Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej
Moderator: verysweetcherry-
Krzysiek90
- Koczkodan
Re: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej
obejrzalem material Olgi Herring i niestety jest on bardzo stronniczy...
To nie ma nic wspolnego z rzetelną, dziennikarską robotą, w ktorej powinno sie obiektywnie patrzeć. Olga bezgranicznie wierzy jednej stronie, chociaz jest wiele kwestii, ktore powinny byc poruszone.
I tak sie teraz zastanawiam, czy jest sens ogladac kolejne "Slady", skoro one sa pewnie podobnie robione. Do tej pory docenialem tę serię, ale ten "material" o Aleksandrze otworzyl mi oczy...
To nie ma nic wspolnego z rzetelną, dziennikarską robotą, w ktorej powinno sie obiektywnie patrzeć. Olga bezgranicznie wierzy jednej stronie, chociaz jest wiele kwestii, ktore powinny byc poruszone.
I tak sie teraz zastanawiam, czy jest sens ogladac kolejne "Slady", skoro one sa pewnie podobnie robione. Do tej pory docenialem tę serię, ale ten "material" o Aleksandrze otworzyl mi oczy...
- Drogakropelkowa
- Tritonotti
Zgadzam się w stu procentach. Dotychczas lubiłam podcasty Olgi, mimo że chyba od zawsze leciała równo z idealizacją ofiar, ale przymykałam na to oko - ten materiał jest jednak tak bezwartościowy, stronniczy i podtrzymujący jedną "słuszną" narrację, że chyba nie będę traciła czasu na kolejne publikacje. Są w Polsce inni rzetelni podcasterzy, którzy nie mają tylu zasięgów, a wkładają w przygotowanie odcinków mnóstwo serca, pasji i dokładności. Najwyraźniej już czas odlajkować Olgę, skoro jedyne, co ma do zaoferowania, to tania sensacja i łatwa chęć zarobku.Krzysiek90 pisze: ↑śr lip 30, 2025 9:05 am obejrzalem material Olgi Herring i niestety jest on bardzo stronniczy...
Tak naprawdę, to tak samo jak każdy z nas może się podać za człowieka z otoczenia koronera, tak samo możemy napisać, że jesteśmy z otoczenia Oli i Dawida. Też bym brała margines błędu na takie doniesienia.KasiaBasia56 pisze: ↑śr lip 30, 2025 8:58 am Chyba prawda bo dużo osób, mówilo że oni lubili sobie zjeść
ciekawe co tak naprawdę ustaliła polska prokuratura, bo zdaje się przesłuchiwała znajomych.
Odkliknęłam subskrypcję po tych Śladach właśnie.Drogakropelkowa pisze: ↑śr lip 30, 2025 9:30 am Zgadzam się w stu procentach. Dotychczas lubiłam podcasty Olgi, mimo że chyba od zawsze leciała równo z idealizacją ofiar, ale przymykałam na to oko - ten materiał jest jednak tak bezwartościowy, stronniczy i podtrzymujący jedną "słuszną" narrację, że chyba nie będę traciła czasu na kolejne publikacje. Są w Polsce inni rzetelni podcasterzy, którzy nie mają tylu zasięgów, a wkładają w przygotowanie odcinków mnóstwo serca, pasji i dokładności. Najwyraźniej już czas odlajkować Olgę, skoro jedyne, co ma do zaoferowania, to tania sensacja i łatwa chęć zarobku.
-
Justyna9191
- Ciastko
Ja też uwielbiałam Olgę i jej materiały ale po tym odnośnie Olki wyrobiłam sobie zupełnie inne zdanie.Krzysiek90 pisze: ↑śr lip 30, 2025 9:05 am obejrzalem material Olgi Herring i niestety jest on bardzo stronniczy...
To u mnie było tak, że od jakiegoś czasu miałam mieszane uczucia do podcastów Olgi, już nawet nie chodzi o „idealizowanie” ofiar, ale sam ton głosu-zwyczajnie zaczął mnie drażnić, nie wiem jak to określić. Trafiłam tu na wątek śmierci Oli, przesłuchałam podcast i reportaż Olgi i stwierdziłam, że to było ostatnie co odsłuchałam tej autorki.
-
ZilberSchlag
- Srebrna Kropeczka
Ja nie jestem w stanie jej słuchać właśnie przez ten ton wypowiedzi, bo mówi jak by się zwracała do osoby o mocno ograniczonych zasobach intelektualnychSnufkin pisze: ↑czw lip 31, 2025 10:17 am To u mnie było tak, że od jakiegoś czasu miałam mieszane uczucia do podcastów Olgi, już nawet nie chodzi o „idealizowanie” ofiar, ale sam ton głosu-zwyczajnie zaczął mnie drażnić, nie wiem jak to określić. Trafiłam tu na wątek śmierci Oli, przesłuchałam podcast i reportaż Olgi i stwierdziłam, że to było ostatnie co odsłuchałam tej autorki.
-
maildonewsletterow
- MiamiBicz
Dla mnie to byl pierwszy i ostatni material. Nie moge jej sluchac.Snufkin pisze: ↑czw lip 31, 2025 10:17 am To u mnie było tak, że od jakiegoś czasu miałam mieszane uczucia do podcastów Olgi, już nawet nie chodzi o „idealizowanie” ofiar, ale sam ton głosu-zwyczajnie zaczął mnie drażnić, nie wiem jak to określić. Trafiłam tu na wątek śmierci Oli, przesłuchałam podcast i reportaż Olgi i stwierdziłam, że to było ostatnie co odsłuchałam tej autorki.
Sami jej rodzice potwierdzają że chciała przemycić muszlę, liczyła, że jak skitra ją w bagażu to nikt nie zauważy… myślę, że wbrew wykształceniu myślenie nie było jej mocną stroną.PrzemoKondratowicz pisze: ↑pn mar 31, 2025 11:33 pm Dobra ale już to pisałem. Kokainę rozumiem. Nawet heroine. Ale fentanyl w dniu wylotu gdzie w stanach na meidzykontynentlnym locie masz tysiąc pięćset sto dziewięćset kontroli i mogą ci na pierdniecie zawrócić i aresztować albo wrzucić do obozu dla nielegalnych imigrantów to inna historia. Ona nie srala kasa żeby móc sobie pozwolić przepuścić lot powrotny i kupić bilet z dnia na dzień na kolejny lot, a ryzyko zatrzymania będąc pod wpływem fentanylu masz jak w banku
Same podcasty były jeszcze ok i do pewnego momentu bardzo lubiłam jej słuchać. Zaczęła mnie irytować przez te Ślady, kiedy zobaczyłam, jak rozmawia z innymi ludźmi. Ta maniera w głosie i minach wydała mi się jakaś dziwna. Nie wiem nawet, jak to wytłumaczyć. Ktoś coś mówi, a ona takim "rozumiejącym" tonem powtarza albo dopowiada sama resztę. Nie wiem, kojarzy mi się to z taką udawaną empatią na pokaz.ZilberSchlag pisze: ↑czw lip 31, 2025 11:25 am Ja nie jestem w stanie jej słuchać właśnie przez ten ton wypowiedzi, bo mówi jak by się zwracała do osoby o mocno ograniczonych zasobach intelektualnych
No powiem Wam, że myślałam że tylko mi coś w Oldze nie pasuje, ale okazuje się, że większość to widzi.
Ten jej smutny i współczujący wzrok (bardzo przesadny oczywiście) przez cały odcinek, kończenie zdań za innych (a tak naprawdę skąd może wiedzieć jak było?)
Ciężko się jej słucha, fajnie jakby ktoś obiektywny zrobił odcinek o Oli
Ten jej smutny i współczujący wzrok (bardzo przesadny oczywiście) przez cały odcinek, kończenie zdań za innych (a tak naprawdę skąd może wiedzieć jak było?)
Ciężko się jej słucha, fajnie jakby ktoś obiektywny zrobił odcinek o Oli
W temacie parę razy padła sugestia, że byłoby super gdyby sprawą zajął się Kezuvlog - ostatnio słuchałam jego live po nowym wywiadzie w sprawie Iwony Wieczorek. Niestety, Kezuvlog wypowiedział się tam przy okazji, że (parafrazując) nie zajmie się tym tematem, ponieważ Olga zrobiła już bardzo mocny materiał i on sądzi, że nie ma w tym temacie nic do dodania i uważa, że to jest "jej sprawa". Bardzo to przykre, bo chyba nie sprawdził jaka jest rzetelność tego materiału i kto wie, pewnie nikt w tym małym youtubowym światku nie chce się narażać większym twórcom.
- kiciakociaaa2137
- BlondDoczep
Możesz mieć rację, ale może też prześledził temat i wie, że ta sprawa jest kontrowersyjna. Może poczytał wypowiedzi rodziców Oli, widział, co jej matka robi na tiktoku i stwierdził, że woli się nie narażać. Szkoda, bo wiem, że zrobiłby o tym świetny i rzetelny materiał, ale mimo wszystko rozumiem go.parkiet pisze: ↑śr sie 06, 2025 5:26 pm W temacie parę razy padła sugestia, że byłoby super gdyby sprawą zajął się Kezuvlog - ostatnio słuchałam jego live po nowym wywiadzie w sprawie Iwony Wieczorek. Niestety, Kezuvlog wypowiedział się tam przy okazji, że (parafrazując) nie zajmie się tym tematem, ponieważ Olga zrobiła już bardzo mocny materiał i on sądzi, że nie ma w tym temacie nic do dodania i uważa, że to jest "jej sprawa". Bardzo to przykre, bo chyba nie sprawdził jaka jest rzetelność tego materiału i kto wie, pewnie nikt w tym małym youtubowym światku nie chce się narażać większym twórcom.
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
Nie, to raczej brzmi jak: "Olga zrobiła to tak dobrze, że ja już nie mam nic więcej do dodania".kiciakociaaa2137 pisze: ↑śr sie 06, 2025 5:52 pm Możesz mieć rację, ale może też prześledził temat i wie, że ta sprawa jest kontrowersyjna. Może poczytał wypowiedzi rodziców Oli, widział, co jej matka robi na tiktoku i stwierdził, że woli się nie narażać. Szkoda, bo wiem, że zrobiłby o tym świetny i rzetelny materiał, ale mimo wszystko rozumiem go.
O nie, tego gościa to ja już w ogóle nie daję rady słuchać. Umęczona jestem jak koń po westernie.parkiet pisze: ↑śr sie 06, 2025 5:26 pm W temacie parę razy padła sugestia, że byłoby super gdyby sprawą zajął się Kezuvlog - ostatnio słuchałam jego live po nowym wywiadzie w sprawie Iwony Wieczorek. Niestety, Kezuvlog wypowiedział się tam przy okazji, że (parafrazując) nie zajmie się tym tematem, ponieważ Olga zrobiła już bardzo mocny materiał i on sądzi, że nie ma w tym temacie nic do dodania i uważa, że to jest "jej sprawa". Bardzo to przykre, bo chyba nie sprawdził jaka jest rzetelność tego materiału i kto wie, pewnie nikt w tym małym youtubowym światku nie chce się narażać większym twórcom.
- kiciakociaaa2137
- BlondDoczep
Naszukalam się trochę, ale proszę:
https://www.youtube.com/live/ag-D6HWRWf ... OFTLvIPe0N
1:46:20
Co z Aleksandrą z Miami? Ja nic nie obiecałem na jej temat na pewno chyba. Ja mówiłem, że może obiecałem, nie sprawdzałem jakby. Znaczy nie nie sprawdzałem, uważam że Olga Herring zrobiła na tyle mocne materiały na temat tej sprawy, że to jakby jest jej sprawa i niech ona tym się zajmuje, niech sobie to dalej gdzieś nagłaśnia, to drąży, ja tutaj uważam że nie jestem w stanie tu wnieść nic nowego. Olga jakby zrobiła to kompletnie, więc myślę że to jest na chwilę obecną wystarczające, nie?
- berry blast
- Kciuk
Mocne materiały. Mocne 2/10parkiet pisze: ↑czw sie 07, 2025 9:47 am Naszukalam się trochę, ale proszę:
Co z Aleksandrą z Miami? Ja nic nie obiecałem na jej temat na pewno chyba. Ja mówiłem, że może obiecałem, nie sprawdzałem jakby. Znaczy nie nie sprawdzałem, uważam że Olga Herring zrobiła na tyle mocne materiały na temat tej sprawy, że to jakby jest jej sprawa i niech ona tym się zajmuje, niech sobie to dalej gdzieś nagłaśnia, to drąży, ja tutaj uważam że nie jestem w stanie tu wnieść nic nowego. Olga jakby zrobiła to kompletnie, więc myślę że to jest na chwilę obecną wystarczające, nie?
Dziewczyna była przekonana o swojej nieomylności i niezwykłości. Była ładna i mocno idealizowana przez rodziców i całe otoczenie. Nic niezwykłego, że uważała się za "nieśmiertelną" i "drobne" wykroczenia, takie jak przemyt czy narkotyki nie stanowiły dla niej jakiegoś większego problemu . Była bardzo pewna siebie. Jej historia pokazuje , że nikt z nas nie jest niepokonany, a los zawsze może się odwrócić na naszą niekorzyść.
-
unfaithfully
- Samarka
parkiet pisze: ↑czw sie 07, 2025 9:47 am Naszukalam się trochę, ale proszę:
Nie znam goscia, ale z samego przeczytania tego tekstu mam w glowie "czy on potrafi w jezyk polski?" oraz "tego na pewno nie sluchaloby sie dobrze jesli by zrobil material"
- berry blast
- Kciuk
oho, Pudel sobie przypomniał o sprawie Oli
Ale to nastepnym razem wrzuc linka, bo pudel ma milion newsow na godzine, a jeszcze jak ktos wroci do tematu za jakis czas, to zupelnie nic nie znajdzie.
Tutaj napisali:
https://www.pudelek.pl/miesiac-miodowy- ... 744684800a
- berry blast
- Kciuk
no pewnie, powinnam wrzucić, mój błąd.PatkaKFC pisze: ↑sob sie 09, 2025 4:43 pm Ale to nastepnym razem wrzuc linka, bo pudel ma milion newsow na godzine, a jeszcze jak ktos wroci do tematu za jakis czas, to zupelnie nic nie znajdzie.
Tutaj napisali:
https://www.pudelek.pl/miesiac-miodowy- ... 744684800a
niezła beka z komentarzy, rzadko kiedy głos rozsądku, oczywiście minusowany od razu.
-
Jukka Sarasti
- GreckieWakacje
niezły komentarz
"znałam osobiście, trawa palona w gimnazjum, potem dodatkowo twarde. mama i tata niewiele wiedzą o córce, a to ciekawe, bo cały mińsk wie. wulgarna, agresywna narkomanka niestety."
"znałam osobiście, trawa palona w gimnazjum, potem dodatkowo twarde. mama i tata niewiele wiedzą o córce, a to ciekawe, bo cały mińsk wie. wulgarna, agresywna narkomanka niestety."
Mam nieodparte wrażenie, że z każdym dniem mojego życia nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę.