Ona nie będzie miała postępowania w ramach ustawy o postępowaniu w sprawach nieletnich, bo nie ukończyła 13 lat. Jej sprawa jest w wydziale rodzinnym sądu rejonowego i będzie toczyć się ws. demoralizacji.
Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze
Moderator: verysweetcherryRe: Śmierć 11 latki w Jeleniej Górze
Myślę, że to jej konto, nie wierzę w takie zbiegi okoliczności.FigGa pisze: ↑pt gru 19, 2025 9:22 pm Właśnie też się zastanawiałam czy to nie zbieżność danych. Ale w sumie to też by było trochę dziwne, że osoba, która nazywa się tak samo interesuje się tym samym...
Ja jestem ciekawa co ona teraz myśli, ale jeśli faktycznie sobie coś repostuje, to wygląda jak by to co zrobiła spłynęło po niej jak po kaczce....
Przerażające....
Ciekawe, czy skoro siedzi na necie, to Wandę też już podczytywała
- berry blast
- Currently:revenge
a może by nie studiowała, może nie miałaby dzieci bo by nie chciała. nie ma co wybiegać w przyszłość aż tak.Agatyszcze pisze: ↑pt gru 19, 2025 9:16 pm 25 lat… on nie doczeka nawet jej 12 urodzin, 14, 15. Nie nauczy jej jezdzic autem, nie beda obchodzic jej 18ki, nie zobaczą jak idzie na studia, jak przeżywa pierwsze miłości, jak sama zostaje matką… Cale zycie jej odebrano. Dla nich do konca pozostanie 11-letnim dzieckiem. I do konca zycia bedą oplakiwac ją jako osobę, ale tez te wszystkie chwile jakich nie dane bylo jej przeżyć![]()
wystarczy że tu i teraz jest tak mega przykre. Danusia zginęła tydzień przed wigilią. pewnie rodzice już kupili prezenty dla niej...
co mają teraz z nimi zrobić? położyć pod choinkę? dżizz.....okropne.
-
Joanna Darc
- Kciuk
Każde kolejne Święta co roku będą się im kojarzyły z tą stratąberry blast pisze: ↑pt gru 19, 2025 10:15 pm a może by nie studiowała, może nie miałaby dzieci bo by nie chciała. nie ma co wybiegać w przyszłość aż tak.
wystarczy że tu i teraz jest tak mega przykre. Danusia zginęła tydzień przed wigilią. pewnie rodzice już kupili prezenty dla niej...
co mają teraz z nimi zrobić? położyć pod choinkę? dżizz.....okropne.
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/s ... iCoSJSvNTQ
"Dodajmy, że wszystko więc na to wskazuje, że to właśnie sąd nie zabronił 12-latce buszować w sieci i nie zabrał jej telefonu czy też komputera."
To jednak Hanka
"Dodajmy, że wszystko więc na to wskazuje, że to właśnie sąd nie zabronił 12-latce buszować w sieci i nie zabrał jej telefonu czy też komputera."
To jednak Hanka
Ale to dosłownie artykuł napisany na podstawie tych wszystkich domniemań internetowych, nie ma żadnego oficjalnego stanowiska sądu w tym temacieKotek_99 pisze: ↑pt gru 19, 2025 11:08 pm https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/s ... iCoSJSvNTQ
To jednak Hanka![]()
Nigdy nie będzie oficjalnego stanowiska, przecież prokuratura już oglosila, że nikt nic więcej nie powie.
Może to być artykuł napisany na podstawie komentarzy z FB, ale nie musi to być wszystko zmyślone. Raczej nie będą się chwalic w oficjalnym oświadczeniu do narodu, że dali jej telefon xD
Ostatnio zmieniony pt gru 19, 2025 11:25 pm przez Kotek_99, łącznie zmieniany 1 raz.
- berry blast
- Currently:revenge
jutro pogrzeb Danuśki. biedna mała i jej rodzina.
-
Agatyszcze
- MiamiBicz
Ale jakich domnieman? Przeciez to jest jej konto na pinterescie, widac ze prowadzi je od dlugiego czasu. Podpisane jej imieniem i nazwiskiem (ktore jest rzadkie). Zainteresowania sie zgadzają. To jest po prostu jej konto i tyle, co ci ma sąd mowic w tym temacie? I widac po jej aktywnosci, ze ma dostep do telefonu, co akurat nie jest dziwne biorac pod uwage, ze ona nie zostala przesluchana, nie ma tutaj udzialu policji, prokuratury, ona podlega teraz innym instytucjom, bedzie sie nia zajmował sąd rodzinny i ocenial poziom jej demoralizacji.
Na serio, ona na tych wszystkich zdjęciach wygląda na osobę postawną, która ma siłę fizyczną. W połączeniu z taką "konstrukcją psychiczną" i "zainteresowaniami" to jest mieszanka wybuchowa. No i niestety mamy tego skutki. A z oczu jej patrzy jak typowej osobie, która jest zdolna do takich rzeczy, wystarczy trochę popatrzeć, jak wyglądają oczy przestępców, zabójców, a jeśli nie takich, to osób, o których wiadomo, jak patologiczną osobowość mają. To są zawsze oczy puste, bez wyrazu, jakby przyklejone, z których wyziera zło, mrok i bezwzględność. To jest dokładnie ten przypadek. Choć przy niektórych można się nieźle zdziwić, bo wyglądają normalnie, łącznie z oczami, a są totalnymi psychopatami. I ukrywają się w miejscach, gdzie byśmy się ich nie spodziewali, np. w szkole, w urzędzie, jako aktorzy albo inni performerzy, czy jako np. pielęgniarki.
No właśnie, skoro nie odpowiada za swój czyn, to czy mają w ogóle prawo zabierać jej telefon?Agatyszcze pisze: ↑pt gru 19, 2025 11:27 pm Ale jakich domnieman? Przeciez to jest jej konto na pinterescie, widac ze prowadzi je od dlugiego czasu. Podpisane jej imieniem i nazwiskiem (ktore jest rzadkie). Zainteresowania sie zgadzają. To jest po prostu jej konto i tyle, co ci ma sąd mowic w tym temacie? I widac po jej aktywnosci, ze ma dostep do telefonu, co akurat nie jest dziwne biorac pod uwage, ze ona nie zostala przesluchana, nie ma tutaj udzialu policji, prokuratury, ona podlega teraz innym instytucjom, bedzie sie nia zajmował sąd rodzinny i ocenial poziom jej demoralizacji.
Ale tak, każda informacja to bzdura, konto należy do kogoś innego o tych samych danych i też zafascynowanego tymi samymi klimatami. Albo ktoś z nas, internetowych hejterów bez empatii założył to konto wczoraj i zmienił daty
-
SiabadabaLala
- Bagietka z szarlott
Obrzydliwe jest to, że ten mlodociany potwór siedzi sobie teraz na swoim chorym pinterescie, podczas gdy rodzina Danusi przezywa to, czego nikt nie jest w stanie sobie wyobrazić. Tak bardzo mi ich szkoda. I tak bardzo to niesprawiedliwe, że ta morderczyni nie poniesie żadnych konsekwencji, bo 'jest tylko dzieckiem'
Ale dokładnie. Bo tacy mają jedynie bekę z czyjegoś nieszczęścia. Ale tego z kolei też uczy internet i niektórzy toksyczni twórcy, który właśnie taki obraz świata podprogowo wtłaczają dzieciakom. One się wtedy uczą, że empatia jest zła, a bycie wrednym, toksycznym i wulgarnym to jest normalnie "queen slay". Do tego jeszcze dochodzi codzienny cyber bullying odprawiany po lekcjach, gdzie ofiara nie ma już w ogóle spokoju. Kiedyś jak dziecko szło do domu, to przynajmniej na resztę dnia jego koszmar się kończył. Teraz ten koszmar trwa cały dzień.
Jeśli Hanka chciała to zrobić bo Danuśka ją wkurzała i uniknąć konsekwencji, a maksymalnie po 21 roku życia to ona będzie sobie normalnie funkcjonowac, zakładać firmę, studiować czy co tam lubi. To dobrze poszperala Internet że przed 15 rokiem życia to jej się upiecze, później byłoby dla Hanki gorzej
-
Zywieczdroj0
- PsychoFanka
Skoro ma dostęp do telefonu to albo rodzice uważają, że nic takiego się nie stało i jej na to pozwalają, albo kompletnie nie ogarniają tematu i nie mają pojęcia, że korzysta z internetu bez ich wiedzy? Dziwna sprawa.
-
SiabadabaLala
- Bagietka z szarlott
A nawet jeśli to nie jej konto, to nadal - haneczka siedzi w ciepłym, dostaje obiadki, a jej pokaleczone przez morderstwo rączki są bandażowane. Podczas gdy rodzice Danusi wybierają jej sukienkę do trumny. Coś strasznego
Myślałam że przejdzie załącznik, ale z jakiegoś powodu nie mogę dodać skrina. To wpis rzekomego kolegi z pracy matki Hanki, na bodajże GoWork:
"Z jednego zakładu już wyleciała. Nauczyła dziecko agresji i tak to jest".
Oczywiscie chodzi o matkę Hanki.
-
MalaCzarna
- Te LazzurrA
Ale w sumie zawsze tak jest, ze morderca ma więcej praw niż ofiara. Nawet jesli dorosly zabójca czy pijany kierowca sam sie okaleczy zabijając kogos to sluzby maja obowiązek go ratować i zawieźć do szpitala. No tylko dorosly trafi do pierdla prędzej czy później a jak bedzie mial farta do szpitala psychiatrycznegoSiabadabaLala pisze: ↑sob gru 20, 2025 12:06 am A nawet jeśli to nie jej konto, to nadal - haneczka siedzi w ciepłym, dostaje obiadki, a jej pokaleczone przez morderstwo rączki są bandażowane. Podczas gdy rodzice Danusi wybierają jej sukienkę do trumny. Coś strasznego
- eszability
- SushiRoll
Jednocześnie zadziwia mnie - czemu mowa tylko o matce i tylko jej zdjęcia się publikuje i nastawia na lincz, skoro był I jest też ojciec, którego profil da się równie łatwo znaleźć. Pytanie retoryczne. W tej sytuacji nie jestem za obarczaniem winą żadnego z rodziców, bo nie znamy realiów. Zadziwia mnie jednak, że tylko matka, w rzeczywistości wirtualnej, wydaje się ponosić winę.
A to jego profilu jeszcze nie zdążyłam obejrzeć, na grupie faktycznie skupili się raczej na matce. Choć ojciec z nunczako też miał swoje 5 minut.eszability pisze: ↑sob gru 20, 2025 12:51 am Jednocześnie zadziwia mnie - czemu mowa tylko o matce i tylko jej zdjęcia się publikuje i nastawia na lincz, skoro był I jest też ojciec, którego profil da się równie łatwo znaleźć. Pytanie retoryczne. W tej sytuacji nie jestem za obarczaniem winą żadnego z rodziców, bo nie znamy realiów. Zadziwia mnie jednak, że tylko matka, w rzeczywistości wirtualnej, wydaje się ponosić winę.
Jeden z obrazków na Hanki Pinterescie odnosił się do matki., no i też może dlatego, że Hanka jest dziewczyną (choć z tego co wiemy z obrazków, moze wolałaby chlopcem) wiec ludzie zakładają, że relacja matka-córka "ważniejsza".
Powstał już nawet kawałek hiphopowy o tej zbrodni
https://youtu.be/lRlFFwUlkbc?feature=shared
To wszystko osiąga coraz większy poziom absurdu, ciekawe, co dalej..
https://youtu.be/lRlFFwUlkbc?feature=shared
To wszystko osiąga coraz większy poziom absurdu, ciekawe, co dalej..
- verysweetcherry
- Moderator
Cytat z rozmowy z ratownikiem medycznym: "Danusia miała obrażenia na całym ciele. Największe w okolicach szyi. Nie miała żadnych szans na przeżycie"
To nie był jeden cios ich było kilka lub kilkanaście. To nie było przypadkowe pchnięcie...
To nie był jeden cios ich było kilka lub kilkanaście. To nie było przypadkowe pchnięcie...
Ludzie to są takie tłuki, że aż głowa mała. Dawać im dowody jak na talerzu odnośnie narodowości, to Ci dalej będą powielać brednie.
Ja naprawdę rozumiem wzburzenie tą sprawą, ale są jakieś granice. I nie chodzi mi o bronienie dzieciaka, bo sama uważam, że prawo pod tym względem powinno się zmienić, a dziewczyna powinna odpowiadać jak za poważny czyn, a nie ciuciuruciać nad nią jakby cole ukradła i kasjerkę pobiła. Ale patrzę na te komentarze na FB i to mi pokazuje ile w społeczeństwie jest psycholi. Bo nikt normalny nie będzie pisał z taką właśnie psychopatyczną nienawiścią.
Jeżeli dziewczyna rzeczywiście ma telefon to jest to dla mnie porażka sądu rodzinnego. Bo tym czynem tylko daje poczucie bezprawia młodocianym przestępcom, że wystarczy po wszystkim paluszki pociąć i nawet telefon się dostanie, przynajmniej dopóki nie wyląduje się na oddziale psychiatrii. Porażka
Ja naprawdę rozumiem wzburzenie tą sprawą, ale są jakieś granice. I nie chodzi mi o bronienie dzieciaka, bo sama uważam, że prawo pod tym względem powinno się zmienić, a dziewczyna powinna odpowiadać jak za poważny czyn, a nie ciuciuruciać nad nią jakby cole ukradła i kasjerkę pobiła. Ale patrzę na te komentarze na FB i to mi pokazuje ile w społeczeństwie jest psycholi. Bo nikt normalny nie będzie pisał z taką właśnie psychopatyczną nienawiścią.
Jeżeli dziewczyna rzeczywiście ma telefon to jest to dla mnie porażka sądu rodzinnego. Bo tym czynem tylko daje poczucie bezprawia młodocianym przestępcom, że wystarczy po wszystkim paluszki pociąć i nawet telefon się dostanie, przynajmniej dopóki nie wyląduje się na oddziale psychiatrii. Porażka