Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
marlcia
RoyalBaby

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: marlcia »

niten ka pisze: pt paź 10, 2025 5:56 pm Tu nie chodzi o to co powiedział, tylko jak. Tak jakby był obrażony na cały świat bo ludzie się interesują. Będą się interesowali bo Justa sama daje im pożywkę.
Oni żyją z tego interesowania się ludźmi ich życiem, więc justyna musi podsycać tą ciekawość, czasem opowiedzieć trochę prywaty itd. Równocześnie denerwują się zainteresowaniem ludzi niewygodnymi dla nich kwestiami :')
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

16 minuta nowego odc 5nz to najlepsza recenzja ostatniej jakości tegoż.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Awatar użytkownika
tulipanyzholandii
Mokra Włoszka

Post autor: tulipanyzholandii »

Grubababa pisze: sob paź 11, 2025 10:02 am 16 minuta nowego odc 5nz to najlepsza recenzja ostatniej jakości tegoż.
Akurat słucham i zaczęłam czytam forum, bo odwołała się do tego, że ludzie się z niej śmieją, że tłumaczy słowo „dyskoteka” 🤣
I właśnie leci 16 minuta…“wybaczcie mi to już zakałapućkanie, ale już to tak zostawiam, to w końcu ja” 🤣 Wypowiedziała zdanie, które nie miało sensu i zamiast poprawić, to zostawia bo „to w końcu ja” 👏🏻
marlcia
RoyalBaby

Post autor: marlcia »

tulipanyzholandii pisze: sob paź 11, 2025 2:17 pm Akurat słucham i zaczęłam czytam forum, bo odwołała się do tego, że ludzie się z niej śmieją, że tłumaczy słowo „dyskoteka” 🤣
I właśnie leci 16 minuta…“wybaczcie mi to już zakałapućkanie, ale już to tak zostawiam, to w końcu ja” 🤣 Wypowiedziała zdanie, które nie miało sensu i zamiast poprawić, to zostawia bo „to w końcu ja” 👏🏻
To podkreśliło jej bylejakość
jagvetinte
SkrzydełkaZhooters

Post autor: jagvetinte »

tulipanyzholandii pisze: sob paź 11, 2025 2:17 pm Akurat słucham i zaczęłam czytam forum, bo odwołała się do tego, że ludzie się z niej śmieją, że tłumaczy słowo „dyskoteka” 🤣
hhahhaaha ah te pasywno-agresywne komentarze. I niestety wciaz stara sie objasniac historie Polski ....
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

A minutę wcześniej powiedziała, że ktoś coś zrobił "a conto" kogoś innego, co nie ma zupełnie sensu, bo "a conto" oznacza zaliczkę
Awatar użytkownika
IrlandkazWarszawy
ZdalnaFanka

Post autor: IrlandkazWarszawy »

Marti37 pisze: pt paź 10, 2025 6:23 pm Ale czemu go to dziwi jak sam mówił że w tracie covida go wpuszczali do sklepu w godzinach dla seniorów 😵‍💫
Wyglada serio starzej niż mój ojciec który ma 60lat
On jest taki aseksualny, że naprawdę nie wiem co J w nim widzi
Bestiesra
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Bestiesra »

Czy ktoś z was wie co jej się stało? Przecież wypuszczanie odcinków co tydzień jest tak w nie jej stylu że zachodzę w głowę co się wydarzyło. Przecież ona miesiącami potrafiła zostawić ten podkast a teraz odcinek za odcinkiem. Myślicie że to dlatego że tak pospadały jej zasięgi że się w końcu obudziła że żeby je utrzymać to trzeba cokolwiek wstawiać ?
Już sama nie wiem co jest gorsze, jak dodawała byle jaki odcinek raz na 6 tygodni czy jak dodaje byle jaki odcinek raz w tygodniu, ta ostatnia sprawa o kelmie jest beznadziejnie nagrana, ciężko się tego słuchało. Chociaż tyle że ktoś jej w końcu uświadomił że nie musi tłumaczyć słuchaczom jak debilom każdego słowa i tego że w Polsce w latach 50 nie było telefonów xD
hipek007
Tritonotti

Post autor: hipek007 »

Tak bez złośliwości: widzę, że jest tu wiele osób, które krytykują każdy odcinek, więc zakładam że go słuchają, a mimo to nadal włączają te odcinki i słuchają 5NZ. Po co? Pytam serio z ciekawości, bo ja jak czegoś nie lubię, to nie słucham czy nie oglądam tych treści, czasami jakaś maniera mówienia czy inna mała rzecz potrafi mnie odrzucić od podcastu.
PieczonyZiemniak
Samarka

Post autor: PieczonyZiemniak »

Bestiesra pisze: pn paź 13, 2025 11:30 am Czy ktoś z was wie co jej się stało? Przecież wypuszczanie odcinków co tydzień jest tak w nie jej stylu że zachodzę w głowę co się wydarzyło. Przecież ona miesiącami potrafiła zostawić ten podkast a teraz odcinek za odcinkiem. Myślicie że to dlatego że tak pospadały jej zasięgi że się w końcu obudziła że żeby je utrzymać to trzeba cokolwiek wstawiać ?
Już sama nie wiem co jest gorsze, jak dodawała byle jaki odcinek raz na 6 tygodni czy jak dodaje byle jaki odcinek raz w tygodniu, ta ostatnia sprawa o kelmie jest beznadziejnie nagrana, ciężko się tego słuchało. Chociaż tyle że ktoś jej w końcu uświadomił że nie musi tłumaczyć słuchaczom jak debilom każdego słowa i tego że w Polsce w latach 50 nie było telefonów xD
jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o PINIADZ.
To prawda stara jak swiat
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

IrlandkazWarszawy pisze: sob paź 11, 2025 3:49 pm On jest taki aseksualny, że naprawdę nie wiem co J w nim widzi
No cóż ważne że jej się podoba 😅
Dolly
BlondDoczep

Post autor: Dolly »

Jkierta pisze: śr gru 15, 2021 1:47 pm Ja na początku byłam wielką fanką, po próżni za Jaśmin, zmęczył mnie Myszka, a Justyna oczarowała.
Dzisiaj przy wysypie świetnych podkastow True crime (Polska na Faktach, Olga Herring, Rojek, Krymiland).
Zobaczyłam jak w Piąte leci na łeb, szyje. Smutne, ale jakościowo coraz gorsze są jej podkasty.
Zgadzam się i podpisuję

Kiedyś aż ciary przechodziły …teraz dać ze wleci trochę drogą rozpędu
canis_rufus1
Skarpeta Rakieta

Post autor: canis_rufus1 »

IrlandkazWarszawy pisze: sob paź 11, 2025 3:49 pm On jest taki aseksualny, że naprawdę nie wiem co J w nim widzi
Aseksualny oznacza, że nie odczuwa pociągu seksualnego do innych osób, a nie że Tobie się nie podoba 🤣
Awatar użytkownika
dzudidzetson
LouiBag

Post autor: dzudidzetson »

canis_rufus1 pisze: śr paź 15, 2025 7:42 am Aseksualny oznacza, że nie odczuwa pociągu seksualnego do innych osób, a nie że Tobie się nie podoba 🤣
Nie, słowo aseksualny ma dwa znaczenia :p

https://sjp.pwn.pl/sjp/aseksualny;2441484.html
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Justyna w ostatnim podcaście tłumaczy cerowanie i mówi że tak tak wiem że to głupoty tłumaczyć co to dyskoteka ale jestem Justyna xd i tak mam xd
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

PrzemoKondratowicz pisze: śr paź 15, 2025 9:31 am Justyna w ostatnim podcaście tłumaczy cerowanie i mówi że tak tak wiem że to głupoty tłumaczyć co to dyskoteka ale jestem Justyna xd i tak mam xd
Szkoda że nie powiedziała “mój poziom nagrywania zszedł do poziomu podłogi ale jestem Justyna 🫶🏼 i tak już mam”
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

PrzemoKondratowicz pisze: śr paź 15, 2025 9:31 am Justyna w ostatnim podcaście tłumaczy cerowanie i mówi że tak tak wiem że to głupoty tłumaczyć co to dyskoteka ale jestem Justyna xd i tak mam xd
Zakałapućkała się 🫠 tak, to cytat.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
canis_rufus1
Skarpeta Rakieta

dzudidzetson pisze: śr paź 15, 2025 9:28 am Nie, słowo aseksualny ma dwa znaczenia :p

https://sjp.pwn.pl/sjp/aseksualny;2441484.html
I któreś z tych znaczeń oznacza, że kogoś "nie kręci"? 😀
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

canis_rufus1 pisze: śr paź 15, 2025 3:59 pm I któreś z tych znaczeń oznacza, że kogoś "nie kręci"? 😀
No chyba to pierwsze to implikuje. Jeśli ktoś jest pozbawiony zmysłowości to dość jasno implikuje że nie jest obiektem pożądania. Potrzebujesz obrazków w słowniku?
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

A co najlepsze jak już chciała zabłysnąć to rajstop się nie cerowało tylko repasowało xD
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Limonene pisze: śr paź 15, 2025 4:05 pm A co najlepsze jak już chciała zabłysnąć to rajstop się nie cerowało tylko repasowało xD
To samo mi do głowy przyszło ale już sobie darowałem xD ale dokładnie tak była repasacja pończoch
hipek007
Tritonotti

Post autor: hipek007 »

PrzemoKondratowicz pisze: śr paź 15, 2025 4:10 pm To samo mi do głowy przyszło ale już sobie darowałem xD ale dokładnie tak była repasacja pończoch
Może tak się to nazywa "profesjonalnie" ja w życiu nie słyszałam tego słowa, za to moja mama i babcia zawsze mówiły o cerowaniu pończoch, więc już bez przesady.
Co do tłumaczenia na czym polegają takie czynności to też się nie dziwię, bo jednak pokolenie Z niekoniecznie musi wiedzieć takie rzeczy.
canis_rufus1
Skarpeta Rakieta

PrzemoKondratowicz pisze: śr paź 15, 2025 4:00 pm No chyba to pierwsze to implikuje. Jeśli ktoś jest pozbawiony zmysłowości to dość jasno implikuje że nie jest obiektem pożądania. Potrzebujesz obrazków w słowniku?

Chyba inaczej zinterpretowałam zmysłowość, raczej jako zdolność przeżywania doznań.
Po prostu w życiu by mi nie przyszło do głowy, żeby cudzego męża rozpatrywać pod kątem bycia "obiektem pożądania" 😅
bambimarty
Channelka

Post autor: bambimarty »

hipek007 pisze: śr paź 15, 2025 5:07 pm Może tak się to nazywa "profesjonalnie" ja w życiu nie słyszałam tego słowa, za to moja mama i babcia zawsze mówiły o cerowaniu pończoch, więc już bez przesady.
Co do tłumaczenia na czym polegają takie czynności to też się nie dziwię, bo jednak pokolenie Z niekoniecznie musi wiedzieć takie rzeczy.
Już nie róbmy z zetek takich ofiar którym trzeba tłumaczyć proste słowa xD
Bestiesra
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Bestiesra »

hipek007 pisze: pn paź 13, 2025 11:41 am Tak bez złośliwości: widzę, że jest tu wiele osób, które krytykują każdy odcinek, więc zakładam że go słuchają, a mimo to nadal włączają te odcinki i słuchają 5NZ. Po co? Pytam serio z ciekawości, bo ja jak czegoś nie lubię, to nie słucham czy nie oglądam tych treści, czasami jakaś maniera mówienia czy inna mała rzecz potrafi mnie odrzucić od podcastu.
Od siebie mogę powiedzieć tak: włączam bo za każdym razem mam nadzieję że doda odcinek tak rzetelny i z takim researchem jaki robiła na początku. Taki który wciśnie w fotel. Po prostu nie umiem jej jakoś odpuścić i ta głupia nadzieja się we mnie tli. Druga sprawa jest taka że dużo jeżdżę i słucham różnych podkastow dlatego jestem na bieżąco ze wszystkim co wychodzi plus ona jako jedna z nielicznych podkaterek ma głos który mnie nie wkurwia bo np Olgi herring znieść nie mogłam, a potem jeszcze się naczytałam kwiatków o tym co wyprawia w internetach +typiara gada o zabójstwie ale jest to poprzedzone 5 minutowym monologiem o psim bufecie. Była jeszcze druga taka kryminalna, nie pamiętam nazwy, co nie mówiła R i też mnie wkurwiala. Mam nadzieję że pomogłam xD