Honoratalo pisze: ↑wt sty 20, 2026 1:42 pm
Moja niepopularna opinia: kobieta kobiecie wybaczy wszystko poza urodą. Dlatego nikt nie robi problemu lasce, która nie była urodziwa, a za pomocą medycyny estetycznej się przerobi nie będą się źle czuły, nie będą miały kompleksów. Jeśli kobieta jest naturalnie ładna inne kobiety będą złośliwe, będą robiły takiej pod górkę, będą jej wbijać szpile, nie powiedzą że jest ładna bo są zazdrosne, zawistne i prędzej im gula w gardle stanie niż poprą ładną dziewczynę bo uważają że ona i tak ma już za dużo i nie należy jej się ludzkie traktowanie.
Doskonale widać która kobieta jest naprawdę pewna siebie jeśli sama nie będąc w swoim prime time potrafi nie mieć w sobie zazdrości dla innej kobiety to znaczy się że jest piękna. A te które się przerabiają często są złośliwe, narcystyczne, idą po trupach do celu, ale im się wybacza bo „biedne” były brzydkie.
Ja uważam, że osoby ponadprzeciętnie ładne, z wysoką kulturą osobistą, sympatyczne, pomocne są lubiane i raczej nie ma w stosunku do nich zawiści.
Gorzej jak ktoś jest ładny, ale wiele nieciekawych zachowań uchodzi mu płazem ze względu na urodę. Wtedy niektórzy mogą myśleć "wredna, ale jej się powodzi, bo jest ładna".
Pisząc to myślę o konkretnych osobach.
Sama też raczej niektórym ładnym osobom (takim z urokiem) daję taryfę ulgową. Moim zdaniem nieświadomie. Np. bardzo długo tolerowałam zachowania jednej z dziewczyn z mojej paczki znajonych. Jest ponadprzeciętnie ładna i ją lubię (dla mnie zawsze była ok). Niestety ma cechy takie jak obgadywanie za plecami czy wymyślanie na kogoś bzdur. Jej urok osobisty sprawia, że po prostu da się to tolerować. Cierpliwość skończyła mi się dopiero jak wyśmiała nową dziewczynę kolegi (obecnie już żonę). Nie mogła przeżyć, że przystojny facet na poziomie wziął sobie cichą myszkę i śmie być z nią szczęśliwy. Wg niej udawał. Do tego doszły dziwne zachowania na imprezach, włażenie mu na kolana, sugerowanie jej, że on lubi się zabawić. To było na tyle żenujące, że uroda i urok osobisty nie pomogły.
Czyli moim zdaniem finalnie decydują jednak cechy osobowości i zachowania. Można tym spieprzyć nawet najładniejszy wygląd.