Nie tylko zarobek ale i skok na fejm, bo ludzie zaczęli oznaczać anglojęzycznych twórców i wywęszyła, że jak doda angielskie napisy to zaraz rozkręci karierę międzynarodowa.
Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej
Moderator: verysweetcherryRe: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej
-
cheesecurl3
- Siatkarka
A mógłby ktoś wkleić tutaj komentarze z yt, które twierdzą, że Dawid jeszcze w grudniu pisał/flirtował z innymi dziewczynami? Bo nigdzie nie widzę takich komentarzy, a wiele osób podnosi ten, nie oszukujmy się, CIEKAWY wątek…
- berry blast
- Kciuk
kolega był ratownikiem medycznym. po kilku latach zrezygnował z tej pracy a jednym z powodów były sprawy karne wystosowane przez rodziny osób odratowanych w trakcie RKO. RKO to Resuscytacji Krążeniowo-Oddechowa. W tym momencie priorytetem jest przywrócenie krążenia. W trakcie RKO możliwe jest złamanie żeber, siniaki, wkłucia - trwa walka o życie i robi się to za wszelką cenę.
-
Kokoska1234
- Ciastko
Ale.gdyny nie jej podcast to ten wątek nie byłby taki aktywny. Dziwne, że rodzina nie poszła z tym do tv.
- mezalians_urodowy
- GrzaneWino
Telewizyjni prawdziwi dziennikarze zazwyczaj mają jakieś standardy pracy i nie będą nagrywać stronniczych programów pod tezę dlatego że rodzice ofiary szaleją ze smutku i rozpaczy.
-
Carolina_96
- Gacie z oceanu
Czy było powiedziane wyraźnie, że oni zostali odnalezieni pod gołym niebem? Bez żadnej osłony, krzaczków, drzew itd. nad nimi? Bo dziwi mnie ten brak oparzeń posłonecznych. Nawet jeśli byłoby wówczas pochmurno, to wciąż sierpniowe Miami i silne promieniowanie na plaży. A zakładając, że coś się wydarzyło po godz. 12:00 to do wieczora wiele godzin
Kilka stron wcześniej była dyskusja o tym, że przecież wcale nie musieli tam paść o 12:00 i leżeć do wieczora.Carolina_96 pisze: ↑pn lip 14, 2025 11:56 pm Czy było powiedziane wyraźnie, że oni zostali odnalezieni pod gołym niebem? Bez żadnej osłony, krzaczków, drzew itd. nad nimi? Bo dziwi mnie ten brak oparzeń posłonecznych. Nawet jeśli byłoby wówczas pochmurno, to wciąż sierpniowe Miami i silne promieniowanie na plaży. A zakładając, że coś się wydarzyło po godz. 12:00 to do wieczora wiele godzin
-
Carolina_96
- Gacie z oceanu
No chyba że się posmarowali mocnymi filtrami, co w sumie nie byłoby dziwne, w końcu od kilku dni byli na Miami...Carolina_96 pisze: ↑pn lip 14, 2025 11:56 pm Czy było powiedziane wyraźnie, że oni zostali odnalezieni pod gołym niebem? Bez żadnej osłony, krzaczków, drzew itd. nad nimi? Bo dziwi mnie ten brak oparzeń posłonecznych. Nawet jeśli byłoby wówczas pochmurno, to wciąż sierpniowe Miami i silne promieniowanie na plaży. A zakładając, że coś się wydarzyło po godz. 12:00 to do wieczora wiele godzin
Eh już nie wiem
mężulek nie miał do powiedziana za wiele na temat swojej zmarłej żony po za tym, że była wygadana czy coś w tym stylu już nie pamiętam… nie dąży do tego aby dowiedzieć się co się stało ponieważ on wie doskonale co było przyczyna tylko rżnie głupa taki z niego był żałobnik, że nawet na jej pogrzeb nie przyszedł a za to na tinderze z dupami wypisywał, żeby się pocieszyć no tego jeszcze nie grali.
cala ta sytuacja dla mnie chora.
A czy on przypadkiem nie był w śpiączce jak odbywał się pogrzeb?tosia777 pisze: ↑wt lip 15, 2025 12:15 am mężulek nie miał do powiedziana za wiele na temat swojej zmarłej żony po za tym, że była wygadana czy coś w tym stylu już nie pamiętam… nie dąży do tego aby dowiedzieć się co się stało ponieważ on wie doskonale co było przyczyna tylko rżnie głupa taki z niego był żałobnik, że nawet na jej pogrzeb nie przyszedł a za to na tinderze z dupami wypisywał, żeby się pocieszyć no tego jeszcze nie grali.
-
Carolina_96
- Gacie z oceanu
Tak, widziałam te posty, dlatego napisałam "zakładając". Jednak nie byli aktywni w mediach społecznościowych już po tej 12, a po 14 Ola nie odebrała telefonu od Kevina.
Ale oczywiście masz rację, mogło być różnie. Mogła np. mieć wyciszony telefon i (np. chcąc cieszyć się spacerem i ostatnimi chwilami wakacji) nie być aktywna online.
To jednak spekulacje. Te nieszczęsne nagrania z kamer (już raczej nie do odzyskania) i logowania telefonów (to już bardziej do odzyskania) mogłyby nieco rozjaśnić sytuację
A właśnie był gdzieś poruszany wątek telefonu Dawida? Czy coś mi umknęło? Miał go przy sobie jak ich znaleźli? Sprawdzali jego telefon?Carolina_96 pisze: ↑wt lip 15, 2025 12:22 am Tak, widziałam te posty, dlatego napisałam "zakładając". Jednak nie byli aktywni w mediach społecznościowych już po tej 12, a po 14 Ola nie odebrała telefonu od Kevina.
Ale oczywiście masz rację, mogło być różnie. Mogła np. mieć wyciszony telefon i (np. chcąc cieszyć się spacerem i ostatnimi chwilami wakacji) nie być aktywna online.
To jednak spekulacje. Te nieszczęsne nagrania z kamer (już raczej nie do odzyskania) i logowania telefonów (to już bardziej do odzyskania) mogłyby nieco rozjaśnić sytuację
-
Carolina_96
- Gacie z oceanu
No właśnie chyba nie! A dość dokładnie wysłuchałam i podcastu i reportażu. I znowu - Olga nawet o to nie zapytała
Tam tylko chyba było, że pielęgniarki udostępniały mu na początku swój telefon żeby mógł się kontaktować z rodziną, ale nie było powiedziane z jakiego powodu (brak lub blokada jego własnego telefonu? Może był w takim stanie, że sam nie pamiętał kodu czy coś).
O przeszukaniu telefonu Dawida nic nie było powiedziane...
Ale do ustalenia logowań nie potrzeba nawet fizycznego telefonu, takie dane ma przecież operator polski/zagraniczny
Ojciec mówił, że nie. Wysyłanie mu takiej ilości zdjęć to było niestandardowe zachowanie.
Pycha kroczy przed upadkiem...krawat pisze: ↑pn lip 14, 2025 9:24 pm No ogólnie co się nie działo czy jakieś bójki, czy narkotyki - to się zawsze śmiała, że jej ch*ja zrobią, bo ojciec policjant.
Ola też była mocno z mamą zżyta, jej mama mocno za nią stawała i nie można było o córce złego słowa powiedzieć. W szkole jak Ola problemy robiła to zaraz się mama Oli zjawiała i wszystkich nauczycieli do pionu ustawiała
Otóż nie. Zerknij na linię włosów. Jest identyczna, nieregularna, znacznie wyższa z prawej strony, to samo boczna linia. Widać podobieństwo dokładnie jak porówna się ze zdjęciem poniżej z US Sun (przynajmniej mi telefon tak sortuje, 1 i 3 foto po lewej a także zdjęcie z boiska). To ta sama osoba. Plus daty zdobycia certyfikatów, choć to akurat żaden wyznacznik ale jest spora luka czasowaMarta.G pisze: ↑pn lip 14, 2025 11:54 am Nie umiem wkleić fotki, ale to są 2 zupełnie różne osoby.
LinkedIn: wąski nos, niskie czoło, krótka broda
Mąż: szeroki nos, wyższe czoło, krótsza broda
Wpiszcie sobie Dawid Łęczycki Siedlce w Google grafika - pojawia się 2 zdjęcia obok siebie, wtedy łatwiej dostrzec różnice między tymi osobami.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Kokoska1234
- Ciastko
To dwie różne osoby. Ten z linkedin ma konto na fb i sprzedaje jakiś stary samochód. Ma w profilowym zdjęcie ze słuchawkami w uszach. Linię włosów ma inną.
Moim zdaniem to jego inne konto, ja widzę tę charakterystyczną linie i tu i tu, ale nie upieram się przy swoim. Jeden rabin powie tak, drugi powie nieKokoska1234 pisze: ↑wt lip 15, 2025 1:57 am To dwie różne osoby. Ten z linkedin ma konto na fb i sprzedaje jakiś stary samochód. Ma w profilowym zdjęcie ze słuchawkami w uszach. Linię włosów ma inną.
-
Stillasatree
- Koczkodan
Oczy Oli może dlatego, że zdjęcia są robione w półmroku?? Czemu nikt o tym nie pomyśliRzeka.chaosu pisze: ↑pn lip 14, 2025 2:22 pm Czytam to forum i nie widzę, żeby ktoś pisał, że sami wzięli i sobie leżeli 6h. Odrobina więcej czytania ze zrozumieniem. Wręcz przeciwnie - chyba dominuje tu opinia, że skontaktowali się z niewłaściwą osobą w wiadonym celu (adres, kash) i niestety Ola przypłaciła to życiem. Zosrali potraktowani jak ćpuni od ręki i to na pewno jest błąd służb. Nie zabezpieczono monitoringu - to też błąd służb i nikt na forum tego nie neguje. Możemy sobie gdybać co robili od czasu wyjsscia z hotelu. Dawid ma przebłyski (ryscy itp), o które Olga go nie pyta. Może coś więcej byśmy wiedzieli.
Tu na forum chyba chodzi głównie o to, że zostali wybieleni, tak jakby tylko palili skręty, co wg dowodów raczej nie jest prawdą (krzyżyk, Bahamy, oczy Oli). Czyli tak naprawdę będąc pod wpływem (nie spali w nocy imprezowali) mogli być łatwą ofiarą. I o to tu chodzi.