Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
Ojojojka
Koczkodan

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: Ojojojka »

berry blast pisze: sob cze 28, 2025 3:13 pm Czytałam że Maja była dobrze znana policji i sądowi. Nie sądzę że policja i sąd zajmują się wagarami.
Owszem, za dużą absencję można mieć sprawę w sądzie i kuratora.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

Ojojojka pisze: sob cze 28, 2025 3:16 pm Owszem, za dużą absencję można mieć sprawę w sądzie i kuratora.
Owszem, a ja z kolei czytałam że kurator był za narkotyki i podpalenie koleżance włosów. Ale to sobie możemy tak gdybać, nie wiemy jak było.
Gosia89
Koczkodan

Post autor: Gosia89 »

Limonene pisze: sob cze 28, 2025 9:25 am Jak na razie to wiemy jedynie że Bartek zabił Maję, nie na potwierdzenia tego o czym ty mówisz. Więc sama tutaj bronisz mordercy
Jak na razie to wyrok jeszcze nie zapadł i może się jeszcze wiele rzeczy okazać
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

I tak najśmieszniejsze było jak Bartek powiedział że chce być sądzony w Grecji bo on w Polsce to się boi. A ja to mam nadzieję że będzie się do końca życia bał, każdego dnia.
Gosia89
Koczkodan

Larix pisze: sob cze 28, 2025 10:27 am No to podaj imiona i nazwiska tych ofiar. Przestań siać ferment bo gdyby takie sytuacje miały miejsce to byłoby o tym głośno i nie ma na to żadnych dowodów. I tak, będę jej bronić bo nie ważne jaka by nie była nikt nie zasługuje na taką tragiczną śmierć z torturami, podpalaniem, wyrywaniem włosów, wybitymi zębami itd. A potem jeszcze zamiast dać rodzinie spokój jak i samej dziewczynie która nie ma już jak się bronić to mamusia tego zwyrodnialca Bartka i takie osoby jak ty szczuja i mieszają ich z błotem. Nie ma usprawiedliwienia na taki czyn rozumiesz?
Tak samo jak nie ma usprawiedliwienia na gnębienie innych. Rozumiesz to czy nie dociera do Twojej głowy?! A spalone włosy to miała może za to, że sama innej koleżance podpaliła! I nie mow wyszło to od jego matki bo pisało to wiele dziewczyn, które chodzily z nią do szkoły
Gosia89
Koczkodan

KasiaBasia56 pisze: sob cze 28, 2025 2:19 pm Ale to były jakieś dziwne pomówienia! Jedyna osoba która to mówiła to matka oskarżonego. Nie było i nie ma żadnego dowodu że Majka kogoś gnębiła ani że ktokolwiek odebrał sobie przez nią życie, a już tym bardziej kilka osób, przecież to gołym okiem widać że to bzdury. Gdzie rodziny tych ofiar w takim razie teraz? Masakra jaki ta matka ferment posiała a potem ludzie tworzą takie rzeczy
Nie było to od jego matki bo wiele dziewczyn pisało o tym, które chodziły z nią do szkoły
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Gosia89 pisze: sob cze 28, 2025 4:06 pm Tak samo jak nie ma usprawiedliwienia na gnębienie innych. Rozumiesz to czy nie dociera do Twojej głowy?! A spalone włosy to miała może za to, że sama innej koleżance podpaliła! I nie mow wyszło to od jego matki bo pisało to wiele dziewczyn, które chodzily z nią do szkoły
To akurat prawda, obrażenia Mai pokrywały się z tym co podobno robiła innym tak jak te włosy i tutaj nie chodzi o to czy on mógł jej zrobić krzywdę, bo nie mógł. Po prostu trafił swój na swego - ona nie była święta a on był jeszcze gorszy.
Nat56789
BlondDoczep

Post autor: Nat56789 »

Gosia89 pisze: sob cze 28, 2025 4:06 pm Tak samo jak nie ma usprawiedliwienia na gnębienie innych. Rozumiesz to czy nie dociera do Twojej głowy?! A spalone włosy to miała może za to, że sama innej koleżance podpaliła! I nie mow wyszło to od jego matki bo pisało to wiele dziewczyn, które chodzily z nią do szkoły
Chyba trochę słabe porównanie, morderstwo ze szczególnym okrucieństwem a gnębienie.
Według Ciebie lepiej zgłosić to do odpowiednich insytutcji czy zabić? Albo wiesz co nie odpowiadaj bo już odpowiedź znam.
plotki3030
Currently:Rio

Post autor: plotki3030 »

Marta010 pisze: sob cze 28, 2025 3:13 pm Ludzie, bez względu na to, jaka była Maja – czy miała kuratora, czy nie – nikt z nas nie ma prawa jej oceniać, zwłaszcza w obliczu tak bestialskiej zbrodni. Żaden człowiek, nawet ten który popełnił błędy, nie zasługuje na taką śmierć!
Ocenić to każdy może, ale też uważam, że NIKT nie miał prawa jej mordować. Jeśli była problematyczna czy niebezpieczna dla innych to od wymierzanią sprawiedliwości są odpowiednie instytucje a nie jakieś samosady.

Ciekawa jestem czy matka oskarżonego uważałaby za słuszne gdyby np ojciec Mai oblal jej syna kwasem, torturował kilka godzin i zabił a ją prowadzał nago na smyczy, za to zabójstwo i szkalowanie córki?

No ludzie. Już bardziej zrozumiałe by było gdyby Maja zaatakowała tego typa a on się bronił i coś jej zrobił w obronie własnej. A tu mamy celowe działanie, zwabienie i tortury. Plus dumna mamusie.

Az chce się napisać do służb by kończyły ten cyrk bo nóż w kieszeni się otwiera. Widać że matka kasę ma, inaczej by szybko zamknęła usta. A tu widać że czuję się bezkarna. To jakiś parodia prawa, że dochodzi do brutalnego morderstwa, oskarżony siedzi za granicą drugi miesiąc a mamusia dumnie szkaluje ofiarę i klaszcze synkowi za ten wspaniały wyczyn. Gdzie my żyjemy?! Tfu!
plotki3030

Nic nie tłumaczy morderstwa. Zwłaszcza tak okrutnego. Podejrzany to nie żaden szeryf z teksasu, że mógł ją samodzielnie osadzic.
PatkaKFC
BlondDoczep

Post autor: PatkaKFC »

berry blast pisze: sob cze 28, 2025 2:22 pm Ale też nie bez powodu Maja od trzech lat miała kuratora :/
To nie ma żadnego znaczenia, mogła być największa patusiarą, mogła go gnębić, mogła zakładać jakieś strony na IG go szykanujące, mogła mieć z nim dziecko (co pojawiło się już w tym wątku) - i ch*j z tym, normalny człowiek się od takich odcina i idzie dalej. To, że ten nie był normalny już wiemy, i jeśli tak było, to jedyne co to dodaje, to trochę kontekstu, ale nie usprawiedliwia niczego. Można o tym wspominać, ale nie w sposób: "Ale też nie bez powodu Maja od trzech lat miała kuratora :/"
Awatar użytkownika
witch.eve
Koczkodan

Post autor: witch.eve »

A patrzyłaś z jakich miejscowości te brednie pisano? Bo ja czytałam I nikogo z lokalizacja Mławy nie widziałam. Jesteś tak samo obrzydliwa jak matka tego mordercy
Awatar użytkownika
witch.eve
Koczkodan

Post autor: witch.eve »

I od siebie dodam jeszcze, że to Bartek miał więcej założonych spraw w sądzie i jedną nadal w toku za pobicie.
Awatar użytkownika
Lo1337a
Kciuk

Post autor: Lo1337a »

Gosia89 pisze: sob cze 28, 2025 4:07 pm Nie było to od jego matki bo wiele dziewczyn pisało o tym, które chodziły z nią do szkoły
Czy jak podpisze sie Ania2008 i napisze, ze chodzilam z Maja do szkoly i byla znana z tego, ze bila staruszki i uczestniczyla w kibolskich ustawkach, to tez mi uwierzysz?
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

PatkaKFC pisze: sob cze 28, 2025 6:18 pm To nie ma żadnego znaczenia, mogła być największa patusiarą, mogła go gnębić, mogła zakładać jakieś strony na IG go szykanujące, mogła mieć z nim dziecko (co pojawiło się już w tym wątku) - i ch*j z tym, normalny człowiek się od takich odcina i idzie dalej. To, że ten nie był normalny już wiemy, i jeśli tak było, to jedyne co to dodaje, to trochę kontekstu, ale nie usprawiedliwia niczego. Można o tym wspominać, ale nie w sposób: "Ale też nie bez powodu Maja od trzech lat miała kuratora :/"
Jesoo dziewczyno.. niczego nie usprawiedliwiam, chodziło o to że nie tylko jego matka ją stawia w takim świetle, jest dużo osób które pisza że je gnębiła, ale to nie znaczy że on mógł jej coś zrobić, napisałam to wyżej wyraźnie, nie piszcie takich głupot. Nie ma to jak komentować nie znając kontekstu.
plotki3030

berry blast pisze: sob cze 28, 2025 7:40 pm Jesoo dziewczyno.. niczego nie usprawiedliwiam, chodziło o to że nie tylko jego matka ją stawia w takim świetle, jest dużo osób które pisza że je gnębiła, ale to nie znaczy że on mógł jej coś zrobić, napisałam to wyżej wyraźnie, nie piszcie takich głupot. Nie ma to jak komentować nie znając kontekstu.
Szczerze to ja nie widzę tego że "dużo osob" tak pisze. Mało tego, biorąc pod uwagę działalność internetowa mamusi podejrzanego miałabym wątpliwość czy może to ona zakłada nowe konta lub sieje ferment anonimowo by uznać synalka za bohatera.
Plotki o tym gnębienie były na początku a wiadomo że mamusia z rynsztokiwym słownictwem była bardzo aktywna w sieci.
Gosia89
Koczkodan

Lo1337a pisze: sob cze 28, 2025 7:30 pm Czy jak podpisze sie Ania2008 i napisze, ze chodzilam z Maja do szkoly i byla znana z tego, ze bila staruszki i uczestniczyla w kibolskich ustawkach, to tez mi uwierzysz?
Jakbyś potrafiła czytać z zrozumieniem to nie trzeba by było tłumaczyć Ci podstawy
malyslonik
WhiteParty

Post autor: malyslonik »

Gosia89 pisze: sob cze 28, 2025 11:23 pm No oczywiście. Bronisz tą co znęcała się nad innymi, a jak karma wróciła to jak tam można
O znęcaniu to jedynie matka pisała. W takiej sytuacji to byłby wysyp wywiadów z jej ofiarami, a jakoś nikt się nie znalazł
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Jeśli się mylę, to wyprowadźcie mnie z błedu. Te wpisy koleżanek Mai pojawiały się chyba, kiedy była tylko zaginiona (pierwszy dzień czy dwa, kiedy sprawa była mniej medialna). Kiedy wyszło, co się naprawdę stało poznikały. Matka B. raczej by nie usuwała.
Joanna Darc
Samarka

Post autor: Joanna Darc »

Nie ma znaczenia co zrobiła. Od wymierzania kary są sądy. Nie usprawiedliwiajmy mordercy. Nikt nie ma prawa zabijać. Przypominam, że podejrzany o morderstwo miał sprawy sądowe więc nie był taki anioł z niego i grzeczny zastraszony chłopczyk. Poza tym mógł się opamiętać w trakcie czynu a tego nie zrobił. To nie była zbrodnia w afekcie.
Gosia89
Koczkodan

malyslonik pisze: sob cze 28, 2025 11:35 pm O znęcaniu to jedynie matka pisała. W takiej sytuacji to byłby wysyp wywiadów z jej ofiarami, a jakoś nikt się nie znalazł
O znęcaniu pisało wiele innych osób, które chodziły z nią do szkoły
Awatar użytkownika
verysweetcherry
Moderator

Post autor: verysweetcherry »

Przypominam ,że to forum anonimowe więc proszę przestać insynuować,że ktoś może być kimś. Chyba nikt z Was nie chciał by aby ktoś dociekał kim jesteście. Forum jest dostępne dla każdego. Wróćcie proszę do tematu dyskusji.
Awatar użytkownika
babycowboy
Koczkodan

Post autor: babycowboy »

Każdy ma gdzieś wasze informacje giełdowe, wy wiecie o czym jest ten wątek? xD
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

Post autor: odpalskreta »

Gosia89 pisze: sob cze 28, 2025 12:51 am A ja nie wiem co ludzie twojego pokroju mają w głowach żeby bronić kogoś przez kogo inne osoby odebrały sobie życie
Czy w końcu ktoś ma jakiś dowód, nazwiska osób czy cokolwiek co potwierdza tą szaloną tezę?
Gosia89
Koczkodan

odpalskreta pisze: śr lip 02, 2025 5:36 pm Czy w końcu ktoś ma jakiś dowód, nazwiska osób czy cokolwiek co potwierdza tą szaloną tezę?
Wystarczy dokładnie przejrzeć media społecznościowe. Czy to taki duży problem?