teraz można dostać w sklepach internetowych, to już nie to.
Simsy w które grałam godzinami.
Zielone trampki Converse, na 10. urodziny. Wybłagałam, bo starsza kuzynka miała takie.
Zielone trampki Converse, na 10. urodziny. Wybłagałam, bo starsza kuzynka miała takie.
-
astronautka123
Mój tata dostawał go w paczce na święta (albo milkyway). Zawsze wyżerałam karmel.Oliwkowa888 pisze: ↑śr sty 21, 2026 11:50 am Krem snickers do smarowania pieczywa. To jest jeden z pierwszych smaków słodyczy jaki pamiętam. Ten, który teraz można dostać w sklepach internetowych, to już nie to.
- Oliwkowa888
- Srebrna Kropeczka
Robiłam to samo. A z kremu Milkyway, to białeastronautka123 pisze: ↑śr sty 21, 2026 12:50 pm Mój tata dostawał go w paczce na święta (albo milkyway). Zawsze wyżerałam karmel.
- berry blast
- Trening tenisa
czy ktoś pamięta serial Zdarzyło się jutro? gość codziennie znajdował na wycieraczce jutrzejszą gazetę, czytał jakie będą katastrofy i biegł ratować świat
i jeszcze oglądałam Doogie Howser - lekarz medycyny, z młodym Neil'em Patrick'iem Harris'em
i jeszcze oglądałam Doogie Howser - lekarz medycyny, z młodym Neil'em Patrick'iem Harris'em
- gunernialne
- Dieta 600 kcal
Oczywiście, że pamiętam karteczki. A w szczególności moment, gdy uznałam, że jestem już na nie zbyt dorosła. I tak pewnego dnia, gdy pod moim oknem zebrały się - w moim odczuciu - dzieciaki (max. 2 lata młodsze ode mnie, wiadomo) postanowiłam, że pozbędę się tych karteczek rzucając je im z tego okna.
No co tu dużo mówić. Czułam się jak gwiazda filmowa, która rzuca swoim fanom autografy a oni biegają i w szale zbierają je z trawnika.
No ale jak to często bywa z gwiazdami filmowymi - koniec był bolesny. Po czasie żałowałam, że pozbyłam się kolekcji...
No co tu dużo mówić. Czułam się jak gwiazda filmowa, która rzuca swoim fanom autografy a oni biegają i w szale zbierają je z trawnika.
No ale jak to często bywa z gwiazdami filmowymi - koniec był bolesny. Po czasie żałowałam, że pozbyłam się kolekcji...
Sto razy chciałem się zabić, kiedy nie mogłem już wytrzymać, ale nigdy tego nie zrobiłem. Chyba podświadomie pragnąłem jeszcze raz pocałować usta rzeki i łowić srebrne ryby
https://www.youtube.com/watch?v=0UqfRY3_1Ps
Wiele wiele rzeczy, ale najbardziej pamiętam jak na dzielnicy zjawiała się lodziarka Family Frost, i ta melodyjka :D była słyszana na niemal całą dzielnicę.
Wiele wiele rzeczy, ale najbardziej pamiętam jak na dzielnicy zjawiała się lodziarka Family Frost, i ta melodyjka :D była słyszana na niemal całą dzielnicę.
- Azbest_sledz
- RoyalBaby
Moja kolekcja dinozaurów (nadal je kolekcjonuje!)i moich przyjaciół z dzieciństwa z którymi nie mam kontaktu:[
To na prof to nie ja
- patryktarachon
- Mokra Włoszka
- Instagram: patryktarachon
Gdy myślę o swoim dzieciństwie, przychodzi mi na myśl nieograniczona wyobraźnia. Dziś kreowanie swoich pomysłów w realne działanie odbywa się inaczej, nie pozostając wyłącznie w sferze marzeń.
Karteczki W.I.T.C.H., figurki z jajek z niespodzianką (moje ulubione to były rybki). Miałam jeszcze taką figurkową rodzinę króliczków (mama, tata, dziecko lub dwójka, nie pamiętam), pokryte były takim jakby futerkiem i ruszały im się łapki. Moi rodzice nie pamiętają tych figurek i mam wrażenie momentami, że mi się te zabawki przyśniły, ale jestem przekonana, że się nimi kiedyś bawiłam 
i am a god
Byłam grubym dzieckiem uzależnionym od chipsów, więc bardzo dobrze pamiętam wszystkie chipsy na które wydawałam swoje pieniądze
1. Chipsy Lays i Lays sticks keczupowe
2. Chipsy i chrupki Hyper szczególnie keczupowe i cebulowe
3. Bacon snack takie wyglądające jak kawałki bekonu
4. Maczugi po 40 gr najtańsze to już jak była duża desperacja
5. Chio hot dogi tez w kształcie hot doga opakowanie bardziej kwadratowe niż Laysów
6. Cheetosy szczególnie piłeczki cebulowe
7. Twistosy dwa smaki grillowany steak i fromage
8. Mr Snaki opakowanie z pieskiem pomidor i ser
5. Chio hot dogi tez w kształcie hot doga opakowanie bardziej kwadratowe niż Laysów
-
waltherp99
- Koczkodan
Jezu tak, te chipsy w kształcie hot doga to było burżujstwo.
Pamietam, że babcia w niedziele po kościele dawała mi lentilky i czasem małą paczkę chipsów ale potem był tego smutny koniec, bo wysłuchała w Radio Maryja, że chipsy są niezdrowe

Pamietam, że babcia w niedziele po kościele dawała mi lentilky i czasem małą paczkę chipsów ale potem był tego smutny koniec, bo wysłuchała w Radio Maryja, że chipsy są niezdrowe
- berry blast
- Trening tenisa
u mnie było podobniewaltherp99 pisze: ↑czw lut 12, 2026 7:34 pm Jezu tak, te chipsy w kształcie hot doga to było burżujstwo.
Pamietam, że babcia w niedziele po kościele dawała mi lentilky i czasem małą paczkę chipsów ale potem był tego smutny koniec, bo wysłuchała w Radio Maryja, że chipsy są niezdrowe![]()
![]()
![]()
- basiklemur
- Siatkarka
Ja bardzo dobrze pamiętam gierki na kompa, które były na CD jako dodatek do jakiejś gazetki albo kupowane osobno. Harry Potter i Komnata Tajemnic - zbieranie fasolek latając w bibliotece na miotle albo grę Herkulesa też miałam, coś pięknego. Oczywiście do tego też Crock i Jazz Jackrabbit. Beznadziejna rozdzielczość, wszystko w płaskiej rozgrywce, ale siedziało się godzinami u koleżanki na kompie grając na zmianę.
- Borderline
- Szarlotta
Ja może grubasem nie byłam ale uzależnienie od chipsów to coś co znamlalisa pisze: ↑czw lut 12, 2026 1:09 pm Byłam grubym dzieckiem uzależnionym od chipsów, więc bardzo dobrze pamiętam wszystkie chipsy na które wydawałam swoje pieniądze![]()
- Załączniki
-
- fw_1772575173291.jpg (70.98 KiB) Przejrzano 1211 razy
- Oliwkowa888
- Srebrna Kropeczka
Nigdy nie byłam jakąś fanką słonych przekąsek, ale Chio w takich mniejszych paczuszkach kojarzą mi się z wycieczkami szkolnymi 
- CzarnyPigularz
- Koczkodan
Jak byłem kilkuletnim dzieciakiem pamiętam jak mi pchali rure do płukania żołądka, ale już dalej nic z tej akcji nie pamiętam
Czarna piguła wyzwala i przywraca światło niszcząc czerwoną zarazę