Reikatsumi pisze: ↑pn cze 16, 2025 7:14 pm
Cześć,
Odnoszę takie wrażenie, że obecnie spora część mężczyzn nie wykazuje inicjatywy i oczekują, że to kobiety będą się o nich starać, zabawiać rozmową i ich zdobywać.
Napotykam często facetów, którzy są nawet całkiem fajnymi osobami, ale wykazują zero inicjatywy- nie zadają nawet żadnych pytań w drugą stronę, jakby zupełnie nie byli zainteresowani poznaniem drugiej osoby, pomimo że podobno szukają związku i są aktywni w aplikacjach randkowych

Ja osobiście mam już po dziurki w nosie mężczyzn, za którymi trzeba się uganiać i prowadzić całą rozmowę z nimi

Macie podobne odczucia czy może to ja tak trafiam?
Szczerze mówiąc, to nie zauważyłam takiego problemu. Może to kwestia tego, że jak "kliknie" to i gadka się klei, i zarówno jedna, jak i druga strona dążą do poznawania się wzajemnie, zadają pytania, proponują aktywności, by wspólnie spędzić czas i zobaczyć się w różnych sytuacjach. Bardziej dopatrywałabym się u kobiet ksiezniczkowego podejścia (wymaganie nadskakiwania, prowadzenia rozmowy, wręcz zabawiania ich przez facetow), niż odwrotnie. Może jeszcze nie trafiłaś na odpowiedniego, stąd takie odczucia.
Nie wiem też w jakim przedziale wiekowym szukasz, ja mowie o ok. 28-44 lat.
Być może młodsze pokolenie ma do tego inne podejście, wielokrotnie słyszało się o rozczeniowosci względem pracodawcy itp., być może także w odniesieniu do poznawania się i budowania relacji też ma to odzwierciedlenie. Wiek na pewno ma tu znaczenie.