Start
Mój profil

Vinted

Moderator: verysweetcherry
Liza0921
RóżowePolo

Re: Vinted

Post autor: Liza0921 »

Czesc Dziewczyny,

Czy dostaliście kiedyś takiego mejla z Vinted? Z dwa miesiące temu usunęłam konto i dzisiaj dostałam taka wiadomość. Nie mogę tego uzupełnić bo nie da się zalogować do konta. Uzupełnianie te formalurze?

EDIT - nie da się załączyć screena, poniżej treść mejla: Cześć,

w 2025 roku na Twoim koncie znalazło się 32 sprzedaży i łączny dochód w wysokości 3188 zł, co czyni cię jedną z najaktywniejszych osób sprzedających na Vinted.

Chcielibyśmy pomóc Ci powtórzyć lub poprawić ten sukces w przyszłym roku, ale w tym celu musimy Cię poprosić o uzupełnienie krótkiego formularza. Wymagają od nas tego przepisy unijnej dyrektywy DAC7.

Wszystko już dla Ciebie przygotowaliśmy – sprawdź szczegóły.

Zespół Vinted
Załączniki
fw_1763383561253.jpg
fw_1763383561253.jpg (2.42 KiB) Przejrzano 701 razy
rachelkarengreen
ZdalnaFanka

Post autor: rachelkarengreen »

Czy Wam też vinted zaczął zapisywane wyszukiwania wyszukiwać od trafności nie od najnowszych? Miałam ustawione od najnowszych i tak zawsze pokazywało, a teraz ustawienia odgórnie zmieniły się na trafność i za każdym razem muszę poprawiać ręcznie :///
Jezu denerwujące to
annakozak123
RiczAsFak

Post autor: annakozak123 »

rachelkarengreen pisze: sob lis 29, 2025 7:37 am Czy Wam też vinted zaczął zapisywane wyszukiwania wyszukiwać od trafności nie od najnowszych? Miałam ustawione od najnowszych i tak zawsze pokazywało, a teraz ustawienia odgórnie zmieniły się na trafność i za każdym razem muszę poprawiać ręcznie :///
Jezu denerwujące to
Tak, doprowadza mnie to do szału
siemaluje
Tritonotti

Post autor: siemaluje »

Mieliście kiedyś taką sytuację, że ktoś od was nie odebrał paczki? U mnie jedna baba nie odbiera i od dwóch dni jest na śledzeniu InPost "upłynął termin odbioru" i żadnej informacji, że paczka jest w drodze do mnie 🤔 Tak btw. to te szczury, które nie odbierają paczek dostaną później negatywny komentarz? Pierwszy raz mam taką sytuację, a sprzedaje regularnie od paru lat 😃
kwasta
Kciuk

Post autor: kwasta »

Vinted znowu wprowadził zmiany, teraz za ewentualne zwroty będą płacić kupujący, a nie jak było do tej pory gdzie to osoba sprzedająca decydowała na czyj koszt jest zwrot.
Liza0921
RóżowePolo

Anulują transakcje i tyle. Sprzedająca nie dostanie negatywa.
Fela
MiamiBicz

Post autor: Fela »

kwasta pisze: śr gru 03, 2025 6:23 pm Vinted znowu wprowadził zmiany, teraz za ewentualne zwroty będą płacić kupujący, a nie jak było do tej pory gdzie to osoba sprzedająca decydowała na czyj koszt jest zwrot.
Że co? Gdzie to wyczytałaś? Czyli jak np. kupiłam bubel z dziurą to jeszcze dopłacam do interesu za przesyłkę zwrotną by go oddać Sprzedającej i odzyskać część pieniędzy? I na końcu nie mogę jej jeszcze wystawić opini? Teraz to dopiero handlary dadzą czadu ze szmatami. Nie no super pomysł Vinted 👏
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
RealDiamond

Post autor: nocotyniepowiesz »

kwasta pisze: śr gru 03, 2025 6:23 pm Vinted znowu wprowadził zmiany, teraz za ewentualne zwroty będą płacić kupujący, a nie jak było do tej pory gdzie to osoba sprzedająca decydowała na czyj koszt jest zwrot.
Aha. To by tłumaczylo dlaczego ostatnio musialam jako kupująca zaplacic za zwrot szmaty, a gdy ja jako sprzedająca mialam zgloszony zwrot jakis czas temu, to wybralam zwrot na swój koszt, towar dostalam z powrotem, kupująca kasę i wszyscy szczęsliwi.
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
RealDiamond

nocotyniepowiesz pisze: śr gru 03, 2025 10:31 pm Aha. To by tłumaczylo dlaczego ostatnio musialam jako kupująca zaplacic za zwrot szmaty, a gdy ja jako sprzedająca mialam zgloszony zwrot jakis czas temu, to wybralam zwrot na swój koszt, towar dostalam z powrotem, kupująca kasę i wszyscy szczęsliwi.
Ok, jednak dalej można wysłac zwrot na koszt sprzedającego. Teraz kupująca ode mnie zgłosila zwrot, więc zwróci na mój koszt
Liza0921
RóżowePolo

ponawiam pytanie - dostalam taka wiadomsoc z vinted:
w 2025 roku na Twoim koncie znalazło się 32 sprzedaży i łączny dochód w wysokości 3188 zł, co czyni cię jedną z najaktywniejszych osób sprzedających na Vinted.
Chcielibyśmy pomóc Ci powtórzyć lub poprawić ten sukces w przyszłym roku, ale w tym celu musimy Cię poprosić o uzupełnienie krótkiego formularza. Wymagają od nas tego przepisy unijnej dyrektywy DAC7.
Zespół Vinted

Cxy uzupelnialyscie jakies formularze?
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Post autor: florella »

Liza0921 pisze: sob gru 06, 2025 5:54 pm ponawiam pytanie - dostalam taka wiadomsoc z vinted:
Zespół Vinted

To do podatku?
Dyrektywa DAC7 Wprowadza mechanizmy, które służą do walki z szarą strefą w internecie oraz zapobiegają nadużyciom podatkowym :c
Czyli czas się z stamtąd zwinąć.
annakozak123
RiczAsFak

Post autor: annakozak123 »

Liza0921 pisze: sob gru 06, 2025 5:54 pm ponawiam pytanie - dostalam taka wiadomsoc z vinted:
Zespół Vinted

Zamiast ponawiać pytanie to wystarczy przeczytać regulamin, który swoją drogą zaakceptowałaś przy rejestracji i wszystko będzie jasne i wiadome
evonla
RealDiamond

Post autor: evonla »

Zespół Vinted

Przeciez w regulaminie jest wzmianka, ze do 30 transakcji w ciagu roku na legalu mozesz zrobic, jesli masz wiecej to oni sa zobowiązani Ciebie gdzies wyżej zgłosić i dlatego musisz uzupełnić dane plus podesłać skan dowodu. Z tego powodu sprzedaję maks do 30 rzeczy rocznie i mam spokój. Zawsze możesz drugie konto założyć.
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
RealDiamond

evonla pisze: sob gru 06, 2025 6:19 pm Przeciez w regulaminie jest wzmianka, ze do 30 transakcji w ciagu roku na legalu mozesz zrobic, jesli masz wiecej to oni sa zobowiązani Ciebie gdzies wyżej zgłosić i dlatego musisz uzupełnić dane plus podesłać skan dowodu. Z tego powodu sprzedaję maks do 30 rzeczy rocznie i mam spokój. Zawsze możesz drugie konto założyć.
Na drugim koncie też trzeba podać pesel. A przecież po tym są osoby fizyczne w PL bez jdg rozliczane
evonla
RealDiamond

Post autor: evonla »

nocotyniepowiesz pisze: sob gru 06, 2025 6:42 pm Na drugim koncie też trzeba podać pesel. A przecież po tym są osoby fizyczne w PL bez jdg rozliczane
Zakładając konto, nie przypominam sobie bym podawała pesel 🤔
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Post autor: florella »

Też mi się wydaje że żadnego peselu się nie podawalo. Teraz pewnie by chcieli żeby podać 🤣🤣
Avalon
Mokra Włoszka

Post autor: Avalon »

Fela pisze: śr lis 05, 2025 8:51 pm Błagam tylko nie perfum 🙏, a perfumy. Rzadko mnie rażą błędy językowe, ale ten to jest kosmos. Skąd ludzie to biorą? Są "te perfumy", nie ma liczy pojedynczej od tego. "Ten perfum" nie istnieje 😬.
A co do treści wiadomości to odważnie kupować perfumy na vinted. Niestety jest duże prawdopodobieństwo, że to podróby...
najlepsze jest "uciąga się" :')
Awatar użytkownika
glottalstop
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: glottalstop »

Avalon pisze: pn gru 15, 2025 7:55 pm najlepsze jest "uciąga się" :')
albo "naddaje się"? xd