Alexa2344 pisze: ↑pt gru 26, 2025 2:30 pm
za potwora ktorego spłodzili iktorego jak widac ,niedopilnowali.
Czy Ty siebie słyszysz? Wiesz jak funkcjonuje mózg sprawcy, jakie są czynniki, że ktoś popełnia zbrodnię? Czynników jest wiele i to wcale nie musi być kwestia złego wychowania czy niedopilnowania. Nie wiem jak było w tym przypadku, nie zgłębiałam tematu, ale myślę sobie, że linczowanie rodziny kiedy nie ma jednoznacznych dowodów, że przyczynili się do tego co zrobiło ich dziecko jest nie na miejscu. Oni i tak już nie będą mieć życia. Zawsze będą nazywani rodzicami morderczyni, wykluczeni że społeczeństwa i hejtowanj.
Sprawca odpowiada za swoje uczynki i to jego powinnas hejtować.
Jest udowodnione, że niektórzy mają predyspozycje do socjopatycznych zachowań genetycznie, co nie oznacza, że od razu będą mordować z powodu braku empatii, natomiast może się u nich odpalić np chorą fascynacja zbrodniami przez oglądanie treści, kontakt z osobami myślącymi podobnie do nich np w sieci ( wzajemne nakręcanie się) środowisko szkolne, zaburzenia psychiczne i wtedy nie jest to wina rodziców. Może też na takie zachowania mieć oczywiście wpływ środowisko rodzinne. Natomiast zgadzam się z dziewczyną wyżej, że można jednocześnie potępiać to co zrobiło nasze dziecko i jednocześnie nie potrafić się go publicznie wyrzec czy zostawić bez pomocy np prawnej. To jest taki szok i myślę, że jeszcze dużo czasu upłynie zanim rodzice będą w stanie sobie to jakoś w głowie poukładać. Poniekąd wraz z tą zbrodnią ich życie też się skończyło. Tak naprawdę dwie rodziny straciły swoje córki. Tylko jedna już na zawsze a druga zawsze będzie mieć córkę morderczynię.
A matka tego chłopaka z Mławy faktycznie wykazuje jakies zaburzone zachowania, ale porównywanie jej do rodziców tej dziewczyny to mocna nadinterpretacja.