Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze
Moderator: verysweetcherry-
supernovamateo
Re: Śmierć 11 latki w Jeleniej Górze
Widzieliście że już powstała zbiórka dla rodziny? Męczące są już te zbiórki i wywołują u mnie już irytację, mimo ogromnego współczucia dla rodziny.
skąd wiesz, że nie zareagowały? obstawiam, że zachowanie hani było zgłaszane wielokrotnie tylko nikt z tym nic nie zrobił. u mnie w klasie był chłopak z którym były poważne problemy, zgłaszane wielokrotnie, a i tak koleś spokojnie przechodził z klasy do klasy i skończył z nami gimnazjum xdagata_mnjk pisze: ↑czw gru 18, 2025 10:42 am No właśnie, czemu pani z komentarz nie zareagowała albo jej córka?
Niby tak, ale po to ktoś jest dorosły, żeby pewne rzeczy zauważał i sygnalizował. Nawet te pozornie “nieważne”. Mnie najbardIej zastanawia, czy nauczyciele nie widzieli, że coś jest nie tak. Ktoś wcześniej pisał, że sprawczyni od kilku dni dziwnie się zachowywała, co chyba zauważyły inne dzieciaki.Agatyszcze pisze: ↑czw gru 18, 2025 10:53 am Ta dziewczynka miala wtedy 10 lat. Mysle ze jakby ktokolwiek z nas widzial 10latke wygadującą dziwne rzeczy to by raczej nie pomyslal ze ma doczynienia z potencjalną morderczynią. Niestety czesto takich sytuacji nie bierze sie na powaznie, mamy jakies zle przeczucie ale zamiatamy to pod dywan „a tam wydaje mi się”, dopoki nie wydarzy sie cos zlego i wtedy przypominają sie te drobne sytuacje.
Nawet jeśli chce się kogoś zniszczyć, zdeprecjonować, można mnożyć figury obrzydliwości, ale to dochodzi do ściany, zwłaszcza gdy na przeszkodzie stają ortografia i składnia. (Dorota Masłowska).
- berry blast
- Currently:revenge
Cel 300 000supernovamateo pisze: ↑czw gru 18, 2025 10:54 am Widzieliście że już powstała zbiórka dla rodziny? Męczące są już te zbiórki i wywołują u mnie już irytację, mimo ogromnego współczucia dla rodziny.
-
Faberge007
- ZdalnaFanka
Mnie ciekawi motyw i cała ta Hania. Czy byly znaki, ze cos z nią jest nie tak? Czy naprawde juz od kilku lat chodzila do szkoły z nożem? I dalsze pytania, czy tak dobrze sie kryła Czy otoczenie widzialo ale olalo? Czy np rodzice wiedzieli ze cos z nią jest nie tak ale albo olali temat, czy próbowali pomoc dziecku ale bezskutecznie? Poznanie odpowiedzi na te pytania pomogłoby w przyszłości wyłapywać potencjalne problemy. Na pewno wiekszosc z nas miala na którymś z etapów edukacji kogoś dziwnego w szkole, u mnie to byl dziwny dzieciak w liceum ktore cale przerwy stal na baczność pod ścianą. Vibe od niego bil bardzo zły, żartowaliśmy sobie ze to taki Dylan Klebold/Eric Harris i kto jak kto ale on moglby wpakować do szkoły z kałachem. Po kilku latach dowiedzialam sie, ze zamordował swoich bliskich w trakcie psychozy, chyba siedzi w psychiatryku
. Wiec mysle, ze znaki sa, ale mize warto sie społecznie skupić na ich wylapywaniu, oczywiście bez organizowania polowania na czarownice.
Ja nie wierzę, że ta rodzina ma coś wspólnego z tą zbiórką. Myślę, że to jakieś hieny cmentarne chcą coś na tym uszczknąć. Nie wiem, mam takie przeczucie. Fałszywi społecznicy.supernovamateo pisze: ↑czw gru 18, 2025 10:54 am Widzieliście że już powstała zbiórka dla rodziny? Męczące są już te zbiórki i wywołują u mnie już irytację, mimo ogromnego współczucia dla rodziny.
- berry blast
W zasadzie każdy może tak napisać… czy matka, która straciła ukochane dziecko w tak szokujący sposób może teraz myśleć o kasie? Może jestem naiwna…
-
Joanna Darc
- Kciuk
Znaki są ale trzeba być uważnym i przede wszystkim ich nie bagatelizować. Tymczasem nauczyciele jeśli coś zglaszają rodzicom są często olewani lub wręcz wyśmiewani czy wyzywani na różnych grupkach. Rodzicom często trudno się pogodzić,że z ich dzieckiem jest coś nie tak, więc zaprzeczają i odpychają od siebie zamiast reagować. Jest też wielu rodziców niewydolnych lub sami są w kryzysie psychicznym.Faberge007 pisze: ↑czw gru 18, 2025 11:10 am Mnie ciekawi motyw i cała ta Hania. Czy byly znaki, ze cos z nią jest nie tak? Czy naprawde juz od kilku lat chodzila do szkoły z nożem? I dalsze pytania, czy tak dobrze sie kryła Czy otoczenie widzialo ale olalo? Czy np rodzice wiedzieli ze cos z nią jest nie tak ale albo olali temat, czy próbowali pomoc dziecku ale bezskutecznie? Poznanie odpowiedzi na te pytania pomogłoby w przyszłości wyłapywać potencjalne problemy. Na pewno wiekszosc z nas miala na którymś z etapów edukacji kogoś dziwnego w szkole, u mnie to byl dziwny dzieciak w liceum ktore cale przerwy stal na baczność pod ścianą. Vibe od niego bil bardzo zły, żartowaliśmy sobie ze to taki Dylan Klebold/Eric Harris i kto jak kto ale on moglby wpakować do szkoły z kałachem. Po kilku latach dowiedzialam sie, ze zamordował swoich bliskich w trakcie psychozy, chyba siedzi w psychiatryku. Wiec mysle, ze znaki sa, ale mize warto sie społecznie skupić na ich wylapywaniu, oczywiście bez organizowania polowania na czarownice.
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
-
Faberge007
- ZdalnaFanka
A na co niby jest ta zbiórka ze ustawili cel na 300k? Moze jakis link?
-
Joanna Darc
- Kciuk
-
Ratatuj123
- Channelka
Fundacje same potrafią założyć zbiórkę jak sprawa jest medialna.Faberge007 pisze: ↑czw gru 18, 2025 11:19 am A na co niby jest ta zbiórka ze ustawili cel na 300k? Moze jakis link?
-
Faberge007
- ZdalnaFanka
Zgadzam sie, ale kojarze tez przypadek gdzie rodzice wiedzieli ze z ich dzieckiem, chyba synem jest cos nie halo, uderzali od lekarza do lekarza, od instytucji do instytucji i dupa, nikt nie chcial im pomoc. Nie pamiętam czy to sprawa z Polski czy świata, ale finał byl taki ze doszło do morderstwa, nie pamiętam tylko czy obojga rodziców czy tylko jednego. Na pewno jednak sytuacji w ktorej rodzice udają ze wszystko jest okej jest więcej, widać to juz na placach zabaw, ich dzieciak bije inne a mama/tata z nosem w komórce i na zwrócenie uwagi wyskakują z morda.Joanna Darc pisze: ↑czw gru 18, 2025 11:18 am Znaki są ale trzeba być uważnym i przede wszystkim ich nie bagatelizować. Tymczasem nauczyciele jeśli coś zglaszają rodzicom są często olewani lub wręcz wyśmiewani czy wyzywani na różnych grupkach. Rodzicom często trudno się pogodzić,że z ich dzieckiem jest coś nie tak, więc zaprzeczają i odpychają od siebie zamiast reagować. Jest też wielu rodziców niewydolnych lub sami są w kryzysie psychicznym.
- berry blast
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
Aby bliskim Danusi było lżej aha ok czyli 300k załatwiają sprawę jak ci umrze dziecko. W ogóle co za absurd z tymi zbiórkami, co to za jakaś chora moda na zbiórki?????? Zamordowany parkingowy ze słupska tutaj rozumiem bo on utrzymywał chorą matkę i rodzeństwo a oni nie mieli pieniędzy na pogrzeb plus czeka ich batalia sądowa. Ale tutaj?
-
Faberge007
- ZdalnaFanka
No zenada na maksa... nie wjem czy to rodzina czy ktos sie podpiął i skończy sie jak ze zbiórka po stłuczce z Szydlo, bo jeśli to rodzina to naprawde... szkoda gadac.PrzemoKondratowicz pisze: ↑czw gru 18, 2025 11:27 am Aby bliskim Danusi było lżej aha ok czyli 300k załatwiają sprawę jak ci umrze dziecko. W ogóle co za absurd z tymi zbiórkami, co to za jakaś chora moda na zbiórki?????? Zamordowany parkingowy ze słupska tutaj rozumiem bo on utrzymywał chorą matkę i rodzeństwo a oni nie mieli pieniędzy na pogrzeb plus czeka ich batalia sądowa. Ale tutaj?
- berry blast
No że niby wsparcie na pomoc psychologiczną..
No wali ludziom serio na dekiel.
Jest coś aroganckiego w treści tej zbiórki "ostatnio wszyscy zbierali na rodzinę pilota, ja rozumiem że tam zginął ojciec rodziny ale to nie znaczy że tragedia rodziny Danusi jest mniej ważna "

Policytujmy się jeszcze która śmierć jest mnie czy bardziej ważna
No wali ludziom serio na dekiel.
Jest coś aroganckiego w treści tej zbiórki "ostatnio wszyscy zbierali na rodzinę pilota, ja rozumiem że tam zginął ojciec rodziny ale to nie znaczy że tragedia rodziny Danusi jest mniej ważna "
Policytujmy się jeszcze która śmierć jest mnie czy bardziej ważna
Jestem zażenowana tymi zbiórkami. I jeszcze to żałosne tłumaczenie, ze „może za wcześnie”, ale i tak zrobimy . Jesteśmy znajomymi, strasznie wstrząsnęła nami ta zbrodnia więc na pocieszenie uzbierajcie dla nas 300k. Tak to wygląda. Matka pewnie na takich lekach jest, że nie ogarnia nawet co się wokół niej dzieje, a hieny zbiórkę zakładają.
Ostatnio zmieniony czw gru 18, 2025 11:40 am przez marlas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
MalaCzarna
- Te LazzurrA
Ja też uważam ze te zbiorki to przesada, chociaż nie watpie ze akurat ta rodzina bedzie potrzebowała psychologów itp. W sumie w ich sytuacji to rozsądne byloby sie nawet wyprowadzić bo beda to miejsce widywać codziennie i ciezko byloby mi odbudować jakkolwiek swoje życie w tym samym mieście. Ale jesli juz jest im potrzebna pomoc finansową to powinni zlicytować cały majątek rodziców tej gówniary i przekazać rodzinie zmarłej. Ta znajoma chyba nie przemyślała tego dobrze i pewnie przytuli jeszcze jakis % ze zbiorki a teraz zamiast skupiać sie na tragedii i adekwatnej karze dla oprawczyni to internauci sie skupia na hejcie za zbiórkę
a sedno sprawy pojdzie gdzieś na bok
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
Porada psychologiczna u doświadczonego traumatologa to ok 230 zł, to jest maksymalnie 10 tysięcy w roku. Jeszcze bym rozumiał zbiórkę na właśnie niską kwotę rzędu 30 tysięcy faktycznie na pomoc psychologiczną ale 300? :| czy to mają być wakacje na otarcie łez czy co?MalaCzarna pisze: ↑czw gru 18, 2025 11:38 am Ja też uważam ze te zbiorki to przesada, chociaż nie watpie ze akurat ta rodzina bedzie potrzebowała psychologów itp. W sumie w ich sytuacji to rozsądne byloby sie nawet wyprowadzić bo beda to miejsce widywać codziennie i ciezko byloby mi odbudować jakkolwiek swoje życie w tym samym mieście. Ale jesli juz jest im potrzebna pomoc finansową to powinni zlicytować cały majątek rodziców tej gówniary i przekazać rodzinie zmarłej. Ta znajoma chyba nie przemyślała tego dobrze i pewnie przytuli jeszcze jakis % ze zbiorki a teraz zamiast skupiać sie na tragedii i adekwatnej karze dla oprawczyni to internauci sie skupia na hejcie za zbiórkę
a sedno sprawy pojdzie gdzieś na bok
-
Faberge007
- ZdalnaFanka
O ile to nie jest wymyślone, to pytanie czy ktos to zgłaszał do dyrekcji, kuratorium? Bo wynika ze z nią byly od dawna problemy. Ja wiem ze te organy potrafią sprawę zamieść pod dywan, ale jeśli zostanie wykazane ze dzieciak byl zglaszajy od x czasu i organy olaly temat to pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw gru 18, 2025 11:47 am przez Faberge007, łącznie zmieniany 1 raz.
-
lavinia123
- ZdalnaFanka
Ona i rodzice powinni dostac dozywocie!!!Anka0999 pisze: ↑czw gru 18, 2025 8:00 am Zero współczucia dla oprawczyni.
Gówniara 2 lata starsza, silniejsza, prawie że odcina głowę młodszej koleżanki. Po wszystkim udaje że nie pamięta co się stało. Zero skruchy. Cwana. Zwyrodniała.
A wy jeszcze piszecie że poprawczak ją zdemoralizuje? Na głowę upadliście czy jesteście tak naiwni?
Ta gówniara ma w sobie więcej zła i demoralizacji niż niejeden dorosły morderca odsiadujący dożywocie.
Z tej psychopatki już nic dobrego nie będzie.
A wy jej jeszcze współczujecie? A co jakby zamordowała w taki sposób wasze dziecko, siostrę, brata, matkę, ukochanego pieska? Też byście jej współczuli?
Zero współczucia dla rodziny oprawczyni. Gówniara nie dostanie żadnej kary, a będzie jeszcze chroniona przez państwo. Po paru latach rodzice jej wybaczą, wszystko wróci do normy. Ona nie ma sumienia i dla niej życie będzie toczyło się dalej zupełnie normalnie, jakby nigdy nic nikomu nie zrobiła. Założy rodzinę, pójdzie do pracy. Będzie żyła normalnie. Może nawet będzie was gdzieś obslugiwać w urzędzie, sklepie, na recepcji.
Zabiła, a wcześniej planowała. Musi poprostu lubić znęcanie się nad innymi i zabijanie. Pewnie będzie to robić nadal w zaciszu swojego domu. Znęcać się nad zwierzętami lub swoimi dziećmi. Znam takie przypadki niestety.
Rodzina ofiary nigdy już nie zazna spokoju. Tylko i wyłącznie Danusi i jej rodzinie trzeba współczuć.