Start
Mój profil

Brak inicjatywy u mężczyzn

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Reikatsumi
RoyalBaby

Brak inicjatywy u mężczyzn

Post autor: Reikatsumi »

Cześć,
Odnoszę takie wrażenie, że obecnie spora część mężczyzn nie wykazuje inicjatywy i oczekują, że to kobiety będą się o nich starać, zabawiać rozmową i ich zdobywać.
Napotykam często facetów, którzy są nawet całkiem fajnymi osobami, ale wykazują zero inicjatywy- nie zadają nawet żadnych pytań w drugą stronę, jakby zupełnie nie byli zainteresowani poznaniem drugiej osoby, pomimo że podobno szukają związku i są aktywni w aplikacjach randkowych 🫠
Ja osobiście mam już po dziurki w nosie mężczyzn, za którymi trzeba się uganiać i prowadzić całą rozmowę z nimi 😪
Macie podobne odczucia czy może to ja tak trafiam? 🤔
SmutnyManlet
Mokra Włoszka

Post autor: SmutnyManlet »

cześć,
A ja założyłem niedawno wątek totalnie odwrotny :D

Ja nie wykazuje inicjatywy ponieważ nie mam na tyle śmiałości do flirtu i w sumie chciałbym poczuć się chciany przez kobietę i jako oznaka to właśnie jej inicjatywa i flirt :) bez uganiania się cały czas oczywiście !

Pytanie czemu nie jesteś w stanie zrobić pierwszego kroku? Co Cie blokuje?

P.S. Zdobywa to się góry a nie ludzi
Awatar użytkownika
Pamieculotna
BlondDoczep

Post autor: Pamieculotna »

Reikatsumi pisze: pn cze 16, 2025 7:14 pm Cześć,
Odnoszę takie wrażenie, że obecnie spora część mężczyzn nie wykazuje inicjatywy i oczekują, że to kobiety będą się o nich starać, zabawiać rozmową i ich zdobywać.
Napotykam często facetów, którzy są nawet całkiem fajnymi osobami, ale wykazują zero inicjatywy- nie zadają nawet żadnych pytań w drugą stronę, jakby zupełnie nie byli zainteresowani poznaniem drugiej osoby, pomimo że podobno szukają związku i są aktywni w aplikacjach randkowych 🫠
Ja osobiście mam już po dziurki w nosie mężczyzn, za którymi trzeba się uganiać i prowadzić całą rozmowę z nimi 😪
Szczerze mówiąc, to nie zauważyłam takiego problemu. Może to kwestia tego, że jak "kliknie" to i gadka się klei, i zarówno jedna, jak i druga strona dążą do poznawania się wzajemnie, zadają pytania, proponują aktywności, by wspólnie spędzić czas i zobaczyć się w różnych sytuacjach. Bardziej dopatrywałabym się u kobiet ksiezniczkowego podejścia (wymaganie nadskakiwania, prowadzenia rozmowy, wręcz zabawiania ich przez facetow), niż odwrotnie. Może jeszcze nie trafiłaś na odpowiedniego, stąd takie odczucia.
Nie wiem też w jakim przedziale wiekowym szukasz, ja mowie o ok. 28-44 lat.
Być może młodsze pokolenie ma do tego inne podejście, wielokrotnie słyszało się o rozczeniowosci względem pracodawcy itp., być może także w odniesieniu do poznawania się i budowania relacji też ma to odzwierciedlenie. Wiek na pewno ma tu znaczenie.
SmutnyManlet
Mokra Włoszka

Ale żeby klikneło to jednak ktoś musi zacząć
Awatar użytkownika
Pamieculotna
BlondDoczep

Post autor: Pamieculotna »

SmutnyManlet pisze: wt lis 11, 2025 2:15 pm Ale żeby klikneło to jednak ktoś musi zacząć
Chodzi mi o czysta reakcje chemiczna organizmu, czasem patrzysz na kogoś, spotykają się spojrzenia, i już wiesz, że chemia działa. Albo gdy poczujesz czyjs zapach - totalnie niedoceniany aspekt, a mówi tak wiele.
Chemia - tylko, i az tyle.
SmutnyManlet
Mokra Włoszka

ok chemia o której mówisz to jest jakiś trop albo jest albo nie ma i nic na to sie nie poradzi
TiredLawyer
ŚpioszkiKenzo

Post autor: TiredLawyer »

Ja mam właśnie zupełnie inne zdanie na ten temat. Nie mam na myśli tego, że oczekuję bycia adorowanym czy zabawianym przez kobietę, ale oczekiwałbym chociaż minimum zaangażowania. Tymczasem jak poznaję jakąś kobietę, to czuję, że cały ciężar rozmowy, pomysłów czy pytań pozostaje po mojej stronie i ja muszę czasem się napocić, żeby podtrzymać rozmowę. Czasem na moje pytanie otrzymywałem odpowiedź jednym słowem, sylabą albo cholera wie czym jeszcze. I dlatego czasem jestem tym zmęczony.
Co do zasady jestem facetem pozytywnym i energicznym, ale czasem jak trafię na taką nijaką kobietę, to mi się odechciewa..
Awatar użytkownika
Blue Spirit
Tritonotti

Post autor: Blue Spirit »

Nie przejmuj za nich inicjatywy, mów mniej. Kiedy pojawi się niezręczna cisza, trudno.