Start
Mój profil

Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze

Moderator: verysweetcherry
Agatyszcze
MiamiBicz

Re: Śmierć 11 latki w Jeleniej Górze

Post autor: Agatyszcze »

liliona12 pisze: czw gru 18, 2025 8:40 am Dokładnie. Nie dźgnęła jej w inną część ciała - mniej pewną do pozbawienia życia, że tak powiem - nie dźgnęła jej płytko, nie zraniła - ona wiedziała, gdzie i jak uderzać nożem. I zostanie do końca życia z poczuciem bezkarności i że wszystko jej wolno. Jak czytam, że to tylko dziecko i ma nierozwinięty mózg to mi się niedobrze robi. Ja w wieku 12 lat wiedziałam czym jest życie i śmierć i czym się może skończyć wbicie w kogoś noża. Powinna dostać normalną karę, chociażby po to, żeby uniknąć naśladowców, którzy również poczują sie bezkarni.
Zgadzam sie. Sluchalam wiadosci w tvn24 - ze wzgledu na jej wiek nie bedzie sądu ani prokuratury, o tym czy ona trafi do zakladu poprawczego będzie decydowal tylko sąd rodzinny. Ze wzgledu na wiek nie zostala przesluchana, tylko „wysłuchana” w obecności mamy i lekarza. Tyle w temacie. Ona nie siedzi w areszcie, ani nigdzie, tylko pewnie juz w domu (tego nie mowili, to moje domysly, ale skoro to nie bylo przesluchanie i policja oraz prokuratura nie mają tutaj nic do czynienia to najprawdopodobniej tak, zostala „wysłuchana” i wysłana z mamusią do domu. Tyle w temacie kary, mozna sie rozejsc. Ona bedzie zyla sobie dalej jakby nic sie nie stalo.
Kruszynka1234

Post autor: Kruszynka1234 »

Agatyszcze pisze: czw gru 18, 2025 8:31 am Wierze w resocjalizacje zlodziei, oszustow, chuliganow. Nie wierzę w resocjalizacje osob ktore mordują innych nożami. Nie wiem czy wiesz ile sily i determinacji potrzeba zeby zabic kogos nozem? To nie bylo przypadkowe popchniecie i uderzenie glowa w kraweznik. Ona jej wbila nóż w SZYJE. Ona dzialala z premedytacją i siłą.
Ale ja nie zaprzeczam temu co się stało. Ja tylko mówię, że należy zadać pytanie DLACZEGO i spróbować zrozumieć odpowiedz zanim zaczniesz wypisywać, że na bank będzie kontynuować mordowanie zwierząt i ludzi w domu przy biurku, bo ten typ tka ma i już.
Agatyszcze
MiamiBicz

Kruszynka1234 pisze: czw gru 18, 2025 8:57 am Ale ja nie zaprzeczam temu co się stało. Ja tylko mówię, że należy zadać pytanie DLACZEGO i spróbować zrozumieć odpowiedz zanim zaczniesz wypisywać, że na bank będzie kontynuować mordowanie zwierząt i ludzi w domu przy biurku, bo ten typ tka ma i już.
Ale co nas to obchodzi dlaczego? Tzn obchodzi z czystej ludzkiej ciekawosci, ale jaki motyw wg ciebie usprawiedliwil by taką zbrodnie? Bo tamta ją wczesniej popchnela czy jej odpyskowala to zaslugiwala na smierc?

Albo rodzice oprawczyni ją w domu bili wiec ona poszla i kogos zabila? Mnostwo dzieci jest źle traktowanych w domu i nie zabijają innych. Mnostwo dzieci w Polsce wychowuje się w rodzinach patologicznych, są bite, czy nawet chodzą codziennie glodne. Ale nie zabijają innych. Ludziom ciezko jest zrozumiec ze rodzą sie czasami ludzie po prostu na wskroś źli, pozbawieni empatii, okrutni, itd.
fvtmv23
Mokra Włoszka

Post autor: fvtmv23 »

Myślę, że większość z nas miała styczność z prześladowcą w szkole bądź znała taką, która groziła/biła inne dzieci. Największym problemem jest bierność. Myślę, że ludzie naszego, młodszego, pokolenia są już bardziej nauczeni reagowania i mają świadomość, że psychiatra też lekarz. Niestety starsze pokolenie uważa, że ze wszystkiego się wyrośnie. Mogłabym przytoczyć parę sytuacji z mojego gimnazjalnego okresu gdzie pani pedagog twierdziła, że chłopak grożący gw**t żartuje a to tylko początek góry lodowej. Jakkolwiek to nie zabrzmi trzeba poczekać, aż ze szkół wyjdą nauczycielki z czasów prl i wejdą młodsze, które nie będą ignorowały takich zachowań.
Paproszku
FlafLover

Post autor: Paproszku »

A mnie zastanawia czy czasem nie „inspirowała” się jakaś prawdziwa zbrodnia - chociażby tym Mieszkiem z UW. Czy w ogóle ogólnie innym wydarzeniem lub historią z popkultury. No bo skąd wiedziała, żeby uderzyć w szyję? Że to w zasadzie wyrok śmierci? Ja o tym nie wiedziałam a jestem dużo starsza. Ale nigdy mnie to nie interesowało. Wydaje mi się, że przypadkowy napad szału to byłoby działanie na oślep a tutaj jest dokładne działanie. Rozmawiałam z kimś kto zna się na tym lepiej niż ja i powiedział że odruchowo w zasłaniamy twarz, szyję właśnie. I że wcale nie jest tak łatwo trafić w cel w szyję ogólnie, przez mięśnie, przez obronę, przez ruch. To wszystko wygląda jak morderczyni faktycznie chciała zabić, nie że się „wymknęło spod kontroli” co w ogóle oczywiście jej nie usprawiedliwia i nie powinno być czynnikiem łagodzącym, tak jak wiek itp
Niestety obawiam się że dziewczyna żadnych większych konsekwencji nie poniesie i jedyne co się dziać będzie to zamiatanie sprawy pod dywan. Wielka szkoda po pierwsze ze względu na tę biedną ofiarę, a po drugie ze względu na to, że takie sytuacje będą się działy coraz częściej. Jak się okaże że 11 latek może bez konsekwencji zadźgać kolegę, i najwyżej przez dwa lata czy coś nie pochodzi do szkoły, to nie sądzicie, że znajdzie się paru innych młodocianych zwyroli jeszcze?
Awatar użytkownika
verysweetcherry
Moderator

Post autor: verysweetcherry »

Agatyszcze pisze: czw gru 18, 2025 8:51 am Zgadzam sie. Sluchalam wiadosci w tvn24 - ze wzgledu na jej wiek nie bedzie sądu ani prokuratury, o tym czy ona trafi do zakladu poprawczego będzie decydowal tylko sąd rodzinny. Ze wzgledu na wiek nie zostala przesluchana, tylko „wysłuchana” w obecności mamy i lekarza. Tyle w temacie. Ona nie siedzi w areszcie, ani nigdzie, tylko pewnie juz w domu (tego nie mowili, to moje domysly, ale skoro to nie bylo przesluchanie i policja oraz prokuratura nie mają tutaj nic do czynienia to najprawdopodobniej tak, zostala „wysłuchana” i wysłana z mamusią do domu. Tyle w temacie kary, mozna sie rozejsc. Ona bedzie zyla sobie dalej jakby nic sie nie stalo.
Podobno przebywa w policyjnej izbie dziecka, nie sądzę żeby zostawili ją bez "opieki" w domu z rodziną
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Plus choroba psychiczna - 95% chorób psychicznych jak juz pisałem nie ujawnia sie w tym wieku jeszcze, dzieci małe z aktywna schizofrenia to jakiś promil, ale wiem jedno - nie da się przeoczyć schizofrenii u dziecka. Gdyby ja miała albo jakieś inne zaburzenia psychotyczne to nie dałoby się tego przeoczyć. To jest bardzo młody wiek dziecko jest zależne od rodzica i od szkoły, nie jest w stanie się aż tak bardzo izolować żeby ktoś nie zauważył że jej czy jego umysł znajduje się gdzieś indziej. Więc ja nie wierzę w żadną chorobę psychiczną co najwyżej zaburzenia typu socjopatia czy podobne ale one niczego nie usprawiedliwiają.

A co do sprawczyni to jest podobno na SOR, w kanale zero mówili że jest w szpitalu a gdzieś czytałem że na SORze leży. Pozdrawiam w ogóle pracowników szpitala, w normalnym przypadku policja by pilnowała takiego mordercy, a tutaj pewnie jeszcze jej balonika dadzą żeby szybciej wróciła do zdrowia i żadnej ochrony dla personelu medycznego
Awatar użytkownika
Leoncino
RóżowePolo

Post autor: Leoncino »

A czy ktoś może podać link do źródła, gdzie jest napisane o ranach szyi/głowy? Że wiedziała, gdzie uderzać? Czy to tylko opinia, która bazuje na randomowym kometarzu na tik toku? Podajcie źródło plis.

Natomiast przeczytałam te komentarze i cieszę się, że to jednak sąd będzie decydował o tym, co dalej z ta dziewczyną. Nie znamy żadnych okoliczności oprócz tych ochłapów informacji (swoją drogą też nie wiadomo, czy prawdziwych) z mediów. Wyrokowanie jest obrzydliwe i jest wodą na młyn konfiarzy i innych Korwinów. Z tego co tu czytam to wg komentarzy najlepszą karą byłoby wrzucić dziewczyne do wora a wór do jeziora. A sprawczyni z pewnością karę otrzyma. Odpowiednią do swojego wieku i czynu.

Ps. Ofiara jest jedna i jest nia Danusia, co nie zmienia faktu, że to tragedia dwóch rodzin.
Nawet jeśli chce się kogoś zniszczyć, zdeprecjonować, można mnożyć figury obrzydliwości, ale to dochodzi do ściany, zwłaszcza gdy na przeszkodzie stają ortografia i składnia. (Dorota Masłowska).
nat_9696n
RóżowePolo

Post autor: nat_9696n »

Anka0999 pisze: czw gru 18, 2025 8:00 am Zero współczucia dla oprawczyni.
Gówniara 2 lata starsza, silniejsza, prawie że odcina głowę młodszej koleżanki. Po wszystkim udaje że nie pamięta co się stało. Zero skruchy. Cwana. Zwyrodniała.
A wy jeszcze piszecie że poprawczak ją zdemoralizuje? Na głowę upadliście czy jesteście tak naiwni?
Ta gówniara ma w sobie więcej zła i demoralizacji niż niejeden dorosły morderca odsiadujący dożywocie.
Z tej psychopatki już nic dobrego nie będzie.
A wy jej jeszcze współczujecie? A co jakby zamordowała w taki sposób wasze dziecko, siostrę, brata, matkę, ukochanego pieska? Też byście jej współczuli?
Zero współczucia dla rodziny oprawczyni. Gówniara nie dostanie żadnej kary, a będzie jeszcze chroniona przez państwo. Po paru latach rodzice jej wybaczą, wszystko wróci do normy. Ona nie ma sumienia i dla niej życie będzie toczyło się dalej zupełnie normalnie, jakby nigdy nic nikomu nie zrobiła. Założy rodzinę, pójdzie do pracy. Będzie żyła normalnie. Może nawet będzie was gdzieś obslugiwać w urzędzie, sklepie, na recepcji.
Zabiła, a wcześniej planowała. Musi poprostu lubić znęcanie się nad innymi i zabijanie. Pewnie będzie to robić nadal w zaciszu swojego domu. Znęcać się nad zwierzętami lub swoimi dziećmi. Znam takie przypadki niestety.
Rodzina ofiary nigdy już nie zazna spokoju. Tylko i wyłącznie Danusi i jej rodzinie trzeba współczuć.
:brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
Kylie
MoetGlass

Post autor: Kylie »

Okropna sprawa, ale trudno mi jest uwierzyć, ze to było morderstwo z przypadku. Czy ta dziewczyna nie znęcała się wcześniej nad zamo*dowaną? Musiał być moim zdaniem jakiś powód, ona to zaplanowała, wcześniej jej groziła, potem ją gdzieś zwabiła i za*iła a następnie jeszcze udawała, że ktoś je napadł... Jakaś zemsta za coś, zazdrościła jej, nie wiem... Bo jeżeli by tak o, wypatrzyła sobie przypadkową dziewczynkę i ją za***a i to mógł być ktokolwiek inny ale padło na nią to już nie wiem... Nie mam słów.

Chyba, że faktycznie ta H. ma jakiś niezdiagnozowany autyzm (izolowanie się, zachowania nieadekwatne do sytuacji) + skłonności psychopatyczne a rodzice często ignorują takie rzeczy zwłaszcza jak dziecko sobie w miarę radzi w szkole, uczy się itd. Wtedy wolą udawać, że nie ma problemu.
1013816
MiamiBicz

Post autor: 1013816 »

Kruszynka1234 pisze: czw gru 18, 2025 8:57 am Ale ja nie zaprzeczam temu co się stało. Ja tylko mówię, że należy zadać pytanie DLACZEGO i spróbować zrozumieć odpowiedz zanim zaczniesz wypisywać, że na bank będzie kontynuować mordowanie zwierząt i ludzi w domu przy biurku, bo ten typ tka ma i już.
A czy to wazne dlaczego? Jaki powod bylby dobry? Mysle, ze wiele z nas wychowalo sie w trudnych czasach i jeszcze trudniejszych domach, gdzie byla np przemoc i alkoholizm. I co, czy to by cos usprawiedliwialo? Bo wiekszosc osob ma po prostu z tego powodu jakas traume, ale nie chodzi i nie morduje innych ludzi.

Mysle, ze z ta dziewczyna musi byc cos bardzo nie tak jesli zrobila cos takiego, nie wiem, moze ma jakas psychopatyczna osobowosc, a tacy ludzie sie nie zmienia, bo nie moga. Uwazam, ze powinna byc jak najdluzej izolowana od spoleczenstwa i nigdy juz nie zaufalabym takiemu czlowiekowi.
Agatyszcze
MiamiBicz

Leoncino pisze: czw gru 18, 2025 9:48 am A czy ktoś może podać link do źródła, gdzie jest napisane o ranach szyi/głowy? Że wiedziała, gdzie uderzać? Czy to tylko opinia, która bazuje na randomowym kometarzu na tik toku? Podajcie źródło plis.

Natomiast przeczytałam te komentarze i cieszę się, że to jednak sąd będzie decydował o tym, co dalej z ta dziewczyną. Nie znamy żadnych okoliczności oprócz tych ochłapów informacji (swoją drogą też nie wiadomo, czy prawdziwych) z mediów. Wyrokowanie jest obrzydliwe i jest wodą na młyn konfiarzy i innych Korwinów. Z tego co tu czytam to wg komentarzy najlepszą karą byłoby wrzucić dziewczyne do wora a wór do jeziora. A sprawczyni z pewnością karę otrzyma. Odpowiednią do swojego wieku i czynu.

Ps. Ofiara jest jedna i jest nia Danusia, co nie zmienia faktu, że to tragedia dwóch rodzin.
Ale jakie wyrokowanie? Jakie nic nie wiemy? xd co ty wiecej potrzebujesz wiedziec? Jedna osoba zyje, druga nie zyje, jedna osoba miala przy sobie nóż, druga dostala nim kilkanascie ciosow. Nie wiem czy w szyje czy gdzies indziej, jakie to ma znaczenie. Miala noz caly dzien w szkole i nim jej grozila. Po lekcjach zaciagnela ją z boiska na strumyk i tam ja popchnela i zabila. Jakich jeszcze informacji potrzebujesz?

„ Dziecko nie tylko widziało, co się wydarzyło, ale wykazało się zimną krwią. Natychmiast pobiegło po ojca, który mieszkał w pobliżu. Po chwili wrócili razem na miejsce zdarzenia.

Ojciec chłopca wezwał służby ratunkowe i rozpoczął reanimację ciężko rannej 11-latki. Gdy na miejsce dotarło pogotowie ratunkowe, medycy przejęli akcję ratunkową. Niestety obrażenia zadane nożem były na tyle poważne, że życia dziecka nie udało się uratować. Dziewczynka wykrwawiła się na miejscu.
Według relacji uczniów szkoły podejrzewana 12-latka po zdarzeniu uciekła do domu. Policja szybko ustaliła jej tożsamość – w tej części miasta wszyscy się znają, a dziewczynka mieszkała niedaleko miejsca tragedii.

Została zatrzymana w domu. Tam, według nieoficjalnych informacji, funkcjonariusze mieli również odnaleźć narzędzie zbrodni.”
Rzeka.chaosu
Currently:Greece

Post autor: Rzeka.chaosu »

Ja wiem jedno: nie chcę mieć takiej osoby w społeczeństwie. Jeśli ją wypuszczą, to czeka ją edukacja z innymi dziećmi, potem studia. Nie chciałabym trafić w jej otoczenie. Była w stanie zrobić coś takiego najprawdopodobniej z błahego powodu.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Kylie pisze: czw gru 18, 2025 10:12 am Okropna sprawa, ale trudno mi jest uwierzyć, ze to było morderstwo z przypadku. Czy ta dziewczyna nie znęcała się wcześniej nad zamo*dowaną? Musiał być moim zdaniem jakiś powód, ona to zaplanowała, wcześniej jej groziła, potem ją gdzieś zwabiła i za*iła a następnie jeszcze udawała, że ktoś je napadł... Jakaś zemsta za coś, zazdrościła jej, nie wiem... Bo jeżeli by tak o, wypatrzyła sobie przypadkową dziewczynkę i ją za***a i to mógł być ktokolwiek inny ale padło na nią to już nie wiem... Nie mam słów.

Chyba, że faktycznie ta H. ma jakiś niezdiagnozowany autyzm (izolowanie się, zachowania nieadekwatne do sytuacji) + skłonności psychopatyczne a rodzice często ignorują takie rzeczy zwłaszcza jak dziecko sobie w miarę radzi w szkole, uczy się itd. Wtedy wolą udawać, że nie ma problemu.
Ludzie chcą powodu żeby łatwiej im było zrozumieć zło na tym świecie bo chcą podświadomie wierzyć że złe rzeczy dzieją się tylko złym ludziom a nie dobrym a prawda jest taka że mogło nie być totalnie żadnego powodu. Tak jak nie ma powodu dlaczego małe dzieci umierają na raka, zło nie zawsze ma wyjaśnienie i powód. A autyzm nie powoduje mordowania.
Awatar użytkownika
Lila186
Koczkodan

Post autor: Lila186 »

kaska123321 pisze: śr gru 17, 2025 9:00 pm serio, mam nadzieje, że policja przetrzepie dobrze jej kompa i telefon, bo myślę, że jest tam bardzo dużo dowodów na to, że była to planowana zbrodnia...
Policja już to zrobiła, i to nie była zbrodnia z przypadku czy w afekcie. To było zaplanowane i ona się do tego przygotowywała. Nie mogę podać źródła, bo wszystko jest objęte ścisłą tajemnicą, ale jest to źródło bezpośrednie w tej sprawie.
Wrócę silniejsza <3
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Wikjami93 pisze: czw gru 18, 2025 10:14 am Nauczyciele nie mają obecnie zbyt wiele pola do popisu. Rodzice są fatalni, utrudniają pracę nauczycielom, bo ich dzieci są idealne. Jest kryzys w oświacie, osoby z powołaniem do nauczania odchodzą z pracy z poczuciem beznadziei.
Albo po prostu ludzi nie stać na pracę w szkole. Zarobki są tak żenujące że kto by się z tym szarpał za te pieniądze?
Pchla93
Tritonotti

Post autor: Pchla93 »

Wikjami93 pisze: czw gru 18, 2025 10:14 am Nauczyciele nie mają obecnie zbyt wiele pola do popisu. Rodzice są fatalni, utrudniają pracę nauczycielom, bo ich dzieci są idealne. Jest kryzys w oświacie, osoby z powołaniem do nauczania odchodzą z pracy z poczuciem beznadziei.
A to inna sprawa. Pełno teraz rodziców, którzy wypierają alarmujące zachowania dziecka, czy wręcz nie wierza jak im w szkole nauczyciel powie, że ich dziecko prześladuje inne dzieci - „moje dziecko by nigdy tego nie zrobiło” etc etc…
Agatyszcze
MiamiBicz

PrzemoKondratowicz pisze: czw gru 18, 2025 10:14 am Ludzie chcą powodu żeby łatwiej im było zrozumieć zło na tym świecie bo chcą podświadomie wierzyć że złe rzeczy dzieją się tylko złym ludziom a nie dobrym a prawda jest taka że mogło nie być totalnie żadnego powodu. Tak jak nie ma powodu dlaczego małe dzieci umierają na raka, zło nie zawsze ma wyjaśnienie i powód. A autyzm nie powoduje mordowania.
Tak, dokladnie. Czlowiek potrafi zabic za 10zł, potrafi zabic nawet dla samej satysfakcji, lub dla sprawdzenia „chcialem wiedziec jak to jest jak sie kogos zabija”. A my tu sobie mozemy gadac o motywach i psychologii.
Kylie
MoetGlass

Post autor: Kylie »

PrzemoKondratowicz pisze: czw gru 18, 2025 10:14 am Ludzie chcą powodu żeby łatwiej im było zrozumieć zło na tym świecie bo chcą podświadomie wierzyć że złe rzeczy dzieją się tylko złym ludziom a nie dobrym a prawda jest taka że mogło nie być totalnie żadnego powodu. Tak jak nie ma powodu dlaczego małe dzieci umierają na raka, zło nie zawsze ma wyjaśnienie i powód. A autyzm nie powoduje mordowania.
Jeżeli po prostu chciała kogoś za*ić i padło na kogoś przypadkowego, to powinna dostać coś na kształt dożywocia, nigdy nie powinna wyjść na wolność a niestety wiemy, że to nie możliwe . Mówię po prostu, że de facto rzadko zdarzają się takie mo*derstwa z przypadku, większość jest nacechowana nw jakiś sposób emocjonalnie, dlatego większość ofiar to osoby z bliskiego otoczenia i stąd pytania o co chodziło, czy się znały.
Awatar użytkownika
Lunaysol
GreckieWakacje

Post autor: Lunaysol »

Z jeleniogórskiej strony informacyjnej…
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
liliona12
Migocząca Świeczka

Post autor: liliona12 »

Leoncino pisze: czw gru 18, 2025 9:48 am A sprawczyni z pewnością karę otrzyma. Odpowiednią do swojego wieku i czynu.

No kary odpowiedniej do swojego czynu nie otrzyma, bo za zabójstwo nie grozi jej w tym przypadku nic :)
agata_mnjk
Ciastko

Post autor: agata_mnjk »

Lunaysol pisze: czw gru 18, 2025 10:37 am Z jeleniogórskiej strony informacyjnej…
No właśnie, czemu pani z komentarz nie zareagowała albo jej córka?
Awatar użytkownika
Leoncino
RóżowePolo

Post autor: Leoncino »

agata_mnjk pisze: czw gru 18, 2025 10:42 am No właśnie, czemu pani z komentarz nie zareagowała albo jej córka?
Bo ludzie z reguły nie chcą się “mieszać”… :'(
Nawet jeśli chce się kogoś zniszczyć, zdeprecjonować, można mnożyć figury obrzydliwości, ale to dochodzi do ściany, zwłaszcza gdy na przeszkodzie stają ortografia i składnia. (Dorota Masłowska).
Awatar użytkownika
aidette
Channelka

Post autor: aidette »

Strasznie mną wstrząsnęła ta sprawa. Głównie dlatego, że sama byłam ofiarą przemocy w podobnym wieku. Trzy dziewczynki nie lubiły mnie ze względu na to, że moi rodzice w tamtym czasie byli bardzo bogaci (często opłacali wycieczki dzieciakom mniej zamożnym, dawali więcej na składki- ale nie byłam w żadnym stopniu rozpieszczana, nie miałam nowych rzeczy, ubrań, zabawek). Któregoś deszczowego dnia jak wracałam ze szkoły szły za mną, aż w końcu poinformowały że mnie zabiją. Na szczęście miały przy sobie tylko parasolki i solidnie zostałam nimi zlana (strach pomyśleć co by było gdyby miały chociażby nóż). Udało mi się wtedy uciec, ale do tej pory jak widzę którąś na ulicy w moim rodzinnym mieście mam ogromny niesmak. Reakcja szkoły była w zasadzie żadna, pomimo szybkiej reakcji rodziców. Ale na szczęście to co od siebie dały te trzy dziewczyny, wróciło do nich z podwojoną siłą. Niestety ta zamordowana dziewczynka nie miała tyle szczęścia.
Agatyszcze
MiamiBicz

Leoncino pisze: czw gru 18, 2025 10:49 am Bo ludzie z reguły nie chcą się “mieszać”… :'(
Ta dziewczynka miala wtedy 10 lat. Mysle ze jakby ktokolwiek z nas widzial 10latke wygadującą dziwne rzeczy to by raczej nie pomyslal ze ma doczynienia z potencjalną morderczynią. Niestety czesto takich sytuacji nie bierze sie na powaznie, mamy jakies zle przeczucie ale zamiatamy to pod dywan „a tam wydaje mi się”, dopoki nie wydarzy sie cos zlego i wtedy przypominają sie te drobne sytuacje.