Start
Mój profil

Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Moderator: verysweetcherry
Krzysiek90
Koczkodan

Re: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Post autor: Krzysiek90 »

obejrzalem material Olgi Herring i niestety jest on bardzo stronniczy...

To nie ma nic wspolnego z rzetelną, dziennikarską robotą, w ktorej powinno sie obiektywnie patrzeć. Olga bezgranicznie wierzy jednej stronie, chociaz jest wiele kwestii, ktore powinny byc poruszone.

I tak sie teraz zastanawiam, czy jest sens ogladac kolejne "Slady", skoro one sa pewnie podobnie robione. Do tej pory docenialem tę serię, ale ten "material" o Aleksandrze otworzyl mi oczy...
Awatar użytkownika
Drogakropelkowa
Tritonotti

Post autor: Drogakropelkowa »

Krzysiek90 pisze: śr lip 30, 2025 9:05 am obejrzalem material Olgi Herring i niestety jest on bardzo stronniczy...

To nie ma nic wspolnego z rzetelną, dziennikarską robotą, w ktorej powinno sie obiektywnie patrzeć. Olga bezgranicznie wierzy jednej stronie, chociaz jest wiele kwestii, ktore powinny byc poruszone.

I tak sie teraz zastanawiam, czy jest sens ogladac kolejne "Slady", skoro one sa pewnie podobnie robione. Do tej pory docenialem tę serię, ale ten "material" o Aleksandrze otworzyl mi oczy...
Zgadzam się w stu procentach. Dotychczas lubiłam podcasty Olgi, mimo że chyba od zawsze leciała równo z idealizacją ofiar, ale przymykałam na to oko - ten materiał jest jednak tak bezwartościowy, stronniczy i podtrzymujący jedną "słuszną" narrację, że chyba nie będę traciła czasu na kolejne publikacje. Są w Polsce inni rzetelni podcasterzy, którzy nie mają tylu zasięgów, a wkładają w przygotowanie odcinków mnóstwo serca, pasji i dokładności. Najwyraźniej już czas odlajkować Olgę, skoro jedyne, co ma do zaoferowania, to tania sensacja i łatwa chęć zarobku.
Manka2
Koczkodan

Post autor: Manka2 »

KasiaBasia56 pisze: śr lip 30, 2025 8:58 am Chyba prawda bo dużo osób, mówilo że oni lubili sobie zjeść
Tak naprawdę, to tak samo jak każdy z nas może się podać za człowieka z otoczenia koronera, tak samo możemy napisać, że jesteśmy z otoczenia Oli i Dawida. Też bym brała margines błędu na takie doniesienia.

ciekawe co tak naprawdę ustaliła polska prokuratura, bo zdaje się przesłuchiwała znajomych.
Manka2
Koczkodan

Post autor: Manka2 »

Drogakropelkowa pisze: śr lip 30, 2025 9:30 am Zgadzam się w stu procentach. Dotychczas lubiłam podcasty Olgi, mimo że chyba od zawsze leciała równo z idealizacją ofiar, ale przymykałam na to oko - ten materiał jest jednak tak bezwartościowy, stronniczy i podtrzymujący jedną "słuszną" narrację, że chyba nie będę traciła czasu na kolejne publikacje. Są w Polsce inni rzetelni podcasterzy, którzy nie mają tylu zasięgów, a wkładają w przygotowanie odcinków mnóstwo serca, pasji i dokładności. Najwyraźniej już czas odlajkować Olgę, skoro jedyne, co ma do zaoferowania, to tania sensacja i łatwa chęć zarobku.
Odkliknęłam subskrypcję po tych Śladach właśnie.
Justyna9191
Ciastko

Post autor: Justyna9191 »

Krzysiek90 pisze: śr lip 30, 2025 9:05 am obejrzalem material Olgi Herring i niestety jest on bardzo stronniczy...

Ja też uwielbiałam Olgę i jej materiały ale po tym odnośnie Olki wyrobiłam sobie zupełnie inne zdanie.
Snufkin
Mokra Włoszka

Post autor: Snufkin »

To u mnie było tak, że od jakiegoś czasu miałam mieszane uczucia do podcastów Olgi, już nawet nie chodzi o „idealizowanie” ofiar, ale sam ton głosu-zwyczajnie zaczął mnie drażnić, nie wiem jak to określić. Trafiłam tu na wątek śmierci Oli, przesłuchałam podcast i reportaż Olgi i stwierdziłam, że to było ostatnie co odsłuchałam tej autorki.
ZilberSchlag
Srebrna Kropeczka

Post autor: ZilberSchlag »

Snufkin pisze: czw lip 31, 2025 10:17 am To u mnie było tak, że od jakiegoś czasu miałam mieszane uczucia do podcastów Olgi, już nawet nie chodzi o „idealizowanie” ofiar, ale sam ton głosu-zwyczajnie zaczął mnie drażnić, nie wiem jak to określić. Trafiłam tu na wątek śmierci Oli, przesłuchałam podcast i reportaż Olgi i stwierdziłam, że to było ostatnie co odsłuchałam tej autorki.
Ja nie jestem w stanie jej słuchać właśnie przez ten ton wypowiedzi, bo mówi jak by się zwracała do osoby o mocno ograniczonych zasobach intelektualnych
maildonewsletterow
MiamiBicz

Post autor: maildonewsletterow »

Snufkin pisze: czw lip 31, 2025 10:17 am To u mnie było tak, że od jakiegoś czasu miałam mieszane uczucia do podcastów Olgi, już nawet nie chodzi o „idealizowanie” ofiar, ale sam ton głosu-zwyczajnie zaczął mnie drażnić, nie wiem jak to określić. Trafiłam tu na wątek śmierci Oli, przesłuchałam podcast i reportaż Olgi i stwierdziłam, że to było ostatnie co odsłuchałam tej autorki.
Dla mnie to byl pierwszy i ostatni material. Nie moge jej sluchac.
Marta1798
Channelka

Post autor: Marta1798 »

PrzemoKondratowicz pisze: pn mar 31, 2025 11:33 pm Dobra ale już to pisałem. Kokainę rozumiem. Nawet heroine. Ale fentanyl w dniu wylotu gdzie w stanach na meidzykontynentlnym locie masz tysiąc pięćset sto dziewięćset kontroli i mogą ci na pierdniecie zawrócić i aresztować albo wrzucić do obozu dla nielegalnych imigrantów to inna historia. Ona nie srala kasa żeby móc sobie pozwolić przepuścić lot powrotny i kupić bilet z dnia na dzień na kolejny lot, a ryzyko zatrzymania będąc pod wpływem fentanylu masz jak w banku
Sami jej rodzice potwierdzają że chciała przemycić muszlę, liczyła, że jak skitra ją w bagażu to nikt nie zauważy… myślę, że wbrew wykształceniu myślenie nie było jej mocną stroną.
BlueLace
LouiBag

Post autor: BlueLace »

ZilberSchlag pisze: czw lip 31, 2025 11:25 am Ja nie jestem w stanie jej słuchać właśnie przez ten ton wypowiedzi, bo mówi jak by się zwracała do osoby o mocno ograniczonych zasobach intelektualnych
Same podcasty były jeszcze ok i do pewnego momentu bardzo lubiłam jej słuchać. Zaczęła mnie irytować przez te Ślady, kiedy zobaczyłam, jak rozmawia z innymi ludźmi. Ta maniera w głosie i minach wydała mi się jakaś dziwna. Nie wiem nawet, jak to wytłumaczyć. Ktoś coś mówi, a ona takim "rozumiejącym" tonem powtarza albo dopowiada sama resztę. Nie wiem, kojarzy mi się to z taką udawaną empatią na pokaz.
Justagdyn
Channelka

Post autor: Justagdyn »

No powiem Wam, że myślałam że tylko mi coś w Oldze nie pasuje, ale okazuje się, że większość to widzi.
Ten jej smutny i współczujący wzrok (bardzo przesadny oczywiście) przez cały odcinek, kończenie zdań za innych (a tak naprawdę skąd może wiedzieć jak było?)
Ciężko się jej słucha, fajnie jakby ktoś obiektywny zrobił odcinek o Oli :(
parkiet
Siatkarka

Post autor: parkiet »

W temacie parę razy padła sugestia, że byłoby super gdyby sprawą zajął się Kezuvlog - ostatnio słuchałam jego live po nowym wywiadzie w sprawie Iwony Wieczorek. Niestety, Kezuvlog wypowiedział się tam przy okazji, że (parafrazując) nie zajmie się tym tematem, ponieważ Olga zrobiła już bardzo mocny materiał i on sądzi, że nie ma w tym temacie nic do dodania i uważa, że to jest "jej sprawa". Bardzo to przykre, bo chyba nie sprawdził jaka jest rzetelność tego materiału i kto wie, pewnie nikt w tym małym youtubowym światku nie chce się narażać większym twórcom.
Awatar użytkownika
kiciakociaaa2137
BlondDoczep

Post autor: kiciakociaaa2137 »

parkiet pisze: śr sie 06, 2025 5:26 pm W temacie parę razy padła sugestia, że byłoby super gdyby sprawą zajął się Kezuvlog - ostatnio słuchałam jego live po nowym wywiadzie w sprawie Iwony Wieczorek. Niestety, Kezuvlog wypowiedział się tam przy okazji, że (parafrazując) nie zajmie się tym tematem, ponieważ Olga zrobiła już bardzo mocny materiał i on sądzi, że nie ma w tym temacie nic do dodania i uważa, że to jest "jej sprawa". Bardzo to przykre, bo chyba nie sprawdził jaka jest rzetelność tego materiału i kto wie, pewnie nikt w tym małym youtubowym światku nie chce się narażać większym twórcom.
Możesz mieć rację, ale może też prześledził temat i wie, że ta sprawa jest kontrowersyjna. Może poczytał wypowiedzi rodziców Oli, widział, co jej matka robi na tiktoku i stwierdził, że woli się nie narażać. Szkoda, bo wiem, że zrobiłby o tym świetny i rzetelny materiał, ale mimo wszystko rozumiem go.
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
BlueLace
LouiBag

Post autor: BlueLace »

kiciakociaaa2137 pisze: śr sie 06, 2025 5:52 pm Możesz mieć rację, ale może też prześledził temat i wie, że ta sprawa jest kontrowersyjna. Może poczytał wypowiedzi rodziców Oli, widział, co jej matka robi na tiktoku i stwierdził, że woli się nie narażać. Szkoda, bo wiem, że zrobiłby o tym świetny i rzetelny materiał, ale mimo wszystko rozumiem go.
Nie, to raczej brzmi jak: "Olga zrobiła to tak dobrze, że ja już nie mam nic więcej do dodania".
gravity
SushiRoll

Post autor: gravity »

parkiet pisze: śr sie 06, 2025 5:26 pm W temacie parę razy padła sugestia, że byłoby super gdyby sprawą zajął się Kezuvlog - ostatnio słuchałam jego live po nowym wywiadzie w sprawie Iwony Wieczorek. Niestety, Kezuvlog wypowiedział się tam przy okazji, że (parafrazując) nie zajmie się tym tematem, ponieważ Olga zrobiła już bardzo mocny materiał i on sądzi, że nie ma w tym temacie nic do dodania i uważa, że to jest "jej sprawa". Bardzo to przykre, bo chyba nie sprawdził jaka jest rzetelność tego materiału i kto wie, pewnie nikt w tym małym youtubowym światku nie chce się narażać większym twórcom.
O nie, tego gościa to ja już w ogóle nie daję rady słuchać. Umęczona jestem jak koń po westernie.
Awatar użytkownika
kiciakociaaa2137
BlondDoczep

Post autor: kiciakociaaa2137 »

BlueLace pisze: śr sie 06, 2025 6:31 pm Nie, to raczej brzmi jak: "Olga zrobiła to tak dobrze, że ja już nie mam nic więcej do dodania".
Przytoczysz dokładny cytat tego, co powiedział?
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
parkiet
Siatkarka

Post autor: parkiet »

kiciakociaaa2137 pisze: śr sie 06, 2025 6:46 pm Przytoczysz dokładny cytat tego, co powiedział?
Naszukalam się trochę, ale proszę:

https://www.youtube.com/live/ag-D6HWRWf ... OFTLvIPe0N

1:46:20

Co z Aleksandrą z Miami? Ja nic nie obiecałem na jej temat na pewno chyba. Ja mówiłem, że może obiecałem, nie sprawdzałem jakby. Znaczy nie nie sprawdzałem, uważam że Olga Herring zrobiła na tyle mocne materiały na temat tej sprawy, że to jakby jest jej sprawa i niech ona tym się zajmuje, niech sobie to dalej gdzieś nagłaśnia, to drąży, ja tutaj uważam że nie jestem w stanie tu wnieść nic nowego. Olga jakby zrobiła to kompletnie, więc myślę że to jest na chwilę obecną wystarczające, nie?
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

parkiet pisze: czw sie 07, 2025 9:47 am Naszukalam się trochę, ale proszę:

Co z Aleksandrą z Miami? Ja nic nie obiecałem na jej temat na pewno chyba. Ja mówiłem, że może obiecałem, nie sprawdzałem jakby. Znaczy nie nie sprawdzałem, uważam że Olga Herring zrobiła na tyle mocne materiały na temat tej sprawy, że to jakby jest jej sprawa i niech ona tym się zajmuje, niech sobie to dalej gdzieś nagłaśnia, to drąży, ja tutaj uważam że nie jestem w stanie tu wnieść nic nowego. Olga jakby zrobiła to kompletnie, więc myślę że to jest na chwilę obecną wystarczające, nie?
Mocne materiały. Mocne 2/10
Beng
BlondDoczep

Post autor: Beng »

Jak sie nazywa matka na tik toku?
Awatar użytkownika
hedonizm2
Mokra Włoszka

Post autor: hedonizm2 »

Marta1798 pisze: czw lip 31, 2025 3:00 pm Sami jej rodzice potwierdzają że chciała przemycić muszlę, liczyła, że jak skitra ją w bagażu to nikt nie zauważy… myślę, że wbrew wykształceniu myślenie nie było jej mocną stroną.
Dziewczyna była przekonana o swojej nieomylności i niezwykłości. Była ładna i mocno idealizowana przez rodziców i całe otoczenie. Nic niezwykłego, że uważała się za "nieśmiertelną" i "drobne" wykroczenia, takie jak przemyt czy narkotyki nie stanowiły dla niej jakiegoś większego problemu . Była bardzo pewna siebie. Jej historia pokazuje , że nikt z nas nie jest niepokonany, a los zawsze może się odwrócić na naszą niekorzyść.
unfaithfully
Samarka

Post autor: unfaithfully »

parkiet pisze: czw sie 07, 2025 9:47 am Naszukalam się trochę, ale proszę:

Nie znam goscia, ale z samego przeczytania tego tekstu mam w glowie "czy on potrafi w jezyk polski?" oraz "tego na pewno nie sluchaloby sie dobrze jesli by zrobil material"
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

oho, Pudel sobie przypomniał o sprawie Oli
PatkaKFC
BlondDoczep

Post autor: PatkaKFC »

berry blast pisze: sob sie 09, 2025 4:12 pm oho, Pudel sobie przypomniał o sprawie Oli
Ale to nastepnym razem wrzuc linka, bo pudel ma milion newsow na godzine, a jeszcze jak ktos wroci do tematu za jakis czas, to zupelnie nic nie znajdzie.

Tutaj napisali:
https://www.pudelek.pl/miesiac-miodowy- ... 744684800a
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

PatkaKFC pisze: sob sie 09, 2025 4:43 pm Ale to nastepnym razem wrzuc linka, bo pudel ma milion newsow na godzine, a jeszcze jak ktos wroci do tematu za jakis czas, to zupelnie nic nie znajdzie.

Tutaj napisali:
https://www.pudelek.pl/miesiac-miodowy- ... 744684800a
no pewnie, powinnam wrzucić, mój błąd.

niezła beka z komentarzy, rzadko kiedy głos rozsądku, oczywiście minusowany od razu.
Jukka Sarasti
GreckieWakacje

Post autor: Jukka Sarasti »

niezły komentarz
"znałam osobiście, trawa palona w gimnazjum, potem dodatkowo twarde. mama i tata niewiele wiedzą o córce, a to ciekawe, bo cały mińsk wie. wulgarna, agresywna narkomanka niestety."
Mam nieodparte wrażenie, że z każdym dniem mojego życia nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę.