Start
Mój profil

iwona wieczorek

Moderator: verysweetcherry
billy
Ciastko

Re: iwona wieczorek

Post autor: billy »

Aktualizacja teorii z dziś :)

https://www.youtube.com/watch?v=vUxrv46UV_U

Blue Velvet w Gdańsku i fiat na blachach GPU.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
KasiaBasia56
Szarlotta

Post autor: KasiaBasia56 »

billy pisze: pn sty 19, 2026 9:00 pm Aktualizacja teorii z dziś :)

Czyli Puck !
fvtmv23
Mokra Włoszka

Post autor: fvtmv23 »

Nie rozumiem czemu takie osoby nie zgłoszą się na policję tylko grają w jakąś internetową gierkę?
Ameo
SushiRoll

Post autor: Ameo »

Mauwi pisze: pn sty 19, 2026 6:09 pm Jakby tak połączyć kropki to wygląda na to że jeśli to ten dziadek jest sprawcą to kiedyś zrobil krzywdę tym dziewczynom (być może byl tam na wyjezdzie), a następnie zupełnie przypadkiem trafil na Iwonę. Taka teoria przychodzi mi do głowy.
Z tego co on tam mówił - obejrzałam ten materiał, to wygląda jakby raczej nie miał związku bezpośredniego ze sprawą. Pewnie mu dano do podpisania jakieś papiery zakazujące komentowania sprawy i udzielano informacji.
Raczej wygląda jakby chciał się podzielić, ale nie mógł
Pitupitu1
Tritonotti

Post autor: Pitupitu1 »

Ameo pisze: wt sty 20, 2026 8:41 am Z tego co on tam mówił - obejrzałam ten materiał, to wygląda jakby raczej nie miał związku bezpośredniego ze sprawą. Pewnie mu dano do podpisania jakieś papiery zakazujące komentowania sprawy i udzielano informacji.
Raczej wygląda jakby chciał się podzielić, ale nie mógł
Dokladnie, czytajcie ze zrozumieniem . To dwie odrębne sprawy, po prostu prokuratura prowadzi je równolegle, a że zrobili wykopki to byli przy okazji pytani czy dzieje się coś nowego w sprawie IW , no to potwierdzili, że tam też.

„ "Na polecenie prokuratora Małopolskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej, wykonywali czynności procesowe m.in. w śledztwie dotyczącym Iwony Wieczorek, jak również w innym postępowaniu pozostającym pod nadzorem tego Wydziału" - przekazała w komunikacie wysłanym do naszej redakcji prokurator Katarzyna Calów-Jaszewska z Prokuratury Krajowej.
Dodała, że w sprawie dotyczącej Iwony Wieczorek pojawiły się "nowe fakty i dowody, które są aktualnie analizowane przez prokuratora". Zastrzegła, że prokuratura nie będzie udzielała żadnych dodatkowych informacji.
Tą drugą sprawą, o której wspomniała prokurator Calów-Jaszewska było - jak zaznaczył przed kamerą TVN24 prokurator Eryk Stasielak z Małopolskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji w Krakowie - sprawa zaginięcia dwóch młodych kobiet, po których ślad urwał się wiele lat temu w Zakopanem. I to w związku z tą sprawą prowadzone były działania przy ulicy Polnej w Sopocie.„
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Totalnie się zgubiłem. Czy ktoś mi to wyjaśni jak dziecku?
Pachycefalozaur
Siatkarka

Post autor: Pachycefalozaur »

A mnie zastanawia cały czas czy wiadomo w ogóle co sie dzieje z Pawłem P. Czy on jest w więzieniu, czy go wypuścili, coś ucichło bardzo w jego sprawie.
zzz
ZdalnaFanka

Post autor: zzz »

Oakoak pisze: pn sty 19, 2026 8:40 pm Wrzucam , to nie plotki, prokurator to potwierdziła

Tą drugą sprawą, o której wspomniała prokurator Calów-Jaszewska było - jak zaznaczył przed kamerą TVN24 prokurator Eryk Stasielak z Małopolskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji w Krakowie - sprawa zaginięcia dwóch młodych kobiet, po których ślad urwał się wiele lat temu w Zakopanem. I to w związku z tą sprawą prowadzone były działania przy ulicy Polnej w Sopocie.
Bardzo ciekawe, fascynuje mnie ta sprawa. Zawsze uważałam, że to nieprawda, że dziewczyny nie wyszły z kwatery na Pitoniówce, tylko że z kimś się spotkały. Chodzi o Ernestynę i Annę/
Ameo
SushiRoll

Post autor: Ameo »

zzz pisze: wt sty 20, 2026 12:01 pm Bardzo ciekawe, fascynuje mnie ta sprawa. Zawsze uważałam, że to nieprawda, że dziewczyny nie wyszły z kwatery na Pitoniówce, tylko że z kimś się spotkały. Chodzi o Ernestynę i Annę/
Wlasnie. Wyszły, były widziane na dworcu tego dnia
Pitupitu1
Tritonotti

Post autor: Pitupitu1 »

Pachycefalozaur pisze: wt sty 20, 2026 10:51 am A mnie zastanawia cały czas czy wiadomo w ogóle co sie dzieje z Pawłem P. Czy on jest w więzieniu, czy go wypuścili, coś ucichło bardzo w jego sprawie.
Dokładnie, Archiwum sie wtedy za niego ostro wzięło i go chciało mocno docisnąć.
Ta ekipa z imprezy jeden raz się wysypała, bo nie dźwignęła ciśnienia. To było w dzień po imprezie, kiedy od rana szturmowali mamę Iwony, żeby cichaczem ustalić, czy Iwona już wróciła . Jedna twierdziła że o 8 rano świeżo po imprezie jest umówiona z Iwoną na siatkówkę, drugi przyszedł do pracy mamy Iwony, żeby umówić ciocię na wizyte. Robili wtedy z nerwów straszne fikołki.
I to jest mega ciekawe, bo z tego wynika, że oni wiedzieli, że stało się coś złego ale najwyraźniej nie wiedzieli jeszcze jak bardzo złego i nie wiedzieli jeszcze jak to się skończyło.
dejwor
Tritonotti

Post autor: dejwor »

na podstawie wszystkich informacji w sprawie zaginięcia iwony wieczorek nie można kogoś skazać z dowodów poszlakowych czy przez tyle lat na nikogo nic nie ma?
Oakoak
SushiRoll

Post autor: Oakoak »

Mnie najbardziej bulwersują działania policji w tej sprawie, wygląda na to że oni szukali totalnie nie w tym miejscu co trzeba. Tyle lat przekopywali park Reagana bo tam była widziana po raz ostatni i nie mieli innych punktów zaczepienia, a laska mogła zostać wywieziona autem totalnie wszędzie. Do Gdyni, pucka, Gdańska czy Łeby.
Kasiakowalska1
Bagietka z szarlott

Post autor: Kasiakowalska1 »

PrzemoKondratowicz pisze: wt sty 20, 2026 10:15 am Totalnie się zgubiłem. Czy ktoś mi to wyjaśni jak dziecku?
Tak, dalej nic nie wiadomo xD
kxkx
RóżowePolo

Post autor: kxkx »

W grudniu 2022 roku byłem zadowolony, ponieważ media ogłosiły „przełom”, a mianowicie szukali (i znaleźli) wtedy ręcznika. Ludzie ogłaszali, że sprawa zakończona, że osoby odpowiedzialne za zaginięcie Iwony pewnie robią pod siebie z nerwów. Niestety był to fałszywy alarm.

Mam nadzieję, że tym razem naprawdę znaleźli dowody obecności Iwony/szczątki, bo szum jest ogromny.

Nie daje mi jedynie spokoju komentarz z Interii (lipiec 2022), na temat domniemanego ukrycia zwłok.
Dwa lata później policja wspomniała o białym cinquecento, ludzie odkryli miejsce ze wskazówki i auto faktycznie tam było. Oby to był prawdziwy klucz do rozwiązania
Awatar użytkownika
Anik
SushiRoll

Post autor: Anik »

Pitupitu1 pisze: wt sty 20, 2026 1:07 pm Dokładnie, Archiwum sie wtedy za niego ostro wzięło i go chciało mocno docisnąć.
Ta ekipa z imprezy jeden raz się wysypała, bo nie dźwignęła ciśnienia. To było w dzień po imprezie, kiedy od rana szturmowali mamę Iwony, żeby cichaczem ustalić, czy Iwona już wróciła . Jedna twierdziła że o 8 rano świeżo po imprezie jest umówiona z Iwoną na siatkówkę, drugi przyszedł do pracy mamy Iwony, żeby umówić ciocię na wizyte. Robili wtedy z nerwów straszne fikołki.
I to jest mega ciekawe, bo z tego wynika, że oni wiedzieli, że stało się coś złego ale najwyraźniej nie wiedzieli jeszcze jak bardzo złego i nie wiedzieli jeszcze jak to się skończyło.
No właśnie, pytanie na jakiej podstawie to wiedzieli i skąd wynikał strach. Bo przecież gdyby Iwona po prostu nie wróciła do Adrii po torebkę, to można by zakładać, że nadal jest obrażona i np. drzwi do domu otworzyła jej matka. W takiej sytuacji raczej nie powstałaby panika skłaniająca towarzystwo do robienia takich podchodów, tylko Adria zapytałaby wprost czy Iwona wróciła do domu. To ponownie prowadzi nas do wniosku, że krzywdę zrobił jej ktoś znajomy, ktoś kogo również znało towarzystwo, na pewno nie przypadkowa osoba. Ja się cały czas skłaniam ku temu, że ona dotarła na swoje osiedle i z kimś odjechała, jej ojczym mówił, że słyszał Adrię krzyczącą "Iwona, Iwona!" ale nie był pewny czy to nie była rozmowa przez telefon. Oczywiście Adria dotarła do domu dużo szybciej niż Iwona - może na nią czekała, bo Iwona zapowiedziała ze ma zamiar spotkać się z tym kimś? I mimo wszystko wsiadła do jego samochodu.
Jeszcze33
PsychoFanka

Post autor: Jeszcze33 »

Anik pisze: wt sty 20, 2026 6:35 pm No właśnie, pytanie na jakiej podstawie to wiedzieli i skąd wynikał strach. Bo przecież gdyby Iwona po prostu nie wróciła do Adrii po torebkę, to można by zakładać, że nadal jest obrażona i np. drzwi do domu otworzyła jej matka. W takiej sytuacji raczej nie powstałaby panika skłaniająca towarzystwo do robienia takich podchodów, tylko Adria zapytałaby wprost czy Iwona wróciła do domu. To ponownie prowadzi nas do wniosku, że krzywdę zrobił jej ktoś znajomy, ktoś kogo również znało towarzystwo, na pewno nie przypadkowa osoba. Ja się cały czas skłaniam ku temu, że ona dotarła na swoje osiedle i z kimś odjechała, jej ojczym mówił, że słyszał Adrię krzyczącą "Iwona, Iwona!" ale nie był pewny czy to nie była rozmowa przez telefon. Oczywiście Adria dotarła do domu dużo szybciej niż Iwona - może na nią czekała, bo Iwona zapowiedziała ze ma zamiar spotkać się z tym kimś? I mimo wszystko wsiadła do jego samochodu.
No dokładnie, może widzieli z kim wsiadła do samochodu i wiedzieli że ta osoba jest niebezpieczna…
bigosm
RoyalBaby

Post autor: bigosm »

Policyjne miernoty zamiast zabrać się do roboty zaraz po zaginięciu, dokładnie wszystkich przesłuchać ( a ktoś ze znajomych miał i ma ) na pewno kluczowe informacje nt. zaginięcie po 16 latach powiązały zaginięcie Iwony z zaginięciem dwóch dziewczyn w Zakopanem w 1993 roku! No tego jeszcze nie grali, 17 lat różnicy, Zakopane i Gdańsk...
Ewelajna84
PsychoFanka

Post autor: Ewelajna84 »

Jeszcze33 pisze: wt sty 20, 2026 6:42 pm No dokładnie, może widzieli z kim wsiadła do samochodu i wiedzieli że ta osoba jest niebezpieczna…
No tak tylko po co wtedy zmowa milczenia... wystarczyło powiedzieć jak było.
Awatar użytkownika
Anik
SushiRoll

Post autor: Anik »

Ewelajna84 pisze: wt sty 20, 2026 9:21 pm No tak tylko po co wtedy zmowa milczenia... wystarczyło powiedzieć jak było.
to chyba jasne, że kogoś/czegoś się boją
Zgaga
Siatkarka

Post autor: Zgaga »

A co jeśli wołanie Iwony pod blokiem to nie było wołanie jej, bo ktoś ją zobaczył tylko Adria wołała do telefonu, bo dzwoniła z kimś, kto z Iwoną przebywał? Moze towarzystwo było zastraszone i bali sie, ze ich czeka taki sam los? Moze był to szantaż, a usuwanie z komputera Iwony jakichś treści było częścią szantażu i chłopak wbił sie do niej do mieszkania pod groźbą, że jeśli coś sie wyda to ich tez załatwi?
telesrele
BlondDoczep

Post autor: telesrele »

bigosm pisze: wt sty 20, 2026 7:50 pm Policyjne miernoty zamiast zabrać się do roboty zaraz po zaginięciu, dokładnie wszystkich przesłuchać ( a ktoś ze znajomych miał i ma ) na pewno kluczowe informacje nt. zaginięcie po 16 latach powiązały zaginięcie Iwony z zaginięciem dwóch dziewczyn w Zakopanem w 1993 roku! No tego jeszcze nie grali, 17 lat różnicy, Zakopane i Gdańsk...
Wiadomo nie od dzis, że policja z Gdanska od poczatku mataczyła w śledztwie, wiadomo tez, ze Patryk (byly Iwony) miał wujka policjanta… Największe przełomy pojawiają sie od 2019- czyli wtedy kiedy sprawe przejęlo AX z Krakowa..
Sporo z was tez chyba zapomina lub nie wie, że z kolei Pawłowi zostaly przedstawione oficjalne zarzuty na temat utrudniania i mataczenia w śledztwie (min za usuwanie sladow z jej komputera - w dzien jej zaginiecia, a dokladnie o poranku)
telesrele
BlondDoczep

Post autor: telesrele »

+ bo nie moge edytowac, ale Paweł wtedy nie wszedl do mieszkania Iwony rodziców sam, a z koleżanką (tutaj nie ma oficjalnych informacji czy byla to Adria czy Katarzyna P bo kolezance nie zostaly postawione oficjalne zarzuty)
Sybxd
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Sybxd »

W wątku o Oli Wanserskiej przewinął sie temat klubu Blue Velvet z Pucka i niejakiego Turka. Moze to o ten klub chodzilo a nie o sklep?
bigosm
RoyalBaby

Post autor: bigosm »

Co ma wspólnego były sklep alkoholowy blue velvet z Iwoną Wieczorek? :')
Awatar użytkownika
blairwaldorf
ŚpioszkiKenzo

Post autor: blairwaldorf »

Jeśli już jakiś Blue Velvet to ten były klub w Pucku, a nie losowy sklep monopolowy 🥴