O ognisku słyszałam, że tam poszła Kasia., od poczatku. A Iwona gdzieś indziej. Ale że to w parku Reagana już nie. A że Iwona mogła chcieć pójść na to ognisko i że to było po drodze to dopiero relatywnie ostatnio
iwona wieczorek
Moderator: verysweetcherryRe: iwona wieczorek
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
Nie no błagam jak ty śledziłaś sprawę że nie wiesz o ognisku? Od początku to były dwie grupy: Paweł w klubie w Sopocie, i Patryk na imprezie w Gdańsku. To nie są ostatnie informacje tylko były od samego początku.
- berry blast
- Currently:revenge
Potwierdzili, że są nowe dowody i śledczy działają na terenie Sopotu, czyli tam prowadzą tropy.
Cinquecento przewijało się już wcześniej.. ale może pojawił się jakiś nowy świadek i wskazał go policji? A może to prowokacja z ich strony?
Wydaje mi się, że już doszli do tego kto jest sprawcą tylko nie mają niezbitych dowodów. Mam ogromną nadzieje, że wkrótce nastąpi przełom.
Jeszcze świeża ciekawostka z jednej z grup nt zaginięcia Iwony to informacja, że śledczy 14 stycznia br działali (może dalej działają nwm) na ul. Polnej w Sopocie - na terenie garaży/baraków osiedlowych, a pod tym adresem wyskakuje nazwisko faceta (wcześniej nie występował wgl w sprawie), który prowadzi jakieś prace porządkowe/budowlane i ma on w znajomych na fb wiele osób z otoczenia Iwony, ale także są dwie osoby noszące takie same nazwisko jak dwóch śmieciarzy z tej nocy..
Aż nie chce się wierzyć, że znaleźli jakieś szczątki na polnej (odnosząc się do komentarzy z pudla) Co najwyżej to może buty (zakładając, że matka Iwony kupiła sobie takie same)
Jestem z Trójmiasta i chodzi plotka, że wywieźli ją do Pucka lub w okolice, bo tam była jakaś schadzka
Zakładając, że to prawda (bo już słyszałam to od przynajmniej 3 osób) to co miałyby robić szczątki Iwony na polnej?
Obstawiam, że to kolejny blef, żeby zabójcy przypomnieli sobie, że kiedyś po nich przyjdą
Jestem z Trójmiasta i chodzi plotka, że wywieźli ją do Pucka lub w okolice, bo tam była jakaś schadzka
Zakładając, że to prawda (bo już słyszałam to od przynajmniej 3 osób) to co miałyby robić szczątki Iwony na polnej?
Obstawiam, że to kolejny blef, żeby zabójcy przypomnieli sobie, że kiedyś po nich przyjdą
Nie wydaje mi się że czeka nas jakiś niesamowity przełom w tej sprawie, o tym aucie można było już można wielokrotnie przeczytać.
Archiwum X rozwikłało wiele zbrodni z danych lat dzięki swoim metodom, nad sprawa Iwony pracują już jakiś czas, a przełom w tej sprawie wraca w mediach co kilka miesięcy. Kiedys szukali czegoś w zatoce, teraz w garażach, a równie dobrze jej szczątki mogą się znajdować gdziekolwiek.
Najbardziej w tej sprawie przytłaczający jest fakt, że jej środowisko wie, po prostu wie. To ludzie którzy teraz są dojrzali, mają swoje rodziny, żyją sobie i nikt nie sypie….
Archiwum X rozwikłało wiele zbrodni z danych lat dzięki swoim metodom, nad sprawa Iwony pracują już jakiś czas, a przełom w tej sprawie wraca w mediach co kilka miesięcy. Kiedys szukali czegoś w zatoce, teraz w garażach, a równie dobrze jej szczątki mogą się znajdować gdziekolwiek.
Najbardziej w tej sprawie przytłaczający jest fakt, że jej środowisko wie, po prostu wie. To ludzie którzy teraz są dojrzali, mają swoje rodziny, żyją sobie i nikt nie sypie….
-
wikkywikky
- RóżowePolo
Sądzicie że faktycznie coś mają? Już przecież z tym rozkopywaniem terenu przy Zatoce była taka wielka medialna akcja i efekt wiadomy..
Idą jakims tropem, ale czy to dobry trop to się okaże. Co jest nowe, to połączenie sprawy Iwony z inną sprawą zaginięcia dwóch młodych dziewczyn w Zakopanem . Rzecznik potwierdził że nadal będą prowadzić w tej sprawie jakieś działania na terenie Sopotu.wikkywikky pisze: ↑pn sty 19, 2026 3:00 pm Sądzicie że faktycznie coś mają? Już przecież z tym rozkopywaniem terenu przy Zatoce była taka wielka medialna akcja i efekt wiadomy..
Według nieoficjalnych informacji, miejsce w Sopocie o którym pisałam wyżej nie jest tym, gdzie mają się znajdować zwłoki, ponoć tam policjanci mieli zabezpieczać ślady. Do Pucka prowadzą ponoć dalsze tropy (i ponoć do Pucka doprowadziła ich trasa białego fiata).afe pisze: ↑pn sty 19, 2026 2:24 pm Aż nie chce się wierzyć, że znaleźli jakieś szczątki na polnej (odnosząc się do komentarzy z pudla) Co najwyżej to może buty (zakładając, że matka Iwony kupiła sobie takie same)
No błagam tak toPrzemoKondratowicz pisze: ↑pn sty 19, 2026 1:37 pm Nie no błagam jak ty śledziłaś sprawę że nie wiesz o ognisku? Od początku to były dwie grupy: Paweł w klubie w Sopocie, i Patryk na imprezie w Gdańsku. To nie są ostatnie informacje tylko były od samego początku.
Było wiadome że Patryk siedzi z kolegami na piwku w parku Reagana gdzieś nieopodal zejścia z plaży w stronę osiedla Iwony i ze Kasia była gdzie indziej. Nie było info że to ognisko a nie klub. Także . Choć śledziłam głównie podcastowo i niektóre fora, nie robiłam pelnozakresowego śledztwa jak poirot.
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
Myślę że nic nie mają. Śledzę sprawę od początku tam już było pięć mln przełomów. Najpierw numer tożsamy, potem ręcznik i gra w kubki, potem wywóz śmieciarka i śledzenie śmieciarzy, potem wywożenie Pawła w środek Polski bo oni już wszystko wiedzą i ściganie go za pół blanta, potem rozkopywanie terenu wokół zatoki sztuki… przełom nr 150 który nic nie wniesie do sprawy bo to celowy szum żeby zobaczyć reakcje otoczeniawikkywikky pisze: ↑pn sty 19, 2026 3:00 pm Sądzicie że faktycznie coś mają? Już przecież z tym rozkopywaniem terenu przy Zatoce była taka wielka medialna akcja i efekt wiadomy..
Moim zdaniem nic nie maja. Gdyby mieli to by nie rozdmuchiwali tylko od razu ogłaszali wesołą nowinę po odnalezieniu szczątków i testach dna. Robienie zamieszania żeby poudawać, że coś robią. Jak dla mnie to w ,,pewnych kręgach'' wiadomo od początku co się stało, a sprawa miała być prowadzona tak, żeby nic nie znaleźli
Gdyby to zrobił jakiś randomowy Mietek, to już na początku sprawa byłaby rozwiązana.
Mam też hmmm osobistą teorie, że chcą po prostu zamknąć sprawę na zawsze i może dadzą jakiś szkielet, powiedzą, że Iwona i nara. Ale to tylko moja foliarska teoria
Mam też hmmm osobistą teorie, że chcą po prostu zamknąć sprawę na zawsze i może dadzą jakiś szkielet, powiedzą, że Iwona i nara. Ale to tylko moja foliarska teoria
Przejawiało się info na temat Ernestyny i Anny (w związku z przeszukiwaniem garaży na Polnej), ale to nie jest absolutnie potwierdzone, a tym bardziej nie ma żadnego potwierdzenia, że te sprawy są połączone. To są totalne plotki tylko i wyłącznie
-
MalaCzarna
- Te LazzurrA
Podobno sprawa jest równolegle powiązana z zaginięciem nastolatek z Zakopanego (a właściwie warszawy, tylko przebywały w górach na feriach)
Ciekawe czy chodzi o to słynne zaginięcie Ernestyny Wieruszewskiej i Anny Semczuk w 1993? Te sprawę tez bada archiwum X.
A dzialka/garaż na Polnej należy podobno do jakiegoś 70 letniego pana.
Oczywiście nic nie sugeruje, ale jakby sie okazało ze to jakas robota seryjniaka, ktory sie ukatywnil na 2 końcu pl po 17 latach od poprzedniego zagieniecia to byłoby mocne, gdzie kazdy stawiał praktycznie na osoby ze środowiska DC / no ewentualnie recznika, a niektórzy wariaci nawet na mamę IW)
Ciekawe czy chodzi o to słynne zaginięcie Ernestyny Wieruszewskiej i Anny Semczuk w 1993? Te sprawę tez bada archiwum X.
A dzialka/garaż na Polnej należy podobno do jakiegoś 70 letniego pana.
Oczywiście nic nie sugeruje, ale jakby sie okazało ze to jakas robota seryjniaka, ktory sie ukatywnil na 2 końcu pl po 17 latach od poprzedniego zagieniecia to byłoby mocne, gdzie kazdy stawiał praktycznie na osoby ze środowiska DC / no ewentualnie recznika, a niektórzy wariaci nawet na mamę IW)
Jest duże prawdopodobieństwo, że to prowokacje i czekają na reakcje podejrzanych, albo wiedzą kto to zrobił, ale nie mają niezbitych dowodów jak pisałam wcześniej. Ta sprawa, jak wiadomo od początku była zamiata pod dywan przez śledczych, ale już jakiś czas temu przejęli ją AX z Krakowa, dlatego jest nadzieja, że coś z tego będzie.mormolyke pisze: ↑pn sty 19, 2026 4:12 pm Moim zdaniem nic nie maja. Gdyby mieli to by nie rozdmuchiwali tylko od razu ogłaszali wesołą nowinę po odnalezieniu szczątków i testach dna. Robienie zamieszania żeby poudawać, że coś robią. Jak dla mnie to w ,,pewnych kręgach'' wiadomo od początku co się stało, a sprawa miała być prowadzona tak, żeby nic nie znaleźliGdyby to zrobił jakiś randomowy Mietek, to już na początku sprawa byłaby rozwiązana.
Mam też hmmm osobistą teorie, że chcą po prostu zamknąć sprawę na zawsze i może dadzą jakiś szkielet, powiedzą, że Iwona i nara. Ale to tylko moja foliarska teoria![]()
Co do twojej teorii - no totalnie szurska
-
MalaCzarna
- Te LazzurrA
W każdej plotce jest ziarno prawdy.. nikt by raczej sobie tak bez powodu nie przypomial o tamtej sprawie, zresztą gdzie Zakopane a gdzie Sopot.
A ile w tej sprawie było plotek? Tysiące.... I co, wierzysz w każdą?MalaCzarna pisze: ↑pn sty 19, 2026 5:10 pm W każdej plotce jest ziarno prawdy.. nikt by raczej sobie tak bez powodu nie przypomial o tamtej sprawie, zresztą gdzie Zakopane a gdzie Sopot.
Również teoria, że "nic nie mają" nie ma sensu. Nie robiliby tyle zamieszania, nie poświęcaliby tyle czasu i pieniędzy (chyba nie zdajesz sobie sprawy jak duże to są kwoty), żeby "wyglądało ze coś robią". Oczywiście, mogło się zdarzyć, że posunęli się do prowokacji (sama w to wierzę), ale nie wierzę, że prowokacje dzieją się cały czas i to na tak dużą skalę- to byłoby totalnie nielogiczne.. No i gdyby to było pod publiczkę to dawno o tej sprawie przestaliby mówić i pozwoliliby jej ucichnąć, tym bardziej, że presja (w dużej mierze) społeczna już dawno minęła.. Dużo lat minęło, a sprawa jest nadal prowadzona (w końcu przez profesjonalistów) i moim zdaniem to dużo świadczy.mormolyke pisze: ↑pn sty 19, 2026 4:12 pm Moim zdaniem nic nie maja. Gdyby mieli to by nie rozdmuchiwali tylko od razu ogłaszali wesołą nowinę po odnalezieniu szczątków i testach dna. Robienie zamieszania żeby poudawać, że coś robią. Jak dla mnie to w ,,pewnych kręgach'' wiadomo od początku co się stało, a sprawa miała być prowadzona tak, żeby nic nie znaleźliGdyby to zrobił jakiś randomowy Mietek, to już na początku sprawa byłaby rozwiązana.
Mam też hmmm osobistą teorie, że chcą po prostu zamknąć sprawę na zawsze i może dadzą jakiś szkielet, powiedzą, że Iwona i nara. Ale to tylko moja foliarska teoria![]()
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
Do tej pory nic nie mieli i nie mają a szumu było tyle jakby pięć grup przestępczych rozbilitelesrele pisze: ↑pn sty 19, 2026 5:25 pm Również teoria, że "nic nie mają" nie ma sensu. Nie robiliby tyle zamieszania, nie poświęcaliby tyle czasu i pieniędzy (chyba nie zdajesz sobie sprawy jak duże to są kwoty), żeby "wyglądało ze coś robią". Oczywiście, mogło się zdarzyć, że posunęli się do prowokacji (sama w to wierzę), ale nie wierzę, że prowokacje dzieją się cały czas i to na tak dużą skalę- to byłoby totalnie nielogiczne.. No i gdyby to było pod publiczkę to dawno o tej sprawie przestaliby mówić i pozwoliliby jej ucichnąć, tym bardziej, że presja (w dużej mierze) społeczna już dawno minęła.. Dużo lat minęło, a sprawa jest nadal prowadzona (w końcu przez profesjonalistów) i moim zdaniem to dużo świadczy.
-
wijamurzyn
- RoyalBaby
rok temu, jak wrzucili info o tym białym cinkusiu, to miałem wrażenie, że to prowokacja. Mieli kogoś na oku i chcieli sprawdzić jak się zachowa i co zrobi. Dzisiaj już muszą być krok dalej, skoro pchają ten temat.telesrele pisze: ↑pn sty 19, 2026 5:25 pm Również teoria, że "nic nie mają" nie ma sensu. Nie robiliby tyle zamieszania, nie poświęcaliby tyle czasu i pieniędzy (chyba nie zdajesz sobie sprawy jak duże to są kwoty), żeby "wyglądało ze coś robią". Oczywiście, mogło się zdarzyć, że posunęli się do prowokacji (sama w to wierzę), ale nie wierzę, że prowokacje dzieją się cały czas i to na tak dużą skalę- to byłoby totalnie nielogiczne.. No i gdyby to było pod publiczkę to dawno o tej sprawie przestaliby mówić i pozwoliliby jej ucichnąć, tym bardziej, że presja (w dużej mierze) społeczna już dawno minęła.. Dużo lat minęło, a sprawa jest nadal prowadzona (w końcu przez profesjonalistów) i moim zdaniem to dużo świadczy.
-
darek123123
- RóżowePolo
Mnie się wydaje że „coś” muszą mieć, nie robiliby cyrku tak o. Wiele osób na grupach o Iwonie twierdzi, że oni wiedzą, do kogo należy auto lub kto był kierowca. Pytanie, czego konkretnie szukają na temat tej osoby? Tutaj akurat zgodzę się, że nikt po 16 latach nagle nie przyjdzie do nich z informacją. Druga sprawa, Fakt znów dziś dał info, że policja ma konkretny teren, gdzie mają być ukryte szczątki. Oni jak coś znajdą, nie powiedzą tego od razu. Wydaje mi się, że chcą mieć potwierdzone szczątki plus od razu osobę, którą mogą oskarżyć. Mimo wszystko uważam, że coś tym razem mogło ruszyć, bo działania w sprawie są potwierdzone przez prokuraturę. Reszta to domysły i plotki jak zwykle, niestety
Właścicielem komórki w której prowadziła działania policja jest jakiś 70latek. Ponoc nie chciał odpowiadać na pytania dziennikarza Republiki i odsyłał go do prokuratury. Ponoć działania są związane z zaginieciem (morderstwem?) dwóch dziewczyn z Zakopanego ale też z zaginieciem Iwony.
Jakby tak połączyć kropki to wygląda na to że jeśli to ten dziadek jest sprawcą to kiedyś zrobil krzywdę tym dziewczynom (być może byl tam na wyjezdzie), a następnie zupełnie przypadkiem trafil na Iwonę. Taka teoria przychodzi mi do głowy.
Jakby tak połączyć kropki to wygląda na to że jeśli to ten dziadek jest sprawcą to kiedyś zrobil krzywdę tym dziewczynom (być może byl tam na wyjezdzie), a następnie zupełnie przypadkiem trafil na Iwonę. Taka teoria przychodzi mi do głowy.
Wrzucam , to nie plotki, prokurator to potwierdziłaMalaCzarna pisze: ↑pn sty 19, 2026 5:10 pm W każdej plotce jest ziarno prawdy.. nikt by raczej sobie tak bez powodu nie przypomial o tamtej sprawie, zresztą gdzie Zakopane a gdzie Sopot.
Tą drugą sprawą, o której wspomniała prokurator Calów-Jaszewska było - jak zaznaczył przed kamerą TVN24 prokurator Eryk Stasielak z Małopolskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji w Krakowie - sprawa zaginięcia dwóch młodych kobiet, po których ślad urwał się wiele lat temu w Zakopanem. I to w związku z tą sprawą prowadzone były działania przy ulicy Polnej w Sopocie.