Start
Mój profil

Niepopularne opinie o życiu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
again
Skarpeta Rakieta

Re: Niepopularne opinie o życiu

Post autor: again »

gunernialne pisze: wt sty 20, 2026 10:36 am W sumie muszę się zgodzić.
Tak czy inaczej - przyjmowanie abstrakcyjnej nawet ewentualności, w której ktoś ratuje pieseczka zamiast człowieka jest absurdalna. Wstyd takie stwierdzenia upubliczniać xd
Just so you know, strazacy pieseczki też wg prawa muszą ratować. Oczywiście na bank jest priorytet ludzi, tak jak, zgaduję, wśród ludzi priorytet mają dzieci - jeśli się mylę proszę mnie poprawić.

https://strazacki.pl/safety-tips/wiedza ... s-pozarow/
Honoratalo
BlondDoczep

Post autor: Honoratalo »

1.Uważam, że schroniska powinny być państwowe. To porażka cywilizacyjna, że w mrozach są domy tymczasowe bo schroniska nie są w stanie zapewnić podstawy ciepła.

2.Uważam też że powinna być szybka pomoc dla ludzi, którym nie starcza na opał. Płakałam wczoraj dosłownie słysząc, że para w Warszawie zamarzła został sam pies: jak ci ludzie musieli cierpieć 😔

3. Wkurza mnie to że politycy zamiast wyłożyć kasę na powyższe cele jeżdżą po miastach fundując disco Polo live zamiast realnie działać. Jeśli znalazłyby się polityk który by robił realnie zmiany w powyższych punktach nie gadał głosowałabym.
duppajasio
RoyalBaby

Post autor: duppajasio »

gunernialne pisze: wt sty 20, 2026 9:35 am Nie wiem czy było, ale - jeśli miałabym okazję uratować kogoś z pożaru to byłby to człowiek a nie zwierzę.
Jak ktoś mówi, że wolałby uratować swojego czy obcego Reksia lub innego Puszka to zastanawiam się co jest z tym człowiekiem nie tak.
Podobnie w przypadku doniesień o jakichś tragediach gdzie giną ludzie a ktoś pyta czy Burek uratowany i ma ciepły domek
Prawdopodobnie nie będziesz miała nigdy takiej okazji, a po drugie - nikt nie wie, jak zareaguje w sytuacji ekstremalnej.
duppajasio
RoyalBaby

Post autor: duppajasio »

Honoratalo pisze: wt sty 20, 2026 11:41 am 1.Uważam, że schroniska powinny być państwowe. To porażka cywilizacyjna, że w mrozach są domy tymczasowe bo schroniska nie są w stanie zapewnić podstawy ciepła.

2.Uważam też że powinna być szybka pomoc dla ludzi, którym nie starcza na opał. Płakałam wczoraj dosłownie słysząc, że para w Warszawie zamarzła został sam pies: jak ci ludzie musieli cierpieć 😔

3. Wkurza mnie to że politycy zamiast wyłożyć kasę na powyższe cele jeżdżą po miastach fundując disco Polo live zamiast realnie działać. Jeśli znalazłyby się polityk który by robił realnie zmiany w powyższych punktach nie gadał głosowałabym.
Co do 2 - taka pomoc powinna być z MOPS i to oni dostarczają bony na opal. Wbrew złej renomie ta organizacja robi naprawdę dużo. Niestety bywa tez tak, ze ktoś nie chce się zgłosić, bo się krępuje, uważa, że mu to nie przysługuje. A przecież nie można wejść komuś na siłę do domu. Ostatnio niedaleko mnie wolontariuszka przez przypadek dowiedziała się o takim staruszku przez zawiadomienie od sąsiadów o głośnym psie. Żył zupełnie sam oprócz tego pieska i w okropnych warunkach. To jest niestety też zależne od nas samych, żeby zwracać uwagę na drugiego człowieka i w razie potrzeby skierować do opieki
astronautka123
SkrzydełkaZhooters

Post autor: astronautka123 »

duppajasio pisze: wt sty 20, 2026 11:44 am Prawdopodobnie nie będziesz miała nigdy takiej okazji, a po drugie - nikt nie wie, jak zareaguje w sytuacji ekstremalnej.
O właśnie. Na wielu szkoleniach z pierwszej pomocy, prowadzący mówią, że ludzie często głupieją w sytuacji gdy coś się dzieje bliskim osobom, jakieś irracjonalne zachowania typu ktoś złamał kręgosłup a oni chcą przenosić na łóżko i koniecznie musi być podusia.
Awatar użytkownika
gunernialne
PrinTu

Post autor: gunernialne »

duppajasio pisze: wt sty 20, 2026 11:44 am Prawdopodobnie nie będziesz miała nigdy takiej okazji, a po drugie - nikt nie wie, jak zareaguje w sytuacji ekstremalnej.
Dlatego na szczęście mówię o abstrakcyjnej sytuacji i o tym jak podchodzę do zajmowania wskazanego przeze mnie stanowiska
Pilu
Ciastko

Post autor: Pilu »

Honoratalo pisze: wt sty 20, 2026 8:32 am Jeśli tak ktoś robi to nie dziwię się, że potem jest siedlisko bakterii i mogą się zarażać hpv na takich siłowniach gdy nie noszą majtek. Pomijam fakt, że majtki mają bawełnianą wkładkę a legginsy są z poliestru co jest wystarczająco szkodliwe dla zdrowia. Fuj! Jestem team majtki na siłowni bezwzględnie, ale chyba zrezygnuję z siłowni i zapiszę się na jakiś fitness 😳
Jak można bez majtek iść na siłownię??? Serio, to jest kuzwa obrzydliwe. Ciężko jest znaleźć legginsy, ktore nie prześwitują podczas wypinania/przysiadow/rozciągania itd.
Ja zawsze mam przyjemność widzieć bieliznę dziewczyn robiacych przysiady bo porządnych legginsów to że świecą szukać. Jakbym zobaczyła gołą upocona doope to bym chyba zwymiotowała. Jak można nie mieć żadnego poczucia wstydu…A fuj!
Honoratalo
BlondDoczep

duppajasio pisze: wt sty 20, 2026 11:50 am Co do 2 - taka pomoc powinna być z MOPS i to oni dostarczają bony na opal. Wbrew złej renomie ta organizacja robi naprawdę dużo. Niestety bywa tez tak, ze ktoś nie chce się zgłosić, bo się krępuje, uważa, że mu to nie przysługuje. A przecież nie można wejść komuś na siłę do domu. Ostatnio niedaleko mnie wolontariuszka przez przypadek dowiedziała się o takim staruszku przez zawiadomienie od sąsiadów o głośnym psie. Żył zupełnie sam oprócz tego pieska i w okropnych warunkach. To jest niestety też zależne od nas samych, żeby zwracać uwagę na drugiego człowieka i w razie potrzeby skierować do opieki
Uważam że mops robi naprawdę dobrą robotę , ale trzeba przyznać , że osoby, które mają właśnie problemy z proszeniem o pomoc są pozostawione same sobie. Nie wiem jak to miałoby działać ale jakiś szybki system pomocy, żeby pomagać takim osobom naprawdę powinen być normą w cywilizowanym kraju. Przeżywam tą parę , która zamarzła :(
Rzeka.chaosu
Currently:Greece

Post autor: Rzeka.chaosu »

Honoratalo pisze: wt sty 20, 2026 12:04 pm Uważam że mops robi naprawdę dobrą robotę , ale trzeba przyznać , że osoby, które mają właśnie problemy z proszeniem o pomoc są pozostawione same sobie. Nie wiem jak to miałoby działać ale jakiś szybki system pomocy, żeby pomagać takim osobom naprawdę powinen być normą w cywilizowanym kraju. Przeżywam tą parę , która zamarzła :(
A gdzie to się stało?
Honoratalo
BlondDoczep

Rzeka.chaosu pisze: wt sty 20, 2026 12:07 pm A gdzie to się stało?
W Warszawie. Tutaj masz:
https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/dra ... mu/fqpjsf9
astronautka123
SkrzydełkaZhooters

Post autor: astronautka123 »

Pilu pisze: wt sty 20, 2026 12:03 pm Jak można bez majtek iść na siłownię??? Serio, to jest kuzwa obrzydliwe. Ciężko jest znaleźć legginsy, ktore nie prześwitują podczas wypinania/przysiadow/rozciągania itd.
Ja zawsze mam przyjemność widzieć bieliznę dziewczyn robiacych przysiady bo porządnych legginsów to że świecą szukać. Jakbym zobaczyła gołą upocona doope to bym chyba zwymiotowała. Jak można nie mieć żadnego poczucia wstydu…A fuj!
W ogóle skąd się wzielo, że majtki widać to wstyd. Majtki to majtki.
Honoratalo
BlondDoczep

astronautka123 pisze: wt sty 20, 2026 12:46 pm W ogóle skąd się wzielo, że majtki widać to wstyd. Majtki to majtki.
Tylko u jakiś kwiatków kobiet takie pomysły. Majtki rzecz normalna. Facetom jak gumka z bokserek wystaje nikt nie wnika. Mam nadzieję że faceci nie mają takich durnych pomysłów na siłownię bez majtek chodzić 🤮
Honoratalo
BlondDoczep

Moja niepopularna opinia: kobieta kobiecie wybaczy wszystko poza urodą. Dlatego nikt nie robi problemu lasce, która nie była urodziwa, a za pomocą medycyny estetycznej się przerobi nie będą się źle czuły, nie będą miały kompleksów. Jeśli kobieta jest naturalnie ładna inne kobiety będą złośliwe, będą robiły takiej pod górkę, będą jej wbijać szpile, nie powiedzą że jest ładna bo są zazdrosne, zawistne i prędzej im gula w gardle stanie niż poprą ładną dziewczynę bo uważają że ona i tak ma już za dużo i nie należy jej się ludzkie traktowanie.

Doskonale widać która kobieta jest naprawdę pewna siebie jeśli sama nie będąc w swoim prime time potrafi nie mieć w sobie zazdrości dla innej kobiety to znaczy się że jest piękna. A te które się przerabiają często są złośliwe, narcystyczne, idą po trupach do celu, ale im się wybacza bo „biedne” były brzydkie.
Honoratalo
BlondDoczep

mariaow pisze: wt sty 20, 2026 1:38 pm Obrzydliwe to jest. Laski wszystkie naperfumowane, tapeta położona, pazury zrobione, krytykują inne ze „niezadbane” (bo nie robią hybryd, żeli i innych wymysłów) a później się okazuje że nie noszą gaci na siłownię. To jak z tymi damskimi kiblami w których jest największy syf, zużyte podpaski na wierzchu itp. Ja pier*ole, fle. Nic dziwnego że tyle jest teraz singielkami, kto by chciał takie fleje.
Dla mnie kobieta zadbana to ta która:
1. Ma czyste opiłowane paznokcie. Bez znaczenia czy hybrydy czy naturalne- czyste.
2. Pachnie czystością (jakimś ładnym balsamem nienachalnym)nie tanimi perfumami. Jeśli nosi zapach to nie jest uciążliwy dla innych.
3. Ma estetycznie wyregulowane brwi, czystą cerę - może mieć makijaż w granicach rozsądku, aby nie ze sztucznymi rzęsami.
4. Ma czyste buty, pachnące płynem ubranie.
5. Nie musi mieć drogich ubrań ani miliona dodatków ale zawsze ma czyste ubranie.
6. Ma regularnie podcięte końcówki włosów. Dla mnie może mieć siwe, odrosty nieważne ale jak końce się nie rozdwajają to znaczy się że dba.
7. Ma pogodną aparycję i nikogo publicznie nie krytykuje. To znaczy się że ma zdrową głowę.
Awatar użytkownika
Brida
LouiBag

Post autor: Brida »

Honoratalo pisze: wt sty 20, 2026 11:41 am 1.Uważam, że schroniska powinny być państwowe. To porażka cywilizacyjna, że w mrozach są domy tymczasowe bo schroniska nie są w stanie zapewnić podstawy ciepła.

3. mnie jeszcze wkurza wywalanie hajsu na jakieś fundacje, wystrzelone w kosmos muzea, ławeczki za 100 000, a na podstawowe rzeczy, takie rzeczywiście społeczeństwu potrzebne, nie ma kasy. Tak samo z dofinansowaniem TVP. Po co im kasa z Państwa jak puszczają reklamy? Albo albo.
jajjaja35
Mokra Włoszka

Post autor: jajjaja35 »

Beauty privilege jest bardzo silne, szczególnie u kobiet. U panów też, ale tutaj majętność czyni cuda, u kobiet tak to nie działa.
Honoratalo
BlondDoczep

jajjaja35 pisze: wt sty 20, 2026 2:01 pm Beauty privilege jest bardzo silne, szczególnie u kobiet. U panów też, ale tutaj majętność czyni cuda, u kobiet tak to nie działa.
U kobiet w większości nie ma beauty privilage - za bardzo zazdroszczą kobiety, gdy kobieta jest autentycznie zjawiskowa, u mężczyzn jest. Może przystojniak zaparkować super fura i mu się upiecze. Ładnej kobiecie upiecze się tylko u mężczyzn. Od kobiet dostanie nienawistny wzrok i przewracanie gałami. Jak zrobi to brzydsza, grubsza dziewczyna będzie tłumaczona że pewnie biedna się nie wyrabia z czasem.
Rzeka.chaosu

Honoratalo pisze: wt sty 20, 2026 1:42 pm Moja niepopularna opinia: kobieta kobiecie wybaczy wszystko poza urodą. Dlatego nikt nie robi problemu lasce, która nie była urodziwa, a za pomocą medycyny estetycznej się przerobi nie będą się źle czuły, nie będą miały kompleksów. Jeśli kobieta jest naturalnie ładna inne kobiety będą złośliwe, będą robiły takiej pod górkę, będą jej wbijać szpile, nie powiedzą że jest ładna bo są zazdrosne, zawistne i prędzej im gula w gardle stanie niż poprą ładną dziewczynę bo uważają że ona i tak ma już za dużo i nie należy jej się ludzkie traktowanie.

Doskonale widać która kobieta jest naprawdę pewna siebie jeśli sama nie będąc w swoim prime time potrafi nie mieć w sobie zazdrości dla innej kobiety to znaczy się że jest piękna. A te które się przerabiają często są złośliwe, narcystyczne, idą po trupach do celu, ale im się wybacza bo „biedne” były brzydkie.
Ja uważam, że osoby ponadprzeciętnie ładne, z wysoką kulturą osobistą, sympatyczne, pomocne są lubiane i raczej nie ma w stosunku do nich zawiści.

Gorzej jak ktoś jest ładny, ale wiele nieciekawych zachowań uchodzi mu płazem ze względu na urodę. Wtedy niektórzy mogą myśleć "wredna, ale jej się powodzi, bo jest ładna".

Pisząc to myślę o konkretnych osobach.

Sama też raczej niektórym ładnym osobom (takim z urokiem) daję taryfę ulgową. Moim zdaniem nieświadomie. Np. bardzo długo tolerowałam zachowania jednej z dziewczyn z mojej paczki znajonych. Jest ponadprzeciętnie ładna i ją lubię (dla mnie zawsze była ok). Niestety ma cechy takie jak obgadywanie za plecami czy wymyślanie na kogoś bzdur. Jej urok osobisty sprawia, że po prostu da się to tolerować. Cierpliwość skończyła mi się dopiero jak wyśmiała nową dziewczynę kolegi (obecnie już żonę). Nie mogła przeżyć, że przystojny facet na poziomie wziął sobie cichą myszkę i śmie być z nią szczęśliwy. Wg niej udawał. Do tego doszły dziwne zachowania na imprezach, włażenie mu na kolana, sugerowanie jej, że on lubi się zabawić. To było na tyle żenujące, że uroda i urok osobisty nie pomogły.

Czyli moim zdaniem finalnie decydują jednak cechy osobowości i zachowania. Można tym spieprzyć nawet najładniejszy wygląd.
Rzeka.chaosu

Jeszcze dodam, że to nie znaczy, że się zupełnie nie zgadzam. Nie nie. Dobrzę widzę np. wśród dzieci jak średnio urodziwe nastolatki potrafią być wredne w stosunku do tych ładnych, cichych i zdolnych. Takich, które się nie obronią.
Awatar użytkownika
again
Skarpeta Rakieta

Post autor: again »

Rzeka.chaosu pisze: wt sty 20, 2026 2:12 pm Cierpliwość skończyła mi się dopiero jak wyśmiała nową dziewczynę kolegi (obecnie już żonę). Nie mogła przeżyć, że przystojny facet na poziomie wziął sobie cichą myszkę i śmie być z nią szczęśliwy. Wg niej udawał. Do tego doszły dziwne zachowania na imprezach, włażenie mu na kolana, sugerowanie jej, że on lubi się zabawić.
No mogo jej to zachwiać wizję świata, bo nagle się okazało, że jednak trwałą relację można budować na innych niż fizyczne piękno wartościach.
Taka reakcja wydaje mi się być całkiem normalna (co nie znaczy że zdrowa i okej), bo jeśli tej Twojej koleżance od małego wszyscy dookoła powtarzali jaka to jest ładna i widzieli w niej tylko to, no to na czym ona miała zbudować poczucie własnej wartości 🤷
Rzeka.chaosu

again pisze: wt sty 20, 2026 2:37 pm No mogo jej to zachwiać wizję świata, bo nagle się okazało, że jednak trwałą relację można budować na innych niż fizyczne piękno wartościach.
Taka reakcja wydaje mi się być całkiem normalna (co nie znaczy że zdrowa i okej), bo jeśli tej Twojej koleżance od małego wszyscy dookoła powtarzali jaka to jest ładna i widzieli w niej tylko to, no to na czym ona miała zbudować poczucie własnej wartości 🤷
No może po prostu coś jej się uruchomiło w głowie. Oczywiście szybko odpuściła. Nie zmienia to faktu, że moja sympatia dla niej spadła i to było jak przełącznik - zaczęłam zwracać uwagę na jej wady. Tylko, że nadal ją lubię, w stosunku do mnie zawsze była ok. Po prostu nie jest to już relacja czysta na 100% i pełna zaufania.
Awatar użytkownika
Fjoki
SushiAddict

Post autor: Fjoki »

Honoratalo pisze: wt sty 20, 2026 1:47 pm Dla mnie kobieta zadbana to ta która:
1. Ma czyste opiłowane paznokcie. Bez znaczenia czy hybrydy czy naturalne- czyste.
2. Pachnie czystością (jakimś ładnym balsamem nienachalnym)nie tanimi perfumami. Jeśli nosi zapach to nie jest uciążliwy dla innych.
3. Ma estetycznie wyregulowane brwi, czystą cerę - może mieć makijaż w granicach rozsądku, aby nie ze sztucznymi rzęsami.
4. Ma czyste buty, pachnące płynem ubranie.
5. Nie musi mieć drogich ubrań ani miliona dodatków ale zawsze ma czyste ubranie.
6. Ma regularnie podcięte końcówki włosów. Dla mnie może mieć siwe, odrosty nieważne ale jak końce się nie rozdwajają to znaczy się że dba.
7. Ma pogodną aparycję i nikogo publicznie nie krytykuje. To znaczy się że ma zdrową głowę.
Pkt 2 I wszystkie ogony automatycznie odpadają - pełna zgoda. Jak dla mnie to perfum nie musi żadnych używać, byle nie śmierdzieć żulem czy potem
Pkt 3 czy automatycznie wyrzucasz osoby z chorobami skóry? Bo można być ultra zadbanym ale czasem choroba jest cholernie upierdliwa co by się nie robiło.
Pkt 4 płyny do płukania niszczą tkaniny. Poza tym ubranie to nie perfumy, ma być czyste i nie śmierdzieć, ja nie lubię zapachowych ubrań więc się z tym nie zgodzę że trzeba.
Awatar użytkownika
kiciakociaaa2137
BlondDoczep

Post autor: kiciakociaaa2137 »

Fjoki pisze: wt sty 20, 2026 3:12 pm Pkt 2 I wszystkie ogony automatycznie odpadają - pełna zgoda. Jak dla mnie to perfum nie musi żadnych używać, byle nie śmierdzieć żulem czy potem
Pkt 3 czy automatycznie wyrzucasz osoby z chorobami skóry? Bo można być ultra zadbanym ale czasem choroba jest cholernie upierdliwa co by się nie robiło.
Pkt 4 płyny do płukania niszczą tkaniny. Poza tym ubranie to nie perfumy, ma być czyste i nie śmierdzieć, ja nie lubię zapachowych ubrań więc się z tym nie zgodzę że trzeba.
Pełna zgoda, jestem alergiczką i z kosmetyków oraz produktów do prania praktycznie nie używam niczego, co pachnie (ewentualnie jakiś baaaardzo delikatny, neutralny zapach). Ciekawe, że niektórzy uważają to za oznakę zaniedbania.
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
Sandri
Siatkarka

Post autor: Sandri »

Fjoki pisze: wt sty 20, 2026 3:12 pm Pkt 2 I wszystkie ogony automatycznie odpadają - pełna zgoda. Jak dla mnie to perfum nie musi żadnych używać, byle nie śmierdzieć żulem czy potem
Ja myślę , że w punkcie 3 czystość skóry oznacza nie zapychanie stanów zapalnym pudrem. Moim zdaniem jak ktoś ma zanieczyszczenia na twarzy to lepiej wygląda skóra nawet z pryszczami czy punktowo przykryte one korektorem niż gdy osoba wali kilogram pudru.
Punkt 4 różne są płyny. Ja używam dla dzieci więc skoro koleżanka pisała że nie nachalny zapach a pachnący czystością może o to chodziło?
Awatar użytkownika
MissNobody66
SushiRoll

Post autor: MissNobody66 »

Chyba najgorszy sort właścicieli zwierząt to kociarze. I od razu napiszę: tak, wiem że psiarze też nie są święci, nie, nie każdy właściciel kota jest nienormalny. Jednak kociarze to odrębny gatunek, to ludzie którzy posiadają zwierzęta i praktycznie oddają im cześć, to co tym zwierzętom jest wybaczane, jak są usprawiedliwiane i dosłownie czczone nie mieści się w mojej głowie. Ostatnio wyświetliło mi się na tiktoku parę filmików z dźwiękiem "nie podoba się to wypie*dalać" gdzie kot siedzi na stoliku z miną mordercy. Co w komentarzach? Zachwyty i pochlebstwa. Wiadomo wolnoć Tomku w swoim domku ale nie wydaje się wam że palma ludziom odbiła? To już przechodzi ludzkie pojęcie żeby tak nieprzewidywalnym zwierzętom było wybaczane że np podczas snu właściciela nagle postanowią wyskoczyć z pazurami i podrapać mu twarz. Psy obrywają niejednokrotnie za siadanie na kanapie, za lizanie właściciela po twarzy, gryzienie butów i inne takie, a kot mam wrażenie że by usiadł dupą w talerzu z obiadem właściciela i by się posikali w komentarzach z zachwytu 🤦🏻‍♀️ sorry ale dla mnie chore jest pozwalanie zwierzęciu chodzić po blatach kuchennych tam gdzie się przygotowuje jedzenie i usprawiedliwianie każdych chorych wyskoków + uważanie że to jakiś nadgatunek.