Start
Mój profil

Zamienniki perfum - Zara, BiEs itd

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
dusia1411
Mokra Włoszka

Re: Zamienniki perfum - Zara, BiEs itd

Post autor: dusia1411 »

Dziewczyny czy któraś kojarzy perfumy Czarna Mamba Pasodoble ? Dawno wycofane, ale ten zapach... 🥰🥰 Szukam czegoś podobnego
Awatar użytkownika
oliixii
Collagen z chlorellą

Post autor: oliixii »

Centekk pisze: śr lut 28, 2024 12:24 pm To ja wam podam fajny zamiennik za grosze, dosłownie. Chodzi o perfumy MAISON FRANCIS KURKDJIAN BACCARAT ROUGE 540, jakby któraś z Was czaiła się, żeby kupić BCR z firmy sorvella, które są zamiennikiem dostępnym od ręki w galeriach itd. To schowajcie sobie tą stówkę do kieszeni i zamówcie na allegro za 30 zł/100ml perfumy JFenzi Experience. Pachną identycznie, porównywałam sama 😜
Mam oryginalne Baccarat Rouge, z ciekawości też próbowałam różne zamienniki i niestety ale żadne nie mają startu do oryginału... te Sorvella również.. Baccarat wystarczy jedno psiknięcie a są wyczuwalne i utrzymują się cały dzień, a na ubraniach - bywa, że po tygodniu lub dwóch wyciągam ubranie do prania a ono nadal z daleka pachnie. Nie wspominając o głębi, wielowymiarowości zapachu... ale rozumiem jaka jest idea posta więc tak tylko dorzucam od siebie, że jeżeli ktoś myśli, że "niewarto przepłacać" a ma możliwość zainwestować w jakieś drogie perfumy to tutaj warto bo różnica w jakości jest i to ogromna :)
mojacoreczka
MoetGlass

Post autor: mojacoreczka »

Centekk pisze: śr lut 28, 2024 12:24 pm To ja wam podam fajny zamiennik za grosze, dosłownie. Chodzi o perfumy MAISON FRANCIS KURKDJIAN BACCARAT ROUGE 540, jakby któraś z Was czaiła się, żeby kupić BCR z firmy sorvella, które są zamiennikiem dostępnym od ręki w galeriach itd. To schowajcie sobie tą stówkę do kieszeni i zamówcie na allegro za 30 zł/100ml perfumy JFenzi Experience. Pachną identycznie, porównywałam sama 😜

A jak z trwałością tych podróbek?
Niebieskachmurka
Koczkodan

Post autor: Niebieskachmurka »

A uzywalyscie kiedyś perfum z dossier?
Wikajed
RoyalBaby

Post autor: Wikajed »

Co do Francuskie Perfumy, zamówiłam ostatnio kilka, co do trwałości to zawsze jest to indywidualna sprawa ale zamiennik Angel Nova przynajmniej na mnie jest petarda, jak popsikałam się przed pracą to cały dzień je od siebie czułam. Teraz planuję kupić zamienniki z Faktorii Perfum
Gajson
Koczkodan

Post autor: Gajson »

Dziewczyny, a znacie może perfumy pachnące jak Emporio Armani She? Albo żel pod prysznic Palmolive (fioletowy)?
dzasta
TrampekLV

Post autor: dzasta »

Pimpko&Firanki pisze: śr lis 23, 2022 9:59 am A czy któraś z Was korzystała z Made in Lab? Koleżanka z pracy mi polecała, ale jestem zawsze ostrożna z kupowaniem takich zamienników. W necie ciężko znaleźć opinie, które nie są współpracą... :/
Kupiłam 2 flakony damskie i 1 męski i nieee . We wszystkich 3 flakonach jest jakaś taka drażniąca nuta ,czuć taka taniocha . Nie polecam
patrycjaaak
Siatkarka

Post autor: patrycjaaak »

Dziewczyny czy któraś z Was pamięta pamięta perfumy z Zary które o ile się nie mylę nazywały się american lub americano? Jeśli tak czy możecie polecić jakiś ich zamiennik? Były to najpiękniejsze perfumy jakie udało mi się powąchać, a przez ostatnie kilka lat nie znalazłam nic podobnego
hejk4
RoyalBaby

Post autor: hejk4 »

Czy któraś z Was kojarzy zamiennik perfum Rihanna - Nude? Kochałam je.. :'(
Milusia4

Post autor: Milusia4 »

Jeśli lubicie zapach My Way od Armaniego to polecam Bi Es "Wish". Opinie w Internecie wskazują, że bardzo szybko się ulatnia jednak ja byłam w ciężkim szoku kiedy po kilku godzinach nadal go na sobie czułam i to dość mocno. Moim zdaniem pachnie naprawdę bardzo podobnie czyli przepięknie 😍
kaszebeibs
RoyalBaby

Post autor: kaszebeibs »

A kojarzy ktoś takie perfki jak eaudemoiselle de givenchy? Kochałam je, są teraz tak rzadko dostępne albo w chorych cenach. Jest coś podobnego?
paula0477
Siatkarka

Post autor: paula0477 »

dzasta pisze: pn wrz 23, 2024 5:50 pm Kupiłam 2 flakony damskie i 1 męski i nieee . We wszystkich 3 flakonach jest jakaś taka drażniąca nuta ,czuć taka taniocha . Nie polecam
Ja kiedys kupowałam z Made In lab ale znalazłam ostatnio lepsze z Migliori.pl sa trwałe i zgadzaja sie z orygilałami
Emilcieek
Mokra Włoszka

Post autor: Emilcieek »

Kochani a ktoś zna jakiś dobry zamiennik Valentino - Donna born in roma?
leminda76
SushiAddict

Post autor: leminda76 »

Emilcieek pisze: wt cze 10, 2025 10:16 am Kochani a ktoś zna jakiś dobry zamiennik Valentino - Donna born in roma?
Spróbuj z Flow Perfumes, akurat kupiłam ich próbkę z ciekawości, nawet nie znalam oryginału, wydaje mi się spoko. Mam też próbkę Prady Paradox i też spoko. Natomiast moje ukochane MAISON FRANCIS KURKDJIAN BACCARAT ROUGE 540, niestety są nie do podrobienia i znowu pudło.
Awatar użytkownika
HermionaGranger
Mokra Włoszka

Post autor: HermionaGranger »

Milusia4 pisze: śr lis 06, 2024 11:07 pm Jeśli lubicie zapach My Way od Armaniego to polecam Bi Es "Wish". Opinie w Internecie wskazują, że bardzo szybko się ulatnia jednak ja byłam w ciężkim szoku kiedy po kilku godzinach nadal go na sobie czułam i to dość mocno. Moim zdaniem pachnie naprawdę bardzo podobnie czyli przepięknie 😍
Moim zdaniem Zara Sublime epoque jest lepszym odpowiednikiem
Świata nie zbawię
Ciebie też
YOLO :P
Alinka92
Siatkarka

Post autor: Alinka92 »

Czy zna ktoś zapach który pachnie jak Molecule01 ? Taki drogi a taki piękny 🥲🥲🥲
Avalon
Gacie z oceanu

Post autor: Avalon »

zuchoskaa pisze: czw kwie 04, 2024 9:38 am Hej, wątek jest już dość stary. Ale szukam zamiennika Alien od Muglera. Piękny zapach, dostałam na święta, ale już mi się kończy :c
Gabriela Sabatini klasyczna jest w typie Alien
Sidididididfi
RóżowePolo

Post autor: Sidididididfi »

Matko jedyna, po co Wy to kupujecie? Po stokroć wolę porządne zapachy tańszych marek, jak Elizabeth Arden, Klein czy niektóre znakomite zapachy celebryckie, jak klasyczna Naomi Campbell, aniżeli podróbki, ładniej nazwane zamiennikami. Nie ma to jak zawoalowana kradzież własności intelektualnej.

Obok Amouage postawiłam sobie ostatnio na półce bardzo przyzwoity wybór dla lubiących kwiatowe kompozycje – Revlon Charlie Red za całe dwadzieścia złotych. Można? Można.

Edit.
Popieram wybór Avalon, warto sprawdzić klasyczną Sabatini, ma coś w sobie z Alien. Podobno Cashmere Kumquat z Korresa też.
marpop991
Siatkarka

Post autor: marpop991 »

Ja tam lubię zamienniki Fabryki Zapachu, zamówiłam kiedyś w ramach testu i powiem wam, że zostałam ich fanką.