Owszem, za dużą absencję można mieć sprawę w sądzie i kuratora.berry blast pisze: ↑sob cze 28, 2025 3:13 pm Czytałam że Maja była dobrze znana policji i sądowi. Nie sądzę że policja i sąd zajmują się wagarami.
Zaginięcie Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherryRe: Zaginięcie Mai Kowalskiej
- berry blast
- Kciuk
- berry blast
- Kciuk
I tak najśmieszniejsze było jak Bartek powiedział że chce być sądzony w Grecji bo on w Polsce to się boi. A ja to mam nadzieję że będzie się do końca życia bał, każdego dnia.
Tak samo jak nie ma usprawiedliwienia na gnębienie innych. Rozumiesz to czy nie dociera do Twojej głowy?! A spalone włosy to miała może za to, że sama innej koleżance podpaliła! I nie mow wyszło to od jego matki bo pisało to wiele dziewczyn, które chodzily z nią do szkołyLarix pisze: ↑sob cze 28, 2025 10:27 am No to podaj imiona i nazwiska tych ofiar. Przestań siać ferment bo gdyby takie sytuacje miały miejsce to byłoby o tym głośno i nie ma na to żadnych dowodów. I tak, będę jej bronić bo nie ważne jaka by nie była nikt nie zasługuje na taką tragiczną śmierć z torturami, podpalaniem, wyrywaniem włosów, wybitymi zębami itd. A potem jeszcze zamiast dać rodzinie spokój jak i samej dziewczynie która nie ma już jak się bronić to mamusia tego zwyrodnialca Bartka i takie osoby jak ty szczuja i mieszają ich z błotem. Nie ma usprawiedliwienia na taki czyn rozumiesz?
Nie było to od jego matki bo wiele dziewczyn pisało o tym, które chodziły z nią do szkołyKasiaBasia56 pisze: ↑sob cze 28, 2025 2:19 pm Ale to były jakieś dziwne pomówienia! Jedyna osoba która to mówiła to matka oskarżonego. Nie było i nie ma żadnego dowodu że Majka kogoś gnębiła ani że ktokolwiek odebrał sobie przez nią życie, a już tym bardziej kilka osób, przecież to gołym okiem widać że to bzdury. Gdzie rodziny tych ofiar w takim razie teraz? Masakra jaki ta matka ferment posiała a potem ludzie tworzą takie rzeczy
- berry blast
- Kciuk
To akurat prawda, obrażenia Mai pokrywały się z tym co podobno robiła innym tak jak te włosy i tutaj nie chodzi o to czy on mógł jej zrobić krzywdę, bo nie mógł. Po prostu trafił swój na swego - ona nie była święta a on był jeszcze gorszy.Gosia89 pisze: ↑sob cze 28, 2025 4:06 pm Tak samo jak nie ma usprawiedliwienia na gnębienie innych. Rozumiesz to czy nie dociera do Twojej głowy?! A spalone włosy to miała może za to, że sama innej koleżance podpaliła! I nie mow wyszło to od jego matki bo pisało to wiele dziewczyn, które chodzily z nią do szkoły
Chyba trochę słabe porównanie, morderstwo ze szczególnym okrucieństwem a gnębienie.Gosia89 pisze: ↑sob cze 28, 2025 4:06 pm Tak samo jak nie ma usprawiedliwienia na gnębienie innych. Rozumiesz to czy nie dociera do Twojej głowy?! A spalone włosy to miała może za to, że sama innej koleżance podpaliła! I nie mow wyszło to od jego matki bo pisało to wiele dziewczyn, które chodzily z nią do szkoły
Według Ciebie lepiej zgłosić to do odpowiednich insytutcji czy zabić? Albo wiesz co nie odpowiadaj bo już odpowiedź znam.
-
plotki3030
- Currently:Rio
Ocenić to każdy może, ale też uważam, że NIKT nie miał prawa jej mordować. Jeśli była problematyczna czy niebezpieczna dla innych to od wymierzanią sprawiedliwości są odpowiednie instytucje a nie jakieś samosady.
Ciekawa jestem czy matka oskarżonego uważałaby za słuszne gdyby np ojciec Mai oblal jej syna kwasem, torturował kilka godzin i zabił a ją prowadzał nago na smyczy, za to zabójstwo i szkalowanie córki?
No ludzie. Już bardziej zrozumiałe by było gdyby Maja zaatakowała tego typa a on się bronił i coś jej zrobił w obronie własnej. A tu mamy celowe działanie, zwabienie i tortury. Plus dumna mamusie.
Az chce się napisać do służb by kończyły ten cyrk bo nóż w kieszeni się otwiera. Widać że matka kasę ma, inaczej by szybko zamknęła usta. A tu widać że czuję się bezkarna. To jakiś parodia prawa, że dochodzi do brutalnego morderstwa, oskarżony siedzi za granicą drugi miesiąc a mamusia dumnie szkaluje ofiarę i klaszcze synkowi za ten wspaniały wyczyn. Gdzie my żyjemy?! Tfu!
-
plotki3030
Nic nie tłumaczy morderstwa. Zwłaszcza tak okrutnego. Podejrzany to nie żaden szeryf z teksasu, że mógł ją samodzielnie osadzic.Gosia89 pisze: ↑sob cze 28, 2025 4:06 pm Tak samo jak nie ma usprawiedliwienia na gnębienie innych. Rozumiesz to czy nie dociera do Twojej głowy?! A spalone włosy to miała może za to, że sama innej koleżance podpaliła! I nie mow wyszło to od jego matki bo pisało to wiele dziewczyn, które chodzily z nią do szkoły
To nie ma żadnego znaczenia, mogła być największa patusiarą, mogła go gnębić, mogła zakładać jakieś strony na IG go szykanujące, mogła mieć z nim dziecko (co pojawiło się już w tym wątku) - i ch*j z tym, normalny człowiek się od takich odcina i idzie dalej. To, że ten nie był normalny już wiemy, i jeśli tak było, to jedyne co to dodaje, to trochę kontekstu, ale nie usprawiedliwia niczego. Można o tym wspominać, ale nie w sposób: "Ale też nie bez powodu Maja od trzech lat miała kuratoraberry blast pisze: ↑sob cze 28, 2025 2:22 pm Ale też nie bez powodu Maja od trzech lat miała kuratora![]()
A patrzyłaś z jakich miejscowości te brednie pisano? Bo ja czytałam I nikogo z lokalizacja Mławy nie widziałam. Jesteś tak samo obrzydliwa jak matka tego mordercyGosia89 pisze: ↑sob cze 28, 2025 4:06 pm Tak samo jak nie ma usprawiedliwienia na gnębienie innych. Rozumiesz to czy nie dociera do Twojej głowy?! A spalone włosy to miała może za to, że sama innej koleżance podpaliła! I nie mow wyszło to od jego matki bo pisało to wiele dziewczyn, które chodzily z nią do szkoły
Czy jak podpisze sie Ania2008 i napisze, ze chodzilam z Maja do szkoly i byla znana z tego, ze bila staruszki i uczestniczyla w kibolskich ustawkach, to tez mi uwierzysz?
- berry blast
- Kciuk
Jesoo dziewczyno.. niczego nie usprawiedliwiam, chodziło o to że nie tylko jego matka ją stawia w takim świetle, jest dużo osób które pisza że je gnębiła, ale to nie znaczy że on mógł jej coś zrobić, napisałam to wyżej wyraźnie, nie piszcie takich głupot. Nie ma to jak komentować nie znając kontekstu.PatkaKFC pisze: ↑sob cze 28, 2025 6:18 pm To nie ma żadnego znaczenia, mogła być największa patusiarą, mogła go gnębić, mogła zakładać jakieś strony na IG go szykanujące, mogła mieć z nim dziecko (co pojawiło się już w tym wątku) - i ch*j z tym, normalny człowiek się od takich odcina i idzie dalej. To, że ten nie był normalny już wiemy, i jeśli tak było, to jedyne co to dodaje, to trochę kontekstu, ale nie usprawiedliwia niczego. Można o tym wspominać, ale nie w sposób: "Ale też nie bez powodu Maja od trzech lat miała kuratora"
-
plotki3030
Szczerze to ja nie widzę tego że "dużo osob" tak pisze. Mało tego, biorąc pod uwagę działalność internetowa mamusi podejrzanego miałabym wątpliwość czy może to ona zakłada nowe konta lub sieje ferment anonimowo by uznać synalka za bohatera.berry blast pisze: ↑sob cze 28, 2025 7:40 pm Jesoo dziewczyno.. niczego nie usprawiedliwiam, chodziło o to że nie tylko jego matka ją stawia w takim świetle, jest dużo osób które pisza że je gnębiła, ale to nie znaczy że on mógł jej coś zrobić, napisałam to wyżej wyraźnie, nie piszcie takich głupot. Nie ma to jak komentować nie znając kontekstu.
Plotki o tym gnębienie były na początku a wiadomo że mamusia z rynsztokiwym słownictwem była bardzo aktywna w sieci.
-
malyslonik
- WhiteParty
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Jeśli się mylę, to wyprowadźcie mnie z błedu. Te wpisy koleżanek Mai pojawiały się chyba, kiedy była tylko zaginiona (pierwszy dzień czy dwa, kiedy sprawa była mniej medialna). Kiedy wyszło, co się naprawdę stało poznikały. Matka B. raczej by nie usuwała.
-
Joanna Darc
- Samarka
Nie ma znaczenia co zrobiła. Od wymierzania kary są sądy. Nie usprawiedliwiajmy mordercy. Nikt nie ma prawa zabijać. Przypominam, że podejrzany o morderstwo miał sprawy sądowe więc nie był taki anioł z niego i grzeczny zastraszony chłopczyk. Poza tym mógł się opamiętać w trakcie czynu a tego nie zrobił. To nie była zbrodnia w afekcie.
O znęcaniu pisało wiele innych osób, które chodziły z nią do szkołymalyslonik pisze: ↑sob cze 28, 2025 11:35 pm O znęcaniu to jedynie matka pisała. W takiej sytuacji to byłby wysyp wywiadów z jej ofiarami, a jakoś nikt się nie znalazł
- verysweetcherry
- Moderator
Przypominam ,że to forum anonimowe więc proszę przestać insynuować,że ktoś może być kimś. Chyba nikt z Was nie chciał by aby ktoś dociekał kim jesteście. Forum jest dostępne dla każdego. Wróćcie proszę do tematu dyskusji.
- babycowboy
- Koczkodan
Każdy ma gdzieś wasze informacje giełdowe, wy wiecie o czym jest ten wątek? xD
- odpalskreta
- ZdalnaFanka
Wystarczy dokładnie przejrzeć media społecznościowe. Czy to taki duży problem?odpalskreta pisze: ↑śr lip 02, 2025 5:36 pm Czy w końcu ktoś ma jakiś dowód, nazwiska osób czy cokolwiek co potwierdza tą szaloną tezę?