Ale może coś w tym jest, że mamy wypaczoną percepcję i osoba bez grama makijażu, z nieruszonymi brwiami wydaje się jakaś brudna i zaniedbana. Joanna Koroniewska też zbiera za swoją naturalność sporo negatywnych komentarzy. Ona przy okazji jest również bardzo szczupła więc no może lekko ją to postarzać na twarzy ale ja o tak uważam że wygląda fajnie jak na jej wiek. Może nasze oko tak bardzo przywykło do pomalowanych twarzy w ekranie i filtrów, że nam się "gryzie" ktoś totalnie saute.Jennifer pisze: ↑pn mar 09, 2026 10:02 am Dokładnie o niej myślałam, kiedy pisałam moją powyższą wypowiedź :D Ogólnie te wszystkie eko aktywistki wyglądają na dość niechlujne i zaniedbane, ale nie możesz im tego napisać, bo usłyszysz bo co? bo się nie maluję? bo mam niefarbowane włosy? bo nie ubieram się w sieciówkach? bo nie mam hybryd? Tak jakby między full mejkapem, paznokciami i medycyną estetyczną a zaniedbaniem podstawowej higieny nie było nic pomiędzy. Kiedyś na jakimś eko kanale pojawiła się całe story o tym, że ludzie - uwaga - za często się myją. Że to szkodliwe nie tylko dla nich samych, ale i dla środowiska. Szczerze, jak przejedziesz się komunikacją miejską w środku lata, dochodzisz do skrajnie odwrotnych wniosków.
Co do lumpów, to ja podchodzę z dystansem. Nigdy nie byłam w stanie nic tam znaleźć, a ja jestem z tych co idą do sklepu po konkretną rzecz w określonym kolorze i kroju. Tam się idzie "łowić" i można wrócić z pięcioma ubraniami, ale żadne z nich nie będzie tym czego się potrzebuje. Takie miejsca są również pożywką dla zbieraczy. Kiedyś widywałam sąsiadki które co tydzień wychodziły z lumpa z wielkimi torbami pełnych szmat bo były po złotówce. Co z tym robiły? Nie wiem, ale się domyślam.