Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
EVITA_01
KlasaBiznes

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: EVITA_01 »

Ale wiesz jak jest -kogoś to dotknie, ktoś utożsami się z rodzicami, ktoś ma córkę w tym wieku i da upust swoim emocjom. Ludzie są emocjonalni, impulsywni. Pewnie czytając te farmazony które wypisuje matka chłopaka i widząc bezsilność slużb ( bo nie godzi się tak traktować ofiary i jej rodziny) , mają pole do swego rodzaju samosądu. No i tak to już jest. Pewnie na mieście po prostu ktoś dałby jej z liścia, a tak mogą sobie tylko popisać
Ablababla
RoyalBaby

Post autor: Ablababla »

marley71 pisze: śr cze 11, 2025 11:34 am Na co czekają? Aż sprawa ucichnie lub przycichnie na tyle, że powrót do kraju nie będzie aż tak przerażający.

Jakby chciała żeby sprawa przycichła to by nie pisała tyle postów na FB, nie dawałaby wywiadów... Ta kobieta jest chyba serio chora i nie da się uzasadnić w logiczny sposób jej zachowania
Awatar użytkownika
babycowboy
Koczkodan

Post autor: babycowboy »

https://youtu.be/SlqRlg8PnfE?si=iE4SaRL1_Z7QHA49

Analiza mowy ciała matki Bartka
Natkahej
Siatkarka

Post autor: Natkahej »

Ablababla pisze: śr cze 11, 2025 8:07 pm Jakby chciała żeby sprawa przycichła to by nie pisała tyle postów na FB, nie dawałaby wywiadów... Ta kobieta jest chyba serio chora i nie da się uzasadnić w logiczny sposób jej zachowania
Jest chora i to widać. Powinni zabrać jej dostęp do internetu.
mirabelkaa
BlondDoczep

Post autor: mirabelkaa »

Imo matka B doskonale wie co się tam stało. W swoich wypowiedziach raczej nie zaprzecza że to B zabił Maję.
29362523190006
LouiBag

Post autor: 29362523190006 »

wezcie nie rozgadujcie plotek bez sensu
Kasandraa

Post autor: Kasandraa »

29362523190006 pisze: śr cze 25, 2025 5:46 pm wezcie nie rozgadujcie plotek bez sensu
Ej to forum plotkarskie
Awatar użytkownika
perelka123
BlondDoczep

Post autor: perelka123 »

Matka na nowe konto na fb?
carolinexty
MiamiBicz

Post autor: carolinexty »

29362523190006 pisze: śr cze 25, 2025 5:46 pm wezcie nie rozgadujcie plotek bez sensu
Skoro uważasz, że to co napisałam to plotki to podziel się z nami prawdą
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

Post autor: Trudne_Sprawy »

carolinexty pisze: czw cze 26, 2025 12:47 pm Skoro uważasz, że to co napisałam to plotki to podziel się z nami prawdą
To udowodnij, że to była prawda, bo z tą ciąża to nieźle Cie poniosło.
Helena543
Migocząca Świeczka

Post autor: Helena543 »

Generalnie na takie informacje też trzeba brać poprawkę, to że ktoś w danym mieście nie znaczy że mówi prawdę objawioną i wszystko wie. Jak w każdej miejscowości, szczególnie gdy coś się dzieje ludzie koloryzują i puszczają nie zawsze prawdziwe informacje.
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

dzudidzetson pisze: pt cze 27, 2025 1:55 pm Rodzina znajomego, pracująca w służbach i przekazująca tajne info, to już w ogóle mój ulubiony motyw. Jak się zaczął covid to też każdy nagle miał wujka/brata/stryjka kolegi szwagra w wojsku/szpitalu/sanepidzie i latały po ludziach niestworzone historie. Jak się zaczęła wojna na Ukrainie, to tez każdy mia nagle znajomego, co ma znajomego, co jego cioteczny brat od strony matki jest generałem :D
Serio, nie ośmieszaj się dziewczyno.
Takie historie faktycznie krążą wśród znajomych, rodziny. I chyba w tych kręgach powinny zostać, bo w sieci są mało wiarygodne.

Dla mnie znajomi i rodzina to nadal cenne źródło informacji i ostrzeżeń. Dostałam info o pewnej :) sytuacji i jej wpływie na giełdę. Wyciągnęliśmy kasę (potrzeba było kilka dni), akcje spadły, kupiliśmy akcje po cenie z dołka spowodowanego paniką. Gdybym nie wiedziała wcześniej nie przerzuciłabym tak łatwo kasy.

Odnośnie plotek. Pewnie zdecydowana większość to bzdury, ale w niektórych trochę prawdy jest. Jesteśmy na forum plotkarskim i większość treści to wymysły i insynuacje. A mimo wszystko dyskusje nie trachą tempa.
Gosia89
Koczkodan

Post autor: Gosia89 »

Marti37 pisze: śr cze 11, 2025 7:54 am Nie rozumiem co im daje przeciąganie ekstradycji?
Przecież szybciej czy później i tak Bartka wyślą do Polski i będzie musiał stawić czoła procesowi.
Młody chłopak zniszczył życie nie tylko dziewczyny ale również swoje- mam córkę w jego wieku i nie wyobrażam sobie gdyby coś takiego zrobiła? Czułabym się że zawiodłam potężnie jako matka, próbowałabym zrozumieć tymczasem matka Bartka wydaje się uważać że on miał prawo ją zabić bo Maja go "nękała "🤦‍♀️
Chłopak widać typowy banan, wiedział że matka go zawsze wybroni, terroryzował ludzi, dziewczyny traktował przedmiotowo, problemy z agresja etc przykre że w porę matka nie wysłała go na terapię ale coz się spodziewać po kobiecie która.sama potrzebuje pomocy terapeuty
No sorry nie bronie go, ale ona również zniszczyła nie jedno życie. Ktoś kto nie był prześladowany nie wie co w takiej osobie siedzi latami.
Awatar użytkownika
Marta010
RoyalBaby

Post autor: Marta010 »

Gosia89 pisze: pt cze 27, 2025 8:00 pm No sorry nie bronie go, ale ona również zniszczyła nie jedno życie. Ktoś kto nie był prześladowany nie wie co w takiej osobie siedzi latami.
To w żaden sposób nie powinno usprawiedliwiać jego zachowania 🙂
Awatar użytkownika
witch.eve
Koczkodan

Post autor: witch.eve »

Gosia89 pisze: pt cze 27, 2025 8:00 pm No sorry nie bronie go, ale ona również zniszczyła nie jedno życie. Ktoś kto nie był prześladowany nie wie co w takiej osobie siedzi latami.
Ale masz na to dowody? Czy tylko powielasz wersję matki Bartka?
Gosia89
Koczkodan

Post autor: Gosia89 »

witch.eve pisze: pt cze 27, 2025 10:32 pm Ale masz na to dowody? Czy tylko powielasz wersję matki Bartka?
Jakbyś uważnie wszystko obserwowała to byś wiedziała, że to nie Tylko wersja matki Bartka. I oczywiście każdy teraz winny Tylko nie Majusia
Awatar użytkownika
katarzynarmong
Tritonotti

Post autor: katarzynarmong »

perelka123 pisze: czw cze 26, 2025 8:15 am Matka na nowe konto na fb?
Ona ma pierdyliard tych kont, ciągle pojawiają się nowe. Na dodatek za też ludzie, którzy zakładają fejk konta i kopiują styl pisania tej matki, żeby ją udawać...
but I was absolutely broken inside
Larix
Srebrna Kropeczka

Post autor: Larix »

Gosia89 pisze: pt cze 27, 2025 11:16 pm Jakbyś uważnie wszystko obserwowała to byś wiedziała, że to nie Tylko wersja matki Bartka. I oczywiście każdy teraz winny Tylko nie Majusia
Daj spokój tej dziewczynie. Ja nie wiem co ludzie twojego pokroju mają w głowach pisząc takie coś. Dziewczyna nie żyje, została brutalnie zamordowana i nic ani nikt jej tego życia już nie zwróci. Jeśli faktycznie kogoś prześladowała to od tego są odpowiednie instytucje a nie bestialskie odbieranie życia a nie uprawiasz tu teraz jakieś victim blaming..
plotki3030
Currently:Rio

Post autor: plotki3030 »

Gosia89 pisze: sob cze 28, 2025 12:51 am A ja nie wiem co ludzie twojego pokroju mają w głowach żeby bronić kogoś przez kogo inne osoby odebrały sobie życie
Inne to znaczy które? Kto konkretnie?

Też uważam, że jakąkolwiek by nie była NIKT nie miał prawa jej mordować. A patrząc po zachowaniu matki Barta uważam że te początkowe plotki, że ona tak gnebula innych mogły wyjść od matki Bartka bo ta kobieta była odklejona już od dawna i pewnie od początku chciała wybielić swego synusia.
Ja się pytam dlaczego go nie ma jeszcze w Polsce? 2 miesiace trwa sprowadzenie gówniarza do kraju? Dlaczego matce nikt nie przymknął ust i nie postawił zarzutów za mowę nienawiści i oszczerstwa wobec zamordowanie? Kim oni są ze pozostaja bezkarni tyle czasu, choć i jedno i drugie nawet nie przeczy że Bartek jest sprawca. Na co czekają?
Larix
Srebrna Kropeczka

Post autor: Larix »

Gosia89 pisze: sob cze 28, 2025 12:51 am A ja nie wiem co ludzie twojego pokroju mają w głowach żeby bronić kogoś przez kogo inne osoby odebrały sobie życie
No to podaj imiona i nazwiska tych ofiar. Przestań siać ferment bo gdyby takie sytuacje miały miejsce to byłoby o tym głośno i nie ma na to żadnych dowodów. I tak, będę jej bronić bo nie ważne jaka by nie była nikt nie zasługuje na taką tragiczną śmierć z torturami, podpalaniem, wyrywaniem włosów, wybitymi zębami itd. A potem jeszcze zamiast dać rodzinie spokój jak i samej dziewczynie która nie ma już jak się bronić to mamusia tego zwyrodnialca Bartka i takie osoby jak ty szczuja i mieszają ich z błotem. Nie ma usprawiedliwienia na taki czyn rozumiesz?
KasiaBasia56
Modna

Post autor: KasiaBasia56 »

Ale to były jakieś dziwne pomówienia! Jedyna osoba która to mówiła to matka oskarżonego. Nie było i nie ma żadnego dowodu że Majka kogoś gnębiła ani że ktokolwiek odebrał sobie przez nią życie, a już tym bardziej kilka osób, przecież to gołym okiem widać że to bzdury. Gdzie rodziny tych ofiar w takim razie teraz? Masakra jaki ta matka ferment posiała a potem ludzie tworzą takie rzeczy
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

KasiaBasia56 pisze: sob cze 28, 2025 2:19 pm Ale to były jakieś dziwne pomówienia! Jedyna osoba która to mówiła to matka oskarżonego. Nie było i nie ma żadnego dowodu że Majka kogoś gnębiła ani że ktokolwiek odebrał sobie przez nią życie, a już tym bardziej kilka osób, przecież to gołym okiem widać że to bzdury. Gdzie rodziny tych ofiar w takim razie teraz? Masakra jaki ta matka ferment posiała a potem ludzie tworzą takie rzeczy
Ale też nie bez powodu Maja od trzech lat miała kuratora :/
Ojojojka
Koczkodan

Post autor: Ojojojka »

berry blast pisze: sob cze 28, 2025 2:22 pm Ale też nie bez powodu Maja od trzech lat miała kuratora :/
Miała kuratora za ucieczki i wagary. Jest subtelna różnica między takimi rzeczami a gnębieniem innych.Nie sądzisz?
Awatar użytkownika
Marta010
RoyalBaby

Post autor: Marta010 »

Ludzie, bez względu na to, jaka była Maja – czy miała kuratora, czy nie – nikt z nas nie ma prawa jej oceniać, zwłaszcza w obliczu tak bestialskiej zbrodni. Żaden człowiek, nawet ten który popełnił błędy, nie zasługuje na taką śmierć!
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

Ojojojka pisze: sob cze 28, 2025 3:07 pm Miała kuratora za ucieczki i wagary. Jest subtelna różnica między takimi rzeczami a gnębieniem innych.Nie sądzisz?
Czytałam że Maja była dobrze znana policji i sądowi. Nie sądzę że policja i sąd zajmują się wagarami.