Start
Mój profil

Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze

Moderator: verysweetcherry
Kotek_99
LouiBag

Re: Śmierć 11 latki w Jeleniej Górze

Post autor: Kotek_99 »

InfluU95 pisze: pt gru 19, 2025 7:10 pm Różnie mogłoby z tym być - pewnie w pierwszych dniach mieliby coś innego na głowie, za duży szok, ale w końcu by do nich dotarły te pozornie nic nie znaczące opinie randomów z neta.
A wierzysz w to, że to poczciwi ludzie, którzy w żaden sposób nie przyczynili się do tego, jaka jest Hanka i co zrobiła?
Pif Paf
Modna

Post autor: Pif Paf »

motylembylam pisze: pt gru 19, 2025 5:48 pm Jak tam się szkoła dowie, co ona odwaliła w PL, to tam też nie będą mieli życia plus instytucje na głowie 🫡
Swoją drogą, skoro to dziecko odwaliło takie coś, to albo srogie problemy psychiczne miało, albo w domu bardzo nieteges jest, przemoc i agresja, albo jedno wynika z drugiego. Jeśli tak, jeśli rodzice mieli gdzieś jej dobro, jej zdrowie psychiczne, to teraz chyba się na nią już totalnie wypną. Jak będzie ucieczka do innego miasta/ za granicę to obstawiam że bez kłopotliwej córeczki.
Nie zapominajmy o Polonii
InfluU95
Migocząca Świeczka

Post autor: InfluU95 »

Agatka321 pisze: pt gru 19, 2025 7:15 pm Właśnie to mnie bardzo ciekawi, ja sama bym się załamała tak myślę ale z drugiej strony ile ludzi popełnia przeróżne błędy a ich rodzice ich jeszcze tłumaczą, czy to w szkole, czy na podwórku, wśród rodziny. Wiem że to nie ma porównania z morderstwem, ale sama po rodzinie czasami jak patrzę że rodzice nie potrafią spojrzeć trzeźwo na to co ich dzieci starsze czy młodsze wyprawiają. Tak samo jest z wypadkami gdzie czarno na białym widać że wina była np pieszego a rodzic i tak będzie bronił i szukał winnych. Za każdym razem kiedy dzieje się coś złego, większa czy mniejsza tragedia, zastanawiam się jakim cudem rodzina broni kogoś kto źle zrobił i sobie myślę że ja bym tak nie mogła.

Rodzice chłopaka który groził a potem zabił siekierą swoją 16 letnią ex wystąpili w materiale zapłakani, powiedzieli że źle zrobił ale to nie był tylko te narkotyki zrobiły mu sieczkę z mózgu.
Najtrudniej ludziom wziąć odpowiedzialność. Zawsze bo to były narkotyki albo potwór spaghetti. Ale nigdy nie ja, ja źle zrobiłem i tylko ja ponoszę za to odpowiedzialność. Jest taki tekst pisany z perspektywy mordercy, że no zrobiłem źle, ale, uwaga (!), nie możecie mnie winić, bo to "świat mnie tak ukształtował". To jest mniej więcej ta sama gadka.
Ja rozumiem, że to może być pierwsza reakcja typu wyparcie, ale ostatecznie trzeba na siebie wziąć ciężar odpowiedzialności. To jeśli chodzi o samego sprawcę. Co do rodziców, jest to trochę bardziej skomplikowane, bo to zależy, na ile oni sami się przyczynili do zdarzenia.
Kotek_99
LouiBag

No jak się nie chce latać po necie to najlepiej nie mordować.
Nie ma co z góry zakładać, że to wspaniali ludzie, matka mordercy Mai z Mławy jaka jest - to chyba wszyscy wiemy.
Nie rozumiem tego założenia, że oni na pewno są zrozpaczeni itd. Może tylko wściekli, że ludzie podają ich dane?

Na usuwanie filmików z Nunczaku jakoś znaleźli czas i siły.
Awatar użytkownika
marlas
Mokra Włoszka

Post autor: marlas »

Kotek_99 pisze: pt gru 19, 2025 7:34 pm No jak się nie chce latać po necie to najlepiej nie mordować.
Nie ma co z góry zakładać, że to wspaniali ludzie, matka mordercy Mai z Mławy jaka jest - to chyba wszyscy wiemy.
Nie rozumiem tego założenia, że oni na pewno są zrozpaczeni itd. Może tylko wściekli, że ludzie podają ich dane?

Nikt tak nie założył xD ani że są wspaniali, ani ze na pewno są rozpaczeni. Brzmisz jak jedna z tych dzikich osób z grupy, której nazwy nie można wymawiać
Mnvczk
Gacie z oceanu

Post autor: Mnvczk »

Kotek_99 pisze: pt gru 19, 2025 7:34 pm No jak się nie chce latać po necie to najlepiej nie mordować.

Akurat nie dziwię się, że usuwają patrząc na reakcje ludzi i na to, że niektórzy nawet wystawiają 1 gwiazdkę na Google w miejscu pracy matki
Kotek_99
LouiBag

marlas pisze: pt gru 19, 2025 7:39 pm Nikt tak nie założył xD ani że są wspaniali, ani ze na pewno są rozpaczeni. Brzmisz jak jedna z tych dzikich osób z grupy, której nazwy nie można wymawiać
No ze wspaniali to nie. Że zrozpaczeni to akurat były komentarze i tutaj. I o "tragedii dwóch rodzin".

To jest łapanie za słówka i odwracanie kota ogonem. I od razu atak personalny.
No ale to ja jestem"dzika", OK.
kalalafior
RóżowePolo

Post autor: kalalafior »

Wczoraj jeszcze przeglądałam jej Pinterest, dziś widzę że już go usunęli.

Odnosząc się do wpisu kogoś powyżej, nie, nie uważam że bez dostępu do Pinteresta/pewnych rzeczy w Internecie dziewczyna by tego nie zrobiła, natomiast uważam że analizując rzeczy które wrzucała na Pinteresta naprawdę można odnieść wrażenie że żywiła się rzeczami przeznaczonymi nie dla jej wieku. Dorosła osoba obejrzy sobie Dextera czy dr House jako serial dla rozrywki i tyle, a jak widać nastolatka bardzo do siebie bierze pewne aspekty, patrząc po jej pinach była bardzo zagubiona tożsamościowo. W sumie pewnie wiele osób oglądało za dzieciaka treści dla dorosłych (nie chodzi o p*rno, a o np seriale czy nawet książki) ale jakoś nie wyrastają na morderców. W głowie mi się nie mieści że z takiego heheszkowania że śmierci i noży na pinterescie przeszła do czynów.
Kotek_99
LouiBag

Mnvczk pisze: pt gru 19, 2025 7:40 pm Akurat nie dziwię się, że usuwają patrząc na reakcje ludzi i na to, że niektórzy nawet wystawiają 1 gwiazdkę na Google w miejscu pracy matki
Skupianie się na ludziach z komentarzy i na stronie firmy w Google, nazywanie obrzydliwym, dzikim ze ktoś napisał komentarz, to trochę tak nie do końca w porządku wobec ofiary chyba. Wątek dotyczy morderstwa. Ono nie jest dzikie i obrzydliwe, brak kary bo zabiła 2 tygodnie przed urodzinami - w porządku. Najgorsi ludzie z komentarzy w tej sprawie?
O to mi caly czas chodzi. Chyba nie na ludziach z neta, z czego część to trolle, powinno się tu skupiać.
Ostatnio zmieniony pt gru 19, 2025 7:54 pm przez Kotek_99, łącznie zmieniany 2 razy.
InfluU95
Migocząca Świeczka

Post autor: InfluU95 »

Kotek_99 pisze: pt gru 19, 2025 7:21 pm A wierzysz w to, że to poczciwi ludzie, którzy w żaden sposób nie przyczynili się do tego, jaka jest Hanka i co zrobiła?
Nie wiem, różnie może być. Poczciwości bym tutaj nie mieszała, to nie to miejsce. Ja w nic nie wierzę, bo to nie jest kwestia wiary, tylko faktów, których nie znamy.
Kotek_99
LouiBag

InfluU95 pisze: pt gru 19, 2025 7:52 pm Nie wiem, różnie może być. Poczciwości bym tutaj nie mieszała, to nie to miejsce. Ja w nic nie wierzę, bo to nie jest kwestia wiary, tylko faktów, których nie znamy.
No dokładnie, dlatego nikt normalny nie pisze, że należy ich zlinczować i odebrać im majątek. Ale tak się oburzać, ze nikt o nich nie myśli pisząc komentarze, zgłaszać wątki - to trochę przegięcie.
Ludzie w internecie zawsze będą pisać I chyba nie ma to większego znaczenia w tej sprawie. Tak jak i to, że nikt nie martwi się o mordercę, trudno się chyba dziwić?
Awatar użytkownika
eszability
SushiRoll

Post autor: eszability »

kalalafior pisze: pt gru 19, 2025 7:47 pm Wczoraj jeszcze przeglądałam jej Pinterest, dziś widzę że już go usunęli.
Nic nie usunęli, konto dalej wisi.
Kotek_99
LouiBag

Kotek_99 pisze: pt gru 19, 2025 7:59 pm No dokładnie, dlatego nikt normalny nie pisze, że należy ich zlinczować i odebrać im majątek. Ale tak się oburzać, ze nikt o nich nie myśli pisząc komentarze, zgłaszać wątki - to trochę przegięcie.
Ludzie w internecie zawsze będą pisać I chyba nie ma to większego znaczenia w tej sprawie. Tak jak i to, że nikt nie martwi się o mordercę, trudno się chyba dziwić?
Dodam jeszcze, że moim zdaniem tylko odniesienia do Ukrainy i polityki powinny być usuwane. I komentarze z cyklu 'zrobić jej to samo".
A że ich dane wyciekły, no cóż, w tych czasach i tak wszyscy by się dowiedzieli. Przecież ludzie z pracy matki usłyszeli o tym jako jedni z pierwszych. Korpo sobie poradzi z usunięciem wpisów, serio nie trzeba się o nich martwić.
NATIENETTE
Ciastko

Post autor: NATIENETTE »

irminana pisze: pt gru 19, 2025 6:49 pm Dla dobra morderczyni media milczą. Nic się nie stało. Możemy się rozejść.
Ten screen to rozumiem, ze jakis zart ? 🤯🤯🤯
Awatar użytkownika
marlas
Mokra Włoszka

Post autor: marlas »

Kotek_99 pisze: pt gru 19, 2025 7:44 pm No ze wspaniali to nie. Że zrozpaczeni to akurat były komentarze i tutaj. I o "tragedii dwóch rodzin".

To jest łapanie za słówka i odwracanie kota ogonem. I od razu atak personalny.
No ale to ja jestem"dzika", OK.
Girl calm down napisałam że brzmisz jak
Kotek_99
LouiBag

Jeszcze co do rodziców- oficjalnie nic nie wiemy, natomiast można założyć z dość dużym prawdopodobieństwem, że hobby nożownicze Hanki nie było należycie monitorowane, że tak to nazwę.
Mogli zawinić samym zaniedbaniem, czy czymś jeszcze- nie wiadomo i dlatego ludzie drążą. Ludzie są po prostu ciekawi, jak wyglądają i jacy są rodzice dziecka, które robi coś takiego.
Awatar użytkownika
FigGa
Forma życia

Post autor: FigGa »

pieczonyziemniak. pisze: wt gru 16, 2025 7:35 pm Jezu kto takiemu dziecku pozwala nosić nóż na co dzień..
Dopiero nadrabiam wątek, więc nie wiem czy ktoś na to odpowiedział, bo jak widać jestem dużo do tyłu ale to nie jest wcale takie trudne. Jest nawet duzo takich "zabawkowych" noży, które można kupić w pierwszym lepszym sklepie z zabawkami, albo ja wakacjach na promenadzie czy w innym miejscu z pamiątkami.
A później to już nie trudno. Jeśli np rodzic dodatkowo interesuje się zbieram kolekcjonerskich noży.
Naprawdę to jest bardzo proste, żeby dziecko miało nóż.
Nawet z szuflady z kuchni.

Nie wiem co siedzi takiemu dziecku w głowie, ale to jest przerażające....
I przerażające jest to, że rodzice nie wiedzieli o takich dziwnych zainteresowaniach swojego dziecka.
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Go.fully
Gacie z oceanu

Post autor: Go.fully »

verysweetcherry pisze: czw gru 18, 2025 9:43 am Podobno przebywa w policyjnej izbie dziecka, nie sądzę żeby zostawili ją bez "opieki" w domu z rodziną
To jest raczej pewne, że siedzi w izbie dziecka plus pomimo że w teorii nie mogą jej skazać to proces nieletnich wygląda w ten sposób, że nawet jeśli teraz dostanie MOW to na wniosek później może zostać przeniesiona do OOW lub poprawczaka. Pewnie będą robić jej badania biegli sądowi i jej historia nie skończy się wyrokiem w przeciągu roku… myślę że z placówek nie wyjdzie przed 21 rokiem życia, pytanie co dalej. Morderczynie czeka wiele rozpraw i wszystko zależy od sędziów i jej funkcjonowania w ośrodkach, a wątpię żeby była grzeczniutka, zwłaszcza że dziewczyny w MOWach i innych tego typu placówkach to zwyrolki i cpunki.
Pejczyk Pandory
Bransoletka50k

Post autor: Pejczyk Pandory »

Kotek_99 pisze: pt gru 19, 2025 7:12 pm Dokładnie tak.
Mamy się jeszcze wczuwać w ich sytuację wg niektórych :')
Niech mają pretensje do córeczki, że im zapewniła taką sławę. I do siebie, bo ktoś ją wychował.
Nie znam szczegółów, ale nie osądzałabym od razu rodziców za całe zło. Jest coś takiego jak osobowość psychopatyczna, która prawdopodobnie ma podłoże genetyczne, więc można wychowywać się w normalnym domu i mieć dobrych rodziców a bałagan pod kopułą. Psychopaci objawiają swoją twarz już we wczesnych latach nastoletnich, może to ten przypadek, może nie. Tego na chwilę obecną nie rozstrzygniemy.
Awatar użytkownika
FigGa
Forma życia

Wikjami93 pisze: czw gru 18, 2025 1:53 pm Czemu przy każdej szokującej sprawie wszyscy piszą „czemu nikt nie zareagował?”. Tutaj czy w sprawie Mieszka czy innej… A gdy pojawiają się reakcje rodzice czy bliscy atakują, wypierają. Ludzie nie chcą się mieszać, boją się, że nie mają racji i kogoś osądzą niesprawiedliwie, w sytuacji bezpośredniego zagrożenia boją się o własne życie.
Jak reagować w sytuacji, gdy ktoś zachowuje się dziwnie? Co to znaczy? Jak to określić?
Ja się wcale nie dziwię, że ludzie nie reagują. A te teksty są puste i irytujące, nie zmienią niczego.
To też nie jest takie proste, często jest słowo przeciwko słowu.

Jak moje dziecko zaczęło być gnebione w szkole i poleciałam to zgłosić to matka "jak to? Moje dziecko? Moje dziecko jest grzeczne"

Więc tu też pewnie rodzice nic nie widzieli tylko "swoje idealne dziecko".
Bo Wiśniewski to nie ja,
Awatar użytkownika
FigGa
Forma życia

MatkaJoannaOdPlotek pisze: pt gru 19, 2025 12:56 pm a mas. pewność, że to jej? bo jest inna osoba o tych samych danych w Polsce.
Właśnie też się zastanawiałam czy to nie zbieżność danych. Ale w sumie to też by było trochę dziwne, że osoba, która nazywa się tak samo interesuje się tym samym...

Ja jestem ciekawa co ona teraz myśli, ale jeśli faktycznie sobie coś repostuje, to wygląda jak by to co zrobiła spłynęło po niej jak po kaczce....

Przerażające....
Bo Wiśniewski to nie ja,
milky_way
RóżowePolo

Post autor: milky_way »

czy to aby na pewno jej konto? :O
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pt gru 19, 2025 9:23 pm przez milky_way, łącznie zmieniany 1 raz.
Pejczyk Pandory
Bransoletka50k

Post autor: Pejczyk Pandory »

MalaCzarna pisze: wt gru 16, 2025 11:32 am Najbardziej mnie boli że ze względu na wiek ta mala morderyczyni nie poniesie praktycznie żadnych długotrwałych konsekwencji prawnych. Bedzie miala szanse zyc normalnie, iść na studia, pracować, robic karierę, podróżować, zalozyc rodzinę. A ofiara straciła wszystko bezpowrotnie. W glowie sie to nie mieści, powinna zostać poddana dozywotniej izolacji od społeczeństwa. To nie byl wypadek czy pobicie tylko zadźganie z premedytacja. Mogłoby sie to prawo w koncu zmienić dla takich sytuacji
Myślę, że ma ogromne szanse zrobić karierę telewizyjną dzięki programowi w stylu ,, królowe " czegoś tam, tak jak ta najsłynniejsza w Polsce burdelmama.
Pif Paf
Modna

Post autor: Pif Paf »

Coraz wiecej ludzi pisze o tym ukrainskim pochodzenku Hanki,mimo ze to zostało zdementowane. Jeszcze z tego beda jakoes rozroby
prawaz
PsychoFanka

Post autor: prawaz »

irminana pisze: pt gru 19, 2025 1:27 pm Przecież jej nawet prokurator nie mógł przesłuchać, więc na jakiej podstawie prawnej mieliby jej zarekwirować telefon? Ona jest na oddziale chirurgii a nie psychiatrii, gdzie telefony zabierają.
Nie sądzę żeby po tym wszystkim rodzice pozwolili jej mieć dostęp do internetu - po to aby sama nie czytała wiadomości i tego co do niej ludzie pewnie teraz wypisują.