Zaginięcie Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherryRe: Zaginięcie Mai Kowalskiej
Ale wiesz jak jest -kogoś to dotknie, ktoś utożsami się z rodzicami, ktoś ma córkę w tym wieku i da upust swoim emocjom. Ludzie są emocjonalni, impulsywni. Pewnie czytając te farmazony które wypisuje matka chłopaka i widząc bezsilność slużb ( bo nie godzi się tak traktować ofiary i jej rodziny) , mają pole do swego rodzaju samosądu. No i tak to już jest. Pewnie na mieście po prostu ktoś dałby jej z liścia, a tak mogą sobie tylko popisać
Jakby chciała żeby sprawa przycichła to by nie pisała tyle postów na FB, nie dawałaby wywiadów... Ta kobieta jest chyba serio chora i nie da się uzasadnić w logiczny sposób jej zachowania
- babycowboy
- Koczkodan
-
mirabelkaa
- BlondDoczep
Imo matka B doskonale wie co się tam stało. W swoich wypowiedziach raczej nie zaprzecza że to B zabił Maję.
-
29362523190006
- LouiBag
wezcie nie rozgadujcie plotek bez sensu
-
Kasandraa
Ej to forum plotkarskie
- perelka123
- BlondDoczep
Matka na nowe konto na fb?
-
carolinexty
- MiamiBicz
Skoro uważasz, że to co napisałam to plotki to podziel się z nami prawdą
-
Trudne_Sprawy
- LemonkowaCola
To udowodnij, że to była prawda, bo z tą ciąża to nieźle Cie poniosło.carolinexty pisze: ↑czw cze 26, 2025 12:47 pm Skoro uważasz, że to co napisałam to plotki to podziel się z nami prawdą
Generalnie na takie informacje też trzeba brać poprawkę, to że ktoś w danym mieście nie znaczy że mówi prawdę objawioną i wszystko wie. Jak w każdej miejscowości, szczególnie gdy coś się dzieje ludzie koloryzują i puszczają nie zawsze prawdziwe informacje.
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Takie historie faktycznie krążą wśród znajomych, rodziny. I chyba w tych kręgach powinny zostać, bo w sieci są mało wiarygodne.dzudidzetson pisze: ↑pt cze 27, 2025 1:55 pm Rodzina znajomego, pracująca w służbach i przekazująca tajne info, to już w ogóle mój ulubiony motyw. Jak się zaczął covid to też każdy nagle miał wujka/brata/stryjka kolegi szwagra w wojsku/szpitalu/sanepidzie i latały po ludziach niestworzone historie. Jak się zaczęła wojna na Ukrainie, to tez każdy mia nagle znajomego, co ma znajomego, co jego cioteczny brat od strony matki jest generałem :D
Serio, nie ośmieszaj się dziewczyno.
Dla mnie znajomi i rodzina to nadal cenne źródło informacji i ostrzeżeń. Dostałam info o pewnej
Odnośnie plotek. Pewnie zdecydowana większość to bzdury, ale w niektórych trochę prawdy jest. Jesteśmy na forum plotkarskim i większość treści to wymysły i insynuacje. A mimo wszystko dyskusje nie trachą tempa.
No sorry nie bronie go, ale ona również zniszczyła nie jedno życie. Ktoś kto nie był prześladowany nie wie co w takiej osobie siedzi latami.Marti37 pisze: ↑śr cze 11, 2025 7:54 am Nie rozumiem co im daje przeciąganie ekstradycji?
Przecież szybciej czy później i tak Bartka wyślą do Polski i będzie musiał stawić czoła procesowi.
Młody chłopak zniszczył życie nie tylko dziewczyny ale również swoje- mam córkę w jego wieku i nie wyobrażam sobie gdyby coś takiego zrobiła? Czułabym się że zawiodłam potężnie jako matka, próbowałabym zrozumieć tymczasem matka Bartka wydaje się uważać że on miał prawo ją zabić bo Maja go "nękała "
Chłopak widać typowy banan, wiedział że matka go zawsze wybroni, terroryzował ludzi, dziewczyny traktował przedmiotowo, problemy z agresja etc przykre że w porę matka nie wysłała go na terapię ale coz się spodziewać po kobiecie która.sama potrzebuje pomocy terapeuty
- katarzynarmong
- Tritonotti
Ona ma pierdyliard tych kont, ciągle pojawiają się nowe. Na dodatek za też ludzie, którzy zakładają fejk konta i kopiują styl pisania tej matki, żeby ją udawać...
but I was absolutely broken inside
Daj spokój tej dziewczynie. Ja nie wiem co ludzie twojego pokroju mają w głowach pisząc takie coś. Dziewczyna nie żyje, została brutalnie zamordowana i nic ani nikt jej tego życia już nie zwróci. Jeśli faktycznie kogoś prześladowała to od tego są odpowiednie instytucje a nie bestialskie odbieranie życia a nie uprawiasz tu teraz jakieś victim blaming..
-
plotki3030
- Currently:Rio
Inne to znaczy które? Kto konkretnie?
Też uważam, że jakąkolwiek by nie była NIKT nie miał prawa jej mordować. A patrząc po zachowaniu matki Barta uważam że te początkowe plotki, że ona tak gnebula innych mogły wyjść od matki Bartka bo ta kobieta była odklejona już od dawna i pewnie od początku chciała wybielić swego synusia.
Ja się pytam dlaczego go nie ma jeszcze w Polsce? 2 miesiace trwa sprowadzenie gówniarza do kraju? Dlaczego matce nikt nie przymknął ust i nie postawił zarzutów za mowę nienawiści i oszczerstwa wobec zamordowanie? Kim oni są ze pozostaja bezkarni tyle czasu, choć i jedno i drugie nawet nie przeczy że Bartek jest sprawca. Na co czekają?
No to podaj imiona i nazwiska tych ofiar. Przestań siać ferment bo gdyby takie sytuacje miały miejsce to byłoby o tym głośno i nie ma na to żadnych dowodów. I tak, będę jej bronić bo nie ważne jaka by nie była nikt nie zasługuje na taką tragiczną śmierć z torturami, podpalaniem, wyrywaniem włosów, wybitymi zębami itd. A potem jeszcze zamiast dać rodzinie spokój jak i samej dziewczynie która nie ma już jak się bronić to mamusia tego zwyrodnialca Bartka i takie osoby jak ty szczuja i mieszają ich z błotem. Nie ma usprawiedliwienia na taki czyn rozumiesz?
-
KasiaBasia56
- Modna
Ale to były jakieś dziwne pomówienia! Jedyna osoba która to mówiła to matka oskarżonego. Nie było i nie ma żadnego dowodu że Majka kogoś gnębiła ani że ktokolwiek odebrał sobie przez nią życie, a już tym bardziej kilka osób, przecież to gołym okiem widać że to bzdury. Gdzie rodziny tych ofiar w takim razie teraz? Masakra jaki ta matka ferment posiała a potem ludzie tworzą takie rzeczy
- berry blast
- Kciuk
Ale też nie bez powodu Maja od trzech lat miała kuratoraKasiaBasia56 pisze: ↑sob cze 28, 2025 2:19 pm Ale to były jakieś dziwne pomówienia! Jedyna osoba która to mówiła to matka oskarżonego. Nie było i nie ma żadnego dowodu że Majka kogoś gnębiła ani że ktokolwiek odebrał sobie przez nią życie, a już tym bardziej kilka osób, przecież to gołym okiem widać że to bzdury. Gdzie rodziny tych ofiar w takim razie teraz? Masakra jaki ta matka ferment posiała a potem ludzie tworzą takie rzeczy
Miała kuratora za ucieczki i wagary. Jest subtelna różnica między takimi rzeczami a gnębieniem innych.Nie sądzisz?berry blast pisze: ↑sob cze 28, 2025 2:22 pm Ale też nie bez powodu Maja od trzech lat miała kuratora![]()
Ludzie, bez względu na to, jaka była Maja – czy miała kuratora, czy nie – nikt z nas nie ma prawa jej oceniać, zwłaszcza w obliczu tak bestialskiej zbrodni. Żaden człowiek, nawet ten który popełnił błędy, nie zasługuje na taką śmierć!
- berry blast
- Kciuk