Start
Mój profil

Brak inicjatywy u mężczyzn

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Reikatsumi
RoyalBaby

Brak inicjatywy u mężczyzn

Post autor: Reikatsumi »

Cześć,
Odnoszę takie wrażenie, że obecnie spora część mężczyzn nie wykazuje inicjatywy i oczekują, że to kobiety będą się o nich starać, zabawiać rozmową i ich zdobywać.
Napotykam często facetów, którzy są nawet całkiem fajnymi osobami, ale wykazują zero inicjatywy- nie zadają nawet żadnych pytań w drugą stronę, jakby zupełnie nie byli zainteresowani poznaniem drugiej osoby, pomimo że podobno szukają związku i są aktywni w aplikacjach randkowych 🫠
Ja osobiście mam już po dziurki w nosie mężczyzn, za którymi trzeba się uganiać i prowadzić całą rozmowę z nimi 😪
Macie podobne odczucia czy może to ja tak trafiam? 🤔
SmutnyManlet
Mokra Włoszka

Post autor: SmutnyManlet »

cześć,
A ja założyłem niedawno wątek totalnie odwrotny :D

Ja nie wykazuje inicjatywy ponieważ nie mam na tyle śmiałości do flirtu i w sumie chciałbym poczuć się chciany przez kobietę i jako oznaka to właśnie jej inicjatywa i flirt :) bez uganiania się cały czas oczywiście !

Pytanie czemu nie jesteś w stanie zrobić pierwszego kroku? Co Cie blokuje?

P.S. Zdobywa to się góry a nie ludzi
Awatar użytkownika
Pamieculotna
Koczkodan

Post autor: Pamieculotna »

Reikatsumi pisze: pn cze 16, 2025 7:14 pm Cześć,
Odnoszę takie wrażenie, że obecnie spora część mężczyzn nie wykazuje inicjatywy i oczekują, że to kobiety będą się o nich starać, zabawiać rozmową i ich zdobywać.
Napotykam często facetów, którzy są nawet całkiem fajnymi osobami, ale wykazują zero inicjatywy- nie zadają nawet żadnych pytań w drugą stronę, jakby zupełnie nie byli zainteresowani poznaniem drugiej osoby, pomimo że podobno szukają związku i są aktywni w aplikacjach randkowych 🫠
Ja osobiście mam już po dziurki w nosie mężczyzn, za którymi trzeba się uganiać i prowadzić całą rozmowę z nimi 😪
Macie podobne odczucia czy może to ja tak trafiam? 🤔
Szczerze mówiąc, to nie zauważyłam takiego problemu. Może to kwestia tego, że jak "kliknie" to i gadka się klei, i zarówno jedna, jak i druga strona dążą do poznawania się wzajemnie, zadają pytania, proponują aktywności, by wspólnie spędzić czas i zobaczyć się w różnych sytuacjach. Bardziej dopatrywałabym się u kobiet ksiezniczkowego podejścia (wymaganie nadskakiwania, prowadzenia rozmowy, wręcz zabawiania ich przez facetow), niż odwrotnie. Może jeszcze nie trafiłaś na odpowiedniego, stąd takie odczucia.
Nie wiem też w jakim przedziale wiekowym szukasz, ja mowie o ok. 28-44 lat.
Być może młodsze pokolenie ma do tego inne podejście, wielokrotnie słyszało się o rozczeniowosci względem pracodawcy itp., być może także w odniesieniu do poznawania się i budowania relacji też ma to odzwierciedlenie. Wiek na pewno ma tu znaczenie.
SmutnyManlet
Mokra Włoszka

Ale żeby klikneło to jednak ktoś musi zacząć
Awatar użytkownika
Pamieculotna
Koczkodan

Post autor: Pamieculotna »

SmutnyManlet pisze: wt lis 11, 2025 2:15 pm Ale żeby klikneło to jednak ktoś musi zacząć
Chodzi mi o czysta reakcje chemiczna organizmu, czasem patrzysz na kogoś, spotykają się spojrzenia, i już wiesz, że chemia działa. Albo gdy poczujesz czyjs zapach - totalnie niedoceniany aspekt, a mówi tak wiele.
Chemia - tylko, i az tyle.
SmutnyManlet
Mokra Włoszka

ok chemia o której mówisz to jest jakiś trop albo jest albo nie ma i nic na to sie nie poradzi