Start
Mój profil

Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Moderator: verysweetcherry
Felczi
ZdalnaFanka

Re: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Post autor: Felczi »

krawat pisze: pn lip 14, 2025 11:04 pm A co do samego podcastu - 2,5 h domysłów. Przytakiwania, zero pytań jak były niejasności, a było ich dużo. Moim skromnym zdaniem Olga sobie wywęszyła zarobek na ludzkiej tragedii
Nie tylko zarobek ale i skok na fejm, bo ludzie zaczęli oznaczać anglojęzycznych twórców i wywęszyła, że jak doda angielskie napisy to zaraz rozkręci karierę międzynarodowa.
cheesecurl3
Siatkarka

Post autor: cheesecurl3 »

A mógłby ktoś wkleić tutaj komentarze z yt, które twierdzą, że Dawid jeszcze w grudniu pisał/flirtował z innymi dziewczynami? Bo nigdzie nie widzę takich komentarzy, a wiele osób podnosi ten, nie oszukujmy się, CIEKAWY wątek…
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

joalla pisze: pn lip 14, 2025 4:53 pm Moja koleżanka x lat temu uratowała jednego losowego faceta na ulicy, ale kosztem złamania mu żeber, za co później groził jej sądem, to są normalne obrażenia przy RKO.
kolega był ratownikiem medycznym. po kilku latach zrezygnował z tej pracy a jednym z powodów były sprawy karne wystosowane przez rodziny osób odratowanych w trakcie RKO. RKO to Resuscytacji Krążeniowo-Oddechowa. W tym momencie priorytetem jest przywrócenie krążenia. W trakcie RKO możliwe jest złamanie żeber, siniaki, wkłucia - trwa walka o życie i robi się to za wszelką cenę.
Kokoska1234
Ciastko

Post autor: Kokoska1234 »

Ale.gdyny nie jej podcast to ten wątek nie byłby taki aktywny. Dziwne, że rodzina nie poszła z tym do tv.
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

Telewizyjni prawdziwi dziennikarze zazwyczaj mają jakieś standardy pracy i nie będą nagrywać stronniczych programów pod tezę dlatego że rodzice ofiary szaleją ze smutku i rozpaczy.
Carolina_96
Gacie z oceanu

Post autor: Carolina_96 »

Czy było powiedziane wyraźnie, że oni zostali odnalezieni pod gołym niebem? Bez żadnej osłony, krzaczków, drzew itd. nad nimi? Bo dziwi mnie ten brak oparzeń posłonecznych. Nawet jeśli byłoby wówczas pochmurno, to wciąż sierpniowe Miami i silne promieniowanie na plaży. A zakładając, że coś się wydarzyło po godz. 12:00 to do wieczora wiele godzin
BlueLace
LouiBag

Post autor: BlueLace »

Carolina_96 pisze: pn lip 14, 2025 11:56 pm Czy było powiedziane wyraźnie, że oni zostali odnalezieni pod gołym niebem? Bez żadnej osłony, krzaczków, drzew itd. nad nimi? Bo dziwi mnie ten brak oparzeń posłonecznych. Nawet jeśli byłoby wówczas pochmurno, to wciąż sierpniowe Miami i silne promieniowanie na plaży. A zakładając, że coś się wydarzyło po godz. 12:00 to do wieczora wiele godzin
Kilka stron wcześniej była dyskusja o tym, że przecież wcale nie musieli tam paść o 12:00 i leżeć do wieczora.
Carolina_96
Gacie z oceanu

Carolina_96 pisze: pn lip 14, 2025 11:56 pm Czy było powiedziane wyraźnie, że oni zostali odnalezieni pod gołym niebem? Bez żadnej osłony, krzaczków, drzew itd. nad nimi? Bo dziwi mnie ten brak oparzeń posłonecznych. Nawet jeśli byłoby wówczas pochmurno, to wciąż sierpniowe Miami i silne promieniowanie na plaży. A zakładając, że coś się wydarzyło po godz. 12:00 to do wieczora wiele godzin
No chyba że się posmarowali mocnymi filtrami, co w sumie nie byłoby dziwne, w końcu od kilku dni byli na Miami...
Eh już nie wiem
tosia777
BagietkaZszarlott

Post autor: tosia777 »

mężulek nie miał do powiedziana za wiele na temat swojej zmarłej żony po za tym, że była wygadana czy coś w tym stylu już nie pamiętam… nie dąży do tego aby dowiedzieć się co się stało ponieważ on wie doskonale co było przyczyna tylko rżnie głupa taki z niego był żałobnik, że nawet na jej pogrzeb nie przyszedł a za to na tinderze z dupami wypisywał, żeby się pocieszyć no tego jeszcze nie grali.
cala ta sytuacja dla mnie chora.
krawat
RoyalBaby

Post autor: krawat »

tosia777 pisze: wt lip 15, 2025 12:15 am mężulek nie miał do powiedziana za wiele na temat swojej zmarłej żony po za tym, że była wygadana czy coś w tym stylu już nie pamiętam… nie dąży do tego aby dowiedzieć się co się stało ponieważ on wie doskonale co było przyczyna tylko rżnie głupa taki z niego był żałobnik, że nawet na jej pogrzeb nie przyszedł a za to na tinderze z dupami wypisywał, żeby się pocieszyć no tego jeszcze nie grali.
cala ta sytuacja dla mnie chora.
A czy on przypadkiem nie był w śpiączce jak odbywał się pogrzeb?
Carolina_96
Gacie z oceanu

BlueLace pisze: wt lip 15, 2025 12:06 am

Kilka stron wcześniej była dyskusja o tym, że przecież wcale nie musieli tam paść o 12:00 i leżeć do wieczora.
Tak, widziałam te posty, dlatego napisałam "zakładając". Jednak nie byli aktywni w mediach społecznościowych już po tej 12, a po 14 Ola nie odebrała telefonu od Kevina.
Ale oczywiście masz rację, mogło być różnie. Mogła np. mieć wyciszony telefon i (np. chcąc cieszyć się spacerem i ostatnimi chwilami wakacji) nie być aktywna online.
To jednak spekulacje. Te nieszczęsne nagrania z kamer (już raczej nie do odzyskania) i logowania telefonów (to już bardziej do odzyskania) mogłyby nieco rozjaśnić sytuację
krawat
RoyalBaby

Carolina_96 pisze: wt lip 15, 2025 12:22 am Tak, widziałam te posty, dlatego napisałam "zakładając". Jednak nie byli aktywni w mediach społecznościowych już po tej 12, a po 14 Ola nie odebrała telefonu od Kevina.
Ale oczywiście masz rację, mogło być różnie. Mogła np. mieć wyciszony telefon i (np. chcąc cieszyć się spacerem i ostatnimi chwilami wakacji) nie być aktywna online.
To jednak spekulacje. Te nieszczęsne nagrania z kamer (już raczej nie do odzyskania) i logowania telefonów (to już bardziej do odzyskania) mogłyby nieco rozjaśnić sytuację
A właśnie był gdzieś poruszany wątek telefonu Dawida? Czy coś mi umknęło? Miał go przy sobie jak ich znaleźli? Sprawdzali jego telefon?
tosia777
BagietkaZszarlott

Post autor: tosia777 »

krawat pisze: wt lip 15, 2025 12:19 am A czy on przypadkiem nie był w śpiączce jak odbywał się pogrzeb?
a byl? chyba nie skoro jej ojciec z kuzynem pojechali do szpitala z nim rozmawiać a on mówił, ze nic nie pamięta ale mogę się mylić
Carolina_96
Gacie z oceanu

krawat pisze: wt lip 15, 2025 12:26 am

A właśnie był gdzieś poruszany wątek telefonu Dawida? Czy coś mi umknęło? Miał go przy sobie jak ich znaleźli? Sprawdzali jego telefon?
No właśnie chyba nie! A dość dokładnie wysłuchałam i podcastu i reportażu. I znowu - Olga nawet o to nie zapytała :(
Tam tylko chyba było, że pielęgniarki udostępniały mu na początku swój telefon żeby mógł się kontaktować z rodziną, ale nie było powiedziane z jakiego powodu (brak lub blokada jego własnego telefonu? Może był w takim stanie, że sam nie pamiętał kodu czy coś).
O przeszukaniu telefonu Dawida nic nie było powiedziane...
Ale do ustalenia logowań nie potrzeba nawet fizycznego telefonu, takie dane ma przecież operator polski/zagraniczny
krawat
RoyalBaby

tosia777 pisze: wt lip 15, 2025 12:35 am a byl? chyba nie skoro jej ojciec z kuzynem pojechali do szpitala z nim rozmawiać a on mówił, ze nic nie pamięta ale mogę się mylić
To może nie tyle co w śpiączce, ale że był w ciężkim stanie.
Manka2
Koczkodan

Post autor: Manka2 »

Marti37 pisze: pn lip 14, 2025 8:09 pm Ale przecież jej rodzice mówili że zawsze wysyłała mnóstwo zdjęć i pytała na których najlepiej wyszła także wysłanie mnóstwa zdjęć naraz nie było niczym niezwykłym w jej przypadku
Ojciec mówił, że nie. Wysyłanie mu takiej ilości zdjęć to było niestandardowe zachowanie.
Manka2
Koczkodan

krawat pisze: pn lip 14, 2025 9:24 pm No ogólnie co się nie działo czy jakieś bójki, czy narkotyki - to się zawsze śmiała, że jej ch*ja zrobią, bo ojciec policjant.
Ola też była mocno z mamą zżyta, jej mama mocno za nią stawała i nie można było o córce złego słowa powiedzieć. W szkole jak Ola problemy robiła to zaraz się mama Oli zjawiała i wszystkich nauczycieli do pionu ustawiała
Pycha kroczy przed upadkiem...
Manka2
Koczkodan

krawat pisze: wt lip 15, 2025 12:19 am A czy on przypadkiem nie był w śpiączce jak odbywał się pogrzeb?
Jak odbywał się to był już Polsce. Być może na rehabilitacji. Jesli był w spiączce to niezbyt długo bo rozmawiał będąc w szpitalu w Miami z ojcem Oli.
K666
SkrzydełkaZhooters

Post autor: K666 »

Marta.G pisze: pn lip 14, 2025 11:54 am Nie umiem wkleić fotki, ale to są 2 zupełnie różne osoby.
LinkedIn: wąski nos, niskie czoło, krótka broda
Mąż: szeroki nos, wyższe czoło, krótsza broda
Wpiszcie sobie Dawid Łęczycki Siedlce w Google grafika - pojawia się 2 zdjęcia obok siebie, wtedy łatwiej dostrzec różnice między tymi osobami.
Otóż nie. Zerknij na linię włosów. Jest identyczna, nieregularna, znacznie wyższa z prawej strony, to samo boczna linia. Widać podobieństwo dokładnie jak porówna się ze zdjęciem poniżej z US Sun (przynajmniej mi telefon tak sortuje, 1 i 3 foto po lewej a także zdjęcie z boiska). To ta sama osoba. Plus daty zdobycia certyfikatów, choć to akurat żaden wyznacznik ale jest spora luka czasowa
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kokoska1234
Ciastko

Post autor: Kokoska1234 »

To dwie różne osoby. Ten z linkedin ma konto na fb i sprzedaje jakiś stary samochód. Ma w profilowym zdjęcie ze słuchawkami w uszach. Linię włosów ma inną.
K666
SkrzydełkaZhooters

Post autor: K666 »

Kokoska1234 pisze: wt lip 15, 2025 1:57 am To dwie różne osoby. Ten z linkedin ma konto na fb i sprzedaje jakiś stary samochód. Ma w profilowym zdjęcie ze słuchawkami w uszach. Linię włosów ma inną.
Moim zdaniem to jego inne konto, ja widzę tę charakterystyczną linie i tu i tu, ale nie upieram się przy swoim. Jeden rabin powie tak, drugi powie nie 😉 może to Ty masz rację akurat.
lola!!!
Dieta 600 kcal

Post autor: lola!!! »

dla mnie to ta sama osoba tylko na linkeid ma "profesjonalne " foto które mogło zostać obrobione
Gigi122
Koczkodan

Post autor: Gigi122 »

lola!!! pisze: wt lip 15, 2025 6:21 am dla mnie to ta sama osoba tylko na linkeid ma "profesjonalne " foto które mogło zostać obrobione
Co Ty za bzdury gadasz
Stillasatree
Koczkodan

Post autor: Stillasatree »

Rzeka.chaosu pisze: pn lip 14, 2025 2:22 pm Czytam to forum i nie widzę, żeby ktoś pisał, że sami wzięli i sobie leżeli 6h. Odrobina więcej czytania ze zrozumieniem. Wręcz przeciwnie - chyba dominuje tu opinia, że skontaktowali się z niewłaściwą osobą w wiadonym celu (adres, kash) i niestety Ola przypłaciła to życiem. Zosrali potraktowani jak ćpuni od ręki i to na pewno jest błąd służb. Nie zabezpieczono monitoringu - to też błąd służb i nikt na forum tego nie neguje. Możemy sobie gdybać co robili od czasu wyjsscia z hotelu. Dawid ma przebłyski (ryscy itp), o które Olga go nie pyta. Może coś więcej byśmy wiedzieli.

Tu na forum chyba chodzi głównie o to, że zostali wybieleni, tak jakby tylko palili skręty, co wg dowodów raczej nie jest prawdą (krzyżyk, Bahamy, oczy Oli). Czyli tak naprawdę będąc pod wpływem (nie spali w nocy imprezowali) mogli być łatwą ofiarą. I o to tu chodzi.
Oczy Oli może dlatego, że zdjęcia są robione w półmroku?? Czemu nikt o tym nie pomyśli 😆 na zdjęciach robionych w ciągu dnia na normalne źrenice, a to chyba normalne, że źrenice w ciemności się rozszerzają
EwaKasia
SushiRoll

Post autor: EwaKasia »

lola!!! pisze: wt lip 15, 2025 6:21 am dla mnie to ta sama osoba tylko na linkeid ma "profesjonalne " foto które mogło zostać obrobione
Serio?😄przecież to dwie różne osoby. Zbieżność imienia i nazwiska. Brwi też sobie obrobił?