Start
Mój profil

Limanowa - Tadeusz Duda

Moderator: verysweetcherry
lola20031
BagietkaZszarlott

Re: Limanowa - zabójstwa

Post autor: lola20031 »

Gdzie można zobaczyć te nagranie?
Psycho.xo
Skarpeta Rakieta

Post autor: Psycho.xo »

lola20031 pisze: sob cze 28, 2025 8:50 pm Gdzie można zobaczyć te nagranie?
https://youtu.be/1X5egdYtC6k?feature=shared
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

Policja przeszukuje domy. Powinni zacząć szukać u ciotki.
Awatar użytkownika
gunernialne
Szpilson

Post autor: gunernialne »

Nie zazdroszczę służbom, które są tam na miejscu. Presja po Jaworku jest pewnie ogromna
Lena1310
RoyalBaby

Post autor: Lena1310 »

Są informacje że został namierzony niedaleko miejsca zbrodni, trwa obława, słychać strzały. Podobno to on też strzela w kierunku policji.
Joanna Darc
Samarka

Post autor: Joanna Darc »

berry blast pisze: sob cze 28, 2025 9:25 pm Policja przeszukuje domy. Powinni zacząć szukać u ciotki.
Raczej siedzi w lesie, podobno dobrze je zna
Balabala25bala
Channelka

Post autor: Balabala25bala »

Lena1310 pisze: sob cze 28, 2025 11:45 pm Są informacje że został namierzony niedaleko miejsca zbrodni, trwa obława, słychać strzały. Podobno to on też strzela w kierunku policji.

A skąd takie informacje? ;)
gossipgirlxox

Post autor: gossipgirlxox »

Balabala25bala pisze: ndz cze 29, 2025 12:54 am A skąd takie informacje? ;)
Po twitterze latają takie niesprawdzone informacje, info o 2 postrzelonych policjantach w tym jednym ciężko rannym..
Awatar użytkownika
wisprzedaz
Currently:Vienna

Post autor: wisprzedaz »

Portal kr24.pl na Facebooku robi relację
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Teraz to i nawet fakt pisał że padły strzały

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/k ... aking-2793

Namierzyli Tadeusza Dudę! Padły strzały w stronę policjantów

Tadeusz Duda namierzony! Pod domem koło Limanowej (woj. małopolskie), w którym miał dokonać egzekucji na rodzinie, trwa nocna akcja policji. Lokalne media donoszą, że mężczyzna strzelał do funkcjonariuszy. Potem uciekł do lasu. Informacje te potwierdza znajdujący się na miejscu reporter "Faktu".
Trwa obława na Tadusza Dudę.
Trwa obława na Tadusza Dudę. Foto: Damian Ryndak / Fakt
Informację o namierzeniu podejrzanego o zbrobnię Dudy jako pierwszy podał lokalny portal kr24.pl. "Jesteśmy w Starej Wsi! Tadeusz Duda strzela w stronę policji. Wszystko dzieje się obok domu, w którym mężczyzna dokonał zbrodni. Trwa próba ujęcia. Policjanci poderwali w powietrze drony termowizyjne" — napisano w social mediach serwisu krótko przed północą.
karynamusial
Koczkodan

Post autor: karynamusial »

PrzemoKondratowicz pisze: ndz cze 29, 2025 1:54 am Teraz to i nawet fakt pisał że padły strzały

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/k ... aking-2793

Namierzyli Tadeusza Dudę! Padły strzały w stronę policjantów

Tadeusz Duda namierzony! Pod domem koło Limanowej (woj. małopolskie), w którym miał dokonać egzekucji na rodzinie, trwa nocna akcja policji. Lokalne media donoszą, że mężczyzna strzelał do funkcjonariuszy. Potem uciekł do lasu. Informacje te potwierdza znajdujący się na miejscu reporter "Faktu".
Trwa obława na Tadusza Dudę.
Trwa obława na Tadusza Dudę. Foto: Damian Ryndak / Fakt
Informację o namierzeniu podejrzanego o zbrobnię Dudy jako pierwszy podał lokalny portal kr24.pl. "Jesteśmy w Starej Wsi! Tadeusz Duda strzela w stronę policji. Wszystko dzieje się obok domu, w którym mężczyzna dokonał zbrodni. Trwa próba ujęcia. Policjanci poderwali w powietrze drony termowizyjne" — napisano w social mediach serwisu krótko przed północą.
wątpie zeby strzelal do policjantow i uciekl qadem do lasu w nocy, przecież by go odsyrzelili od razu,
kropiel44
Ciastko

Post autor: kropiel44 »

chlop calą noc spędza w lesie zeby na drugi dzień wyjść i postrzelać sie z psami po czym znowu znika w czeluściach XD na niebie drony i helikopter

film sensacyjny, jebany rambo
Awatar użytkownika
gunernialne
Szpilson

Post autor: gunernialne »

Nieźle się bawi. Teraz to już zupełnie nie ma nic do stracenia i pewnie znajdą go zimnego. No chyba, że jakoś się wyjaworkuje z sytuacji
Awatar użytkownika
kvsiv17
Currently:Top

Post autor: kvsiv17 »

karynamusial pisze: ndz cze 29, 2025 6:30 am wątpie zeby strzelal do policjantow i uciekl qadem do lasu w nocy, przecież by go odsyrzelili od razu,
Z tym oddtrzeleniem do razu nie bylabym taka pewna, w bolkowie jak policjant chcial strzelic w opone samochodu to postrzelil kolege xD wiec umiejetnosci maja na mocno przecietnym poziomie
Joanna Darc
Samarka

Ile fejków przy tej sprawie wychodzi. Już czytałam, że facet to były wojskowy, policjant, myśliwy, kłusownik, budowlaniec. Info o rannych policjantach jest już zdementowane.
Współczuję ludziom mieszkającym w pobliżu.
Lena1310
RoyalBaby

Post autor: Lena1310 »

Balabala25bala pisze: ndz cze 29, 2025 12:54 am A skąd takie informacje? ;)
Już info potwierdzone przez rzecznik policji, zauważyli człowieka o posturze Dudy. Z jego strony była mowa o jednym strzale w kierunku policjantów. Później uciekł
Kulka1234
PsychoFanka

Post autor: Kulka1234 »

Oj, coś mi się wydaje, że policja nie znajdzie go żywego albo psychol zwieje gdzieś
Joanna Darc
Samarka

Podobno to nie były strzały tylko petardy. Kto w takiej sytuacji petardy puszcza😳
Kulka1234
PsychoFanka

Joanna Darc pisze: ndz cze 29, 2025 11:18 am Podobno to nie były strzały tylko petardy. Kto w takiej sytuacji petardy puszcza😳
Ale to ponoć nie ten Tadeusz rzucał petardy, tylko ktoś podobny posturą do niego (czytałam nawet o jakiś dzieciakach)
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

kvsiv17 pisze: ndz cze 29, 2025 9:27 am Z tym oddtrzeleniem do razu nie bylabym taka pewna, w bolkowie jak policjant chcial strzelic w opone samochodu to postrzelil kolege xD wiec umiejetnosci maja na mocno przecietnym poziomie
Złota akcja pod biedronką xD
Kulka1234
PsychoFanka

PrzemoKondratowicz pisze: ndz cze 29, 2025 11:27 am Złota akcja pod biedronką xD
Jezu tak! To było tak żenujące 😂
Snufkin
Mokra Włoszka

Post autor: Snufkin »

PEONIA pisze: sob cze 28, 2025 2:39 pm Ja też nie wierzę, że we wsi Jaworka nikt nie wiedział.....

A co do akcji w Limanowej.- wie ktoś czemu.

Mnie akurat nie dziwi znając, tamtą mentalność w ogóle takie zachowanie. Miałam kiedyś chłopaka z tamtąd i mentalność ludzi w tamtych stronach poraża....jakby swobodny dostęp do broni to w co trzecim domu by była taka tragedia.....
Możesz rozwinąć temat tej mentalności ludzi z tamtych stron (mam nadzieję, że nie będzie to duży Offtop)?
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Snufkin pisze: ndz cze 29, 2025 11:51 am Możesz rozwinąć temat tej mentalności ludzi z tamtych stron (mam nadzieję, że nie będzie to duży Offtop)?
No ja mam tam rodzinę i ogółem to podejście typu co powie głowa rodziny to święte. Choćby był Starym alkoholikiem ze schizofrenią i orał żonę i dzieci, to w niedzielę do kościoła i święte. Ojcowizna święta. Każdy obcy to zło, każda wzeniona synowa czy zięć to zło konieczne które po 30 latach i trójce dzieci może będzie zaakceptowane. Kłótliwi katolicy. Moja rodzina w jednej pigułce. Wujek z siekierą biegał jak mu się coś nie podobało. Więc tak podpisuje się obiema rękoma że jakby był dostęp do broni to by więcej takich zbrodni było.
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

Snufkin pisze: ndz cze 29, 2025 11:51 am Możesz rozwinąć temat tej mentalności ludzi z tamtych stron (mam nadzieję, że nie będzie to duży Offtop)?
Ja pochodzę z Mazowsza ale miałam tam chłopaka. Dość długo znałam jego ciocię, która pochodzi z Limanowej, jak się zaczęliśmy spotykać to poznałam resztę jego rodziny i znajomych.

Podpisuje się rękami i nogami pod tym co napisał wyżej Przemo. Dodam jeszcze, że to co rodzina to święte ale niech się np. dwaj bracia pokłócą o przysłowie trzy palce ziemii to bedą się z siekierami ganiać i jeden drugiego na miejscu by gołymi rękami udusił bez skrupółow.

Niby do rany przyłóż i gościnni ale niech się im coś nie spodoba i nie musi być to wielka rzecz, w łyżce wody Cie utopią i nawet im powieka nie drgnie. Bardzo też zachłanni na pieniądze i bez skrupułów Cię oszukają nawet po rodzinie, czy długoletniej przyjaźni.

Genialne "moja racja jest naijmojasza" - nawet jak się zorientują, ze jest to głupie i bez sensu to pójdą do piekła krzycząc, ze mają racje

To był 2017 rok a ja miałam wrażenie, że mnie do "chłopów"Reymonta przenieśli ;P - każdy z każdym Walczy i niby wszystko wierzące i rodzinne ale wszyscy sobie wilkiem i ciągła bitwa niewiadomie w sumie o co...

Dodam, że byliśmy dzieciarami na studiach, jego rodzicę mieli wstefy 45 lat czyli młodzi ludzie w sumie a suszyli mu łeb, że "na co mu taka stara baba" - byłam strasza o 2 lata i w końcu on zerwał ze mną bo rodzina nie mogła przeżyć, ze jestem starsza i naciskali by się rozstał ze mną. No i Warszawianka to już w ogóle podwójna tragedia :P dziś jestem wdzięczna bo bym psychicznie takiej rodziny nie zniosła.....
PatkaKFC
BlondDoczep

Post autor: PatkaKFC »

PEONIA pisze: ndz cze 29, 2025 12:14 pm Ja pochodzę z Mazowsza ale miałam tam chłopaka. Dość długo znałam jego ciocię, która pochodzi z Limanowej, jak się zaczęliśmy spotykać to poznałam resztę jego rodziny i znajomych.

Podpisuje się rękami i nogami pod tym co napisał wyżej Przemo. Dodam jeszcze, że to co rodzina to święte ale niech się np. dwaj bracia pokłócą o przysłowie trzy palce ziemii to bedą się z siekierami ganiać i jeden drugiego na miejscu by gołymi rękami udusił bez skrupółow.

Niby do rany przyłóż i gościnni ale niech się im coś nie spodoba i nie musi być to wielka rzecz, w łyżce wody Cie utopią i nawet im powieka nie drgnie. Bardzo też zachłanni na pieniądze i bez skrupułów Cię oszukają nawet po rodzinie, czy długoletniej przyjaźni.

Genialne "moja racja jest naijmojasza" - nawet jak się zorientują, ze jest to głupie i bez sensu to pójdą do piekła krzycząc, ze mają racje

To był 2017 rok a ja miałam wrażenie, że mnie do "chłopów"Reymonta przenieśli ;P - każdy z każdym Walczy i niby wszystko wierzące i rodzinne ale wszyscy sobie wilkiem i ciągła bitwa niewiadomie w sumie o co...

Dodam, że byliśmy dzieciarami na studiach, jego rodzicę mieli wstefy 45 lat czyli młodzi ludzie w sumie a suszyli mu łeb, że "na co mu taka stara baba" - byłam strasza o 2 lata i w końcu on zerwał ze mną bo rodzina nie mogła przeżyć, ze jestem starsza i naciskali by się rozstał ze mną. No i Warszawianka to już w ogóle podwójna tragedia :P dziś jestem wdzięczna bo bym psychicznie takiej rodziny nie zniosła.....
PrzemoKondratowicz pisze: ndz cze 29, 2025 11:55 am No ja mam tam rodzinę i ogółem to podejście typu co powie głowa rodziny to święte. Choćby był Starym alkoholikiem ze schizofrenią i orał żonę i dzieci, to w niedzielę do kościoła i święte. Ojcowizna święta. Każdy obcy to zło, każda wzeniona synowa czy zięć to zło konieczne które po 30 latach i trójce dzieci może będzie zaakceptowane. Kłótliwi katolicy. Moja rodzina w jednej pigułce. Wujek z siekierą biegał jak mu się coś nie podobało. Więc tak podpisuje się obiema rękoma że jakby był dostęp do broni to by więcej takich zbrodni było.
Dzięki za te komentarze i za podzielenie się swoją perspektywą, teoretycznie wszyscy żyjemy w jednym kraju, ale przepaść kulturowa między niektórymi regionami jest astronomiczna :'(