Start
Mój profil

„Rzeczy które muszę wiedzieć zanim umrę”

Moderator: verysweetcherry
ajmegerl
MoetGlass

Re: „Rzeczy które muszę wiedzieć zanim umrę”

Post autor: ajmegerl »

xzvsivx pisze: wt sty 21, 2025 3:39 pm Była taka sprawa w USA że dwie koleżanki poszły w góry i po jakimś czasie znaleziono je martwe. Miały ze sobą aparat i było tam sporo bardzo dziwnych zdjęć. Strasznie mnie męczy ta sprawa
To było w Panamie. Te zdjęcia to podobno były po to, żeby błysk flesha mógł być przez kogoś zauważony. Moim zdaniem tam nie było udziału osób trzecich, laski pobladzily i doszło do tragedii
Awatar użytkownika
ZoHaHa
Bransoletka50k

Post autor: ZoHaHa »

ajmegerl pisze: śr sty 22, 2025 2:35 pm To było w Panamie. Te zdjęcia to podobno były po to, żeby błysk flesha mógł być przez kogoś zauważony. Moim zdaniem tam nie było udziału osób trzecich, laski pobladzily i doszło do tragedii
A no właśnie w Panamie. Tylko tam była taka akcja że kości jednej z nich wskazywały na udział człowieka. Imo najbardziej logiczne jest wyjaśnienie że się zgubiły ale coś mi tam śmierdzi
Awatar użytkownika
orzeszkowy49
Siatkarka

Post autor: orzeszkowy49 »

moje top 3

iwona wieczorek
dziewczyny z panamy
brandon swanson

niby sporo wiemy, a nic nie wiemy
Awatar użytkownika
marlas
Channelka

Post autor: marlas »

Wiadomo- Iwona Wieczorek, Iwona Cygan i może jeszcze Frauke Liebs
Oraz mój top 1: kto zabił Jaroszewiczów
Awatar użytkownika
blvnkspace
RoyalBaby

Post autor: blvnkspace »

iwona, to na pewno, ale bardzo jestem ciekawa co się stało z mateuszem żukowskim, moniką kobyłką, andrzejem i łukaszem z rewalu, ashley summers... czasami jak wracam do ich tematów, to uświadamiam sobie jak straszna jest wizja, że widzisz człowieka i zaraz możesz go już tak naprawdę nie zobaczyć.
potrzebuję więcej snu albo więcej kawy.
Uxxxa
Gacie z oceanu

Post autor: Uxxxa »

Widzę, że tu nie padło, ale mnie też ciekawi Sebastian Sierpiński i pole kukurydzy. Ogólnie domyślam się co mogło się stać, ale czemu nic nie wyszło na światło dzienne?
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

xzvsivx pisze: śr sty 22, 2025 3:19 pm A no właśnie w Panamie. Tylko tam była taka akcja że kości jednej z nich wskazywały na udział człowieka. Imo najbardziej logiczne jest wyjaśnienie że się zgubiły ale coś mi tam śmierdzi
Sądzę, że trafiły na przemyt narkotyków i musiały zostać zabite przez osoby zajmujące się tym procederem, żeby nie wygadały się post factum. Przemyty odbywają się między innymi właśnie w dżunglach.
Awatar użytkownika
mariej
Gacie z oceanu

Post autor: mariej »

Nicea pisze: pn lis 25, 2024 5:45 pm Mieszkam w górach stołowych i z tego co wiem, to przy okazji innej zbrodni (bodajże morderstwa starszej kobiety) w domu sprawcy znaleziono aparat zabitych studentów zawierający ich ostatnie zdjęcia, ale nie jestem pewna czy został oskarżony w tej sprawie.
masz coś więcej o tym? nic nigdy mi o tym aparacie nie przemknęło
Awatar użytkownika
Nicea
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Nicea »

mariej pisze: ndz maja 18, 2025 6:34 pm masz coś więcej o tym? nic nigdy mi o tym aparacie nie przemknęło
https://fotoblogia.pl/czy-to-final-spra ... 983930624a

Nie było to jakoś specjalnie nagłośnione w mediach, ja się dowiedziałam tylko dlatego, że mieszkam niedaleko ;P
Ale widzisz coś pomieszałam, bo to człowiek, który dostarczył broń był w posiadaniu aparatu, ale nie był sprawcą.
Awatar użytkownika
lagun.drzewny
SweetsGallery

Post autor: lagun.drzewny »

ostatnia rozmowa telefoniczna braci 10. kwietnia
– Mamy kręcić? – pytają reżysera operatorzy kamer.
– Nie, pokazujcie prawdę.

🦕🦹🧶🐽🐢🌴🍄🟫🌸🌪️☂️🥬🥨🥫🍭🛼🎪

Opowiedziałam dowcip chemiczny, ale nie było reakcji.

🦕🦹🧶🐽🐢🌴🍄🟫🌸🌪️☂️🥬🥨🥫🍭🛼🎪
Awatar użytkownika
kvsiv17
Currently:Top

Post autor: kvsiv17 »

A ja mam do was pytanie, czy kojarzycie jak nazywa się zaginiona dziewczyna, lata temu, myślę ze ok 20 lat temu. Do dziś jej nie znaleziono. Było to w Gdańsku. Jej mama już nie żyje, a tata do dziś podobno rozwiesza plakaty o zaginieciu, a przynajmniej jak byłam w Gdańsku 3 lata temu to widziałam te plakaty w różnych miejscach.
Nie mogę przypomnieć sobie jak nazywała sie ta dziewczynka i w jakich okolicznościach zaginęła.
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Post autor: Daisy123 »

kvsiv17 pisze: wt maja 20, 2025 11:28 pm A ja mam do was pytanie, czy kojarzycie jak nazywa się zaginiona dziewczyna, lata temu, myślę ze ok 20 lat temu. Do dziś jej nie znaleziono. Było to w Gdańsku. Jej mama już nie żyje, a tata do dziś podobno rozwiesza plakaty o zaginieciu, a przynajmniej jak byłam w Gdańsku 3 lata temu to widziałam te plakaty w różnych miejscach.
Nie mogę przypomnieć sobie jak nazywała sie ta dziewczynka i w jakich okolicznościach zaginęła.
Daria Reluga?
Awatar użytkownika
kvsiv17

Daisy123 pisze: śr maja 21, 2025 1:33 am Daria Reluga?
Ooo, chyba tak
Kot.Milionera
Bransoletka50k

Post autor: Kot.Milionera »

Właśnie poznałam sprawę zaginięcia Emanueli Orlandi i zryła mi głowę.
Dołaczyła do spraw, których rozwiązanie straszliwie chciałabym poznać.
Miau :3
Treflik
Srebrna Kropeczka

Post autor: Treflik »

kvsiv17 pisze: śr maja 21, 2025 3:18 pm Ooo, chyba tak
Ale Daria nie jest zaginiona
kensi
TrampekLV

Post autor: kensi »

Kot.Milionera pisze: śr maja 21, 2025 6:36 pm Właśnie poznałam sprawę zaginięcia Emanueli Orlandi i zryła mi głowę.
Dołaczyła do spraw, których rozwiązanie straszliwie chciałabym poznać.
Jest o tej sprawie jakiś podcast?
Kot.Milionera
Bransoletka50k

Post autor: Kot.Milionera »

kensi pisze: śr maja 21, 2025 8:22 pm Jest o tej sprawie jakiś podcast?
Jest, nawet kilka.
Ja trafilam na Niewyjasnione, odc 22, polecam, bo duzo szczegółów.
Przesłuchalam potem jeszcze Wysłuchanie.

Jest jeszcze jakis dokument, chyba na Netflixie i tez podobno niezły.
Miau :3
kensi
TrampekLV

Post autor: kensi »

Kot.Milionera pisze: śr maja 21, 2025 8:58 pm Jest, nawet kilka.
Ja trafilam na Niewyjasnione, odc 22, polecam, bo duzo szczegółów.
Przesłuchalam potem jeszcze Wysłuchanie.

Jest jeszcze jakis dokument, chyba na Netflixie i tez podobno niezły.
O, dzięki piękne! Jutro sobie poobczajam
Awatar użytkownika
kvsiv17

Treflik pisze: śr maja 21, 2025 6:51 pm Ale Daria nie jest zaginiona
Wiem, wydaje mi sie ze moglam pomieszac watki, zapamietalam plakat na przystanku, w imieniu ojca jakiejs dziewczyny, bylo tam zdjecie jej i mozliwe ze moj mozg zrobil figla i zakodowal jako zaginiecie, bo takie zazwyxzaj tego dotycza.
Push
Pierścionek_od_passera

Post autor: Push »

Sprawa Magdy Czechowskiej z Kielc nie daje mi spokoju...

Potem sprawa tej dróżniczki.

No i oczywiście Iza Strzałkowska.
Awatar użytkownika
babycowboy
Koczkodan

Post autor: babycowboy »

Ja bym się najbardziej chciała dowiedzieć co stało się z Maurą Murray i Iwoną Wieczorek. Obie rozpłynęły się w powietrzu, żadnych poszlak, nagranie z monitoringu i dalej nic. No i sprawa Emanueli Orlandi też mnie nurtuje, ale wydaje mi się, że tutaj odpowiedź jest oczywista. Ciekawi mnie tylko przebieg tego wszystkiego. Czy rzeczywiście żyła jeszcze kilkanaście lat po zaginięciu? I gdzie jest ciało.
Kasibas
TrampekLV

Post autor: Kasibas »

Bogatyńscy, Iwona Wieczorek, dwóch chłopców ( dymiński i drugiego nazwiska nie pamiętam, ale był ostatni raz widziany na moście), pani Kazimiera z pielgrzymki i pani z biwaku, która zaginęła, a reszta jej znajomych wyjechała do Niemiec.
Zagranica to klasycznie Madeleine McCann
sabalka
PsychoFanka

Post autor: sabalka »

Ja bym chciała poznać odpowiedź w sprawie Amy Lynn Bradley, która najprawdopodobniej została porwana podczas rejsu po Kraibach
Awatar użytkownika
Leoncino
Ciastko

Post autor: Leoncino »

Wszystkie sprawy, które tu się pojawiły też zaprzątają moją głowę :'( Jednak ta dotycząca Małgosi Śnieguły po prostu mnie paraliżuje. Jest to jedna z najsmutniejszych, najtrudniejszych i dziwnych spraw, które znam. Potwornie współczuję rodzinie :(
Nawet jeśli chce się kogoś zniszczyć, zdeprecjonować, można mnożyć figury obrzydliwości, ale to dochodzi do ściany, zwłaszcza gdy na przeszkodzie stają ortografia i składnia. (Dorota Masłowska).
Reese
RoyalBaby

Post autor: Reese »

Zaginięcie Joanny Rosiak ze Stargardu. Kobieta rozpłynęła się w powietrzu w biały dzień... chciałabym wiedzieć, co się z nią stało, czy zrobiła to z własnej woli czy ktoś jej jednak pomógł.
I Remek Baczyński. Mieszkałam w tamtym czasie w Toruniu, pamiętam plakaty rozwieszone niemal na każdym kroku, kolejne wiadomości w lokalnych mediach.