Limanowa - Tadeusz Duda
Moderator: verysweetcherryRe: Limanowa - zabójstwa
Gdzie można zobaczyć te nagranie?
- berry blast
- Kciuk
Policja przeszukuje domy. Powinni zacząć szukać u ciotki.
- gunernialne
- Szpilson
Nie zazdroszczę służbom, które są tam na miejscu. Presja po Jaworku jest pewnie ogromna
-
Joanna Darc
- Samarka
Raczej siedzi w lesie, podobno dobrze je znaberry blast pisze: ↑sob cze 28, 2025 9:25 pm Policja przeszukuje domy. Powinni zacząć szukać u ciotki.
-
Balabala25bala
- Channelka
-
gossipgirlxox
Po twitterze latają takie niesprawdzone informacje, info o 2 postrzelonych policjantach w tym jednym ciężko rannym..
- wisprzedaz
- Currently:Vienna
Portal kr24.pl na Facebooku robi relację
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Teraz to i nawet fakt pisał że padły strzały
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/k ... aking-2793
Namierzyli Tadeusza Dudę! Padły strzały w stronę policjantów
Tadeusz Duda namierzony! Pod domem koło Limanowej (woj. małopolskie), w którym miał dokonać egzekucji na rodzinie, trwa nocna akcja policji. Lokalne media donoszą, że mężczyzna strzelał do funkcjonariuszy. Potem uciekł do lasu. Informacje te potwierdza znajdujący się na miejscu reporter "Faktu".
Trwa obława na Tadusza Dudę.
Trwa obława na Tadusza Dudę. Foto: Damian Ryndak / Fakt
Informację o namierzeniu podejrzanego o zbrobnię Dudy jako pierwszy podał lokalny portal kr24.pl. "Jesteśmy w Starej Wsi! Tadeusz Duda strzela w stronę policji. Wszystko dzieje się obok domu, w którym mężczyzna dokonał zbrodni. Trwa próba ujęcia. Policjanci poderwali w powietrze drony termowizyjne" — napisano w social mediach serwisu krótko przed północą.
Tadeusz Duda namierzony! Pod domem koło Limanowej (woj. małopolskie), w którym miał dokonać egzekucji na rodzinie, trwa nocna akcja policji. Lokalne media donoszą, że mężczyzna strzelał do funkcjonariuszy. Potem uciekł do lasu. Informacje te potwierdza znajdujący się na miejscu reporter "Faktu".
Informację o namierzeniu podejrzanego o zbrobnię Dudy jako pierwszy podał lokalny portal kr24.pl. "Jesteśmy w Starej Wsi! Tadeusz Duda strzela w stronę policji. Wszystko dzieje się obok domu, w którym mężczyzna dokonał zbrodni. Trwa próba ujęcia. Policjanci poderwali w powietrze drony termowizyjne" — napisano w social mediach serwisu krótko przed północą.
-
karynamusial
- Koczkodan
wątpie zeby strzelal do policjantow i uciekl qadem do lasu w nocy, przecież by go odsyrzelili od razu,PrzemoKondratowicz pisze: ↑ndz cze 29, 2025 1:54 am Teraz to i nawet fakt pisał że padły strzały
- gunernialne
- Szpilson
Nieźle się bawi. Teraz to już zupełnie nie ma nic do stracenia i pewnie znajdą go zimnego. No chyba, że jakoś się wyjaworkuje z sytuacji
Z tym oddtrzeleniem do razu nie bylabym taka pewna, w bolkowie jak policjant chcial strzelic w opone samochodu to postrzelil kolege xD wiec umiejetnosci maja na mocno przecietnym poziomiekarynamusial pisze: ↑ndz cze 29, 2025 6:30 am wątpie zeby strzelal do policjantow i uciekl qadem do lasu w nocy, przecież by go odsyrzelili od razu,
-
Joanna Darc
- Samarka
Ile fejków przy tej sprawie wychodzi. Już czytałam, że facet to były wojskowy, policjant, myśliwy, kłusownik, budowlaniec. Info o rannych policjantach jest już zdementowane.
Współczuję ludziom mieszkającym w pobliżu.
Współczuję ludziom mieszkającym w pobliżu.
Już info potwierdzone przez rzecznik policji, zauważyli człowieka o posturze Dudy. Z jego strony była mowa o jednym strzale w kierunku policjantów. Później uciekł
-
Joanna Darc
- Samarka
Podobno to nie były strzały tylko petardy. Kto w takiej sytuacji petardy puszcza
Ale to ponoć nie ten Tadeusz rzucał petardy, tylko ktoś podobny posturą do niego (czytałam nawet o jakiś dzieciakach)Joanna Darc pisze: ↑ndz cze 29, 2025 11:18 am Podobno to nie były strzały tylko petardy. Kto w takiej sytuacji petardy puszcza![]()
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Jezu tak! To było tak żenujące
Możesz rozwinąć temat tej mentalności ludzi z tamtych stron (mam nadzieję, że nie będzie to duży Offtop)?PEONIA pisze: ↑sob cze 28, 2025 2:39 pm Ja też nie wierzę, że we wsi Jaworka nikt nie wiedział.....
A co do akcji w Limanowej.- wie ktoś czemu.
Mnie akurat nie dziwi znając, tamtą mentalność w ogóle takie zachowanie. Miałam kiedyś chłopaka z tamtąd i mentalność ludzi w tamtych stronach poraża....jakby swobodny dostęp do broni to w co trzecim domu by była taka tragedia.....
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
No ja mam tam rodzinę i ogółem to podejście typu co powie głowa rodziny to święte. Choćby był Starym alkoholikiem ze schizofrenią i orał żonę i dzieci, to w niedzielę do kościoła i święte. Ojcowizna święta. Każdy obcy to zło, każda wzeniona synowa czy zięć to zło konieczne które po 30 latach i trójce dzieci może będzie zaakceptowane. Kłótliwi katolicy. Moja rodzina w jednej pigułce. Wujek z siekierą biegał jak mu się coś nie podobało. Więc tak podpisuje się obiema rękoma że jakby był dostęp do broni to by więcej takich zbrodni było.
Ja pochodzę z Mazowsza ale miałam tam chłopaka. Dość długo znałam jego ciocię, która pochodzi z Limanowej, jak się zaczęliśmy spotykać to poznałam resztę jego rodziny i znajomych.
Podpisuje się rękami i nogami pod tym co napisał wyżej Przemo. Dodam jeszcze, że to co rodzina to święte ale niech się np. dwaj bracia pokłócą o przysłowie trzy palce ziemii to bedą się z siekierami ganiać i jeden drugiego na miejscu by gołymi rękami udusił bez skrupółow.
Niby do rany przyłóż i gościnni ale niech się im coś nie spodoba i nie musi być to wielka rzecz, w łyżce wody Cie utopią i nawet im powieka nie drgnie. Bardzo też zachłanni na pieniądze i bez skrupułów Cię oszukają nawet po rodzinie, czy długoletniej przyjaźni.
Genialne "moja racja jest naijmojasza" - nawet jak się zorientują, ze jest to głupie i bez sensu to pójdą do piekła krzycząc, ze mają racje
To był 2017 rok a ja miałam wrażenie, że mnie do "chłopów"Reymonta przenieśli
Dodam, że byliśmy dzieciarami na studiach, jego rodzicę mieli wstefy 45 lat czyli młodzi ludzie w sumie a suszyli mu łeb, że "na co mu taka stara baba" - byłam strasza o 2 lata i w końcu on zerwał ze mną bo rodzina nie mogła przeżyć, ze jestem starsza i naciskali by się rozstał ze mną. No i Warszawianka to już w ogóle podwójna tragedia
PEONIA pisze: ↑ndz cze 29, 2025 12:14 pm Ja pochodzę z Mazowsza ale miałam tam chłopaka. Dość długo znałam jego ciocię, która pochodzi z Limanowej, jak się zaczęliśmy spotykać to poznałam resztę jego rodziny i znajomych.
Podpisuje się rękami i nogami pod tym co napisał wyżej Przemo. Dodam jeszcze, że to co rodzina to święte ale niech się np. dwaj bracia pokłócą o przysłowie trzy palce ziemii to bedą się z siekierami ganiać i jeden drugiego na miejscu by gołymi rękami udusił bez skrupółow.
Niby do rany przyłóż i gościnni ale niech się im coś nie spodoba i nie musi być to wielka rzecz, w łyżce wody Cie utopią i nawet im powieka nie drgnie. Bardzo też zachłanni na pieniądze i bez skrupułów Cię oszukają nawet po rodzinie, czy długoletniej przyjaźni.
Genialne "moja racja jest naijmojasza" - nawet jak się zorientują, ze jest to głupie i bez sensu to pójdą do piekła krzycząc, ze mają racje
To był 2017 rok a ja miałam wrażenie, że mnie do "chłopów"Reymonta przenieśli- każdy z każdym Walczy i niby wszystko wierzące i rodzinne ale wszyscy sobie wilkiem i ciągła bitwa niewiadomie w sumie o co...
Dodam, że byliśmy dzieciarami na studiach, jego rodzicę mieli wstefy 45 lat czyli młodzi ludzie w sumie a suszyli mu łeb, że "na co mu taka stara baba" - byłam strasza o 2 lata i w końcu on zerwał ze mną bo rodzina nie mogła przeżyć, ze jestem starsza i naciskali by się rozstał ze mną. No i Warszawianka to już w ogóle podwójna tragediadziś jestem wdzięczna bo bym psychicznie takiej rodziny nie zniosła.....
Dzięki za te komentarze i za podzielenie się swoją perspektywą, teoretycznie wszyscy żyjemy w jednym kraju, ale przepaść kulturowa między niektórymi regionami jest astronomicznaPrzemoKondratowicz pisze: ↑ndz cze 29, 2025 11:55 am No ja mam tam rodzinę i ogółem to podejście typu co powie głowa rodziny to święte. Choćby był Starym alkoholikiem ze schizofrenią i orał żonę i dzieci, to w niedzielę do kościoła i święte. Ojcowizna święta. Każdy obcy to zło, każda wzeniona synowa czy zięć to zło konieczne które po 30 latach i trójce dzieci może będzie zaakceptowane. Kłótliwi katolicy. Moja rodzina w jednej pigułce. Wujek z siekierą biegał jak mu się coś nie podobało. Więc tak podpisuje się obiema rękoma że jakby był dostęp do broni to by więcej takich zbrodni było.