Start
Mój profil

Vinted

Moderator: verysweetcherry
Liza0921
RóżowePolo

Re: Vinted

Post autor: Liza0921 »

Czesc Dziewczyny,

Czy dostaliście kiedyś takiego mejla z Vinted? Z dwa miesiące temu usunęłam konto i dzisiaj dostałam taka wiadomość. Nie mogę tego uzupełnić bo nie da się zalogować do konta. Uzupełnianie te formalurze?

EDIT - nie da się załączyć screena, poniżej treść mejla: Cześć,

w 2025 roku na Twoim koncie znalazło się 32 sprzedaży i łączny dochód w wysokości 3188 zł, co czyni cię jedną z najaktywniejszych osób sprzedających na Vinted.

Chcielibyśmy pomóc Ci powtórzyć lub poprawić ten sukces w przyszłym roku, ale w tym celu musimy Cię poprosić o uzupełnienie krótkiego formularza. Wymagają od nas tego przepisy unijnej dyrektywy DAC7.

Wszystko już dla Ciebie przygotowaliśmy – sprawdź szczegóły.

Zespół Vinted
Załączniki
fw_1763383561253.jpg
fw_1763383561253.jpg (2.42 KiB) Przejrzano 1479 razy
rachelkarengreen
KlasaBiznes

Post autor: rachelkarengreen »

Czy Wam też vinted zaczął zapisywane wyszukiwania wyszukiwać od trafności nie od najnowszych? Miałam ustawione od najnowszych i tak zawsze pokazywało, a teraz ustawienia odgórnie zmieniły się na trafność i za każdym razem muszę poprawiać ręcznie :///
Jezu denerwujące to
annakozak123
SushiAddict

Post autor: annakozak123 »

rachelkarengreen pisze: sob lis 29, 2025 7:37 am Czy Wam też vinted zaczął zapisywane wyszukiwania wyszukiwać od trafności nie od najnowszych? Miałam ustawione od najnowszych i tak zawsze pokazywało, a teraz ustawienia odgórnie zmieniły się na trafność i za każdym razem muszę poprawiać ręcznie :///
Jezu denerwujące to
Tak, doprowadza mnie to do szału
siemaluje
SkrzydełkaZhooters

Post autor: siemaluje »

Mieliście kiedyś taką sytuację, że ktoś od was nie odebrał paczki? U mnie jedna baba nie odbiera i od dwóch dni jest na śledzeniu InPost "upłynął termin odbioru" i żadnej informacji, że paczka jest w drodze do mnie 🤔 Tak btw. to te szczury, które nie odbierają paczek dostaną później negatywny komentarz? Pierwszy raz mam taką sytuację, a sprzedaje regularnie od paru lat 😃
kwasta
PrinTu

Post autor: kwasta »

Vinted znowu wprowadził zmiany, teraz za ewentualne zwroty będą płacić kupujący, a nie jak było do tej pory gdzie to osoba sprzedająca decydowała na czyj koszt jest zwrot.
Liza0921
RóżowePolo

Anulują transakcje i tyle. Sprzedająca nie dostanie negatywa.
Fela
Modna

Post autor: Fela »

kwasta pisze: śr gru 03, 2025 6:23 pm Vinted znowu wprowadził zmiany, teraz za ewentualne zwroty będą płacić kupujący, a nie jak było do tej pory gdzie to osoba sprzedająca decydowała na czyj koszt jest zwrot.
Że co? Gdzie to wyczytałaś? Czyli jak np. kupiłam bubel z dziurą to jeszcze dopłacam do interesu za przesyłkę zwrotną by go oddać Sprzedającej i odzyskać część pieniędzy? I na końcu nie mogę jej jeszcze wystawić opini? Teraz to dopiero handlary dadzą czadu ze szmatami. Nie no super pomysł Vinted 👏
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
RoseGold

Post autor: nocotyniepowiesz »

kwasta pisze: śr gru 03, 2025 6:23 pm Vinted znowu wprowadził zmiany, teraz za ewentualne zwroty będą płacić kupujący, a nie jak było do tej pory gdzie to osoba sprzedająca decydowała na czyj koszt jest zwrot.
Aha. To by tłumaczylo dlaczego ostatnio musialam jako kupująca zaplacic za zwrot szmaty, a gdy ja jako sprzedająca mialam zgloszony zwrot jakis czas temu, to wybralam zwrot na swój koszt, towar dostalam z powrotem, kupująca kasę i wszyscy szczęsliwi.
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
RoseGold

nocotyniepowiesz pisze: śr gru 03, 2025 10:31 pm Aha. To by tłumaczylo dlaczego ostatnio musialam jako kupująca zaplacic za zwrot szmaty, a gdy ja jako sprzedająca mialam zgloszony zwrot jakis czas temu, to wybralam zwrot na swój koszt, towar dostalam z powrotem, kupująca kasę i wszyscy szczęsliwi.
Ok, jednak dalej można wysłac zwrot na koszt sprzedającego. Teraz kupująca ode mnie zgłosila zwrot, więc zwróci na mój koszt
Liza0921
RóżowePolo

ponawiam pytanie - dostalam taka wiadomsoc z vinted:
w 2025 roku na Twoim koncie znalazło się 32 sprzedaży i łączny dochód w wysokości 3188 zł, co czyni cię jedną z najaktywniejszych osób sprzedających na Vinted.
Chcielibyśmy pomóc Ci powtórzyć lub poprawić ten sukces w przyszłym roku, ale w tym celu musimy Cię poprosić o uzupełnienie krótkiego formularza. Wymagają od nas tego przepisy unijnej dyrektywy DAC7.
Zespół Vinted

Cxy uzupelnialyscie jakies formularze?
Awatar użytkownika
florella
RoseGold

Post autor: florella »

Liza0921 pisze: sob gru 06, 2025 5:54 pm ponawiam pytanie - dostalam taka wiadomsoc z vinted:
Zespół Vinted

To do podatku?
Dyrektywa DAC7 Wprowadza mechanizmy, które służą do walki z szarą strefą w internecie oraz zapobiegają nadużyciom podatkowym :c
Czyli czas się z stamtąd zwinąć.
annakozak123
SushiAddict

Post autor: annakozak123 »

Liza0921 pisze: sob gru 06, 2025 5:54 pm ponawiam pytanie - dostalam taka wiadomsoc z vinted:
Zespół Vinted

Zamiast ponawiać pytanie to wystarczy przeczytać regulamin, który swoją drogą zaakceptowałaś przy rejestracji i wszystko będzie jasne i wiadome
evonla
RealDiamond

Post autor: evonla »

Zespół Vinted

Przeciez w regulaminie jest wzmianka, ze do 30 transakcji w ciagu roku na legalu mozesz zrobic, jesli masz wiecej to oni sa zobowiązani Ciebie gdzies wyżej zgłosić i dlatego musisz uzupełnić dane plus podesłać skan dowodu. Z tego powodu sprzedaję maks do 30 rzeczy rocznie i mam spokój. Zawsze możesz drugie konto założyć.
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
RoseGold

evonla pisze: sob gru 06, 2025 6:19 pm Przeciez w regulaminie jest wzmianka, ze do 30 transakcji w ciagu roku na legalu mozesz zrobic, jesli masz wiecej to oni sa zobowiązani Ciebie gdzies wyżej zgłosić i dlatego musisz uzupełnić dane plus podesłać skan dowodu. Z tego powodu sprzedaję maks do 30 rzeczy rocznie i mam spokój. Zawsze możesz drugie konto założyć.
Na drugim koncie też trzeba podać pesel. A przecież po tym są osoby fizyczne w PL bez jdg rozliczane
evonla
RealDiamond

Post autor: evonla »

nocotyniepowiesz pisze: sob gru 06, 2025 6:42 pm Na drugim koncie też trzeba podać pesel. A przecież po tym są osoby fizyczne w PL bez jdg rozliczane
Zakładając konto, nie przypominam sobie bym podawała pesel 🤔
Awatar użytkownika
florella
RoseGold

Post autor: florella »

Też mi się wydaje że żadnego peselu się nie podawalo. Teraz pewnie by chcieli żeby podać 🤣🤣
Avalon
Skarpeta Rakieta

Post autor: Avalon »

Fela pisze: śr lis 05, 2025 8:51 pm Błagam tylko nie perfum 🙏, a perfumy. Rzadko mnie rażą błędy językowe, ale ten to jest kosmos. Skąd ludzie to biorą? Są "te perfumy", nie ma liczy pojedynczej od tego. "Ten perfum" nie istnieje 😬.
A co do treści wiadomości to odważnie kupować perfumy na vinted. Niestety jest duże prawdopodobieństwo, że to podróby...
najlepsze jest "uciąga się" :')
Awatar użytkownika
glottalstop
LemonkowaCola

Post autor: glottalstop »

Avalon pisze: pn gru 15, 2025 7:55 pm najlepsze jest "uciąga się" :')
albo "naddaje się"? xd
Avalon
Skarpeta Rakieta

Post autor: Avalon »

Słownictwo jak z live'ow sprzedażowych z fb
"dziewczyny ostatnia miętowa eseczka, ale uciaga sie do malej ekeczki" 😂
Kammmm93
Tritonotti

Post autor: Kammmm93 »

Dziewczyny a ja głupia i naiwna zrobilam się na vinted. Kupiłam perfumy, niby oryginal za 70 procent ceny, impuls taki... facet przedstawił dowod zakupu i chyba to mnie zmyliło, paczkę nadał, wchodzę na jego vinted a on zablokowany. No i głupia jestem, że prędzej nie sprawdziłam, że można podrabiać paragony? Dopiero później porownalam sobie z innymi z neta i prawie na każdym paragonie który wstawiają pod adresem głównej siedziby jest adres sklepu gdzie rzekomo są kupowane ale ten sklep jest cały czas z tego samego miasta... odebrałam je wczoraj ale zgłosiłam spor, nie mogę wejść nawet już na to ogłoszenie tych perfum... bo jest usunięte. I co teraz? Miał ktoś podobnie? Czy vinted rozwiąże spor? Ja nawet nie wiem czy ten pan że względu na blokadę może się jakoś do tego odnieść... no przed świętami mieć zamrożone prawie 260 zl to też słabo. Co dalej? Pisałam już do vinted w centrum pomocy ale te odpowiedzi bota doprowadzają mnie do szału. Sama nie zweryfikuję też butelki i kartonika no bo nie chce ich otwierać... przyszły zafoliowane. Któraś miała podobnie?
Rzeka.chaosu
Currently:Greece

Post autor: Rzeka.chaosu »

Wyszukiwanie: Czy rozgryzłyście może jak teraz działa wyszukiwarka? Szukam konkretnego modelu spodni, nowych lub bdb. Wpisuję markę, rozmiar i parametry. Co kilka dni przeglądam co jest nowego (wszystkie ogłoszenia spełniające kryteria wcześniej widziałam). Niestety pomimo np. +22 nowych ogłoszeń ciągle widzę te same niepasujące mi spodnie. Nowych jest może z 20%. Tak jakby ktoś regularnie dodawał te ogłoszenia od nowa. Są nawet te same fotki. Nie robię wyszukiwania od nowa, tylko klikam konkretnie w te nowe. Co więcej część ogłoszeń nie pasuje kryteriami - pojawia się np. stan db. Zależy mi na konkretnym modelu, który nie jest już dostępny w sklepie. ;( Kiedyś było tak, że te starsze ogłoszenia faktycznie były gdzieś po przewinięciu nowości. Korzystam z apki.
Arcticc
RoyalBaby

Post autor: Arcticc »

Skąd na vinted tyle podróbek?
owbt
ZdalnaFanka

Post autor: owbt »

Arcticc pisze: pn gru 22, 2025 10:25 am Skąd na vinted tyle podróbek?
Ludzie sobie dorabiają niskim kosztem.
Oakoak
SushiRoll

Post autor: Oakoak »

Rzeka.chaosu pisze: czw gru 18, 2025 8:45 pm Wyszukiwanie: Czy rozgryzłyście może jak teraz działa wyszukiwarka? Szukam konkretnego modelu spodni, nowych lub bdb. Wpisuję markę, rozmiar i parametry. Co kilka dni przeglądam co jest nowego (wszystkie ogłoszenia spełniające kryteria wcześniej widziałam). Niestety pomimo np. +22 nowych ogłoszeń ciągle widzę te same niepasujące mi spodnie. Nowych jest może z 20%. Tak jakby ktoś regularnie dodawał te ogłoszenia od nowa. Są nawet te same fotki. Nie robię wyszukiwania od nowa, tylko klikam konkretnie w te nowe. Co więcej część ogłoszeń nie pasuje kryteriami - pojawia się np. stan db. Zależy mi na konkretnym modelu, który nie jest już dostępny w sklepie. ;( Kiedyś było tak, że te starsze ogłoszenia faktycznie były gdzieś po przewinięciu nowości. Korzystam z apki.
Ponieważ podbicie nie działa, wiele osób dodaje ogłoszenia i usuwa stare. Ja tak robię żeby w ogóle móc cos sprzedać.
Wyszukiwarka nie działa zbyt dobrze, często zaznaczam stan typu szukam nowej rzeczy, a ona niby coś zawęża, ale i tak pokazuje rzeczy używane.
Jeśli zależy Ci na konkretnym modelu zrób screena i wyszukaj za pomocą zdjęcia.
rachelkarengreen
KlasaBiznes

Post autor: rachelkarengreen »

Czemu podbicie nie działa?