Start
Mój profil

Zabój$two Charlie Kirk

Moderator: verysweetcherry
sugarbaby

Re: Zabój$two Charlie Kirk

Post autor: sugarbaby »

Jest to dla mnie niewyobrażalne, że pojawiają się zdania, nawet tutaj na forum, że ten mężczyzna zasłużył na śmierć ze względu na własne opinie, poglądy. Jak można w ogóle tak pomyśleć. Jakimi ludźmi jesteście, że w Waszych umysłach pojawiają się argumenty usprawiedliwiające, że to, co się wydarzyło, było słuszne…
To straszne.
Uważam, że administracja powinna zająć się wypowiedziami niektórych osób na temat tej tragedii i nie pozwalać na kontynuowanie mowy nienawiści.
Każde życie jest wartościowe.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

sugarbaby pisze: pn wrz 15, 2025 11:22 pm Jest to dla mnie niewyobrażalne, że pojawiają się zdania, nawet tutaj na forum, że ten mężczyzna zasłużył na śmierć ze względu na własne opinie, poglądy. Jak można w ogóle tak pomyśleć. Jakimi ludźmi jesteście, że w Waszych umysłach pojawiają się argumenty usprawiedliwiające, że to, co się wydarzyło, było słuszne…
To straszne.
Uważam, że administracja powinna zająć się wypowiedziami niektórych osób na temat tej tragedii i nie pozwalać na kontynuowanie mowy nienawiści.
Każde życie jest wartościowe.
Szkoda, że ofiara miała inne zdanie.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

SmokAnalog pisze: pn wrz 15, 2025 11:33 pm Szkoda, że ofiara miała inne zdanie.
exactly.
zabójca Iriny to też wartościowe życie?
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Post autor: Alexa2344 »

Xlxxxa pisze: pn wrz 15, 2025 11:19 pm Ciekawe czy ktokolwiek wpłaci na nią kilkadziesiąt tysięcy dolarów xd
no to sorry,wdówka po pilocie Krakowianie ,ktory rozwalil sie podczas akrobacji czy treningu do tychże ,wydala zgode na zbiorke chyba dzien po jego wypadku-bedac osoba majetna i zabezpieczona-zebrano jakies 2 banki na jego dzieci,zdrowe i bogate ,co jest moralnym skandalem w obliczu prawdziwych zbiorek i tragedii osob zebrzacych o pare zl zeby przezyc -jakos nie widzialam na wandzie ani wątku ani sraki na ten temat wiec o co kaman z Charliem??
sugarbaby

Post autor: sugarbaby »

berry blast pisze: pn wrz 15, 2025 11:54 pm exactly.
zabójca Iriny to też wartościowe życie?
Tak. Wszystko zależy od Twojej moralności i wartości. Ja nie mam w zwyczaju kategoryzować ludzi. Nie jestem jakimś Bogiem, żeby decydować o tym, czy ich życie jest ważne, ale widzę, że co niektórzy mają zbyt dużo pychy🤢.
Xlxxxa
Koczkodan

Post autor: Xlxxxa »

Alexa2344 pisze: wt wrz 16, 2025 8:45 am no to sorry,wdówka po pilocie Krakowianie ,ktory rozwalil sie podczas akrobacji czy treningu do tychże ,wydala zgode na zbiorke chyba dzien po jego wypadku-bedac osoba majetna i zabezpieczona-zebrano jakies 2 banki na jego dzieci,zdrowe i bogate ,co jest moralnym skandalem w obliczu prawdziwych zbiorek i tragedii osob zebrzacych o pare zl zeby przezyc -jakos nie widzialam na wandzie ani wątku ani sraki na ten temat wiec o co kaman z Charliem??
Na poprzednie stronie jest, że jego żona założyła na siebie siebie donejty po kilkadziesiąt tysięcy dolarów
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

sugarbaby pisze: wt wrz 16, 2025 8:57 am Tak. Wszystko zależy od Twojej moralności i wartości. Ja nie mam w zwyczaju kategoryzować ludzi. Nie jestem jakimś Bogiem, żeby decydować o tym, czy ich życie jest ważne, ale widzę, że co niektórzy mają zbyt dużo pychy🤢.
No właśnie i moja moralność każe mi przypuszczać, że morderca nie może być na równi z dobrymi ludźmi. Masz inaczej?
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Xlxxxa pisze: wt wrz 16, 2025 9:01 am Na poprzednie stronie jest, że jego żona założyła na siebie siebie donejty po kilkadziesiąt tysięcy dolarów
no i co z tego -czy na zone czy na zdrowe bogate dzieci?a po co dzieciom swietnie zarabiajacego pilota i lekarki dwie bańki podczas gdy inne zebrza o zycie?
nie chcesz nie dajesz ,jak to mowiono o zbiorce Krakowiana wiec ja nie wiem z czym wy macie problem tak ogolnie
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Xlxxxa pisze: wt wrz 16, 2025 9:01 am Na poprzednie stronie jest, że jego żona założyła na siebie siebie donejty po kilkadziesiąt tysięcy dolarów
tak btw zbiorek ,na roczna Pole ktorej dziadek zabil dwoje rodzicow i ktora nota bene jest sierota (sprawa Tadeusza Dudy )zebrano ,jak podawano na pudlu,jakies 200 tys gdzie mała nie ma obojga rodzicow i na pewno nie srali oni kasą a na dzieciaki wojskowego ,ktory łoił niezgorszą pensje i na zone ktora jezdzila mercem i mieszka w wypasionym domu kolo Poznania ,posypały sie miliony-w swiecie takiej hipokryzji nie mam nic przeciwko temu ,zeby zona Charliego zbierala kase na co chce.
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

Post autor: odpalskreta »

Xlxxxa pisze: pn wrz 15, 2025 11:19 pm Ciekawe czy ktokolwiek wpłaci na nią kilkadziesiąt tysięcy dolarów xd
Oczywiście że tak.
Pif Paf
MiamiBicz

Post autor: Pif Paf »

Nowa Teoria Spiskowa:
Charlie został schowany przez FBI na Nowej Zelandii.
WYJAŚNIENIE:
Na jednym ze zdjęc z sm zamachowca,widzimy jak stoi on obok komputera. Na pulpicie,mozliwe ze jako tapeta,widnieje zdjecie satelitarne Nowej Zelandii. Noi co z tego,zapytacie? A to,ze w tym kraju znajduje sie sanktuarium dla kóz o nazwie Valhalla. A co powiedział szef FBI( Kele Palet? nie pamietam) w przemówieniu po zamachu? "Do zobaczenia w Valhalii" dlaczego nie w raju,skoro Charlie był chrzescijaninem?
Awatar użytkownika
ZoHaHa
Bransoletka50k

Post autor: ZoHaHa »

Wiecie co jest najgorsze? Ludzie który mają wśród swoich najbliższych znajomych osoby lgbt, osoby o innym kolorze skóry, wyznaniu i postują u siebie na ig posty jak to jest im mega przykro i że co to się na świecie dzieje. Nic mnie tak nie grzeje jak taka bezmyślność
BothSides
SushiRoll

Post autor: BothSides »

berry blast pisze: wt wrz 16, 2025 9:20 am No właśnie i moja moralność każe mi przypuszczać, że morderca nie może być na równi z dobrymi ludźmi. Masz inaczej?
Ja mam. Człowiek to człowiek, życie to życie. Może zamordowany miał w piwnicy loch z salą tortur, gdzie co tydzień nad kimś się znęcał, a z kolei morderca zamordował, bo ktoś go zmusił, szantażując skrzywdzeniem ukochanej osoby. Wiem że to tylko fantazja, ale naprawdę, nic nie wiemy o tych ludziach więc nie mamy żadnego prawa żeby decydować o ich wartości bądź jej braku. Ile się jeszcze ludzie muszą nauczyć....
Awatar użytkownika
smiechuwarteok
Migocząca Świeczka

Post autor: smiechuwarteok »

ZoHaHa pisze: wt wrz 16, 2025 12:26 pm Wiecie co jest najgorsze? Ludzie który mają wśród swoich najbliższych znajomych osoby lgbt, osoby o innym kolorze skóry, wyznaniu i postują u siebie na ig posty jak to jest im mega przykro i że co to się na świecie dzieje. Nic mnie tak nie grzeje jak taka bezmyślność
Niewiarygodne :<

Na szczęście to wszystko stało się to w miejscu, gdzie obowiązuje kara śmierci.
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

Ja sama nie popieram zamachów z bronia, ale ofiara popierała w całej rozciągłości.
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

Post autor: odpalskreta »

Alexa2344 pisze: wt wrz 16, 2025 10:30 am no i co z tego -czy na zone czy na zdrowe bogate dzieci?a po co dzieciom swietnie zarabiajacego pilota i lekarki dwie bańki podczas gdy inne zebrza o zycie?
nie chcesz nie dajesz ,jak to mowiono o zbiorce Krakowiana wiec ja nie wiem z czym wy macie problem tak ogolnie
To nie jest normalne ze nie minął nawet tydzień raczej a ona już bierze się za donejty na dziesiątki tysięcy i sprzedaże merchu czy co tam jeszcze monetyzujac jego śmierć jak się da xd a ludzie omamieni smutną biedną matka dzieci będą wpłacać xd
Carolina_96
Gacie z oceanu

Post autor: Carolina_96 »

Alexa2344 pisze: wt wrz 16, 2025 8:45 am no to sorry,wdówka po pilocie Krakowianie ,ktory rozwalil sie podczas akrobacji czy treningu do tychże ,wydala zgode na zbiorke chyba dzien po jego wypadku-bedac osoba majetna i zabezpieczona-zebrano jakies 2 banki na jego dzieci,zdrowe i bogate ,co jest moralnym skandalem w obliczu prawdziwych zbiorek i tragedii osob zebrzacych o pare zl zeby przezyc -jakos nie widzialam na wandzie ani wątku ani sraki na ten temat wiec o co kaman z Charliem??
Może dlatego, że sprawa pilota nie jest raczej klasyfikowana jako sprawa kryminalna, lecz jako wypadek (tak w ogóle to przecież podczas takich treningów i pokazów pilot cały czas ćwiczy swoje umiejętności, więc nie służy to tylko tworzeniu show) i na wandzie nie ma ŻADNEGO wątku na temat tej sprawy (przynajmniej ja do takowego nie dotarłam). Tutaj poruszane są zwykle sprawy kryminalne, a nie wypadki. No a trudno, żeby tworzyć osobny wątek w celu poruszenia tylko kwestii zbiórki. Za to na innych portalach widziałam mnóstwo krytycznych komentarzy.

Tutaj mamy sprawę kryminalną i widzę, że wątek zbiórki został poruszony niejako "przy okazji".
Awatar użytkownika
smiechuwarteok
Migocząca Świeczka

mezalians_urodowy pisze: wt wrz 16, 2025 1:21 pm Ja sama nie popieram zamachów z bronia, ale ofiara popierała w całej rozciągłości.
Bredzisz. Jak ktoś jest za wolnym dostępem do noży kuchennych to też popiera morderstwa z użyciem noża?!

Rysownicy z Charlie Hebdo byli za zamachami islamistów na redakcje świeckich czasopism bo popierali otwarte granice? XD
Xlxxxa
Koczkodan

Alexa2344 pisze: wt wrz 16, 2025 10:35 am tak btw zbiorek ,na roczna Pole ktorej dziadek zabil dwoje rodzicow i ktora nota bene jest sierota (sprawa Tadeusza Dudy )zebrano ,jak podawano na pudlu,jakies 200 tys gdzie mała nie ma obojga rodzicow i na pewno nie srali oni kasą a na dzieciaki wojskowego ,ktory łoił niezgorszą pensje i na zone ktora jezdzila mercem i mieszka w wypasionym domu kolo Poznania ,posypały sie miliony-w swiecie takiej hipokryzji nie mam nic przeciwko temu ,zeby zona Charliego zbierala kase na co chce.
My nie piszemy o pilocie Krakowianie tylko o Kirku. Uważam, że to średnio moralne żeby bogata osoba sama na siebie zakładała zbiórkę, a jeszcze bardziej nie moralne jak ta osoba sympatyzuje z prawicą, która uważa, że każdy jest kowalem swojego losu. Zalatuje hipokryzją mieć prawicowe poglądy, które są związane z byciem przeciwnikiem programów socjalnych i prosić obcych ludzi o hajs. Jeżeli to Cię tak ciekawi to przykre jest dla mnie, że na dzieci pilota w kilka dni zebrali ponad dwa miliony, a na chore dzieci często jest kłopot zebrać kilkadziesiąt tysięcy. Mimo to uważam, że nie ma co atakować żony Slaba bo wątpię, że się spodziewała, że będą na tej zbiórce ponad dwie bańki. Ona w przeciwieństwie do żony Kirka nie założyła zbiórki tylko wyraziła na nią zgodę.
Kitku90690
Gacie z oceanu

Post autor: Kitku90690 »

Nie jestem fanka teorii spiskowych ale mi to tez wyglada na grubymi nicmi szyte, trumpowi skladali kondolencje, pytali jak sie czuje to powiedzial ze dobrze i ze obok bialego domu buduje sie nowy salon samochodowy jakby iks de
No i jeszcze kondolencje ktore nagrali przy pomocy AI, ta zona pokladajaca sie na otwartej trumnie, zblizenie na rece Kirka jakby komus bardzo zalezalo zeby ktos uwierzyl ze nie zyje. Ja czaje koncept pozegnania, zaloby i wgl no ale rzadko spotyka sie takie mozna powiedziec intymne filmy z chwili ktora powinna zostac wylacznie dla rodziny
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Xlxxxa pisze: wt wrz 16, 2025 2:38 pm My nie piszemy o pilocie Krakowianie tylko o Kirku. Uważam, że to średnio moralne żeby bogata osoba sama na siebie zakładała zbiórkę, a jeszcze bardziej nie moralne jak ta osoba sympatyzuje z prawicą, która uważa, że każdy jest kowalem swojego losu. Zalatuje hipokryzją mieć prawicowe poglądy, które są związane z byciem przeciwnikiem programów socjalnych i prosić obcych ludzi o hajs. Jeżeli to Cię tak ciekawi to przykre jest dla mnie, że na dzieci pilota w kilka dni zebrali ponad dwa miliony, a na chore dzieci często jest kłopot zebrać kilkadziesiąt tysięcy. Mimo to uważam, że nie ma co atakować żony Slaba bo wątpię, że się spodziewała, że będą na tej zbiórce ponad dwie bańki. Ona w przeciwieństwie do żony Kirka nie założyła zbiórki tylko wyraziła na nią zgodę.
nie wypowiadaj sie za ogół w stylu "my piszemy " bla bla.zawsze najlepiej wypowiadac sie za siebie.to raz.

dwa chyba nie rozumiesz mojej wypowiedzi -temat watku jest mi znany natomiast nawiazalam do sytuacji Krakowiana bo jest bardzo podobna w kwestii zbiorki -jesli nie umiesz znalezc analogii to bardzo mi przykro ale nie pomoge ,jest dosc jasna i czytelna.

po trzecie-tematem watku ,jak juz jestes taka ortodoksyjna w kwestii wypowiedzi,jest ZABOJSTWO Charliego nie ZBIÓRKI jego żony -to forum KRYMINALNE nie dla KSIĘGOWYCH takze stosuj sie do swoich dyrektyw -ja odnioslam sie do twojej wypowiedzi na temat zbiorek wiec sama zbaczasz z tematu -nie pouczaj zatem innych.

Coi do zony Slaba blagam cie-nie spodziewala sie ze beda dwie banki KISNĘ .po co w ogole zgodzila sie na ta zbiorke jak cialo jej meza jeszcze nie ostyglo -ty czytasz siebie sama? jedziesz na zone Charliego a probujesz nieudolnie bronic bogata zone pilota-wieje bezsensem na kilometr .
Nie spodziewala sie bidulka dwoch baniek ,myslala ze zbierze na bukiet róż -a po co tyo w ogole bylo,czegos jej brak albo jej dzieciom?
Nie cierpie hipokryzji i podwojnych standardow,sorry Winnetou...
Awatar użytkownika
smiechuwarteok
Migocząca Świeczka

Zbiórki są dobrowolne chciałam przypomnieć zatroskanym o prawicowość wdowy. To podatki są lewicowe, przymusowe.
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

smiechuwarteok pisze: wt wrz 16, 2025 3:01 pm Zbiórki są dobrowolne chciałam przypomnieć zatroskanym o prawicowość wdowy. To podatki są lewicowe, przymusowe.
istnieje jeszcze cos takiego jak moralnosc ale w obliczu dwoch baniek na koncie to nieistotny szczegol,chcialam przypomniec zatroskanym o dobrowolnosc zbiorek.
Xlxxxa
Koczkodan

Alexa2344 pisze: wt wrz 16, 2025 3:00 pm nie wypowiadaj sie za ogół w stylu "my piszemy " bla bla.zawsze najlepiej wypowiadac sie za siebie.to raz.

dwa chyba nie rozumiesz mojej wypowiedzi -temat watku jest mi znany natomiast nawiazalam do sytuacji Krakowiana bo jest bardzo podobna w kwestii zbiorki -jesli nie umiesz znalezc analogii to bardzo mi przykro ale nie pomoge ,jest dosc jasna i czytelna.

po trzecie-tematem watku ,jak juz jestes taka ortodoksyjna w kwestii wypowiedzi,jest ZABOJSTWO Charliego nie ZBIÓRKI jego żony -to forum KRYMINALNE nie dla KSIĘGOWYCH takze stosuj sie do swoich dyrektyw -ja odnioslam sie do twojej wypowiedzi na temat zbiorek wiec sama zbaczasz z tematu -nie pouczaj zatem innych.

Coi do zony Slaba blagam cie-nie spodziewala sie ze beda dwie banki KISNĘ .po co w ogole zgodzila sie na ta zbiorke jak cialo jej meza jeszcze nie ostyglo -ty czytasz siebie sama? jedziesz na zone Charliego a probujesz nieudolnie bronic bogata zone pilota-wieje bezsensem na kilometr .
Nie spodziewala sie bidulka dwoch baniek ,myslala ze zbierze na bukiet róż -a po co tyo w ogole bylo,czegos jej brak albo jej dzieciom?
Nie cierpie hipokryzji i podwojnych standardow,sorry Winnetou...
Ale się emocjonujesz tym, że ktoś śmiał skrytykować zbiórkę założoną przez samą zainteresowaną i moim zdaniem bardziej tu pasuje pisać z rzeczy nie na temat o żonie Kirka niż o zbiórce na dzieci Krakowiana.
Berry.samba
SweetsGallery

Post autor: Berry.samba »

odpalskreta pisze: sob wrz 13, 2025 1:30 pm Przejrzałam instagrama tej eriki jego żony. Mam dziwne przeczucie że ona jest w ciąży.
Oni mieli coś ogłosić 16 września i robili odliczanie do tego, dodatkowo dodała filmik z jakąś kobietą, jak mniemam to jej babcia i dopisała “I wanted to make sure you were the first”.
Myślę że chcieli ogłosić powiększenie rodziny. Dodatkowo dodała post upamiętniający jego i zdjęcia z trumny. Okropny widok szczerze mówiąc. Bardzo jej współczuję
Zbyt dużo naoglądałam się polityki (zwłaszcza amerykańskiej), żeby nie widzieć w zachowaniu żony budowania kariery politycznej. Przecież to jest genialne: ona wygra teraz wszystko, bo jest wdową po “umierającym za kraj, za wolność, za walkę ze zgnilizną tego świata”. Jej wpis dobę po morderstwie był wpisem politycznym, wstępem do kampanii (cytuję z pamięci): “Nie wiedzą, że obudzili we wdowie bestię, będę walczyła za ciebie i kontynuowała twoją i bożą misję”. Do tego konferencja prasowa, na którą wyszła już jako polityczka: podest, garsonka, idealny makijaż i fryzura. Czy musiała, czy ktoś tego oczekiwał? Nie. Filmy z otwartej trumny to też część budowania kariery politycznej małżonki — na fali szoku i wspòłczucia zajdzie daleko. Ona dla partii wygra teraz wszystko i oni to wiedzą. Jej plany polityczne silniejsze niż żałoba.