Start
Mój profil

Zbrodnia w Rakowiskach

Moderator: verysweetcherry
polaris_novsarka
Mokra Włoszka

Re: Zbrodnia w Rakowiskach

Post autor: polaris_novsarka »

damascenka pisze: wt sty 13, 2026 11:09 am A ja w zasadzie rozumiem zainteresowanie Zuzą i tym, że mimo niezaprzeczalnego okrucieństwa, które zgotowali rodzicom Kamila, jest ona w jakiś sposób intrygująca.

Weszłam sobie po latach na jej profil i w zasadzie dziwię się teraz, że nigdy na siebie nie wpadłyśmy, albo może i tak, ale o tym nie wiedziałam? Słuchała dokładnie takiej samej muzyki jak ja w tamtych czasach, też chodziłam na spotkania poetyckie w Krakowie. Pewnie byłybyśmy koleżankami. Jest to przerażające z jednej strony, ale z drugiej - nigdy nie wiemy co siedzi w głowie nawet naszym najbliższym.

Dlatego nie ma co piętnować osób, dla których jej postać jest jakimś obiektem zainteresowania. Nie bez powodu mnóstwo osób nadal wchodzi na jej sociale, pisze komentarze nawet na tym lastfm. Nie zapominajmy, że mnóstwo nawet seryjnych morderców, miało ogromne charyzmy i jakoś przyciągali do siebie ludzi.

O ile Kamil wydaje mi się miałkim pionkiem w grze, trochę taką zupą jarzynową, która leży na stole i ktoś naleje do miski, żeby nie było gospodyni przykro, tak Zuza może i jest niezwykle złą i wyrachowaną dziewuchą, ale nie można odmówić jej jakiegoś rodzaju ekscentryczności i umiejętności zaintrygowania.

dokladnie tak !!! zlo ktore sie tam wydarzylo jest niepojete, ale ja chcialabym je jakos pojac.
Maximus1111
LouiBag

Post autor: Maximus1111 »

polaris_novsarka pisze: wt sty 13, 2026 11:20 am nie zuza mnie kreci, a zlo w czlowieku. potencjal intelektualny wykorzystany, aby zaplanowac straszna brodnie. co poszlo nie tak w jej wychowaniu, jak mozna bylo tego uniknac, i takie tam. zle to sformulowalam:) po prostu bardzo interesuje mnie psychologia i psychologia kryminalna
Ok. Rozumiem.
Natomiast czy to był plan idealny? Nie, on nawet nie był dobry :)
Pozdro
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

Oczywiście, że ich plan był żałośnie niedopracowany, śmieszny i nie miał prawa się udać. I że Zuza prawdopodobnie jest niezwykle zaburzona i nie nadaje się do powrotu do życia w społeczeństwie. Też przeraża mnie to, że jest na półotworku. Też kilka dobrych nocy nie przespałam z powodu tej zbrodni.

Ale jednocześnie mogę obiektywnie ocenić, że gdyby ta zbrodnia nie miała miejsca, to Zuza mogłaby być w tamtym czasie koleżanką wielu z tych "niezrozumianych" i "innych" dzieciaków. I wcale nie uważam, że robi to że mnie potwora, bo potrafię rozdzielić jej kreacje i gust muzyczny od tego, że jest po prostu paskudnym człowiekiem.
Maximus1111
LouiBag

damascenka pisze: wt sty 13, 2026 11:39 am
Ale jednocześnie mogę obiektywnie ocenić, że gdyby ta zbrodnia nie miała miejsca, to Zuza mogłaby być w tamtym czasie koleżanką wielu z tych "niezrozumianych" i "innych" dzieciaków. I wcale nie uważam, że robi to że mnie potwora, bo potrafię rozdzielić jej kreacje i gust muzyczny od tego, że jest po prostu paskudnym człowiekiem.
Tak, gdyby tego nie zrobiła.... dobrze powiedziane,
ale zrobiła i dlatego uważam, że nie należy jej sie nawet minimalna ilosc zainteresowania.
Oczywiście, ja też szukałam informacji o niej.przesluchalam wszystkie podcasty, ksiazke, fora, ale nie ma we mnie fascynacji jej osobą, bardziej interesuje mnie sam przebieg tej zbrodni .
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

Maximus1111 pisze: wt sty 13, 2026 12:05 pm Tak, gdyby tego nie zrobiła.... dobrze powiedziane,
ale zrobiła i dlatego uważam, że nie należy jej sie nawet minimalna ilosc zainteresowania.
Oczywiście, ja też szukałam informacji o niej.przesluchalam wszystkie podcasty, ksiazke, fora, ale nie ma we mnie fascynacji jej osobą, bardziej interesuje mnie sam przebieg tej zbrodni .
Absolutnie się zgadzam, że jej się to nie należy. Tak samo jak Dahmerowi i innym skuuu... Ale jednak z jakiegoś powodu powstają seriale, które ich wręcz romantyzują, co uważam już za nienormalne. Piszę jedynie z perspektywy osoby, która obracała się w podobnym światku, ale z "drugiej strony barykady", czyli wśród tych, których nieomylna Zuza krytykowała (oczywiście oni osiągają sukcesy do dziś). Jej miejsce jest w więzieniu i jestem niesamowicie rozżalona, że za kilka lat będzie prawdopodobnie na wolności, bo jej attitude jasno wskazuje, że no nie żałuje zbrodni i wręcz jest z niej dumna. Pewnie będą z Waśniewską razem pozować na koniu. XD Jest to straszne i niesprawiedliwe w stosunku do ofiar i ich rodziny, ale na to chyba już nic nie da się poradzić.
Awatar użytkownika
adalberto81
BlondDoczep

Post autor: adalberto81 »

damascenka pisze: wt sty 13, 2026 12:25 pm Absolutnie się zgadzam, że jej się to nie należy. Tak samo jak Dahmerowi i innym skuuu... Ale jednak z jakiegoś powodu powstają seriale, które ich wręcz romantyzują, co uważam już za nienormalne. Piszę jedynie z perspektywy osoby, która obracała się w podobnym światku, ale z "drugiej strony barykady", czyli wśród tych, których nieomylna Zuza krytykowała (oczywiście oni osiągają sukcesy do dziś). Jej miejsce jest w więzieniu i jestem niesamowicie rozżalona, że za kilka lat będzie prawdopodobnie na wolności, bo jej attitude jasno wskazuje, że no nie żałuje zbrodni i wręcz jest z niej dumna. Pewnie będą z Waśniewską razem pozować na koniu. XD Jest to straszne i niesprawiedliwe w stosunku do ofiar i ich rodziny, ale na to chyba już nic nie da się poradzić.
Właśnie Waśniewska to jest poziom Super Expresu lub Faktu, to pół biedy. Ja się obawiam, że będzie udzielać głębokich wywiadów i kokietować swoim "intelektualizmem" a pracownicy mediów będą słuchać jak świnia grzmotu i przytakiwać.
Maximus1111
LouiBag

adalberto81 pisze: wt sty 13, 2026 12:59 pm Właśnie Waśniewska to jest poziom Super Expresu lub Faktu, to pół biedy. Ja się obawiam, że będzie udzielać głębokich wywiadów i kokietować swoim "intelektualizmem" a pracownicy mediów będą słuchać jak świnia grzmotu i przytakiwać.
Tak , i to jest najgorsze. :(
Wiadomo w dobie takiej cyfryzacji moze monetyzowac swoje zasięgi. Otworzyć kanał na YT i prowadzić live na tt. Mam nadzieję, jednak że nigdy sie na to nie zdecyduje .
KrwawaMary
KołczGrzesiu

Post autor: KrwawaMary »

damascenka pisze: wt sty 13, 2026 11:39 am Oczywiście, że ich plan był żałośnie niedopracowany, śmieszny i nie miał prawa się udać. I że Zuza prawdopodobnie jest niezwykle zaburzona i nie nadaje się do powrotu do życia w społeczeństwie. Też przeraża mnie to, że jest na półotworku. Też kilka dobrych nocy nie przespałam z powodu tej zbrodni.

A może ten plan celowo był takim gniotem? Może jej celem było zaistnieć w ten sposób?
ZielonyGarniturek
RoyalBaby

Post autor: ZielonyGarniturek »

polaris_novsarka pisze: wt sty 13, 2026 9:26 am tak, prawda, ale z drugiej strony na ile mozna zuzannie wierzyc. a moze, tak sobie mysle, to nie byla milosc, ale wielka zazylosc uczuciowa z relacjami seksualnymi, potwierdza to np nastapujacy wiersz ("Dlug" Maria Goniewicz):

"Ty - kiedy próbuję przedstawić Ci moją koleżankę, z którą na pewno będzie Ci lepiej niż ze mną,
Ty - kiedy się boję, że stracę wszystko,
Ty - kiedy nawet boję się już o tym milczeć,
Ty - kiedy dzieją się rzeczy nieprawdopodobne (pamiętaj, że psy na placu zabaw przy pełni księżyca są przeklęte),
Ty - kiedy przyjeżdżasz niemożliwie nieprzytomny przez całe miasto o 2 w nocy tylko po to, żeby powiedzieć mi dobranoc,
Ty - kiedy nieśmiało próbujesz złapać mnie za rękę,
Ty - kiedy widzę Cię z inną i oczy zaczynają mi łzawić, a przecież nie umiem płakać,
(...)
Ty - kiedy Cię przytulam, a Ty jeszcze mnie całujesz i mówisz, że z nikim tak nie miałeś jak ze mną,
Ty - kiedy znowu postanowiłam zerwać z Tobą kontakt, bo za mocno Cię kocham,"

W tym wierszu jest wiecej nawiazan do Kamila (np ta do koncertu Arctic Monkeys, na ktorym byli razem na openerze), dzieki ktorym wnioskuje, ze jest skierowany do niego, a nie do Oli.

Moje opinia jest taka, ze Zuza, choc bardziej swiadoma siebie niz Kamil, nadal w jakis sposob sie oszukuje.

Swoja droga, Zuza, jesli chodzisz na przepustki i czytasz czasem o sobie w internecie - osiagnelas sukces. Ludzie wrecz obsesyjnie sie Toba interesuja. Ja jestem jedna z tych osob:D
Który fragment nawiązuje do koncertu Arctic monkeys na którym byli? Być może nie wyłapałam tego fragmentu, albo jest to jakiś inny fragment z tego wiersza ale podrzuciłabyś? W sumie mnie to zaciekawiło :D
outofsightoutofmind
Tritonotti

Post autor: outofsightoutofmind »

AC byli w Polsce w 2013 roku na Opku, ale wtedy jeszcze nie znali sie blizej, tylko z widzenia. Kamil, przed „wielkim oslnieniem”, nie wypowiadal sie o niej zbyt dobrze. Zakolegowali sie na poczatku 2014 roku, tak chyba bylo nawet w ksiazce Majcher.
Co do wiersza, jest jeden, ktory napisala z dedykacja dla niego, gdzies na jej funpage jest.
polaris_novsarka
Mokra Włoszka

outofsightoutofmind pisze: śr sty 14, 2026 12:43 am AC byli w Polsce w 2013 roku na Opku, ale wtedy jeszcze nie znali sie blizej, tylko z widzenia. Kamil, przed „wielkim oslnieniem”, nie wypowiadal sie o niej zbyt dobrze. Zakolegowali sie na poczatku 2014 roku, tak chyba bylo nawet w ksiazce Majcher.
Co do wiersza, jest jeden, ktory napisala z dedykacja dla niego, gdzies na jej funpage jest.
dziekuje za wylapanie bledu!

wklejam caly wiersz:

"Dług"
Nikt inny,
ponieważ
Ty - kiedy ratujesz mnie, gdy tłum na koncercie Arctic Monkeys prawie zmiażdżyłby mnie całą, a przecież dwie godziny wcześniej straciliśmy kontakt, bo nie było zasięgu, ale przecież to
Ty - kiedy w mrowisku 20-tysięcy ludzi znajdujesz mnie akurat wtedy, gdy najbardziej potrzebuję Twoich ramion i pomagasz mi się podnieść, bo musimy wrócić do całkowitego zdziczenia,
Ty - kiedy poświęcamy całą noc na słuchanie Unknown Pleasures,
Ty - kiedy pokazujesz mi najsmutniejsze piosenki, które dopiero po odsłuchaniu ich bez Ciebie pokazują mi jak wygląda śmierć,
Ty - kiedy jestem aż tak nieprzytomna, że zasypiam na Tobie na najlepszych filmach, które potem oglądamy jeszcze raz od nowa,
Ty - kiedy pijemy na cmentarzu szampana z okazji tego, że nam nie wyszło, a mogło być tak pięknie,
Ty - kiedy planujemy jak skończymy z tym wszystkim,
Ty - kiedy oglądamy razem pijani wschód słońca,
Ty - kiedy próbujemy tańczyć jak Mia Wallace i Vincent Vega,
Ty - kiedy uciekamy od ochrony w klubie,
Ty - kiedy jadę gdzieś bez Ciebie "and I go crazy 'cause here isn't where I wanna be",
Ty - kiedy robisz z siebie idiotę, żeby poprawić mi humor,
Ty - kiedy jadę o 3 w nocy do miasta po Ciebie, bo jesteś niemożliwie naćpany i nie dajesz rady chodzić,
Ty - kiedy przez to potem robię wszystko, żebyś się więcej tak nie niszczył,
Ty - kiedy próbuję przedstawić Ci moją koleżankę, z którą na pewno będzie Ci lepiej niż ze mną,
Ty - kiedy dzieją się rzeczy nieprawdopodobne (pamiętaj, że psy na placu zabaw przy pełni księżyca są przeklęte),
Ty - kiedy przyjeżdżasz niemożliwie nieprzytomny przez całe miasto o 2 w nocy tylko po to, żeby powiedzieć mi dobranoc,
Ty - kiedy widzę Cię z inną i oczy zaczynają mi łzawić, a przecież nie umiem płakać,
Ty - kiedy duszę się od płaczu,
Ty - kiedy nie dajesz już rady siedzieć i musisz wracać do domu, bo znowu będziesz miał przez to problemy, ale czekasz aż zasnę i dopiero wtedy wychodzisz,
Ty - kiedy trzymasz mnie za ręce i mówisz, że jestem najpiękniejszą, najmądrzejszą, najcudowniejszą kobietą na świecie i że nie wiesz czemu w ogóle chcę rozmawiać z takim frajerem jak Ty, i że to ze mną chcesz spędzić życie,
Ty - kiedy wkurwiam Cię najbardziej jak to tylko możliwe,
Ty - kiedy zwracam rzeczywistość,
Ty - kiedy kłócimy się tak bardzo, że któreś z nas śpi w innym łóżku,
Ty - kiedy nie mamy gdzie spać i chodzimy całą noc po nieznanym nam mieście,
Ty - kiedy Cię przytulam, a Ty jeszcze mnie całujesz i mówisz, że z nikim tak nie miałeś jak ze mną,
Ty - kiedy znowu postanowiłam zerwać z Tobą kontakt, bo za mocno Cię kocham,
Ty - kiedy nie mogę spać całą noc i piszę Ci o tym wszystkim, co spędza mi sen z powiek, a Ty słuchasz cierpliwie moich monologów,
Ty - kiedy rozmawiamy całą noc przez telefon,
Ty - kiedy nie smakuje mi pierwszy papieros i wiem, że to na pewno przez to, że nie ma Cię obok,
Ty - kiedy już zasypiam podczas rozmowy, ale dalej słuchasz jak oddycham, żeby się upewnić, że nie śni mi się coś złego,
Ty - kiedy zostawiam wszystko i zaczynam Cię całować,
Ty - kiedy nie mam siły już dłużej udawać, że jestem na Ciebie zła,
Ty - kiedy kradnę rower i jadę do Ciebie całą noc, bo chcę iść spać, ale nie zasnę bez Ciebie,
Ty - kiedy budzę się z krzykiem,
Ty - kiedy idę w miejsce naszych kłótni o piątej rano, bo nie mogę zasnąć, a w słuchawkach gra mi "505",
Ty - kiedy idę do Ciebie od razu po przebudzeniu, bo chcę z kimś porozmawiać, a jesteś pierwszą i jedyną osobą, od której chcę zaczynać dzień,
Ty - kiedy chcę pokazać komuś najnowszy wiersz,
Ty - kiedy zapominam o wstydzie,
Ty - kiedy myślę: Paryż,
Ty - kiedy powstrzymujesz mnie przed ostatecznością,
Ty - kiedy panikuję z bezsilności,
Ty - kiedy nie przejmujemy się konsekwencjami,
Ty - kiedy myślę czy tak wypada w ogóle,
Ty - kiedy jestem najszczęśliwsza,
Ty - kiedy chcę umrzeć,
Ty - kiedy czuję, że naprawdę żyję.

kurcze, faktycznie nie zgadza sie z tym arctic monkeys, ale ten wiersz byl wstawiony pod koniec sierpnia 2014. Oni byli wtedy jeszcze nierozlaczni. Stawiam, ze jest do niego. ale moze sie myle. i tak byl ten wiersz "Przepasc" dedykowany Kamilowi, i "Pozytyw K", ktory wg mnie jest do kamila (K jak Kamil). w ktoryms jeszcze wyhaczylam potencjalne nawiazania do Kamila, ale nie chce mi sie szukac:D wstawie innego dnia
Plebiscytowa
Mokra Włoszka

Post autor: Plebiscytowa »

polaris_novsarka pisze: śr sty 14, 2026 8:59 am dziekuje za wylapanie bledu!

wklejam caly wiersz:

"Dług"
Nikt inny,
ponieważ
Ty - kiedy ratujesz mnie, gdy tłum na koncercie Arctic Monkeys prawie zmiażdżyłby mnie całą, a przecież dwie godziny wcześniej straciliśmy kontakt, bo nie było zasięgu, ale przecież to
Ty - kiedy w mrowisku 20-tysięcy ludzi znajdujesz mnie akurat wtedy, gdy najbardziej potrzebuję Twoich ramion i pomagasz mi się podnieść, bo musimy wrócić do całkowitego zdziczenia,
Ty - kiedy poświęcamy całą noc na słuchanie Unknown Pleasures,
Ty - kiedy pokazujesz mi najsmutniejsze piosenki, które dopiero po odsłuchaniu ich bez Ciebie pokazują mi jak wygląda śmierć,
Ty - kiedy jestem aż tak nieprzytomna, że zasypiam na Tobie na najlepszych filmach, które potem oglądamy jeszcze raz od nowa,
Ty - kiedy pijemy na cmentarzu szampana z okazji tego, że nam nie wyszło, a mogło być tak pięknie,
Ty - kiedy planujemy jak skończymy z tym wszystkim,
Ty - kiedy oglądamy razem pijani wschód słońca,
Ty - kiedy próbujemy tańczyć jak Mia Wallace i Vincent Vega,
Ty - kiedy uciekamy od ochrony w klubie,
Ty - kiedy jadę gdzieś bez Ciebie "and I go crazy 'cause here isn't where I wanna be",
Ty - kiedy robisz z siebie idiotę, żeby poprawić mi humor,
Ty - kiedy jadę o 3 w nocy do miasta po Ciebie, bo jesteś niemożliwie naćpany i nie dajesz rady chodzić,
Ty - kiedy przez to potem robię wszystko, żebyś się więcej tak nie niszczył,
Ty - kiedy próbuję przedstawić Ci moją koleżankę, z którą na pewno będzie Ci lepiej niż ze mną,
Ty - kiedy duszę się od płaczu,
Ty - kiedy nie dajesz już rady siedzieć i musisz wracać do domu, bo znowu będziesz miał przez to problemy, ale czekasz aż zasnę i dopiero wtedy wychodzisz,
Ty - kiedy trzymasz mnie za ręce i mówisz, że jestem najpiękniejszą, najmądrzejszą, najcudowniejszą kobietą na świecie i że nie wiesz czemu w ogóle chcę rozmawiać z takim frajerem jak Ty, i że to ze mną chcesz spędzić życie,
Ty - kiedy wkurwiam Cię najbardziej jak to tylko możliwe,
Ty - kiedy zwracam rzeczywistość,
Ty - kiedy kłócimy się tak bardzo, że któreś z nas śpi w innym łóżku,
Ty - kiedy nie mamy gdzie spać i chodzimy całą noc po nieznanym nam mieście,
Ty - kiedy znowu postanowiłam zerwać z Tobą kontakt, bo za mocno Cię kocham,
Ty - kiedy nie mogę spać całą noc i piszę Ci o tym wszystkim, co spędza mi sen z powiek, a Ty słuchasz cierpliwie moich monologów,
Ty - kiedy rozmawiamy całą noc przez telefon,
Ty - kiedy nie smakuje mi pierwszy papieros i wiem, że to na pewno przez to, że nie ma Cię obok,
Ty - kiedy już zasypiam podczas rozmowy, ale dalej słuchasz jak oddycham, żeby się upewnić, że nie śni mi się coś złego,
Ty - kiedy zostawiam wszystko i zaczynam Cię całować,
Ty - kiedy nie mam siły już dłużej udawać, że jestem na Ciebie zła,
Ty - kiedy kradnę rower i jadę do Ciebie całą noc, bo chcę iść spać, ale nie zasnę bez Ciebie,
Ty - kiedy budzę się z krzykiem,
Ty - kiedy idę w miejsce naszych kłótni o piątej rano, bo nie mogę zasnąć, a w słuchawkach gra mi "505",
Ty - kiedy idę do Ciebie od razu po przebudzeniu, bo chcę z kimś porozmawiać, a jesteś pierwszą i jedyną osobą, od której chcę zaczynać dzień,
Ty - kiedy chcę pokazać komuś najnowszy wiersz,
Ty - kiedy zapominam o wstydzie,
Ty - kiedy myślę: Paryż,
Ty - kiedy powstrzymujesz mnie przed ostatecznością,
Ty - kiedy panikuję z bezsilności,
Ty - kiedy nie przejmujemy się konsekwencjami,
Ty - kiedy myślę czy tak wypada w ogóle,
Ty - kiedy jestem najszczęśliwsza,
Ty - kiedy chcę umrzeć,
Ty - kiedy czuję, że naprawdę żyję.

kurcze, faktycznie nie zgadza sie z tym arctic monkeys, ale ten wiersz byl wstawiony pod koniec sierpnia 2014. Oni byli wtedy jeszcze nierozlaczni. Stawiam, ze jest do niego. ale moze sie myle. i tak byl ten wiersz "Przepasc" dedykowany Kamilowi, i "Pozytyw K", ktory wg mnie jest do kamila (K jak Kamil). w ktoryms jeszcze wyhaczylam potencjalne nawiazania do Kamila, ale nie chce mi sie szukac:D wstawie innego dnia
Pamietajmy, że Zuźka wie jak manipulować.
Ty - która manipulowała otoczeniem,
Ty - która wymyśliłaś to diotyczny plan
Ty - która zamordowałaś dwójkę niewinnych ludzi
Ty - która powinna zgnić w więzieniu.

Tak widzę jej grafomaństwo 🤪
polaris_novsarka
Mokra Włoszka

Plebiscytowa pisze: śr sty 14, 2026 4:00 pm Pamietajmy, że Zuźka wie jak manipulować.
Ty - która manipulowała otoczeniem,
Ty - która wymyśliłaś to diotyczny plan
Ty - która zamordowałaś dwójkę niewinnych ludzi
Ty - która powinna zgnić w więzieniu.

Tak widzę jej grafomaństwo 🤪
to jest ladny tekst, ale widac ze napisany przez mloda osobe, ktora nie ma wielu zyciowych doswiadczen. niektore wiersze miala naprawde ciekawe, widac potencjal, ale niestety wiekszosc z nich... ewidentnie stworzone przez smutna nastolatke z depresja, ktorej sie wydaje ze swiat sie skonczyl
Kotek_99
LouiBag

Post autor: Kotek_99 »

Gdybym spotkała ją w czasach gdy sama chodziłam do LO, to daję 99% że bym się z nią dogadała i też mnie to trochę przeraża. Cieszę sie, że wtedy nie spotkałam nikogo takiego.
Naprawdę, lepiej mieć "nudnych" znajomych niż charyzmatycznych psychopatów. Może i nie jest nudno ale jak się potem kończy, to widzimy. Nie warto.
Awatar użytkownika
babycowboy
Srebrna Kropeczka

Post autor: babycowboy »

polaris_novsarka pisze: śr sty 14, 2026 8:59 am kurcze, faktycznie nie zgadza sie z tym arctic monkeys, ale ten wiersz byl wstawiony pod koniec sierpnia 2014. Oni byli wtedy jeszcze nierozlaczni. Stawiam, ze jest do niego. ale moze sie myle. i tak byl ten wiersz "Przepasc" dedykowany Kamilowi, i "Pozytyw K", ktory wg mnie jest do kamila (K jak Kamil). w ktoryms jeszcze wyhaczylam potencjalne nawiazania do Kamila, ale nie chce mi sie szukac:D wstawie innego dnia
Za każdym razem jak widzę te jej "wiersze" to nie mogę pojąć, że ludzie serio czytali te gnioty xD
Waldim
Ciastko

Post autor: Waldim »

deafmoans pisze: pt sty 09, 2026 11:44 pm Niee, ona akurat nie, a przynajmniej nie sądzę xD
Niedawno napisała komentarz pod filmikiem z wywiadem z M. Majcher, ale wypowiedziała się już bez superlatyw, twierdząc, że Majcher została zmanipulowana i Zuzanna po prostu wykreowała się na biedną (no way!), a w celi opowiadała smaczki na temat zbrodni.
Nie spodziewałam sie, że moje komentarze będą przytaczane na Wandzie.
Witam się, to ja spędziłam 8 miesięcy na kilku m2 z Zuzanną vel Marią.
Z czasem, który minął od wyjścia, kilkoma podcastami i wieloma nocami przemyśleń, podtrzymuję tylko to, że Majcher została śpiewająco zrobiona przez Zuze. Ja w jakimś stopniu też. Ech.
Maximus1111
LouiBag

Waldim pisze: czw sty 15, 2026 3:02 am Nie spodziewałam sie, że moje komentarze będą przytaczane na Wandzie.
Z czasem, który minął od wyjścia, kilkoma podcastami i wieloma nocami przemyśleń, podtrzymuję tylko to, że Majcher została śpiewająco zrobiona przez Zuze. Ja w jakimś stopniu też. Ech.
Opowiedz coś wiecej.
Myślisz ze ona wogole żałuję tego co sie stalo ?
polaris_novsarka
Mokra Włoszka

deafmoans pisze: pt sty 09, 2026 11:39 pm I drugi funfact: pamiętacie sprawę Małgorzaty Rozumeckiej?
Ktoś chyba wyżej wspomniał, że poznała ona Zuzę.
W ZK Grudziądz (obie tam siedziały) osadzone musiały napisać list do dziewczyn z poprawczaka. Jeden z listów napisała właśnie Rozumecka (list cytowany jest w linku poniżej). Wszystko super, fajnie, ale ten list to wiersz Zuzanny XDDDD
https://www.radiopik.pl/2,87525,mocne-l ... deo-muzyka
(ten drugi filmik)

Jeszcze przepraszam jak napisałam coś niezrozumiale w poprzednich wiadomościach, ale nie spałam ponad 40 godzin xD
Omg to jwst jakis mashup jej roznych wierszy:D dzieki stara, dobry content
polaris_novsarka
Mokra Włoszka

outofsightoutofmind pisze: pt sty 02, 2026 3:52 pm Skoro wyznala, ze jest lesbijka i byla w zwiazku z dziewczyna, kiedy zaczeli sie przyjaznic z Kamilem (i byly razem w trakcie ich przyjazni), to nie wiem, skad dalej wiara w to, ze byli para 😂. Dla przyjaciol tez mozna porzucic swoja dziewczyne, tylko zazwyczaj dzieje sie na odwrót 😒. Co do tych znajomych, to mysle, ze sie bali, bo przeciez wiezli osoby, ktore mialy przy sobie noze, wiec, jesli zgodzili sie na pieniadze za milczenie, to nie mieli zbytnio wyboru. Musieliby sie zgodzic, bo nie mieliby czego do obrony w razie czego.
W czasach nastoletnich wbrew pozorom duzo dziewczyn eksperymentuje z orientacja, i osobowosc sie jwszcze ksztaltuje. W wieku 18 lat nie można jeszcze mowic o zdefiniowanych na 100% preferencjach.
polaris_novsarka
Mokra Włoszka

Waldim pisze: czw sty 15, 2026 3:02 am Nie spodziewałam sie, że moje komentarze będą przytaczane na Wandzie.
czy zechcesz podzielic sie informacjami? czy zuza jest narcystyczna? czy zastrasza ludzi? czy ma w sobie dobro? czy jest uczciwa osoba?

dziekuje z gory, jesli zgodzisz sie odpowiedziec:)
Awatar użytkownika
gunernialne
PrinTu

Post autor: gunernialne »

W każdym wątku na tym podforum pojawia się zawsze jakaś ciotka, kuzynka, listonosz, pies, listonosz psa, kolega, hydraulik czy stryjeczny wuj szwagra drugiego męża, który twierdzi, że zna sprawcę lub ofiarę.
I że zawsze ktoś bezrefleksyjnie to przyjmuje i zadaje tej osobie jakieś pytania xd
Nawet w tym wątku była chyba jakaś koleżanka(?) Kamila niby xd ślad po niej zaginął
outofsightoutofmind
Tritonotti

Post autor: outofsightoutofmind »

polaris_novsarka pisze: czw sty 15, 2026 8:29 am W czasach nastoletnich wbrew pozorom duzo dziewczyn eksperymentuje z orientacja, i osobowosc sie jwszcze ksztaltuje. W wieku 18 lat nie można jeszcze mowic o zdefiniowanych na 100% preferencjach.
Tak, to fakt, ale ostatecznie potwierdzila swoja orientacje w 2024 roku w ksiazce Majcher, wiec mimo wszystko byla i jest lesbijka. Z Kamilem sie przyjaznila 🤷🏼‍♀️
polaris_novsarka
Mokra Włoszka

outofsightoutofmind pisze: czw sty 15, 2026 1:07 pm Tak, to fakt, ale ostatecznie potwierdzila swoja orientacje w 2024 roku w ksiazce Majcher, wiec mimo wszystko byla i jest lesbijka. Z Kamilem sie przyjaznila 🤷🏼‍♀️
tak jak najbardziej, nic dziwnego ze w wiezieniu pelnym kobiet zostala pelnoprawna lesbijka - nawet kobiety hetero mowia, ze z samotnosci wchodzi sie w homoseksualne zwiazki. nie podwazam tego, ale po prostu w wieku dojrzewania dzieja sie rozne rzeczy, oni tez byli pod wplywem wielu narkotykow, wiec jakis pijany/nacpany s*ks pewnie wjechal. nie wiem tego na pewno, ale wiem z doswiadczenia jacy sa nastolatkowie, a przede wszystkim nastolatki. nie wyobrazacie sobie, jak wiele z nich ma przelotne homoseksualne relacje!
Waldim
Ciastko

Post autor: Waldim »

polaris_novsarka pisze: czw sty 15, 2026 9:23 am czy zechcesz podzielic sie informacjami? czy zuza jest narcystyczna? czy zastrasza ludzi? czy ma w sobie dobro? czy jest uczciwa osoba?

dziekuje z gory, jesli zgodzisz sie odpowiedziec:)

Czy jest narcystyczna? Bardzo. Czy zastrasza? Kompletnie nie. Ale jest w niej coś, co przyciąga… czy ma w sobie dobro? Mimo wszystko tak. Czy jest uczciwa? Bardzo. W takim miejscu musi.
polaris_novsarka
Mokra Włoszka

Waldim pisze: czw sty 15, 2026 1:14 pm Czy jest narcystyczna? Bardzo. Czy zastrasza? Kompletnie nie. Ale jest w niej coś, co przyciąga… czy ma w sobie dobro? Mimo wszystko tak. Czy jest uczciwa? Bardzo. W takim miejscu musi.
Duzo pali? Duzo pisze? Przepraszam za tyle pytan, rzadko zdarza sie okazja porozmawiania z kims kto byl tak blisko. Dlaczego mowisz, ze Ciebie tez urobila? Co masz na mysli? Czy koncowo doszlas do wniosku, ze jest zla osoba? Czy jakies konkretne sytuacje na to wplynely?

Jeszcze raz przepraszam za zasypanie Cie tym!