A może ktoś wie, jak to się skończyło? Ugoda? Bo gdyby doszło do sprawy w sądzie, to raczej byłoby coś słychać o tym.
Justyna 5 przez 10
Moderator: verysweetcherry-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Nie mogę czytać Justyny i wspierania tego co wypisuje rodzina Iwony Cygan. Nie mogę tego czytać naprawdę. Oni piszą że są ofiarami ogromnej skali nienawiści, ofiarami odczłowieczenia, kłamstw i oczerniania, że jej dobre imię jest brukane z nienawiści, bo dziennikarz napisał że Iwonie nie podobał się regulamin w bursie szkolnej. Ci ludzie są kompletnie zatraceni w swojej rozpaczy i naprawdę reagują tak jakby pisali o ludobojstwie w strefie Gazy a nie o tym że dziennikarz napisał, że nastolatce nie podobał się regulamin szkolnej bursy. Nie mogę serio patrzeć na to jak oni to wspierają i dolewają oliwy do ognia.
Ale serio chodzi tylko o ten regulamin? Bo ten ton jest jakby nie wiadomo co o Iwonie wypisywano, byłam pewna że chodzi o coś więcej, ale nie chciało mi się szukać.PrzemoKondratowicz pisze: ↑ndz wrz 28, 2025 8:52 pm Nie mogę czytać Justyny i wspierania tego co wypisuje rodzina Iwony Cygan. Nie mogę tego czytać naprawdę. Oni piszą że są ofiarami ogromnej skali nienawiści, ofiarami odczłowieczenia, kłamstw i oczerniania, że jej dobre imię jest brukane z nienawiści, bo dziennikarz napisał że Iwonie nie podobał się regulamin w bursie szkolnej. Ci ludzie są kompletnie zatraceni w swojej rozpaczy i naprawdę reagują tak jakby pisali o ludobojstwie w strefie Gazy a nie o tym że dziennikarz napisał, że nastolatce nie podobał się regulamin szkolnej bursy. Nie mogę serio patrzeć na to jak oni to wspierają i dolewają oliwy do ognia.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Naprawde nie uważam że napisanie ze nastolatka nie lubiła regulaminu bursy szkolnej to odczłowieczenie, nienawiść, padanie ofiarą prześladowań i kalanie dobrego imienia rodziny. Naprawdę. Niezależnie od faktów ja uważam że to są pięciokrotnie za mocne słowa. Odczłowieczenie i ogromna skala nienawiści to aktualnie ofiary wojenne a nie to że dziennikarz wysnuł jakiś wniosek który mógłby ale nie musiałby być prawdziwy, który z resztą jest neutralny.Ogrzyca pisze: ↑ndz wrz 28, 2025 9:32 pm O, ekspert się wypowiedział xd
Powiedz proszę jaką wiarygodność ma dziennikarz, który pisząc taką książkę nie skonfrontuje swoich ustaleń z osobami które o ofierze wiedzieli sporo - czyli z rodziną? Z tego co pamiętam, siostra Iwony wspominała gdzieś, że ten facet nawet ani razu nie był w Szczucinie i nigdy nie dał żadnej wypowiedzi nikogo z rodziny.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Napisali na samym końcu o regulaminie bursy szkolonej. Odnoszę się do konkretnego wpisu. Widzę walke o dobre imię i mowę nienawiści, i jednocześnie odnoszą się tylko do sprawy regulaminu. Odczłowieczenie? Naprawdę?
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Dziękuję, nadal pozostaje przy swoim zdaniu. Rodzina Mai nie używa 1% tych wszystkich negatywnych emocji, słów, podczas gdy to oni padają ofiarą prawdziwego odczłowieczenia i kalania dobrego imienia zmarłej. Nie cytuj już mnie bo mnie nie przekonasz po prostu.Ogrzyca pisze: ↑ndz wrz 28, 2025 9:48 pm Myślę, że pani Anecie nie tylko chodziło o temat bursy, ale o wszystkie pozostałe fikołki Baczyńskiego, które od lat robił w tekstach o Iwonie. A tam były dużo poważniejsze zarzuty pod adresem ofiary, niż przytoczony tu regulamin. Ten konkretny wątek jest tak absurdalny i pokazuje warsztat tego dziennikarzyny. Nawet nie zapytał rodziny o to… co wydaje się być podstawą przy takich artykułach
Nie, dzięki xDsweetdoughbaguette pisze: ↑sob wrz 27, 2025 10:56 pm Jak chcecie doświadczyć Justyna Mazur Overload to sobie przesłuchajcie jej podcastu z niejakim Przemkiem Corso. To osobliwe doświadczenie wygląda jakby Justyna rozmawiała z męską wersją siebie. Tylko dla koneserów.
Ja odpadłam po podcascie o jakże interesującej sprawie Olewnika nagranej z T. Ławnickim. Mój boooooże cóż za kompromitacja.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
-
Testtesttest111
- Koczkodan
Czy można na jeszcze gdzieś znaleźć ten podcast? Słyszałam o nim dużo dobrego od znajomych, fajnie byłoby sobie wyrobić własne zdanie.
Teraz audioteka wrzuca podcasty ławnickiego na you tube, ale nie wiem czy ten odcinek już jest. Nie wiem też dlaczego podcast ławnickiego zniknął ze wszystkich platform. I z tego co pamietam to te odcinki z Mazur o olewniku były dwa. Jeden był na 5 nie zabijaj a drugi u Tomasza ławnickiego.Testtesttest111 pisze: ↑ndz wrz 28, 2025 10:15 pm Czy można na jeszcze gdzieś znaleźć ten podcast? Słyszałam o nim dużo dobrego od znajomych, fajnie byłoby sobie wyrobić własne zdanie.
- IrlandkazWarszawy
- ZdalnaFanka
Tak narzekacie na Justynke i poziom 5NZ a ktos jej zostawil wczoraj urocza wiadomosc w Q&A, ze trzymaja bardzo wysoki poziom podkastow

- berry blast
- Kciuk
to pewnie jakaś Grażyna, co trzy dni temu zaczęła swoją szaloną przygodę z podkastami true crime.IrlandkazWarszawy pisze: ↑czw paź 09, 2025 1:44 pm Tak narzekacie na Justynke i poziom 5NZ a ktos jej zostawil wczoraj urocza wiadomosc w Q&A, ze trzymaja bardzo wysoki poziom podkastow![]()
![]()
![]()
Może Krzysiu z fejkowego kontaIrlandkazWarszawy pisze: ↑czw paź 09, 2025 1:44 pm Tak narzekacie na Justynke i poziom 5NZ a ktos jej zostawil wczoraj urocza wiadomosc w Q&A, ze trzymaja bardzo wysoki poziom podkastow![]()
![]()
![]()
Widziałam to q&a, na jedno pytanie odpowiadał Krzysiek- nie wiem czy miał gorszy dzień czy on naprawę jest takim bucem? Ktoś jeszcze zwrócił na to uwagę?IrlandkazWarszawy pisze: ↑czw paź 09, 2025 1:44 pm Tak narzekacie na Justynke i poziom 5NZ a ktos jej zostawil wczoraj urocza wiadomosc w Q&A, ze trzymaja bardzo wysoki poziom podkastow![]()
![]()
![]()
-
LauraBacha3
- BlondDoczep
Na początku kariery true crime na jej grupie na FB co chwilę była afera, bo Krzysiek był chamski w komentarzach
- IrlandkazWarszawy
- ZdalnaFanka
Nie widziałam, co powiedział?
Było pytanie czemu go tak mało czy coś takiego, więc justyna podeszla do niego z kamera, żeby sam odpowiedzial. Tymczasem K: niech się instagram nie interesuje bo kociej mordy dostanie i inne takie teksty.
Ciekawa jestem, bo skoro jest taki chamowaty, no to w jej towarzystwie nie doznaje całkowitej zmiany osobowości i jest zupełnie innym człowiekiem. Justyna nieraz wspominała jaki to on jest dla niej dobry, ja mam pewne wątpliwości. Dało się to nawet zauważyć w ich wspólnym podkaście jak po niej jeździł.
Mnie to rozśmieszyło, akurat tego zwrotu bardzo często używam ze znajomymi i to jest dla nas po prostu żart i nie odebrałam tego jako gburstwo czy chamstwo.niten ka pisze: ↑pt paź 10, 2025 11:53 am Ciekawa jestem, bo skoro jest taki chamowaty, no to w jej towarzystwie nie doznaje całkowitej zmiany osobowości i jest zupełnie innym człowiekiem. Justyna nieraz wspominała jaki to on jest dla niej dobry, ja mam pewne wątpliwości. Dało się to nawet zauważyć w ich wspólnym podkaście jak po niej jeździł.
-
PieczonyZiemniak
- Samarka
Ja tylko kojarzę jakieś komentarze, gdy ludzie mu pisali, żeby się wziął za siebie, bo jak dziadek własnej córki wygląda. A nie miał skończonej 40
I tak to chamskie, takie pisanie, ale chociaż da się facetowi dostało a nie babce
I tak to chamskie, takie pisanie, ale chociaż da się facetowi dostało a nie babce
Tzn ogólnie tak, tylko myślę, że dużo zależy od tego jak to powiesz. Tutaj ewidentnie nie było to w formie żartu. Chociaż mnie to trochę bawi- niech się instsgram nie interesuje, ale niech nas utrzymuje xd
Tu nie chodzi o to co powiedział, tylko jak. Tak jakby był obrażony na cały świat bo ludzie się interesują. Będą się interesowali bo Justa sama daje im pożywkę.
Ale czemu go to dziwi jak sam mówił że w tracie covida go wpuszczali do sklepu w godzinach dla seniorówPieczonyZiemniak pisze: ↑pt paź 10, 2025 2:39 pm Ja tylko kojarzę jakieś komentarze, gdy ludzie mu pisali, żeby się wziął za siebie, bo jak dziadek własnej córki wygląda. A nie miał skończonej 40
Wyglada serio starzej niż mój ojciec który ma 60lat