https://tvn24.pl/krakow/limanowa-strzal ... -st8531122
Limanowa - Tadeusz Duda
Moderator: verysweetcherryLimanowa - Tadeusz Duda
Az mnie ciarki przechodzą! Ojciec zabił córkę i zięcia. Próbował również zabiċ swoją teściową. Zbiegł do lasu i się ukrywa
młode małżeństwo osierociło malutką córeczkę
- cysiamalaogrodniczka
- ZdalnaFanka
Gdzieś czytałam, że był z nimi skłócony, że o sprawę sądową przegraną chodziło. Niewyobrażalna tragedia...
Oby go złapali szybciej niż znalazł się Jaworek.
Oby go złapali szybciej niż znalazł się Jaworek.
Cycki se usmaż
-
Joanna Darc
- Samarka
Przeczytałam, że do żony też miał zakaz zbliżania się i kobieta zemdlała w pracy, jak się dowiedziała co zrobił. Jest też filmik, jak zabójca mierzy i strzela.
- berry blast
- Kciuk
Jak można strzelać do własnej córki, młodej matki, to się nie mieści w głowie
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
A to żona nie była na miejscu i nie została postrzelona? Straszna sprawaJoanna Darc pisze: ↑sob cze 28, 2025 7:55 am Przeczytałam, że do żony też miał zakaz zbliżania się i kobieta zemdlała w pracy, jak się dowiedziała co zrobił. Jest też filmik, jak zabójca mierzy i strzela.
- berry blast
- Kciuk
Teściową własną postrzelił.. a potem w następnym domu córkę i zięciaPrzemoKondratowicz pisze: ↑sob cze 28, 2025 10:02 am A to żona nie była na miejscu i nie została postrzelona? Straszna sprawa
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Dziękuję, to nie wiedziałem. Faktycznie wygląda jak sprawa Jaworkaberry blast pisze: ↑sob cze 28, 2025 10:09 am Teściową własną postrzelił.. a potem w następnym domu córkę i zięcia
-
Joanna Darc
- Samarka
Może się inspirował. Nigdy nie wiadomo co takim zaburzonym w głowie siedziPrzemoKondratowicz pisze: ↑sob cze 28, 2025 10:27 am Dziękuję, to nie wiedziałem. Faktycznie wygląda jak sprawa Jaworka
-
KasiaBasia56
- Modna
No z Jaworkiem to się nie popisali, niby 3 lata go szukali a okazało się się że cały ten czas siedział u ciotki w tej samej wsi...ja NIE WIERZE że ludzie na wsi o tym nie wiedzieli, może nie wszyscy ale napewno ktoś miał świadomość że ona go tam "trzyma".Joanna Darc pisze: ↑sob cze 28, 2025 11:12 am Może się inspirował. Nigdy nie wiadomo co takim zaburzonym w głowie siedzi
Co do tego gościa to albo gdzieś wisi albo będzie tak jak z Jaworkiem że go nie znajdą już, blisko tam miał do Słowacji może uciekł za granicę
Ja też nie wierzę, że we wsi Jaworka nikt nie wiedział.....KasiaBasia56 pisze: ↑sob cze 28, 2025 1:49 pm No z Jaworkiem to się nie popisali, niby 3 lata go szukali a okazało się się że cały ten czas siedział u ciotki w tej samej wsi...ja NIE WIERZE że ludzie na wsi o tym nie wiedzieli, może nie wszyscy ale napewno ktoś miał świadomość że ona go tam "trzyma".
Co do tego gościa to albo gdzieś wisi albo będzie tak jak z Jaworkiem że go nie znajdą już, blisko tam miał do Słowacji może uciekł za granicę
A co do akcji w Limanowej.- wie ktoś czemu.
Mnie akurat nie dziwi znając, tamtą mentalność w ogóle takie zachowanie. Miałam kiedyś chłopaka z tamtąd i mentalność ludzi w tamtych stronach poraża....jakby swobodny dostęp do broni to w co trzecim domu by była taka tragedia.....
- berry blast
- Kciuk
Podobno od dawna znęcał się nad rodziną, miał zakaz zbliżania do żony i założoną niebieską kartę.
-
Joanna Darc
- Samarka
Na wsi wiedzą zwykle ale się ludzie boją. Boją się o swoje mienie i są mniej anonimowi niż w mieście dlatego milcząKasiaBasia56 pisze: ↑sob cze 28, 2025 1:49 pm No z Jaworkiem to się nie popisali, niby 3 lata go szukali a okazało się się że cały ten czas siedział u ciotki w tej samej wsi...ja NIE WIERZE że ludzie na wsi o tym nie wiedzieli, może nie wszyscy ale napewno ktoś miał świadomość że ona go tam "trzyma".
-
Jarekkolarek
- Mokra Włoszka
Jak myślicie? Znajdą go?
-
Joanna Darc
- Samarka
Jeśli dobrze zna teren, a z komentarzy wynika, że jest trudny. Są bunkry, wąwozy opuszczone chaty. Jeśli się przygotował to może być trudno. Na pewno są zdeterminowani.
Czym tutaj się inspirować? Że jesteś idiotą, żyjącym na wsi, więc bierzesz broń i strzelasz? Średnio oryginalne, prędzej ogólny objaw tego, że jesteś prymitywem/recydywistą i nie wiesz jak rozładować skumulowane uczucia (podobno jakieś sprawy majątkowe albo złość na to, że traktują cię jak śmiecia - z tego co widać, z w pełni uzasadnionych powodów), więc bierzesz co masz pod ręką i heja. To są tak prymitywne instynkty, że wątpię, że usiadł, pomyślał: kocham moją córkę i zięcia... ej ale chwila, ten Jaworek, może to powtórzę...Joanna Darc pisze: ↑sob cze 28, 2025 11:12 am Może się inspirował. Nigdy nie wiadomo co takim zaburzonym w głowie siedzi
Oby kretyn już nikomu więcej nie zrobił krzywdy.
-
Balabala25bala
- Channelka
Mój kolega jest właśnie tam na miejscu jako mundurowy. Wprost powiedział że policja boi się kompromitacji więc robią pokazówkę żeby nie było powtórki z Jaworka i że stoją tam w większości bez sensu. Pochodzę z okolic i powiem Wam tyle jaką chcesz zniknąć to znikniesz bez śladu i nawet dron z termowizją im nie pomoże. Zwłaszcza że znał ten teren jak własną kieszeń. Tam w Beskidzie Wyspowym jest pełno jaskiń, ujęć wody a jedzenie łatwo jest zorganizować. Zwłaszcza ze pora roku mu sprzyja.
Pytanie czy miał to zaplanowane czy nie. Nikt nie budzi sie z myślą że a dzisiaj kogoś zabije.Na nagraniu które się pojawiło wyglądał na opanowanego i zdeterminowanego. Więc raczej obstawiam że mógł się przygotować. I możliwe że jego już nie ma w pow limanowskim. Gdybym miała obstawiać to uciekł w kierunku Słowacji.
Pytanie czy miał to zaplanowane czy nie. Nikt nie budzi sie z myślą że a dzisiaj kogoś zabije.Na nagraniu które się pojawiło wyglądał na opanowanego i zdeterminowanego. Więc raczej obstawiam że mógł się przygotować. I możliwe że jego już nie ma w pow limanowskim. Gdybym miała obstawiać to uciekł w kierunku Słowacji.
- sosczosnkowy
- Currently:Greece
Najbardziej szkoda mi dziecka, choć wiadomo - niewinni ludzie stracili życie.
myślicie, że wam powiem?
-
Balabala25bala
- Channelka
Na szczęście Lub nieszczęście było małe. Miało zaledwie rok. Ja mam pierwsze wspomnienie z tamtego okresu. Jadnak trauma na całe życie.
-
Joanna Darc
- Samarka
Bardziej mi chodziło o sposób ucieczkiPatkaKFC pisze: ↑sob cze 28, 2025 6:14 pm Czym tutaj się inspirować? Że jesteś idiotą, żyjącym na wsi, więc bierzesz broń i strzelasz? Średnio oryginalne, prędzej ogólny objaw tego, że jesteś prymitywem/recydywistą i nie wiesz jak rozładować skumulowane uczucia (podobno jakieś sprawy majątkowe albo złość na to, że traktują cię jak śmiecia - z tego co widać, z w pełni uzasadnionych powodów), więc bierzesz co masz pod ręką i heja. To są tak prymitywne instynkty, że wątpię, że usiadł, pomyślał: kocham moją córkę i zięcia... ej ale chwila, ten Jaworek, może to powtórzę...
Oby kretyn już nikomu więcej nie zrobił krzywdy.
Jestem z tej miejscowości i zgadzam się z Tobą. Był kłusownikiem, widać ma wiedzę a te okoliczne lasy to idealne kryjówki. Zwłaszcza, że tam sa łączne masy leśne i kiedyś te lasy służyły za okopy i ukrywanie partyzantów itd.Balabala25bala pisze: ↑sob cze 28, 2025 6:27 pm Mój kolega jest właśnie tam na miejscu jako mundurowy. Wprost powiedział że policja boi się kompromitacji więc robią pokazówkę żeby nie było powtórki z Jaworka i że stoją tam w większości bez sensu. Pochodzę z okolic i powiem Wam tyle jaką chcesz zniknąć to znikniesz bez śladu i nawet dron z termowizją im nie pomoże. Zwłaszcza że znał ten teren jak własną kieszeń. Tam w Beskidzie Wyspowym jest pełno jaskiń, ujęć wody a jedzenie łatwo jest zorganizować. Zwłaszcza ze pora roku mu sprzyja.
Oby go znaleźli bo wszyscy mamy tutaj poczucie bezsilności i chcemy żyć normalnie.
-
Balabala25bala
- Channelka
Plus jest też kilka domów nie zamieszkanych… nie chce podawać gdzie ale w okolicy spokojnie można takie znaleść. A też są pola uprawne więc co to za problem zejść w nocy i zebrać co się chce jak tylko policja odpuści. Poza tym sam zapach też jest łatwo zatrzeć a dwa to las jest wiele zapachów.. ;) Sama jestem człowiekiem gór i wiem że byłabym w stanie sobie spokojnie poradzić w terenie górskim kilka dni jak nie więcej. Chyba dopiero jesień czy zima sprawiłaby że zaczęłabym odczuwać problem. Co do samej historii fajnie opisuje ją Kryminalny Patrol czy lokalne media limanowa itp