Start
Mój profil

Niepopularne opinie o życiu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
again
Skarpeta Rakieta

Re: Niepopularne opinie o życiu

Post autor: again »

Breath4lovee pisze: pn sty 05, 2026 10:18 pm Pies nie jest irytujący, nie płacze, nie wrzeszczy
Zapraszam do mnie do domu to szybko zmienisz zdanie xD

Daleka jestem od przypisywania zwierzętom ludzkich cech i potrzeb, ale chyba niektórzy tutaj nie mają świadomości, że pies to nie wazon, a żywa istota (z emocjami, niektórymi z nich podobnymi do ludzkich), której potrzeby trzeba zaspokoić, pracować nad zachowaniem, etc. Wymaga to sporej ilości zasobów czasowych, finansowych, cierpliwości i oczywiście odpowiedzialności.
Honoratalo
BlondDoczep

Post autor: Honoratalo »

Grubababa pisze: pn sty 05, 2026 10:50 pm Czekaj, co? Czy ja dobrze rozumiem I Ty uważasz, że posiadanie dziecka to mniejsza odpowiedzialność, niż posiadanie psa, bo "z psem trzeba wyjść na spacer"? XD
Nie. Tak nie uważam. Wyrwałaś z kontekstu. Na dziecko dostaniesz l4 w pracy prędzej czy u rodzinnego. Gdy pogoda jest paskudna z dzieckiem możesz wymyślić jakąś zabawę w domu. Z psem bez znaczenia czy sztorm czy śnieżyca masz obowiązek wyjść.
EmEm
MieszkankaPowiśla

Post autor: EmEm »

berry blast pisze: pn sty 05, 2026 10:37 pm chyba jest to dziś oczywiste.
może było niepopularne 30 lat temu.
Nie że niepopularne tylko niezgodne z kościołem bardziej. Dodałabym też 'co ludzie powiedzą' 😉
Lilusia91
RóżowePolo

Post autor: Lilusia91 »

Wszytskie kosmetyki ritualsa pachną jak takie mega chemiczne sztuczne odswiezacze do WC.
To moje rzymskie imperium jak to możliwe ze tyle ludzi sie nimi podnieca i je kupuje
Awatar użytkownika
berry blast
Currently:revenge

Post autor: berry blast »

jaskana pisze: pn sty 05, 2026 10:47 pm nie rozumiem zabierania psów do galerii handlowych, zwłaszcza ludzi noszących psy w torebkach, a niestety jest wysyp takich inteligentów.
rozumiem że doberman w Lidlu to zły pomysł, ale mała ciułała w torebce chyba nie zaszkodzi? tak myślę
Awatar użytkownika
Fjoki
SushiAddict

Post autor: Fjoki »

A propos zapachów, uważam że zapachy z ogonem są jarmarczne, prostackie wręcz i są przeciwieństwem elegancji.
Awatar użytkownika
glottalstop
LemonkowaCola

Post autor: glottalstop »

Lilusia91 pisze: pn sty 05, 2026 11:04 pm Wszytskie kosmetyki ritualsa pachną jak takie mega chemiczne sztuczne odswiezacze do WC.
To moje rzymskie imperium jak to możliwe ze tyle ludzi sie nimi podnieca i je kupuje
Tak x 100. Dostałam kiedyś piankę - pachniała jak mydło w toalecie w warszawskim metrze…
Awatar użytkownika
Anastazja_smietana
Koczkodan

Post autor: Anastazja_smietana »

Skoro o zapachach mowa to dla mnie wszystkie zapachy toma forda śmierdzą
jaskana
MiamiBicz

Post autor: jaskana »

berry blast pisze: pn sty 05, 2026 11:08 pm rozumiem że doberman w Lidlu to zły pomysł, ale mała ciułała w torebce chyba nie zaszkodzi? tak myślę
pies się stresuje, nie jest mu wygodnie - nie widziałam chyba ani jednej osoby, która nosiłaby psa w przeznaczonej do tego torbie. za to często widuję kobiety z małymi psami w zwykłych torebkach.
Awatar użytkownika
berry blast

Anastazja_smietana pisze: pn sty 05, 2026 11:14 pm Skoro o zapachach mowa to dla mnie wszystkie zapachy toma forda śmierdzą
a dla mnie glow by jlo śmierdzi starym mydłem
Awatar użytkownika
berry blast

jaskana pisze: pn sty 05, 2026 11:15 pm pies się stresuje, nie jest mu wygodnie - nie widziałam chyba ani jednej osoby, która nosiłaby psa w przeznaczonej do tego torbie. za to często widuję kobiety z małymi psami w zwykłych torebkach.
ok, być może. ja znam ciułałę która ma wywalone w czym ją noszą i dokąd, ważne że nie musi chodzić :)
Honoratalo
BlondDoczep

Kobiety częściej trenują i dbają o siebie niż mężczyźni.
Niestety musiałyśmy sprostać od małego oczekiwaniom wizualnym często zahaczając o zaburzenia odżywiania.

Teraz większość kobiet wygląda hot bez względu na wiek (bez względu na typ budowy mamy choćby jako polki zadbany styl, schludny ubioru) .
Stąd żal i wysyp manosfery bo kobiety zrobiły niesamowite kroki milowe w rozwoju własnym.

Większość z nas jak się zaprze może być niezależna finansowo co już nie jest na rękę pielęgnacji lenistwa mężczyzn jaka była normalizowana na niekorzyść kobiet. Toksyczne zachowania mężczyzn są nazywane po imieniu. To przeszkadza tym facetom którzy nie chcą się dostosować i zrozumieć, że ich zachowanie jest nie na miejscu.

Praktycznie każda z nas doświadczyła raz w życiu molestowania , głupich żartów z podstekstem keksualnym :(
Ostatnio zmieniony pn sty 05, 2026 11:19 pm przez Honoratalo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fjoki
SushiAddict

Post autor: Fjoki »

Anastazja_smietana pisze: pn sty 05, 2026 11:14 pm Skoro o zapachach mowa to dla mnie wszystkie zapachy toma forda śmierdzą
A dla mnie wszystkie araby które miałam okazję wąchać i testować. Okropne są!
g_girl
Mokra Włoszka

Post autor: g_girl »

W fancy miejscach (np restauracje) gdzie 90% lasek jest odstrzelona od stóp do głów (szpilki, sukienki, pełna tapeta, markowe torebki) toalety damskie są w gorszym stanie niż na dworcach xd porozrzucany papier i ręczniki, zas*ane kible bo księżniczki nie umieją użyć szczotki, czasem leci woda z kranu bo komuś się nie chciało zakręcić. Zawsze mnie to szokuje że osoby niby dbające o estetykę nie potrafią pozostawić po sobie porządku
Honoratalo
BlondDoczep

g_girl pisze: pn sty 05, 2026 11:25 pm W fancy miejscach (np restauracje) gdzie 90% lasek jest odstrzelona od stóp do głów (szpilki, sukienki, pełna tapeta, markowe torebki) toalety damskie są w gorszym stanie niż na dworcach xd porozrzucany papier i ręczniki, zas*ane kible bo księżniczki nie umieją użyć szczotki, czasem leci woda z kranu bo komuś się nie chciało zakręcić. Zawsze mnie to szokuje że osoby niby dbające o estetykę nie potrafią pozostawić po sobie porządku
Bo to są pozornie „clean” dziewczyny. Też tego nie pojmuję.
Elajza_90
Channelka

Post autor: Elajza_90 »

Ludzie teraz totalnie nie potrafią w związki i siedzą ze sobą na siłę. Mam parę znajomych- ona super laska, nie taka typowa plastikowa, wykształcona, zaradna, aktywna. On- wyglądowo totalny przeciętniak, niski, ale inteligentny, miły i wiecznie zmęczony życiem. Nie łączy ich ani kredyt, ani dzieci, też nie są ze sobą 10 lat. Se*x rzadko. Ona wiecznie go krytykuje w rozmowie z innymi. I teraz moje pytanie: po kiego wała oni ze sobą siedzą? Zamiast ułożyć sobie życie z bardziej dopasowaną osobą? A, zapomniałam dopisać- gościu całkiem nieźle zarabia. Czy to jest właśnie odpowiedź na moje pytanie, po co razem siedzą? Czy teraz naprawdę dosłownie wszystko kręci się wokół kasy?
Awatar użytkownika
FigGa
Collagen z chlorellą

Post autor: FigGa »

berry blast pisze: pn sty 05, 2026 4:11 pm Denerwują mnie ciche godziny w sklepach jako ukłon w stronę osób z autyzmem. Kiedy będą głośne godziny z muzyką metalową dla osób nadpobudliwych?
Rozumiem twój punkt widzenia, ale jak pracowałam po 12 godzin w galerii, to były moje ulubione godziny 🙈
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Awatar użytkownika
DramaMila
PrinTu

Post autor: DramaMila »

Niektóre Kobiety po porodzie część swojego „mózgu i inteligencji” oddają dziecku i głupieją przez co potem można z nimi rozmawiać tylko i wyłącznie o dziecku i o niej, nic innego nie ma znaczenia
Honoratalo
BlondDoczep

Elajza_90 pisze: pn sty 05, 2026 11:42 pm Ludzie teraz totalnie nie potrafią w związki i siedzą ze sobą na siłę. Mam parę znajomych- ona super laska, nie taka typowa plastikowa, wykształcona, zaradna, aktywna. On- wyglądowo totalny przeciętniak, niski, ale inteligentny, miły i wiecznie zmęczony życiem. Nie łączy ich ani kredyt, ani dzieci, też nie są ze sobą 10 lat. Se*x rzadko. Ona wiecznie go krytykuje w rozmowie z innymi. I teraz moje pytanie: po kiego wała oni ze sobą siedzą? Zamiast ułożyć sobie życie z bardziej dopasowaną osobą? A, zapomniałam dopisać- gościu całkiem nieźle zarabia. Czy to jest właśnie odpowiedź na moje pytanie, po co razem siedzą? Czy teraz naprawdę dosłownie wszystko kręci się wokół kasy?
Z tego co słyszę to trudno o dobrą partię obecnie. Może to? Może sentyment, że będzie lepiej? Druga rzecz jest taka że są kryzysy i może powinniśmy normalizować, że są lata lepsze i gorsze (tak jak i w przyjaźni czy w rodzinie). W relacji ma być albo zajebiscie albo wcale. Każdy długoletni związek ma parę kryzysów. Pytanie czy ludzie dalej chcą się o siebie postarać.
Awatar użytkownika
berry blast

DramaMila pisze: pn sty 05, 2026 11:47 pm Niektóre Kobiety po porodzie część swojego „mózgu i inteligencji” oddają dziecku i głupieją przez co potem można z nimi rozmawiać tylko i wyłącznie o dziecku i o niej, nic innego nie ma znaczenia
to się nazywa odpieluszkowe zapalenie mózgu.
no ciężka przypadłość.
Awatar użytkownika
stonkabiedry
Koczkodan

Post autor: stonkabiedry »

Honoratalo pisze: pn sty 05, 2026 10:39 pm Psa chory nie chory musisz wyprowadzić i organizować ewentualną opiekę.
Ja tu jeszcze dodam coś o czym być może osoby z młodymi lub względnie zdrowymi zwierzakami albo bez zwierząt nie myslą, ale na chore dziecko dostajesz zwolnienie a na chore zwierzę nie, a przy chorobach zwierzaków często są okresy gdzie trzeba bywać u weta kilka razy w tyg, zazwyczaj w godzinach gdy większość osób pracuje.
(+nfz nie istnieje a ubezpieczenia nie obejmują większości poważnych schorzeń, kasa leje się strumieniami gdy naprawdę poważnie zwierzę zachoruje)

Moja niepopularna opinia do tego:
Osoby ADOPTUJĄCE zwierzaki powinny dostać jakieś dofinansowanie na weta (chociaż na kastrację/sterylizację i szczepienia + odrobaczanie) + kilka dni wolnego na wizyty
Adopcje odciążają chroniska i przeciwdziałają bezdomności.
Awatar użytkownika
FigGa
Collagen z chlorellą

Post autor: FigGa »

stonkabiedry pisze: pn sty 05, 2026 11:51 pm Ja tu jeszcze dodam coś o czym być może osoby z młodymi lub względnie zdrowymi zwierzakami albo bez zwierząt nie myslą, ale na chore dziecko dostajesz zwolnienie a na chore zwierzę nie, a przy chorobach zwierzaków często są okresy gdzie trzeba bywać u weta kilka razy w tyg, zazwyczaj w godzinach gdy większość osób pracuje.
(+nfz nie istnieje a ubezpieczenia nie obejmują większości poważnych schorzeń, kasa leje się strumieniami gdy naprawdę poważnie zwierzę zachoruje)
Mój pies musiał mieć kroplówki dwa razy dziennie rano i wieczorem 🤡
No trochę było kombinowania, żeby znalazła się te dwa razy u weta. No i za każdym razem $$$
Moja niepopularna opinia do tego:
Osoby ADOPTUJĄCE zwierzaki powinny dostać jakieś dofinansowanie na weta (chociaż na kastrację/sterylizację i szczepienia + odrobaczanie) + kilka dni wolnego na wizyty
Adopcje odciążają chroniska i przeciwdziałają bezdomności.
Ostatnio zmieniony wt sty 06, 2026 12:04 am przez FigGa, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Elajza_90
Channelka

Post autor: Elajza_90 »

Honoratalo pisze: pn sty 05, 2026 11:47 pm Z tego co słyszę to trudno o dobrą partię obecnie. Może to? Może sentyment, że będzie lepiej? Druga rzecz jest taka że są kryzysy i może powinniśmy normalizować, że są lata lepsze i gorsze (tak jak i w przyjaźni czy w rodzinie). W relacji ma być albo zajebiscie albo wcale. Każdy długoletni związek ma parę kryzysów. Pytanie czy ludzie dalej chcą się o siebie postarać.
Może w tym konkretnym przypadku to faktycznie sentyment, ale dziwnie się na to patrzy, kiedy związek trwa dwa lata i już takie niezadowolenie. A tak ogólnie, to ciężko stwierdzić, czy naprawdę trudno o dobrą partię, czy to są wymagania niewspółmierne do tego, co ktoś może zaoferować od siebie tej drugiej osobie.
Alekkolos
Gacie z oceanu

Post autor: Alekkolos »

Nie znoszę hasła “nie kupuj, adoptuj”. Wiadomo, że każde zwierzę. czy z hodowli czy ze schroniska ma emocje, potrzeby, prędzej czy później choroby itd., ale wielokrotnie psy/koty ze schroniska wiążą się z większymi problemami, niż te wyciućkane od urodzenia w hodowli. I oczywiście adopcja jest czymś godnym podziwu, ale kupowanie zwierząt też nie jest niczym złym i nie rozumiem demonizowania tego.
Awatar użytkownika
berry blast

FigGa pisze: pn sty 05, 2026 11:42 pm Rozumiem twój punkt widzenia, ale jak pracowałam po 12 godzin w galerii, to były moje ulubione godziny 🙈
dzięki, jako jedyna zrozumiałaś zamiast opierdolić.
również rozumiem twój punkt widzenia.