Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: SmokAnalog »

Grubababa pisze: ndz maja 04, 2025 8:21 pm A dla mnie to kuriozalne, że ona i Krzyś się publicznie spłakali na ceny mieszkań.
W zasadzie cała ta dyskusja o tym, dlaczego koniecznie trzeba mieszkać w Warszawie ma źródło właśnie w tym. Szczególnie, że J. pochodzi z Zabrza, gdzie mieszkania są taniutkie w porównaniu z Warszawą. Ale ich życie, ich sprawa, ich świat, ich kredki. Przynajmniej dotknęli tematu drogich mieszkań, drogich wskutek różnych spekulacji, temat rzeka. A są ludzie, którzy może i by chcieli się wyprowadzić z drogich miejsc, ale po prostu nie mogą.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

SmokAnalog pisze: ndz maja 04, 2025 8:24 pm W zasadzie cała ta dyskusja o tym, dlaczego koniecznie trzeba mieszkać w Warszawie ma źródło właśnie w tym. Szczególnie, że J. pochodzi z Zabrza, gdzie mieszkania są taniutkie w porównaniu z Warszawą. Ale ich życie, ich sprawa, ich świat, ich kredki. Przynajmniej dotknęli tematu drogich mieszkań, drogich wskutek różnych spekulacji, temat rzeka. A są ludzie, którzy może i by chcieli się wyprowadzić z drogich miejsc, ale po prostu nie mogą.
Jak dla mnie niech sobie mieszka na Złotej, albo w New York jak ma taką ochotę, ale niech nie stęka, że jej za drogo.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
marlcia
RoyalBaby

Post autor: marlcia »

Justyna chyba coś przy twarzy robiła, bo zniknęły jej zmarszczki na czole. Widać dużą różnice na nagranych odpowiedziach w najnowszym Q&A VS zdjęcia jakiś czas temu dodane.
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

hipek007 pisze: ndz maja 04, 2025 7:17 pm A nie możemy uznać, że ktoś po prostu chce mieszkać w Warszawie? Krakowie, Zabrzu, Szczecinie czy innym miejscu? Bo ma tam rodzine, znajomych, swoje ulubione miejsca itd? To nie jest fizyka kwantowa, żeby nie móc tego zrozumieć.
Nie słuchałam tego odcinka, ale na ceny mieszkań w Wawie czy innych miastach Polski oczywiście że można narzekać, bo je wyje*ało w kosmos i o ile Justyna jest pewnie w dużo lepszej sytuacji finansowej niż większość z nas, to nie myślę, żeby była jakaś turbo bogata. Zamiast wyżywać się na niej to wkurzcie się na system, który taką sytuację podtrzymuje i nie głosujcie na ludzi, którzy zamiast zając się tym, żeby ludzi było stać na mieszkania to robi laskę deweloperom.
Wiesz tylko te ceny wy...ło, bo sporo osób na nie stać nawet bez kredytu. Wiem jak to brzmi, ale też widzę wokół jak zwykłe rodzinki kupują sobie drugie czy 3 mieszkanie. Tylko po prostu oszczędzali jak szaleni. Też nie jest tajemnicą, że w dużych miastach nie zarabia się średniej krajowej. Przypuszczam, że Justyna ma ambicje na duże i bardziej luksusowe, a w takim przypadku minimum 2 bańki musi wydać. Więc może i przy zarobkach z Warszawy jest to jakiś wysiłek. Szczególnie jeśli marzy jej się też wykończenie na bogato.
marlcia
RoyalBaby

Post autor: marlcia »

Rzeka.chaosu pisze: ndz maja 04, 2025 11:28 pm Wiesz tylko te ceny wy...ło, bo sporo osób na nie stać nawet bez kredytu. Wiem jak to brzmi, ale też widzę wokół jak zwykłe rodzinki kupują sobie drugie czy 3 mieszkanie. Tylko po prostu oszczędzali jak szaleni. Też nie jest tajemnicą, że w dużych miastach nie zarabia się średniej krajowej. Przypuszczam, że Justyna ma ambicje na duże i bardziej luksusowe, a w takim przypadku minimum 2 bańki musi wydać. Więc może i przy zarobkach z Warszawy jest to jakiś wysiłek. Szczególnie jeśli marzy jej się też wykończenie na bogato.
Oni chcą mieszkanie 100 m w dobrej lokalizacji, to było oczywiste że takie mieszkania kosztują kilka mln.
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

marlcia pisze: ndz maja 04, 2025 11:42 pm Oni chcą mieszkanie 100 m w dobrej lokalizacji, to było oczywiste że takie mieszkania kosztują kilka mln.
Szczególnie że Jusia kiedyś wspominała na jakimś q&a, że lubi mieszkać w centrum
Maximus1111
GreckieWakacje

Post autor: Maximus1111 »

marlcia pisze: ndz maja 04, 2025 11:08 pm Justyna chyba coś przy twarzy robiła, bo zniknęły jej zmarszczki na czole. Widać dużą różnice na nagranych odpowiedziach w najnowszym Q&A VS zdjęcia jakiś czas temu dodane.
Mówiła kiedyą, że robi btx, chyba w ciąży Nie robila.
msshy

Post autor: msshy »

Mam wrażenie, słuchając tego rantu na ceny mieszkań, że im nie przeszkadzają same ceny, tylko że nie zarobili jeszcze tyle, żeby ich było stać na stumetrowe mieszkanie w stolicy z widokiem na marinę. Albo mieszkanie, które kupiła firma cateringowa - to jest żal że nie zdążyli, a nie świadomość klasowa.
Ogólnie coraz bardziej odklejeni i jestem przekonana, że to kśka wpływ
PieczonyZiemniak
Samarka

Post autor: PieczonyZiemniak »

Staram sie nie ogladac Justyny ostatnio, bo nam sie drogi rozjechaly (jedyne co ogladam to podcast o otylosci - caly czas czekam na zaproszenie NAtaszex i Galantalali, bo chyba by sie dzialo )

ale zaintrygowal mnie tytul nowego POZ- "zmiany i wsparcie".
Czy to to o czym mysle? Ze dostajemy odcinki ZA DARMO, wiec moglibysmy wspierac ?
Czy juz jestem cyniczna hejtera i chodzi o cos altruistycznego tak naprawde?
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

PieczonyZiemniak pisze: wt maja 27, 2025 8:38 am Staram sie nie ogladac Justyny ostatnio, bo nam sie drogi rozjechaly (jedyne co ogladam to podcast o otylosci - caly czas czekam na zaproszenie NAtaszex i Galantalali, bo chyba by sie dzialo )

Czy to to o czym mysle? Ze dostajemy odcinki ZA DARMO, wiec moglibysmy wspierac ?
Nie, odcinek zupelnie nie jest o tym że ona prosi o wsparcie finansowe 🤦‍♀️ poświęć chociaż minutę na przeczytanie opisu albo komentarzy skoro chcesz już komentować coś z czym się nie zapoznałaś xd
Maximus1111
GreckieWakacje

Post autor: Maximus1111 »

PieczonyZiemniak pisze: wt maja 27, 2025 8:38 am Staram sie nie ogladac Justyny ostatnio, bo nam sie drogi rozjechaly (jedyne co ogladam to podcast o otylosci - caly czas czekam na zaproszenie NAtaszex i Galantalali, bo chyba by sie dzialo )

Chyba cie poniosło z opisem sytuacji
PieczonyZiemniak
Samarka

Post autor: PieczonyZiemniak »

Limonene pisze: wt maja 27, 2025 9:39 am Nie, odcinek zupelnie nie jest o tym że ona prosi o wsparcie finansowe 🤦‍♀️ poświęć chociaż minutę na przeczytanie opisu albo komentarzy skoro chcesz już komentować coś z czym się nie zapoznałaś xd
tak jak napisalam, nie chcialam tego robic. NIC nie komentowalam tylko zapytalam o czym jest odcinek i nawet podalam alternatywe o ktorej mysle Albo/ albo , liczas ze ktos mi zwyczajnie odpisze.
Qluska
Skarpeta Rakieta

Post autor: Qluska »

PieczonyZiemniak pisze: wt maja 27, 2025 10:00 am tak jak napisalam, nie chcialam tego robic. NIC nie komentowalam tylko zapytalam o czym jest odcinek i nawet podalam alternatywe o ktorej mysle Albo/ albo , liczas ze ktos mi zwyczajnie odpisze.
Ale właśnie skomentowałaś, jak nie chciałaś? Widzę tytuł, który mnie intryguje, to wchodzę i słucham/czytam opis, żeby wiedzieć, a nie lecę na forum pytać ludzi, czy to jest to, o czym myślę 😀 Nie słucham POZ ale z tytułu bym wywnioskowała, że może chodzić o zmiany w leczeniu endo.
Ameliaamelka

Post autor: Ameliaamelka »

Mam wrażenie że ona zanim nagra to nie czyta nawet co ma na kartce, ktoś jej napisał podał a ona ma tylko opowiedzieć. Ostatnie odcinki to maskara. Cały czas się zacina, ciągle "yyyyy" "eeeee" a w ostatnim odcinku na początku zastanawiała się skąd bohaterka brała pieniądze i powiedziała "no mam nadzieję że nie brała chwilówek" a na końcu odcinka powiedziała że pieniądze pochodziły z chwilówek.
Ameliaamelka

Post autor: Ameliaamelka »

marlcia pisze: sob maja 03, 2025 7:23 am Kogo możesz polecić?

Ja polecam hulaj duszę- fajnie opowiada, tak naturalnie i ciekawie.

Jeszcze lubię "pieklo jest tu"
Basia.jasia
Skarpeta Rakieta

Post autor: Basia.jasia »

To chyba mamy tak samo. U mnie Hulaj Dusza top, ale też zawsze czekam na odcinek Piekło jest tu. Polecam!
.
Oliwkowa
PsychoFanka

Post autor: Oliwkowa »

Czy ktoś wie jak się ten jej bombelek nazywa ?
Awatar użytkownika
manifestacja
Samarka

Post autor: manifestacja »

Oliwkowa pisze: czw maja 29, 2025 4:26 pm Czy ktoś wie jak się ten jej bombelek nazywa ?
Ktoś tu z wątku z udzielających się wie, ale nie chce powiedzieć. Kiedyś zostałam zaatakowana: "a po co ci to wiedzieć?”
jejku wielka tajemnica🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤡🤡🤡
Limonene
RealDiamond

No ale taka prawda, po co wam to wiedzieć? xd skoro chcą ukrywać to nie ma sensu się bawić w detektywa
Oliwkowa
PsychoFanka

Post autor: Oliwkowa »

Limonene pisze: czw maja 29, 2025 6:18 pm No ale taka prawda, po co wam to wiedzieć? xd skoro chcą ukrywać to nie ma sensu się bawić w detektywa
Po prostu z ciekawości.
Jakby tak faktycznie dbali o anonimowość tego dziecka, to by W OGÓLE nie pokazywali. Ukrywanie samego imienia mija się z celem jak dla mnie.
Zresztą i tak z czasem się wyda.
Limonene
RealDiamond

Oliwkowa pisze: czw maja 29, 2025 9:04 pm Po prostu z ciekawości.
Jakby tak faktycznie dbali o anonimowość tego dziecka, to by W OGÓLE nie pokazywali. Ukrywanie samego imienia mija się z celem jak dla mnie.
Zresztą i tak z czasem się wyda.
Najwidoczniej z ich celem się nie mija, skoro tak robią :p
PlotkaraGossipp
Ciastko

Post autor: PlotkaraGossipp »

Kiedyś bardzo lubiłam podcasty Justyny i słuchałam ich z przyjemnością. Teraz nie jestem w stanie znieść jej wzdychania, mlaskania, ciągłego yyyyy eeee. Zupełnie odwraca to moją uwagę od treści, która obecnie nie jest tak merytoryczna i ciekawa jak dawniej
gossipgirlxox

Post autor: gossipgirlxox »

Ja ostatnio pierwszy raz słuchałam jej rozpytania o "noskach" (książka o dzieciach-ćpunach) i nie wiem czy to tylko w tym odcinku, ale Justyna mało się tam wysilała. O ile temat był ciekawy i autorka książki ciekawie opowiadała, wiadomo że gość będzie więcej mówić, ale Justyna co chwilę powtarzała, że nie wie co powiedzieć, że jest w szoku. Jakoś mało było zaangażowania z jej strony.
29362523190006
LouiBag

Post autor: 29362523190006 »

gossipgirlxox pisze: sob cze 07, 2025 5:47 pm Ja ostatnio pierwszy raz słuchałam jej rozpytania o "noskach" (książka o dzieciach-ćpunach) i nie wiem czy to tylko w tym odcinku, ale Justyna mało się tam wysilała. O ile temat był ciekawy i autorka książki ciekawie opowiadała, wiadomo że gość będzie więcej mówić, ale Justyna co chwilę powtarzała, że nie wie co powiedzieć, że jest w szoku. Jakoś mało było zaangażowania z jej strony.
czy ja wiem? troche rozmowczyni nawiedzona i dopytywanie mogloby pokazac ze temat jest naciagniety. Dala jej sie wypowiedziec
BothSides
SushiRoll

Post autor: BothSides »

29362523190006 pisze: pn cze 09, 2025 10:32 am czy ja wiem? troche rozmowczyni nawiedzona i dopytywanie mogloby pokazac ze temat jest naciagniety. Dala jej sie wypowiedziec
Ja się w ogóle dziwię, że z autorką rozmowę przeprowadziła i że to się tak poniosło szerokim echem i wszyscy w szoku jakby Amerykę odkryli. A tam jeszcze jakieś informacje niesprawdzone padają, że farmaceuta nie może nie sprzedać leku.