To było w Panamie. Te zdjęcia to podobno były po to, żeby błysk flesha mógł być przez kogoś zauważony. Moim zdaniem tam nie było udziału osób trzecich, laski pobladzily i doszło do tragedii
„Rzeczy które muszę wiedzieć zanim umrę”
Moderator: verysweetcherryRe: „Rzeczy które muszę wiedzieć zanim umrę”
A no właśnie w Panamie. Tylko tam była taka akcja że kości jednej z nich wskazywały na udział człowieka. Imo najbardziej logiczne jest wyjaśnienie że się zgubiły ale coś mi tam śmierdzi
- orzeszkowy49
- Siatkarka
moje top 3
iwona wieczorek
dziewczyny z panamy
brandon swanson
niby sporo wiemy, a nic nie wiemy
iwona wieczorek
dziewczyny z panamy
brandon swanson
niby sporo wiemy, a nic nie wiemy
- blvnkspace
- RoyalBaby
iwona, to na pewno, ale bardzo jestem ciekawa co się stało z mateuszem żukowskim, moniką kobyłką, andrzejem i łukaszem z rewalu, ashley summers... czasami jak wracam do ich tematów, to uświadamiam sobie jak straszna jest wizja, że widzisz człowieka i zaraz możesz go już tak naprawdę nie zobaczyć.
potrzebuję więcej snu albo więcej kawy.
Sądzę, że trafiły na przemyt narkotyków i musiały zostać zabite przez osoby zajmujące się tym procederem, żeby nie wygadały się post factum. Przemyty odbywają się między innymi właśnie w dżunglach.
masz coś więcej o tym? nic nigdy mi o tym aparacie nie przemknęło
https://fotoblogia.pl/czy-to-final-spra ... 983930624a
Nie było to jakoś specjalnie nagłośnione w mediach, ja się dowiedziałam tylko dlatego, że mieszkam niedaleko
Ale widzisz coś pomieszałam, bo to człowiek, który dostarczył broń był w posiadaniu aparatu, ale nie był sprawcą.
- lagun.drzewny
- SweetsGallery
ostatnia rozmowa telefoniczna braci 10. kwietnia
– Mamy kręcić? – pytają reżysera operatorzy kamer.
– Nie, pokazujcie prawdę.

Opowiedziałam dowcip chemiczny, ale nie było reakcji.

– Nie, pokazujcie prawdę.
Opowiedziałam dowcip chemiczny, ale nie było reakcji.
A ja mam do was pytanie, czy kojarzycie jak nazywa się zaginiona dziewczyna, lata temu, myślę ze ok 20 lat temu. Do dziś jej nie znaleziono. Było to w Gdańsku. Jej mama już nie żyje, a tata do dziś podobno rozwiesza plakaty o zaginieciu, a przynajmniej jak byłam w Gdańsku 3 lata temu to widziałam te plakaty w różnych miejscach.
Nie mogę przypomnieć sobie jak nazywała sie ta dziewczynka i w jakich okolicznościach zaginęła.
Nie mogę przypomnieć sobie jak nazywała sie ta dziewczynka i w jakich okolicznościach zaginęła.
Daria Reluga?kvsiv17 pisze: ↑wt maja 20, 2025 11:28 pm A ja mam do was pytanie, czy kojarzycie jak nazywa się zaginiona dziewczyna, lata temu, myślę ze ok 20 lat temu. Do dziś jej nie znaleziono. Było to w Gdańsku. Jej mama już nie żyje, a tata do dziś podobno rozwiesza plakaty o zaginieciu, a przynajmniej jak byłam w Gdańsku 3 lata temu to widziałam te plakaty w różnych miejscach.
-
Kot.Milionera
- Bransoletka50k
Właśnie poznałam sprawę zaginięcia Emanueli Orlandi i zryła mi głowę.
Dołaczyła do spraw, których rozwiązanie straszliwie chciałabym poznać.
Miau :3
Jest o tej sprawie jakiś podcast?Kot.Milionera pisze: ↑śr maja 21, 2025 6:36 pm Właśnie poznałam sprawę zaginięcia Emanueli Orlandi i zryła mi głowę.
-
Kot.Milionera
- Bransoletka50k
O, dzięki piękne! Jutro sobie poobczajamKot.Milionera pisze: ↑śr maja 21, 2025 8:58 pm Jest, nawet kilka.
Ja trafilam na Niewyjasnione, odc 22, polecam, bo duzo szczegółów.
Przesłuchalam potem jeszcze Wysłuchanie.
Jest jeszcze jakis dokument, chyba na Netflixie i tez podobno niezły.
Wiem, wydaje mi sie ze moglam pomieszac watki, zapamietalam plakat na przystanku, w imieniu ojca jakiejs dziewczyny, bylo tam zdjecie jej i mozliwe ze moj mozg zrobil figla i zakodowal jako zaginiecie, bo takie zazwyxzaj tego dotycza.
- babycowboy
- Koczkodan
Ja bym się najbardziej chciała dowiedzieć co stało się z Maurą Murray i Iwoną Wieczorek. Obie rozpłynęły się w powietrzu, żadnych poszlak, nagranie z monitoringu i dalej nic. No i sprawa Emanueli Orlandi też mnie nurtuje, ale wydaje mi się, że tutaj odpowiedź jest oczywista. Ciekawi mnie tylko przebieg tego wszystkiego. Czy rzeczywiście żyła jeszcze kilkanaście lat po zaginięciu? I gdzie jest ciało.
Bogatyńscy, Iwona Wieczorek, dwóch chłopców ( dymiński i drugiego nazwiska nie pamiętam, ale był ostatni raz widziany na moście), pani Kazimiera z pielgrzymki i pani z biwaku, która zaginęła, a reszta jej znajomych wyjechała do Niemiec.
Zagranica to klasycznie Madeleine McCann
Zagranica to klasycznie Madeleine McCann
Wszystkie sprawy, które tu się pojawiły też zaprzątają moją głowę
Jednak ta dotycząca Małgosi Śnieguły po prostu mnie paraliżuje. Jest to jedna z najsmutniejszych, najtrudniejszych i dziwnych spraw, które znam. Potwornie współczuję rodzinie 
Nawet jeśli chce się kogoś zniszczyć, zdeprecjonować, można mnożyć figury obrzydliwości, ale to dochodzi do ściany, zwłaszcza gdy na przeszkodzie stają ortografia i składnia. (Dorota Masłowska).
Zaginięcie Joanny Rosiak ze Stargardu. Kobieta rozpłynęła się w powietrzu w biały dzień... chciałabym wiedzieć, co się z nią stało, czy zrobiła to z własnej woli czy ktoś jej jednak pomógł.
I Remek Baczyński. Mieszkałam w tamtym czasie w Toruniu, pamiętam plakaty rozwieszone niemal na każdym kroku, kolejne wiadomości w lokalnych mediach.
I Remek Baczyński. Mieszkałam w tamtym czasie w Toruniu, pamiętam plakaty rozwieszone niemal na każdym kroku, kolejne wiadomości w lokalnych mediach.