Start
Mój profil

Zabój$two Charlie Kirk

Moderator: verysweetcherry
Berry.samba
SweetsGallery

Re: Zabój$two Charlie Kirk

Post autor: Berry.samba »

Xlxxxa pisze: wt wrz 16, 2025 2:38 pm My nie piszemy o pilocie Krakowianie tylko o Kirku. Uważam, że to średnio moralne żeby bogata osoba sama na siebie zakładała zbiórkę, a jeszcze bardziej nie moralne jak ta osoba sympatyzuje z prawicą, która uważa, że każdy jest kowalem swojego losu. Zalatuje hipokryzją mieć prawicowe poglądy, które są związane z byciem przeciwnikiem programów socjalnych i prosić obcych ludzi o hajs. Jeżeli to Cię tak ciekawi to przykre jest dla mnie, że na dzieci pilota w kilka dni zebrali ponad dwa miliony, a na chore dzieci często jest kłopot zebrać kilkadziesiąt tysięcy. Mimo to uważam, że nie ma co atakować żony Slaba bo wątpię, że się spodziewała, że będą na tej zbiórce ponad dwie bańki. Ona w przeciwieństwie do żony Kirka nie założyła zbiórki tylko wyraziła na nią zgodę.
💰💰💰
Jakby Jackie Kennedy zechciała kandydować na najwyższy urząd po zamachu na JFK, wygrałaby wszystko. Ludźmi kierują proste instynkty (żona na trumnie męża umierającego za kraj — taka narracja jest), które w banalny sposób wykorzystują gracze okołopolityczni.
Xlxxxa
Koczkodan

Post autor: Xlxxxa »

Berry.samba pisze: wt wrz 16, 2025 3:25 pm 💰💰💰
Jakby Jackie Kennedy zechciała kandydować na najwyższy urząd po zamachu na JFK, wygrałaby wszystko. Ludźmi kierują proste instynkty (żona na trumnie męża umierającego za kraj — taka narracja jest), które w banalny sposób wykorzystują gracze okołopolityczni.
Dokładnie ludźmi często kierują emocje. Wystarczy spojrzeć na komentarze z postów o wypadkach, a szczególnie tych śmiertelnych. Ludzie nie wiedzą jeszcze czy sprawcą był trzeźwy czy zapierd@lał czy się zagapił, a część ludzi chce go skazywać na karę śmierci. Cierpią zwykli ludzie, a politycy robią sobie na tym karierę. Napiszą zwykły post to mają kilkaset komentarzy maks, a napiszą o wypadku czy o jakiejś inne tragedii to mają kilka tysięcy komentarzy i zasięgi się nabijają. Nie wiem ile w tym prawdy ale czytałam kiedyś, że JFK jr. miał ambicje kandydować na prezydenta i myślę, że mógłby wygrać. Ludzie mogliby widzieć kilkuletniego chłopca co salutuje trumnie ojca i przy okazji mieć przeświadczenie o wielkim rodzie politycznym.
Berry.samba
SweetsGallery

sugarbaby pisze: pn wrz 15, 2025 11:22 pm Jest to dla mnie niewyobrażalne, że pojawiają się zdania, nawet tutaj na forum, że ten mężczyzna zasłużył na śmierć ze względu na własne opinie, poglądy. Jak można w ogóle tak pomyśleć. Jakimi ludźmi jesteście, że w Waszych umysłach pojawiają się argumenty usprawiedliwiające, że to, co się wydarzyło, było słuszne…
To straszne.
Uważam, że administracja powinna zająć się wypowiedziami niektórych osób na temat tej tragedii i nie pozwalać na kontynuowanie mowy nienawiści.
Każde życie jest wartościowe.
Nikt nie napisał tego, co sugerujesz. Dosłownie nikt nie mówi, że cieszy się z jego śmierci. Za to zamieszczane są cytaty, gdzie ofiara twierdzi (jego słynne cytaty), że śmierć kogokolwiek z “rąk” pistoletu jest niską ceną do zapłacenia za wolny dostęp do broni. Gdzie widzisz mowę nienawiści w cytowaniu autora wypowiedzi?
Ponadto, skąd przekonanie, że Charlie zginął za poglądy? O ile mi wiadomo, sprawcy nie znamy i jego motywów także.

Nie zdziwiłabym się, jakby jego właśni ludzie postawili na swoją własną kartę na przykład: rzekoma “śmierć za poglądy” gwarantem sukcesu politycznego partii ofiary. Naiwnym jest myśleć, że polityka na najwyższym szczeblu nie jest zaplanowana na kilka kroków naprzód. Taki Trump wygrał wybory ròwnież dlatego, że zrobiono mu to słynne zdjęcie z zakrwawioną szyją na tle flagi USA. Jego drużyna PR nie martwiła się, że uderzył do odłamek — dla nich to był prezent.
Awatar użytkownika
smiechuwarteok
Migocząca Świeczka

Post autor: smiechuwarteok »

Alexa2344 pisze: wt wrz 16, 2025 3:05 pm istnieje jeszcze cos takiego jak moralnosc ale w obliczu dwoch baniek na koncie to nieistotny szczegol,chcialam przypomniec zatroskanym o dobrowolnosc zbiorek.
Jak świat światem rozumiano, że wdową z dziećmi trzeba się zaopiekować. Nic w tym niemoralnego. Niemoralne jest to, co zmusiło ją do założenia zbiórki.
Kobieta żadnych pieniędzy z ewentualnego ubezpieczenia nie zobaczy do zakończenia śledztwa, a ciężar utrzymania rodziny spoczywał w większości na barkach zamordowanego. Pewnie byli na hipotece jak większość Amerykanów.
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

Post autor: odpalskreta »

smiechuwarteok pisze: wt wrz 16, 2025 3:01 pm Zbiórki są dobrowolne chciałam przypomnieć zatroskanym o prawicowość wdowy. To podatki są lewicowe, przymusowe.
Przecież od setek lat państwo działa na zasadzie podatków xd jak sobie wyobrażasz państwo w którym nie ma podatków? XD
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

smiechuwarteok pisze: wt wrz 16, 2025 3:52 pm Jak świat światem rozumiano, że wdową z dziećmi trzeba się zaopiekować. Nic w tym niemoralnego. Niemoralne jest to, co zmusiło ją do założenia zbiórki.
Kobieta żadnych pieniędzy z ewentualnego ubezpieczenia nie zobaczy do zakończenia śledztwa, a ciężar utrzymania rodziny spoczywał w większości na barkach zamordowanego. Pewnie byli na hipotece jak większość Amerykanów.
Przecież zanim oni byli razem ona już była milionerką XDD
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

Berry.samba pisze: wt wrz 16, 2025 3:44 pm Nikt nie napisał tego, co sugerujesz. Dosłownie nikt nie mówi, że cieszy się z jego śmierci. Za to zamieszczane są cytaty, gdzie ofiara twierdzi (jego słynne cytaty), że śmierć kogokolwiek z “rąk” pistoletu jest niską ceną do zapłacenia za wolny dostęp do broni. Gdzie widzisz mowę nienawiści w cytowaniu autora wypowiedzi?
Ponadto, skąd przekonanie, że Charlie zginął za poglądy? O ile mi wiadomo, sprawcy nie znamy i jego motywów także.

Nie zdziwiłabym się, jakby jego właśni ludzie postawili na swoją własną kartę na przykład: rzekoma “śmierć za poglądy” gwarantem sukcesu politycznego partii ofiary. Naiwnym jest myśleć, że polityka na najwyższym szczeblu nie jest zaplanowana na kilka kroków naprzód. Taki Trump wygrał wybory ròwnież dlatego, że zrobiono mu to słynne zdjęcie z zakrwawioną szyją na tle flagi USA. Jego drużyna PR nie martwiła się, że uderzył do odłamek — dla nich to był prezent.
Motyw zbłądzenia “swojego” wcale nie jest taki głupi. Nie wiem jak wy ale ja jestem mega involved w to wszystko, śledzę głównie zagranicznego tiktoka, media, fb strony itp i teraz to co się z nim stało, wzbudziło w Amerykanach taką agresję, republikanie tak się nakręcają na tych o poglądach lewicowych że momentami zakrawa to o wojnę domową. Jedno jest pewne, rząd republikan jak i sam trump bardzo dużo zyskają na jego śmierci. Zwłaszcza po tym jak trump uhonorował go lepiej niż niejednego poległego żołnierza. Zyskał straszny respekt wśród Amerykanów i znaczną ich część uważa że jest on najlepszym prezydentem wszech czasów. Ludzie teraz zaczęli tworzyć armię Charliego Kirka i robią sobie nawet tatuaże z nim powiązane.
Awatar użytkownika
ZoHaHa
Bransoletka50k

Post autor: ZoHaHa »

smiechuwarteok pisze: wt wrz 16, 2025 12:57 pm Niewiarygodne :<

Na szczęście to wszystko stało się to w miejscu, gdzie obowiązuje kara śmierci.
bardziej mi chodziło o ludzi z polski którzy postują takie rzeczy
Awatar użytkownika
smiechuwarteok
Migocząca Świeczka

odpalskreta pisze: wt wrz 16, 2025 4:09 pm Przecież od setek lat państwo działa na zasadzie podatków xd jak sobie wyobrażasz państwo w którym nie ma podatków? XD
Nie jestem niańką. Ja nie nauczyłaś się w szkole o krzywej Leffera, o oporze podatkowym, taxation as theft itp., to są to twoje zaniedbania, nie moje.
Awatar użytkownika
smiechuwarteok
Migocząca Świeczka

odpalskreta pisze: wt wrz 16, 2025 4:13 pm Przecież zanim oni byli razem ona już była milionerką XDD
Jej wartość rynkową szacuje się na 2 mln$, a zmarłego męża na 6 razy więcej. No więc większość pokrycia hipoteki była od niego.
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

smiechuwarteok pisze: wt wrz 16, 2025 5:12 pm Jej wartość rynkową szacuje się na 2 mln$, a zmarłego męża na 6 razy więcej. No więc większość pokrycia hipoteki była od niego.
Skąd to przekonanie że mają hipotekę xd
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

smiechuwarteok pisze: wt wrz 16, 2025 5:08 pm Nie jestem niańką. Ja nie nauczyłaś się w szkole o Klaudii Leffera, o oporze podatkowym, taxation as theft itp., to są to twoje zaniedbania, nie moje.
Co ci siedzi w głowie zaś pisząc ze podatki są przymusowe. Jak twoim zdaniem ma działać państwo gdzie nie ma przymusów podatków?
Awatar użytkownika
smiechuwarteok
Migocząca Świeczka

To że ty widzisz usprawiedliwienie dla istnienia podatków to wcale nie oznacza, że one nie są przymusowe.
Dodaję do ignorowanych, pa!
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

smiechuwarteok pisze: wt wrz 16, 2025 5:12 pm Jej wartość rynkową szacuje się na 2 mln$, a zmarłego męża na 6 razy więcej. No więc większość pokrycia hipoteki była od niego.
Dostali rezydencje od governess officials za dzialalnosc Charliego na rzecz "przywrocenia ładu w Ameryce" z prywatnym dostępem do oceanu i lądowiskiem dla helikoptera warta niebagatelne 36milionow dolarów.

Oprocz tego maja inne posiadlosci warte miliony, chyba nawet pole golfowe ma (warte 5 milionów) tak gdzieś czytałam
To są ultra bogaci ludzie więc nie żyją jak zwykli śmiertelnicy z hipoteka
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Poniżej ich rezydencja (a właściwie jedna z ich rezydencji)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
sugarbaby

Post autor: sugarbaby »

odpalskreta pisze: wt wrz 16, 2025 4:09 pm Przecież od setek lat państwo działa na zasadzie podatków xd jak sobie wyobrażasz państwo w którym nie ma podatków? XD
Normalnie?
Wystarczy spojrzeć chociażby na EmiratyXd
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

smiechuwarteok pisze: wt wrz 16, 2025 6:12 pm To że ty widzisz usprawiedliwienie dla istnienia podatków to wcale nie oznacza, że one nie są przymusowe.
Dodaję do ignorowanych, pa!
Tak myślałam, rozmowa z tobie na poziomie studni XDD
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

sugarbaby pisze: wt wrz 16, 2025 8:43 pm Normalnie?
Ale co to w ogóle za porównanie? XD Polsce do Emiratów to jednak trochę daleko. Emiraty mają PKB na poziomie bilionów, tam poziom życia ludzi i ich zarobki są jednak zdecydowanie dużo wyższe niż w Polsce więc porównanie nietrafione Xd
Berry.samba
SweetsGallery

sugarbaby pisze: wt wrz 16, 2025 8:43 pm Normalnie?
Bzdurki iks de. W Emiratach są podatki. Tylko osoby fizyczne mają zerowy. Podmioty gospodarcze, podatek VAT — są podatki. Niższe niż w reszcie świata, ale nadal są. Przy założeniu, że Emiraty nie muszą nic, bo obecność złóż naftowych gwarantuje dochody ze świata — nadal mają jakieś podatki. Więc co dopiero Polska.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

smiechuwarteok pisze: wt wrz 16, 2025 2:31 pm Bredzisz. Jak ktoś jest za wolnym dostępem do noży kuchennych to też popiera morderstwa z użyciem noża?!
A czy jak ktoś jest za dostępem do noży kuchennych to mówi "warto jest niestety ponieść koszt kilku śmierci w roku z powodu zadźgania, abyśmy wszyscy mogli jeść pyszne kanapki"?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
smiechuwarteok
Migocząca Świeczka

Limonene pisze: śr wrz 17, 2025 11:41 am A czy jak ktoś jest za dostępem do noży kuchennych to mówi "warto jest niestety ponieść koszt kilku śmierci w roku z powodu zadźgania, abyśmy wszyscy mogli jeść pyszne kanapki"?
A to jest debata o ograniczeniu dostępu do noży kuchennych? :)
Mam obawy, że to strata czasu, ale chyba nie zdajecie sobie sprawy z tego, jakie odległości oddzielają sąsiadów w USA. O zakazie broni burczą głównie mieszkańcy metropolii, ale na prowincji czas dojazdu policji to 20-30 minut, więc bez broni jesteś bezbronna.
AndrzejBobak
SushiRoll

Post autor: AndrzejBobak »

smiechuwarteok pisze: śr wrz 17, 2025 12:20 pm A to jest debata o ograniczeniu dostępu do noży kuchennych? :)
Mam obawy, że to strata czasu, ale chyba nie zdajecie sobie sprawy z tego, jakie odległości oddzielają sąsiadów w USA. O zakazie broni burczą głównie mieszkańcy metropolii, ale na prowincji czas dojazdu policji to 20-30 minut, więc bez broni jesteś bezbronna.
Ale przecież na polskich wsiach też policja potrzebuje tyle czasu na dojazd, też pomiędzy sąsiadami zdarzają się spore odległości, a ludzie potrafią mieszkać na jakichś zadupiach rozsianych po górkach i dolinach. I jakoś nie słychać o masowych napadach i ofiarach zakazu posiadania broni. W USA za to na porządku dziennym są strzelaniny w szkołach, wynikające z tej ich słynnej wolności i możliwości posiadania broni palnej.
Awatar użytkownika
smiechuwarteok
Migocząca Świeczka

Polska wieś jest zdecydowanie biedniejsza niż amerykańska i jest gęściej zaludniona. Tu sąsiad wszystko widzi.
Nie ma sensu robić z tego tematu dyskusję o poziomie dostępności broni palnej. Tym bardziej, że psychole, którzy lubią pozbyć się innego człowieka pod pozorem pomylenia go z dzikiem mają u nas nawet łatwiej niż w USA, gdzie takim bzdurom nie daje się wiary.
Wyszukiwanie głupich wypowiedzi zamordowanego celem udowodnienia, że dobrze mu tak jest naprawdę małostkowe.
To co napisano na kuli która trafiła Charliego świadczy akurat o opętaniu lewackimi wysrywami, gdzie wszyscy to faszyści.
Awatar użytkownika
Fela_z_Kaniowa
Willa z basenem

Post autor: Fela_z_Kaniowa »

smiechuwarteok pisze: śr wrz 17, 2025 3:25 pm Polska wieś jest zdecydowanie biedniejsza niż amerykańska i jest gęściej zaludniona. Tu sąsiad wszystko widzi.
Nie ma sensu robić z tego tematu dyskusję o poziomie dostępności broni palnej. Tym bardziej, że psychole, którzy lubią pozbyć się innego człowieka pod pozorem pomylenia go z dzikiem mają u nas nawet łatwiej niż w USA, gdzie takim bzdurom nie daje się wiary.
Wyszukiwanie głupich wypowiedzi zamordowanego celem udowodnienia, że dobrze mu tak jest naprawdę małostkowe.
To co napisano na kuli która trafiła Charliego świadczy akurat o opętaniu lewackimi wysrywami, gdzie wszyscy to faszyści.

Akurat skrajna prawica zalatuje faszyzmem, to jest fakt, a nie żadne opętanie. I nikt tu nie napisał o Charlim, że dobrze mu tak. Za to napisano, że dołączył do ofiar, o których mówił dość lekceważąco, gdy bronił swoich przekonań nt. dostępu do broni. Pewnie nigdy nie przypuszczał, że sam taką ofiarą się stanie, inaczej nie byłby taki arogancki.
BothSides
SushiRoll

Post autor: BothSides »

AndrzejBobak pisze: śr wrz 17, 2025 7:06 pm Jak na razie to prawactwo wszystkich, którzy nie mają nic do gejów i czarnoskórych, nie zmuszają 10-latek do donoszenia ciąży z gw**t i szanują drugiego człowieka i jego wybory wyzywają od strasznych lewaków. I jak na razie to prawactwo zaraz po zabójstwie rozpętało histerię i ferowało wyroki, mimo że sprawca nie był znany. Kirk nie był żadnym libertarianinem, bo libertarianin nie dzieli ludzi na lepszych i gorszych, nie kamieniuje gejów i nie wymusza na innych jakichś chorych decyzji w imię własnej ideologii. Gościu był wyrachowanym, chorym z nienawiści człowiekiem, fanem ludobójców jak Putin i Bibi, który na poszukiwaniu wrogów i szczuciu na innych zbudował swoją karierę i zgromadził całkiem niezły majątek.
Zapomniałeś dodać, że do tego uwielbiał wycierać sobie twarz Jezusem, czym zyskał ogromny poklask chrześcijan, nawet w Polsce. Ale co miał w sobie chrześcijańskiego, poza faryzejskimi poglądami. to trudno mi się dopatrzyć.